0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@tolakis καλησπέρα γνωρίζεις με τις τελευταίες ρυθμίσεις εάν θα χρειαστούν περισσότεροι πληροφορικοι λόγω τις αυξήσεις των δημοτικών. Ευχαριστω
Έχουμε και λέμε.Προσλήψεις με το ισχύον σύστημα.Δηλαδή, προηγούνται αυτοί των ειδικών κατηγοριών, έπονται οι ΑΣΠΑΙΤΕ και τα λοιπά.Τροφοδοτούνται πλέον οι πίνακες με τις προϋπηρεσίες του '10 & '11.Παραμένει η ποσόστωση 60-40. Καταργούνται τα ΕΑΕΠ και "αναβαθμίζονται" τα 4θέσια και άνω.ΤΠΕ κάνουν στα μικρά σχολεία και οι δάσκαλοι οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι
Τα μη ΕΑΕΠ σχολεία έχουν εργαστήρια υπολογιστών ?
Με την μείωση 40% των ωρών μας στα ΕΑΕΠ, ακόμη κι αν φαίνεται ότι ρεφάρουμε με τα μικρότερα σχολεία δεν πιστεύω ότι θα αποφύγουμε τη μείωση της τάξης του 20% στις προσλήψεις του χρόνου.
Έκανα κάποιους υπολογισμούς με τα νέα δεδομένα. Φυσικά εξαρτάται κι απ' την περιοχή. Νομίζω πως οι ώρες συνολικά θα μειωθούν καθώς σε 4θεσια και 5θεσια υποθέτω το μάθημα θα το κάνουν οι δάσκαλοι και μάλιστα θα μετακινούνται για να το κάνουν ή θα το κάνουν αναπληρωτές δάσκαλοι. Μόνο αν περισσεύει πληροφορικός θα το κάνει αυτός. Οι υπάρχοντες ΠΕ19-20 θα καλύψουν ίσα ίσα τα νέα 6θεσια και άνω. Θεωρώ πως το πολύ ένας πληροφορικός θα έχει μόλις μία ώρα τη βδομάδα σε ολοήμερο. Σε περιοχές που πιθανόν να παρουσιαστεί έλλειμμα δε θα κάνει αποσπάσεις. Το χει πει δέκα φορές. Αναπληρωτές κατά τη γνώμη μου δε θα πάρει καθόλου. Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως πλέον πολύ εύκολα με μια αλλαγή του χρόνου ή όποτε βολεύει μπορεί να δοθεί το μάθημα σε δασκάλους και στα 6θεσια που είναι πολλά.
Ρε παιδια τι το δενετε κομπο στα μικρα σχολεια θα πανε οι δασκαλοι! Ελεος πια. Ξερετε δηλαδη ποσοι εχουν πιστοποιηση β επιπεδου;;;; Οσες δασκαλες ξερω οτι εχουν ειναι 50 φευγα στην ηλικια ε και δεν νομιζω να καταδεχθουν να κανουν ΤΠΕ η ακομα χειροτερα να κατσουν ολοημερο! Επισης στη περιοχη μου στα μικρα σχολεια ειναι νεοι σε ηλικια δασκαλοι που επισης δεν εχουν τπε. Κ μη μου πειτε οτι αμα δεν εχουν φουλ ωραριο θα τις ενοχλησει κανεις...ποιος θα τολμησει; παλιες καραβανες της εκπαιδευσης! Εγω πιστευω πως στα ολιγοθεσια σχολεια θα υπαρχουμε του χρονου για τα καλα! Αυτη εινΙ η αποψη μου 😉