*

Αποστολέας Θέμα: Ωράριο εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 47122 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: Ωράριο εκπαιδευτικών
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 14, 2010, 10:20:36 pm »
Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα. Και ο δημόσιος υπάλληλος που εργάζεται 8ωρο στο ΙΚΑ ή στην εφορία (όπου όλοι ξέρουμε τι συνωστισμός γίνεται από κόσμο που βρίζει τους υπαλλήλους και την γραφειοκρατία) ή σε σωφρονιστικά ιδρύματα ή στο ψυχιατρείο κλπ το ίδιο θα πει. Ότι η 1 ώρα εργασίας δική του δεν συγκρίνεται με 1 ώρα άλλων εργαζομένων.

Προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε από τους πιο ξεκούραστους κλάδους εργαζομένων. Εντάξει έχουμε 25 παιδιά στην τάξη, αλλά έχουμε και πολύ καθισιό  (Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι, εκδρομές 1ήμερες-3ήμερες-5ήμερες, καταλήψεις, σχολικές εορτές, παραμονές σχολικών εορτών, πρόβες για τις σχολικές εορτές, συνελεύσεις 5μελών-15μελών, ομιλίες, θέατρα, επισκέψεις σε μουσεία κλπ. Α και ξέχασα από φέτος στο καθισιό προστέθηκε και η τσικνοπέμπτη και η Παρασκευή πριν το 3ήμερο της καθαροδευτέρας!! αυτά από τη σημαία, και όπως κάποιοι συνάδελφοι εδώ στο forum έγραψαν σε άλλο topic ότι έτσι είναι το σωστό γιατί η τσικνοπέμπτη έχει παιδαγωγικό σκοπό). Τέλος πάντων η λίστα του καθισιού είναι πολύ μεγάλη. Σας συμβουλεύω να κρατάτε ημερολόγιο, όπως εγώ, και να σημειώνετε τις ώρες όταν χάνεται το μάθημα. Αλήθεια σας λέω θα εκπλαγείτε από το άθροισμα στο τέλος της χρονιάς!

Δεν νομίζω επομένως ότι πρέπει να γκρινιάζουμε.  Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ πιο ξεκούραστη θέση από οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο. Ακόμα και 8ωρο να μας υποχρεώσει να δουλεύουμε κάθε μέρα, και να χτυπάμε και κάρτα στο σχολείο, πάλι θα είμαστε πολύ πιο ξεκούραστα από τους υπόλοιπους κλάδους. Τουλάχιστον κάποιες από τις ηλιόλουστες μέρες πάμε την εκδρομή μας! Μοναδικό προνόμοιο του κλάδου μας! Ποιός άλλος εργαζόμενος πάει εκδρομή με την δουλειά του;

Εγώ την εκπαίδευση δεν την αλλάζω με τίποτα! Και το επιβεβαιώνω όταν τον Ιούλιο πάω το μπανάκι μου το πρωί, ενώ βλέπω στον δρόμο τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους που πάνε να κάνουν το 8ωρό τους μέσα στην μιζέρια των δημόσιων υπηρεσιών...

Ας μην γκρινιάζουμε λοιπόν
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 14, 2010, 10:22:30 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:08:18 »

Αποσυνδεδεμένος petsos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 14, 2010, 11:34:27 pm »
Σιγουρα δεν εισαι φιλολογος. Τα τριωρα στο σπιτι ξεχνας να τα αναφερεις.Δεν ξερω κανενα υπαλληλο του ικα να προετοιμαζεται για την επομένη.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 15, 2010, 12:15:53 am »
Μπορείς να κάνεις ΠΔΣ για συμπλήρωση ωραρίου αλλα δεν μπορούν να σε ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ να το κάνεις, όπως μπορούν με την ενισχυτική.

Από πουθενά δεν προκύπτει να υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 15, 2010, 12:49:01 am »
ερώτηση: 5ήμερη Γ΄ λυκείου = ξεκούραση?
διόρθωμα έκθεσης 4 τμημάτων (4Χ25=100 γραπτά) = ξεκούραση?
διάβασμα για αρχαία θεωρητικής σπίτι = ξεκούραση?
διαμόρφωση διαγωνίσμαστος τετραμήνου σπίτι  (με 4 διαφορετικά θέμτα γιατί κάποιοι λείπουν) =ξεκούραση?
μάθημα σε 25 μαθητές πολλοί από τους οποίους βγάζουν τα αποθμένα τους = ξεκούραση?

