0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
συναδελφοι την παροιμια "ειμαστε πολλοι αλλα σκορπιοι" την ξερετε ???και αφορα τον κλαδο μας.... 2 τμηματα ειδικης αγωγης
Και αν λες για το ΤΕΙ αυτό ( Το οποίο δεν φταίει για την ποιότητα των φοιτητών του ...), που να δεις τι βιομηχανία έχει στηθεί γύρω απο Το Ανοικτο Π.Δυο παραδείγματα θα σου δώσω:α) Δομές Δεδομένων και C είναι μια ενότητα στην οποία δεν ασχολείσαι καθόλου με αρχεία (αναζητηση κτλ) , δείκτες είναι αστρονομικά πράγματα που και να μην τα γράψεις περνάς, δομές κάνουν μόνο ουρά, στοίβα, δυαδικό δέντρο,λίγο σωρούς και λίγο κατακερματισμό. Στα προγράμματα σου δίνουν σκελετούς και προσθέτεις κώδικα (5-15 γραμμές)Για να πιάσεις το 5 στο γραπτό αρκεί να μελετήσεις 2αδικο Σύστημα , διάσχιση δυαδικών δέντρων και λίγο κώδικα σε C (κονσέρβα θέματα όπως συνένωση 2 ταξινομημένων πινάκων κτλ.) Και με αυτά τελειώνεις C και Δομές!!!!! Ψάξε για ΠΛΗ10 και θα καταλάβεις...β) Τις ασκήσεις τις πλερώνεις όλες και ξεμπερδεύεις. Υπάρχουν φροντιστήρια που πληρώνεις και παίρνεις όλες τις ασκήσεις. Μερικά έχουν και Συνδρομή!!. Θα μου πεις εδώ πληρώνεις ολόκληρες Μεταπτυχιακές Εργασίες. Δεν ελέγχει κανένας τπτ.
Εδώ μιλάς για πράγματα που δεν τα ξέρεις και τόσο καλά. Το ΕΑΠ πληροφορικής είναι από τις πιο δύσκολες σχολές πληροφορικής στην Ελλάδα. Το 70-75% των φοιτητών τα παρατάει από το πρώτο έτος γιατί τα περιμένει διαφορετικά. Γίνεται καλό φιλτράρισμα.
Επειδή έχω πάρει "δουλειά" απο φοιτητή τα ξέρω (ΠΛΗ10) . Αυτό το 70-75% που τα παρατάει είναι στις περισσότερες περιπτώσεις η κυρά Μαρία που στα 55 αποφάσισε να το παίξει Bill Gates...Το επίπεδο είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Κοίτα και βρες τις εργασίες και τα θέματα και θα καταλάβεις. Είναι ανέκδοτο να λες ότι το ΕΑΠ είναι απο τις πιο απαιτητικές σχολές την Ελλάδας.Με 4 Εργασιες των 4 Ασκήσεων όλη την χρονιά καθάρισες και με Δομές και με C.Δεν βάζουν καν άσκηση να φτιάξεις σε C ένα δυαδικό δέντρο, για παράδειγμα. Ισοζυγισμένα Δέντρα πχ. είναι εξωγήινες έννοιες!!!Πρόγραμμα απο το 0 δεν φτιάχνεις! Σου δίνουν template έτοιμα που προσθέτεις κώδικα (5-15 γραμμές το πολύ) !!!!!!!!!!!!!!!Όποιος έχει λιώσει πάνω απο το πληκτρολόγιο για να υλοποιήσει AVL δέντρα , RedBlack και αυτά σε εβδομαδιαία βάση (Μια δομή κάθε 10-15 μέρες - Μια άσκηση σε C κάθε εβδομάδα) καταλαβαίνει τι εννοώ!
Ουπς, έχουμε και τον perastiko_kav ως μάρτυρα από πρώτο χέρι από ότι βλέπω. Και από ότι έχω καταλάβει από εδώ, είναι σίγουρα αξιόπιστος.
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, δεν ξέρω αν είμαι αξιόπιστος. Ξέρω πως όσοι περίμεναν "περίπατο" στο μεταπτυχιακό φάγανε τα μούτρα τους. Προσωπικά έπαιρνα μία μία τις θεματικές και διάβαζα σταθερά και καθημερινά, ενώ όταν υπήρχαν οι εργασίες ξεχνούσα τα σαββατοκύριακα (μαζί και η σύζυγος μου που γκρίνιαζε), ή τις διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα. Κάποιοι που έκαναν τον ηρωϊσμό να πάρουνε δύο θεματικές μαζί και εργάζονταν, αναγκάστηκαν να παρατήσουν τη μία και τζάμπα πετάξανε τα λεφτά τους. Φυσικά πάντα υπάρχουν κάποιοι που ψάχνουν τον εύκολο δρόμο (εφ' όσον έχουν την οικονομική άνεση να πληρώνουν), αλλά αυτοί θα λειτουργούν έτσι οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Είχα πάρει απόφαση ότι την πρώτη θεματική θα την πάρω δοκιμαστικά και αν δω ότι είναι "μάπα το καρπούζι" και δεν έχω να κερδίσω τίποτα θα το παρατήσω. Πλέον νιώθω ότι ήταν η καλύτερη επένδυση γνώσεων που θα μπορούσα να κάνω στην τρέχουσα συγκυρία.
Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα. Ναι ορισμένοι έρχονται με στυλάκι να το ξεπετάξουν (ίσως έχουνε κάποια άλλα εξ' αποστάσεως στο μυαλό τους) και τρώνε τα μούτρα τους. Όντως έχω γνωστούς που έκαναν άλλα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό εξ' αποστάσεως σε 12 μήνες και παρέδωσαν λιγότερες εργασίες από όσες παρέδωσα εγώ σε μια θεματική.