*

Αποστολέας Θέμα: Ωράριο εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 45034 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ: Ωράριο εκπαιδευτικών
« Απάντηση #112 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 03:35:44 pm »
1. Προφανώς δεν έχεις δουλέψει ποτέ στον ιδιωτικό τομέα και δεν ξέρεις τι εργασιακή τρομοκρατία επικρατεί. Ποιά επιθεώρηση εργασίας όταν ξέρεις ότι θα χάσεις τη δουλειά σου;
2. Χιλιάδες εκπαιδευτικούς δεν έχω δει γιατί δεν έχω 30 χρόνια στην εκπαίδευση. Έχω δει όμως ωραιότατα δύο συναδέλφους μονίμως για τσιγάρο όταν πήγαινα στη Διεύθυνση όπως και άλλες δύο στριμωγμένες σε ένα γραφείο, δεν είχαν και που να τις βάλουν προφανώς, να παίζουν πασίεντζα και να χασκογελάνε μονίμως. Ο καθένας την εμπειρία του καταθέτει.
3. Το να υπάρξει αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων είναι θέμα πολιτικής βούλησης, οπότε προς τα εκει πηγαίνει η μομφή για την μη υπαρξή της.
4. Οι υπόλοιποι δεν παίρνουν άδεια 3 μήνες, αλλά ούτως ή άλλως δεν κατηγόρησα τους εκπαιδευτικούς για αυτό, είπα ότι αυτό είναι μέρος της εικόνας στη συνείδηση της κοινωνίας για τον κλάδο. Όσο για τις αξιοπρεπέις αμοιβές, είπα ήδη γιατί δεν μπορούμε να τις διεκδικήσουμε αποτελεσματικά.

Τα περί προπαγάνδας των κρατούντων δεν θα τα σχολιάσω. Δεν ήμουν ποτέ οπαδός των "σκοτεινών συνομοσιών" που εξυφαίνονται εναντίων του κλάδου, μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας στις περισσότερες περιπτώσεις... Και η επίλογη των εκπροσώπων του κλάδου είναι η πλέον τρανή απόδειξη...

1. Τα προφανή για σένα δεν ισχύουν.
Μόνο 17 χρόνια και έχω καταφύγει αρκετές φορές (και έχω δικαιωθεί γιατί είχα δίκιο) στις επιθεωρήσεις.
2. Αν δεν έχεις δει λοιπόν τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών πώς το συμπεραίνεις και το αναφέρεις;
Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, που δεν συμπληρώνουν καν ωράριο, αλλά πληρώνονται κανονικά για πλήρες ωράριο,
Αυτό είναι προκατάληψη και όχι εμπειρία.
3. Δε φάνηκε καθόλου!
4. Αυτά είναι δικές σου θέσεις για να δικαιολογήσεις την κακή εικόνα για τους εκπαιδευτικούς.
Το παραπάνω δημοσίευμα, καλώς ή κακώς, αντιπροσωπεύει την άποψη που έχουν οι πολίτες της χώρας για τον κλάδο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν ωράριο εργασίας 21 ή 24 ωρών την εβδομάδα και 3 μήνες το χρόνο κάνουν διακοπές.

Είναι σκοτεινές συνομωσίες το ότι ξαφνικά μόνο για τους κακούς, τους τεμπέληδες και τους προνομιούχους εκπαιδευτικούς ακούμε που ευθύνονται για τα χάλια της παιδείας; Ότι μόνοι μας τα βγάζουμε τα μάτια μας, το βλέπω.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:27:42 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 03:45:19 pm »
Αυτο το οποίο εν τέλει είπα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαδικασία διαχωρισμού του καλού από τον κακό εκπαιδευτικό, του πρόθυμου από τον βαριεστημένο και του εργατικού από τον τεμπέλη. Γιατί υπάρχουν και οι δύο κατηγορίες στα σχολεία και όποιος δεν το βλέπει με βάζει σε σκέψεις για το σε ποιά από τις δύο ανήκει. Όλοι μπάινουν  στο ίδιο τσουβάλι και όλοι αντιμετωπίζονται το ίδιο από το εκπαιδευτικό σύστημα. Και βγαίνει και μετά ο Μπράτης και λέει και επισήμως, καμία αξιολόγηση των δασκάλων. Και πιθανώς το ίδιο θα πει και η ΟΛΜΕ. Ε, λυπάμαι, αλλά δεν πρόκειται να μας πάρει κανείς στα σοβαρά έτσι. Και θα πάρει η  μπάλα μαζί και δίκαια αιτήματα που έχουν μία ουσιαστική βάση.
Αν δεν υπάρξει αξιολόγηση για το ποιός αποδίδει σε ένα σχολείο και ποιός όχι, και φυσιά θα δούμε πως αυτή μπορεί και πρέπει να γίνει, δεν πρόκειται οι εκπαιδευτικοί να διεκδικήσουν με αξιώσεις ουτε μισό ευρώ αύξηση. Εκτός αν δεχθούμε ότι η Ελλάδα είναι σοβιετία, οπότε να μπουν όλοι στο δημόσιο, όλοι όμως, και να παίρνουμε όλοι τα ίδια για οτιδήποτε κάνει ο καθένας. Είναι και αυτό μία πρόταση.