διακοπές = ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗ - ΓΕΜΙΣΜΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ για κάποιον εκπαιδευτικό που θέλει να δώσει πράγματα και νιώθει μία "ευχάριστη εξουθένωση"΄κάθε φορά που βγαίνει από μία αίθουσα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:08:18 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 15, 2010, 01:08:25 am »
Ναι σωστά μάντεψες, δεν είμαι φιλόλογος!

Αλλά απότι φαίνεται και εσύ δεν έχεις περάσει από τον ιδιωτικό τομέα να δουλεύεις σε ιδιωτική εταιρία ωράριο 8 με 9 το βράδυ και Σαββατοκύριακα γιατί δεν βγαίνει το έργο και φωνάζει ο πελάτης, και όλα αυτά με 1000 ευρώ το μήνα, χωρίς πληρωμή υπερωριών, και να έχεις σύμφωνα με τον νόμο μόλις 21 ημέρες άδεια τον χρόνο και να παρακαλάς να έρθει ο Αύγουστος για να ξεκουραστείς λίγο!

Δούλευα σε ιδιωτική εταιρία πληροφορικής 6 χρόνια στους ρυθμούς αυτούς που σου περιέγραψα.

Όλα αυτά που λέτε για την "κούραση" που προκαλεί η διόρθωση γραπτών και η προετοιμασία για μαθήματα κατεύθυνσης μου φαίνονται αστεία, και άνετα θα διόρθωνα όχι 100 αλλά 1000 γραπτά, αν είχα να διαλέξω μεταξύ του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού και μια θέση σε ιδιωτική εταιρία πληροφορικής.

Δουλέψτε στους ρυθμούς αυτούς, δείτε τι γίνεται έξω στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και μετά να συγκρίνετε.

Εγώ θα πρότεινα στην Διαμαντοπούλου, όχι σεμινάρια και βλακείες να κάνει στου εκπαιδευτικούς, αλλά να τους υποχρεώνει κάθε 2 χρόνια να δουλεύουν με απόσπαση για 1-2 μήνες στον ιδιωτικό τομέα ή σε καμία μίζερη υπηρεσία του δημοσίου και μετά να επανέρχονται στο σχολείο, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε! να δουν οι εκπαιδευτικοί την γλύκα και μετά να παρακαλάνε να διορθώνουν 1000 γραπτά και με ευχαρίστηση.

Και στο κάτω κάτω αν σας έχει ,κουράσει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, γιατί δεν παραιτείστε να πάτε στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύετε 8 με 10 το βράδυ? Τι κάθεστε; δεν θα έχετε να διορθώνετε γραπτά να σας κουράζει, ούτε 5ήμερες να σας κουράζουν, ούτε προετοιμασία για το επόμενο μάθημα να σας κουράζει! αλλά ξέρω γιατί. λέτε ωραίο το επάγγελμα του εκπαιδευτικού να έχεις το καλοκαιράκι σου να κάνεις τα μπανάκια σου.

ΥΓ1 όσον αφορά την 5ήμερη, ειδικά αν δεν συνοδεύεις και έχεις και Γ Λυκείου, αυτό και αν είναι ξεκούραση!

ΥΓ2 15 μέρες τα Χριστούγεννα σε κουράζει;
15 μέρες το Πάσχα σε κουράζει;
3 μήνες το καλοκαίρι σε κουράζει; (παραπάνω δηλαδή αν λάβουμε υπόψη ότι τα σχολεία ξεκινάνε μετά την 2η εβδομάδα του Σεπτέμβρη, και τον Ιούνιο πάμε για 1-2 ώρες να επιτηρήσουμε και φεύγουμε να πάμε το μπάνιο μας)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2010, 01:13:08 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 15, 2010, 06:35:39 am »
Επειδή, λοιπόν, οι συνθήκες εργασίας σε κάποιους χώρους έξω από το σχολείο είναι χάλια.. ας γίνει έτσι και το σχολείο!! Αντί δλδ να επιδιώκουν οι εργαζόμενοι για καλύτερους όρους παντού, ας δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα να χειροτερεύουν οι όροι στο δικό μας χώρο δουλειάς ... μόνον και μόνο επειδή υπάρχουν και χειρότερα.
Μου φαίνεται πως μια χαρά έχουν καταφέρει να μας βάλουν στη λογική που "αυτοί" θέλουν.
Εν πάση περιπτώσει, το σχολείο, για όποιον θέλει να είναι εντάξει στη δουλειά του, έχει ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Έχει στρες, πίεση, έχει ευθύνη. Κάθε επάγγελμα-λειτούργημα που σχετίζεται με ΤΟ ΠΑΙΔΙ φέρει ένα ιδιαίτερο βάρος και ως τέτοιο επάγγελμα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Και, όπως ο μαθητής πρέπει να αντιμετωπίζεται από μας με απόλυτη αίσθηση του χρέους μας και της ευθύνης απέναντί του, έτσι πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε κι εμείς από τους "εργοδότες" μας. Έχουν ευθύνη και χρέος απέναντί μας ώστε να μας βοηθήσουν να αποδίδουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας σ' αυτό το πολυσύνθετο και πολύπλοκο έργο που έχουμε.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος someone

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 15, 2010, 08:48:54 am »
να δουλεύεις σε ιδιωτική εταιρία ωράριο 8 με 9 το βράδυ και Σαββατοκύριακα γιατί δεν βγαίνει το έργο και φωνάζει ο πελάτης, και όλα αυτά με 1000 ευρώ το μήνα, χωρίς πληρωμή υπερωριών, και να έχεις σύμφωνα με τον νόμο μόλις 21 ημέρες άδεια τον χρόνο και να παρακαλάς να έρθει ο Αύγουστος για να ξεκουραστείς λίγο!
....και να ερχεται ο Αυγουστος και να μην μπορεις να παρεις ολη την άδεια γιατι "καιγόμαστε"
....και να παιρνεις σπαστα 1-2 βδομαδες, και να μην μπορεις να κανεις το πλανο σου για άδεια γιατι "θα ειμαστε σε κρισιμη φαση του εργου και δεν μπορει να λειψει κανεις"
....και να μεταφερεις μερες αδεια απο χρονο σε χρονο, και να μην μπορεις να τις παρεις...
....και να αξιολογεισαι καθε χρονο και η αύξηση σου (αν παρεις) να εξαρταται απο τον "βαθμο" που σου εβαλε ο προϊσταμενος...
...κι άλλα πολλά...

killbill, πόσο δικιο έχεις!!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 15, 2010, 09:45:15 am »
να δουλεύεις σε ιδιωτική εταιρία ωράριο 8 με 9 το βράδυ και Σαββατοκύριακα γιατί δεν βγαίνει το έργο και φωνάζει ο πελάτης, και όλα αυτά με 1000 ευρώ το μήνα, χωρίς πληρωμή υπερωριών, και να έχεις σύμφωνα με τον νόμο μόλις 21 ημέρες άδεια τον χρόνο και να παρακαλάς να έρθει ο Αύγουστος για να ξεκουραστείς λίγο!
....και να ερχεται ο Αυγουστος και να μην μπορεις να παρεις ολη την άδεια γιατι "καιγόμαστε"
....και να παιρνεις σπαστα 1-2 βδομαδες, και να μην μπορεις να κανεις το πλανο σου για άδεια γιατι "θα ειμαστε σε κρισιμη φαση του εργου και δεν μπορει να λειψει κανεις"
....και να μεταφερεις μερες αδεια απο χρονο σε χρονο, και να μην μπορεις να τις παρεις...
....και να αξιολογεισαι καθε χρονο και η αύξηση σου (αν παρεις) να εξαρταται απο τον "βαθμο" που σου εβαλε ο προϊσταμενος...
...κι άλλα πολλά...

killbill, πόσο δικιο έχεις!!

...και να φοβασαι να πας στο γραφειο του δ/ντη και να κτυπησεις την πορτα και να του πεις να λειψεις την ταδε του μηνος,
....κια να φοβασαι να ζητησεις μια ωρα αδεια γιατι εχεις καποια δουλεια
...και να πλακωνεσαι με τους συναδελφους επειδη συμπιπτουν οι μερες αδειας, και να πηγαινεται μεσα στο δ/ντη για να λυσει τη διαφορα, και να κοβεις την καλημερα για μερες με το συναδελφο και να εχεις τοση σπαριλα που μπαινεις στο γραφειο του δ/ντη την αλλη μερα και αλλαζεις την αδεια μπας και ηρεμησεις και που ποτε δεν παιρνεις την αδεια για τις μερες που πλακωθηκες.
.....και να φοβασαι να ζητησεις αυξηση,γιατι ολο για απολυσεις μιλανε..(δε φτανει που σας κρατω ενω δεν αντεχει η επιχειρηση, ζητατε και αυξηση!!!)
.....και να φοβασαι να κανεις διαλλειμα ενω το δικαιουσε.
....και τωρα πλεον να μη μπορεις ουτε να καπνισεις γαιτι βγαινοντας εξω για να κανεις τσιγαρο το θεωρει κοπανα .....

παντως, ωραριο εκπ/κων δεν το λες......
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 15, 2010, 10:00:07 am »
MARKOS,  someone και killbill , μας μιλάτε για τον ιδιωτικό τομέα , λες και πρόκειται για καμία κόλαση! Προφανώς δεν γεννηθήκατε υποσιτισμένο παιδάκι στην αφρική, γι' αυτό γκρινιάζετε. Εάν όσο δουλεύατε στον ιδιωτικό τομέα είχατε φυσιολογικό βάρος και εύκολα προσβάσιμο καθαρό νερό, είσασταν στον παράδεισο. Κακώς αλλάξατε δουλειά.

Σοβαρά τώρα... εάν είναι να θεωρούμε οποιαδήποτε εργασιακή συνθήκη ανώτερη του μεσαίωνα (όπου στον μεσαίωνα ίσχυε το από την ανατολή του ηλίου μέχρι την δύση, φόβος και τρομοκρατία, πενιχρές αμοιβές κτλ...ότι κάνατε δλδ στον ιδιωτικό τομέα) ως ΟΚ για την σημερινή εποχή, τότε έχω να δηλώσω ότι παραιτούμαι όλων των διεκδικήσεων για οτιδήποτε στην ζωή  μου, διότι νιώθω ευγνόμων που δεν είμαι τροφοσυλλέκτης που ζει σε σπηλιά όπως οι νεάντερταλ. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το αφεντικό μου "δημόσιο" που μου κάνει την χάρη να με κλέβει λιγότερο από το κακό αφεντικό "ιδιωτικό".

Αποσυνδεδεμένος someone

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 15, 2010, 10:07:29 am »
MARKOS,  someone και killbill , μας μιλάτε για τον ιδιωτικό τομέα , λες και πρόκειται για καμία κόλαση! Προφανώς δεν γεννηθήκατε υποσιτισμένο παιδάκι στην αφρική, γι' αυτό γκρινιάζετε. Εάν όσο δουλεύατε στον ιδιωτικό τομέα είχατε φυσιολογικό βάρος και εύκολα προσβάσιμο καθαρό νερό, είσασταν στον παράδεισο. Κακώς αλλάξατε δουλειά.

Σοβαρά τώρα... εάν είναι να θεωρούμε οποιαδήποτε εργασιακή συνθήκη ανώτερη του μεσαίωνα (όπου στον μεσαίωνα ίσχυε το από την ανατολή του ηλίου μέχρι την δύση, φόβος και τρομοκρατία, πενιχρές αμοιβές κτλ...ότι κάνατε δλδ στον ιδιωτικό τομέα) ως ΟΚ για την σημερινή εποχή, τότε έχω να δηλώσω ότι παραιτούμαι όλων των διεκδικήσεων για οτιδήποτε στην ζωή  μου, διότι νιώθω ευγνόμων που δεν είμαι τροφοσυλλέκτης που ζει σε σπηλιά όπως οι νεάντερταλ. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το αφεντικό μου "δημόσιο" που μου κάνει την χάρη να με κλέβει λιγότερο από το κακό αφεντικό "ιδιωτικό".
Εγω ειμαι ακομα στον ιδιωτικο - για διάφορους λογους - , δεν λεω οτι οι συνθηκες στο δημοσιο ειναι οι καλυτερες, θεωρω λογικο να θελει κανεις καλύτερες συνθηκες αλλά καποιες "διεκδικήσεις" (οπως κατι αργιες απο τη σημαια σαν αυτες που αναφερει ο killbill Και πολλά άλλα) ειναι εκτος πραγματικότητας και εντελώς παράλογες και απαράδεκτες.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 15, 2010, 12:46:01 pm »
Εγω ειμαι ακομα στον ιδιωτικο - για διάφορους λογους - , δεν λεω οτι οι συνθηκες στο δημοσιο ειναι οι καλυτερες, θεωρω λογικο να θελει κανεις καλύτερες συνθηκες αλλά καποιες "διεκδικήσεις" (οπως κατι αργιες απο τη σημαια σαν αυτες που αναφερει ο killbill Και πολλά άλλα) ειναι εκτος πραγματικότητας και εντελώς παράλογες και απαράδεκτες.
Το θέμα είναι someone , ότι κανένας δεν διεκδίκησε αργίες από την σημαία, και όπου υπάρχουν τέτοιες καλό είναι να σταματήσουν γιατί δεν μας οφελούν. Επειδή ο killbill μπέρδεψε θεσμοθετημένες αργίες του ελληνικού κράτους, περίοδο σχολικών διακοπών (που ισχύουν στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης), εκπαιδευτικές εκδρομές, επιμορφωτικές εκδηλώσεις και "σημαιοστολισμένες" αργίες, δεν σημαίνει ότι μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 15, 2010, 12:54:33 pm »

Ναι σωστά μάντεψες, δεν είμαι φιλόλογος!

Αλλά απότι φαίνεται και εσύ δεν έχεις περάσει από τον ιδιωτικό τομέα να δουλεύεις σε ιδιωτική εταιρία ωράριο 8 με 9 το βράδυ και Σαββατοκύριακα γιατί δεν βγαίνει το έργο και φωνάζει ο πελάτης, και όλα αυτά με 1000 ευρώ το μήνα, χωρίς πληρωμή υπερωριών, και να έχεις σύμφωνα με τον νόμο μόλις 21 ημέρες άδεια τον χρόνο και να παρακαλάς να έρθει ο Αύγουστος για να ξεκουραστείς λίγο!

Δούλευα σε ιδιωτική εταιρία πληροφορικής 6 χρόνια στους ρυθμούς αυτούς που σου περιέγραψα.

Όλα αυτά που λέτε για την "κούραση" που προκαλεί η διόρθωση γραπτών και η προετοιμασία για μαθήματα κατεύθυνσης μου φαίνονται αστεία, και άνετα θα διόρθωνα όχι 100 αλλά 1000 γραπτά, αν είχα να διαλέξω μεταξύ του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού και μια θέση σε ιδιωτική εταιρία πληροφορικής.

Δουλέψτε στους ρυθμούς αυτούς, δείτε τι γίνεται έξω στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και μετά να συγκρίνετε.

Εγώ θα πρότεινα στην Διαμαντοπούλου, όχι σεμινάρια και βλακείες να κάνει στου εκπαιδευτικούς, αλλά να τους υποχρεώνει κάθε 2 χρόνια να δουλεύουν με απόσπαση για 1-2 μήνες στον ιδιωτικό τομέα ή σε καμία μίζερη υπηρεσία του δημοσίου και μετά να επανέρχονται στο σχολείο, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε! να δουν οι εκπαιδευτικοί την γλύκα και μετά να παρακαλάνε να διορθώνουν 1000 γραπτά και με ευχαρίστηση.

Και στο κάτω κάτω αν σας έχει ,κουράσει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, γιατί δεν παραιτείστε να πάτε στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύετε 8 με 10 το βράδυ? Τι κάθεστε; δεν θα έχετε να διορθώνετε γραπτά να σας κουράζει, ούτε 5ήμερες να σας κουράζουν, ούτε προετοιμασία για το επόμενο μάθημα να σας κουράζει! αλλά ξέρω γιατί. λέτε ωραίο το επάγγελμα του εκπαιδευτικού να έχεις το καλοκαιράκι σου να κάνεις τα μπανάκια σου.

ΥΓ1 όσον αφορά την 5ήμερη, ειδικά αν δεν συνοδεύεις και έχεις και Γ Λυκείου, αυτό και αν είναι ξεκούραση!

ΥΓ2 15 μέρες τα Χριστούγεννα σε κουράζει;
15 μέρες το Πάσχα σε κουράζει;
3 μήνες το καλοκαίρι σε κουράζει; (παραπάνω δηλαδή αν λάβουμε υπόψη ότι τα σχολεία ξεκινάνε μετά την 2η εβδομάδα του Σεπτέμβρη, και τον Ιούνιο πάμε για 1-2 ώρες να επιτηρήσουμε και φεύγουμε να πάμε το μπάνιο μας)

Φίλε killbill, με όσα κατα καιρούς έχεις γραψει συμφωνώ, γιατί από τα λεγόμενά σου φαίνεσαι σωστός και ευσυνείδητος συνάδελφος. Προσπαθείς να κάνεις όσο καλύτερα μπορείς τη δουλειά σου έστω και σε αντίξοες συνθήκες. Και προφανώς σε κάνουν να εξοργίζεσαι εξωφρενικά πραγματα που βλέπεις και ακούς από αντι-συναδέλφους που κοιτανε να λουφάρουν, που έχουν βαρεθει τη ζωή τους, που κοιτανε την παρτη τους και τη βολή τους...

Πλην όμως, στο (δικαιολογημένο, δε λεω) θυμό σου ξεχνάς κάποια πράγματα...

Πχ, ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι σε όλα τα σχολεία. Μπορεί να είναι σε κάποια, μπορεί και σε περισσότερα αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Αν δεν κάνω λάθος είσαι σε ΓΕΛ. Δεν ξέρω αν έχεις αλλάξει και άλλα σχολεία και η κατάσταση ήταν έτσι. Προσωπικά πάντως δε μου έχει τύχει. Μου έχει τύχει σεβασμός από άλλους συναδέλφους, αλληλοβοήθεια, αλληλοκάλυψη, υψηλό επίπεδο και συνάδελφοι που επιμορφώνονται, που χειρίζονται νέες τεχνολογίες και έρχονται με τα λάπτοπ τους, κάνουν προβολές, δραστηριότητες, προγράμματα.

Μπορει να μην είναι όλοι έτσι ακριβώς, αλλά είναι η συντριπτική πλειοψηφία που έχω γνωρίσει. Και άνθρωποι επίσης που προβληματίζονται και αναλώνουν και χρόνο στις συζητησεις τους να δουν τι δεν πάει καλά με κάποιους μαθητές με κάποια τμηματα, που δείχνουν δηλαδή ότι τους νοιάζει η δουλειά τους, και δεν την κάνουν μόνο για τα ..μπικικίνια..
Ίσως να συμβαίνουν σε μικρά σχολεία αυτά που λέω που το κλίμα είναι πιο οικογενειακό.. Όμως απ' ότι ακούω από συναδέλφους φίλους μου σε άλλα σχολεία μεγάλα, και στα δικά τους σχολεία κάπως έτσι είναι.

Πιστεύω και γω ακραδαντα, κάτι που είπε η tihea πιο πάνω: Αν κάνει κάποιος τη δουλειά που πρέπει και όπως πρέπει, και όταν λέω "πρέπει" μην το πας στην απλή διεκπεραίωση αλλά στο δόσιμο του καλυτερου εαυτού μας προς τα παιδιά που για μένα "πρέπει" να γίνεται, η δουλειά μα είναι αρκετά μα αρκετά κουραστική και ενεργοβόρα. Δεν ξερω αν είναι περισσότερο ή λιγότερο από άλλες δουλειές γιατί αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ποιος κάνει τι δουλειά, αν τη βρίσκει με τη δουλειά του, κλπ κλπ..

Αυτό νομίζω είναι το κλειδί για να κριθεί η δουλειά μας και το γεγονός πως έχουμε να κανουμε με παιδιά. Και ότι είμαστε υπευθυνοι γι' αυτα και όχι μόνο για το τομαράκι μας. Όσοι εργασιακοί τομείς έχουν ευθυνη και άλλων ανθρωπινων ζωών είναι ειδικές κατά τη γνώμη μου, πόσο μάλλον παιδιών...

Πολλοί συνάδελφοι δεν ξέρουν η δεν έχουν λαβει υπόψη τους όταν διορίζονται, τις ευθύνες τους, τις υποχρεώσεις τους και το κάνουν για τους τρεις καλούς λόγους: "Ιούλιος-Αυγουστος-Γιορτές". Σύντομα όμως οι πιο υπευθυνοι από αυτούς προσγειώνονται στην πραγματικότητα και βλέπουν ότι δεν είναι έτσι..

Δεν είναι λόγος λοιπόν αυτός, να υποβαθμίζεται η πραγματική ευθυνη και δουλειά του εκπαιδευτικού. Και μπορεί να το καταλάβεις αν (προς Θεού δεν το ευχομαι σε κανέναν) σου τυχει κανενα απρόοπτο σε κανενα περίπατο και εκδρομή (που τη θεωρείς ελαφρα τη καρδία "καθισιό"), όπως αυτό που συνεβη με το παιδι στη Ναξο προσφατα και οι συνάδελφοι εκεί δε μπορούν να συνέλθουν, πέρα από τις ευθύνες που αντιμετωπίζουν...

Και έχω πλήρη επίγνωση του τι λέω καθότι δε διορίστηκα 25 χρονων αλλά 34, και έχοντας περάσει από αρκετές διαφορετικές δουλειές μέχρι τότε. Αρκεί να σου πω πως έχω 1800 ένσημα βαρέα ανθυγιεινά (οικοδομικά-μεταφράζεται σε 7 χρόνια δουλειάς περίπου), ενώ εχω περάσει και από εργασιακό τομέα με πολύ πιεσμένες προθεσμίες στην παράδοση έργου (δουλευαμε και 16 ώρες κάποιες φορες για να τελειώσουμε..)  

Και επίσης μην υποτιμάς τη γραφική δουλειά που έχουν τα σχολεία και τις υποχρεώσεις που έχουμε όλοι οι συναδελφοι σαν υπευθυνοι τμημάτων, ενημέρωση γονέων, καρτέλες μαθητων, πρωτόκολλα, πρακτικά, μισθοδοτικά, αρχειοθετηση, σε συνδυασμό με τα διορθωματα εκθεσεων γραπτων, μελέτη στο σπίτι για παραδοση ή διαγωνισματα ή για δημιουργία παρουσίασης κλπ κλπ, μας κάνουν ένα αξιοσέβαστο αριθμό ωρών που σίγουρα δεν αναλώνεται στις "2-3" ώρες την ημερα που θεωρούν κάποιοι ότι δουλευουν οι εκπαιδευτικοί...

Που τους βρηκες τους 3 μηνες το καλοκαίρι; Εγω μεχρι 30 Ιουνίου και από 1 Σεπτέμβρη είμαι στη θεση μου, δεν ξερω αν αλλού γίνεται κατι άλλο... Δε νομίζω πάντως.. Όσο για τις επιτηρησεις, μην ξεχνας πως οι περισσότεροι έχουν εισηγήσεις και θεματα πέρα από τις επιτηρήσεις τους, που και αυτό θέλει χρόνο και δουλειά..

Και προφανως το "ισχυρο χαρτί", το δυνατό σημείο της δουλειάς μας είναι πως τουλάχιστο δε δουλευεις με το άγχος αν θα έχεις δουλειά την επόμενη μερα. Και βεβαια είναι ενα ατού της μόνιμης δουλειάς και κίνητρο (αν είσαι εκπαιδευτικός, να διοριστείς στη δημόσια εκπειδευση). Και που ειναι το κακό; Μακάρι να ήταν έτσι και στον ιδιωτικό τομέα.

Γι' αυτό υπήρχαν μεχρι πρότινος τα εργασιακα δικαιωματα και οι συλλογικές συμβασεις εργασίας που καταρρεουν σαν τραπουλόχαρτα στις μερες μας και θεωρούμε πως δεν υπήρξαν ποτέ... (ειδικά όσοι μπήκαν στον επαγγελματικό στίβο μετα τα μεσα του '90).

Πάντως καταλαβαίνω καλά γιατί λες όσα λες, έστω κι αν υπερβάλλεις (εχω φτάσει και εγω να τα χώσω σε συναδέλφους που εχω ακούσει να μεμψιμοιρούν και να κλαίγονται και κυρίως, sorry guys, σε κάποιουε,-ες δάσκαλους,-ες ή δευτεροβάθμιους που έχουν ελάχιστη ή και καθόλου εργασιακή εμπειρία έξω στη ..ζούγκλα και από το ένα κουκούλι -σχολή/μεταπτυχιακά- μπαίνουν στο άλλο -δημόσιο- μεχρι τα 23-25 τους είναι διορισμένοι), και καλό είναι συναδέλφους και συμπεριφορές απαραδεκτες να τις απομονωνουμε και να τις στηλιτευουμε..
Πχ εκεί που σου είπε ο "συναδελφος" να "πηδηξεις τον άλλο" για να ευνοησεις αυτόν που είναι παλιότερος, ελπίζω να του απάντησες καταλληλα και να μην το αφησες έτσι...

Όχι τιποτ' άλλο γιατι αν δε μιλάς και δεν τους βαζεις στη θεση τους, "φορτώνεις" και βγάζεις τα σπασμενα σε όλον τον κλάδο  ;D , και από τη μία χάνεις το δίκιο σου, από την άλλη δίνεις λαβες και σε άλλους που είναι απ' έξω και μας διαβάζουν (και κάτι τετοιες λαβές ψάχνουν, πίστεψέ με έτσι όπως έχουμε γίνει) να θεωρούν πως είμαστε όντως οι τεμπελχανάδες του δημοσίου, πράγμα εντελώς ψευδές..

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2010, 01:51:18 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 15, 2010, 02:02:52 pm »
εγω παλι δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα να πηγαινω στις 8 κ να φευγω ακομη κ στις 4. να μου βρουν ομως ενα γραφειο κ μια καρεκλα να κατσω. να μπορω να χρησιμοποιησω το ιντερνετ κ να εχω χωρο για τα βιβλια μου ωστε ο,τι δουλεια κανω στο σπιτι μετα το σχολειο να μπορω να την κανω στο σχολειο.
αν κανουν ολα αυτα δεν θα εχω πραγματικα κανενα μα κανενα προβλημα.
αλλα το να με εχουν απο το πρωι μεχρι το μεσημερι κ να ειμαι ορθια γιατι δεν εχω καπου να κατσω ε αυτο δεν το δεχομαι

Αποσυνδεδεμένος προδρομος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 15, 2010, 02:11:15 pm »
Δεν μπαίνω στη διαδικασία να συγκρίνω ωράριο ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Χωρίς αμφιβολία στο δημόσιο τόμεα υπάρχουν καλύτερες συνθήκες και ωράρια εργασίας
Ωστόσο, όλα αυτά τα  οφέλη αποκτήθηκαν με αγώνες και δεν θα απολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας από αυτούς του ιδιωτικού τομέα.
Εργαζόμενοι είναι και οι δύο. Αντί να τσακώνονται μεταξύ τους και να επιδιώκουμε εξομοίωση προς τα κάτω, θα έπρεπε να γίνεται κουβέντα πως οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα συγκλίνουν με αυτούς του δημοσίου.
Επίσης, το μεγάλο πλεονέκτημα των εκπαιδευτικών δεν είναι η αμοιβή, αλλά η μονιμότητα και το ωράριο - άδειες τους.
Ωστόσο και ενώ οι αμοιβές μας, όπως ολων, πιάνουν πάτο, σιγά σιγά και το ωράριο - άδειες μπάινουν υπο αμφισβήτηση.
Σε διημερίδα που παρεβρέθηκα την παρασκευή άκουσα την κυρία υπουργό μας να εξαγγέλει τα εξής:
το ωράριο των εκπαιδευτικών είναι 30 ώρες , δηλαδή 8-2.
Οι εκπαιδευτικοί (ως άλλοι τεμπέληδες - αυτό δικο μου ειρωνικό σχόλιο) δεν καλύπτουν ούτε το διδακτικό τους ωράριο.
Επομένως, στο εξής θα τηρούνται τα αυνοήτα και η νομοθεσία. Δηλαδή, όλοι οι εκπαιδευτικοί θα εργάζονται 8-2. Όταν δεν είναι στην τάξη, θα κάνουν διοικητική εργασία, θα λύνουν απορίες μαθητών (σε ποιες αίθουσες άραγε;), θα δέχονται τους γονείς των μαθητών, και το καλύτερο σε αυτές τις ενδιάμεσες ώρες θα επιμορφώνονται.
(ακούγεται βέβαια ότι τους καλοκαιρινούς μήνες οι καθηγητές θα παραμένουν στη θέση τους για επιμόρφωση).
Τέλος, είπε πως θα εισάγει το θεσμό του μέντορα καθηγητή σε καθε σχολείο (κάτι σαν σχολικός σύμβουλος σε κάθε σχολείο) και σώμα επιθεωρητών θα αξιολογεί και κρίνει τους εκπαιδευτικούς (όχι μόνο τους δόκιμους, αλλά και τους μόνιμους)
γιατί όπως είπε δεν πρέπει να τρομάζουμε με λέξεις όπως κρίση και αξιολόγηση,....
Εξαγγέλονται μέτρα που θα επιδεινώσουν τις συνθήκες εργασίας μας και καταργούνται πλεονεκτήματα που κατακτήθηκαν με αγώνες
Το θέμα είναι να αντιδράσουμε δυναμικά ως κλάδος και όχι να τρωγόμαστε ποιος έχει καλύτερο ωράριο
Παλεψτε για εξίσωση προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32919
  • Τελευταία: Silia499
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185408
  • Σύνολο θεμάτων: 19495
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144