Δε νομίζω να είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν και οι κακοί ή οι τεμπέληδες εκπαιδευτικοί, όπως υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. Αντίθετα εγώ αντέδρασα στην επιλεκτική ισοπέδωση.
Δε φαντάζομαι να πιστεύεις ότι δεν εφαρμόζουν την αξιολόγηση γιατί το λέει ο Μπράτης! Μήπως τελικά δεν την εφαρμόσουν για να συντηρούν όλα αυτά που περιγράφεις; Λέω μήπως;

αχ συνάδελφε ..... "επιλεκτική ισοπέδωση" ο green ? απαπαπαπα πιπέρι θα σε βάλω στο στόμα !

μαζίκη ισοπέδωση λέω εγώ, αλλά ξέρεις καμιά φορά υπερβάλω  ;D ;D ;D ;D
Πολύ ασχολείσαι με κάποιον που δεν σε συνδέει καμία συναδελφικη σχέση και επομένως θα έπρεπε να σου ήταν αδιάφορα τα λεγόμενά του.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 03:52:40 pm »
Αυτο το οποίο εν τέλει είπα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαδικασία διαχωρισμού του καλού από τον κακό εκπαιδευτικό, του πρόθυμου από τον βαριεστημένο και του εργατικού από τον τεμπέλη. Γιατί υπάρχουν και οι δύο κατηγορίες στα σχολεία και όποιος δεν το βλέπει με βάζει σε σκέψεις για το σε ποιά από τις δύο ανήκει. Όλοι μπάινουν  στο ίδιο τσουβάλι και όλοι αντιμετωπίζονται το ίδιο από το εκπαιδευτικό σύστημα. Και βγαίνει και μετά ο Μπράτης και λέει και επισήμως, καμία αξιολόγηση των δασκάλων. Και πιθανώς το ίδιο θα πει και η ΟΛΜΕ. Ε, λυπάμαι, αλλά δεν πρόκειται να μας πάρει κανείς στα σοβαρά έτσι. Και θα πάρει η  μπάλα μαζί και δίκαια αιτήματα που έχουν μία ουσιαστική βάση.
Αν δεν υπάρξει αξιολόγηση για το ποιός αποδίδει σε ένα σχολείο και ποιός όχι, και φυσιά θα δούμε πως αυτή μπορεί και πρέπει να γίνει, δεν πρόκειται οι εκπαιδευτικοί να διεκδικήσουν με αξιώσεις ουτε μισό ευρώ αύξηση. Εκτός αν δεχθούμε ότι η Ελλάδα είναι σοβιετία, οπότε να μπουν όλοι στο δημόσιο, όλοι όμως, και να παίρνουμε όλοι τα ίδια για οτιδήποτε κάνει ο καθένας. Είναι και αυτό μία πρόταση.

Δε νομίζω να είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν και οι κακοί ή οι τεμπέληδες εκπαιδευτικοί, όπως υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. Αντίθετα εγώ αντέδρασα στην επιλεκτική ισοπέδωση.
Δε φαντάζομαι να πιστεύεις ότι δεν εφαρμόζουν την αξιολόγηση γιατί το λέει ο Μπράτης! Μήπως τελικά δεν την εφαρμόσουν για να συντηρούν όλα αυτά που περιγράφεις; Λέω μήπως;

αχ συνάδελφε ..... "επιλεκτική ισοπέδωση" ο green ? απαπαπαπα πιπέρι θα σε βάλω στο στόμα !

Πολύ ασχολείσαι με κάποιον που δεν σε συνδέει καμία συναδελφικη σχέση και επομένως θα έπρεπε να σου ήταν αδιάφορα τα λεγόμενά του.

έλα μωρέ εντάξει και με τα κουνούπια δεν έχω καμία συναδελφική σχέση αλλά τα λιώνω όταν γίνονται ενοχλητικά  ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 03:54:59 pm »
Χριστιανοίοίοίοί !!  ...   …  …  Πάμε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:27:42 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 03:58:32 pm »
1. Γενικεύεις λοιπόν τη δική σου εμπειρία, πράγμα για το οποίο κατηγόρησες εμένα πριν λίγο. Και σε πολλές άλλες περιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα, για τις οποίες ακούμε καθημερινά, βρέθηκαν άνθρωποι στο δρόμο, μη μπορώντας να διεκδικήσουν τίποτα.
2. Ούτε εσύ αντίστοιχα έχεις δει τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών για να υποστηρίζεις ότι ισχύει το αντίθετο.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 04:01:47 pm »

έλα μωρέ εντάξει και με τα κουνούπια δεν έχω καμία συναδελφική σχέση αλλά τα λιώνω όταν γίνονται ενοχλητικά  ;D ;D ;D ;D
Αν βλέπεις τον εαυτό σου ως μυγοσκοτώστρα, δεν θα σε αποθαρρύνω από το να το κάνεις. Αντίθετα νομίζω ότι βαδίζεις προς τη σωστή κατεύθυνση αυτογνωσίας...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 05, 2010, 04:11:22 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 05:02:25 pm »
1. Γενικεύεις λοιπόν τη δική σου εμπειρία, πράγμα για το οποίο κατηγόρησες εμένα πριν λίγο. Και σε πολλές άλλες περιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα, για τις οποίες ακούμε καθημερινά, βρέθηκαν άνθρωποι στο δρόμο, μη μπορώντας να διεκδικήσουν τίποτα.
2. Ούτε εσύ αντίστοιχα έχεις δει τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών για να υποστηρίζεις ότι ισχύει το αντίθετο.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 05:23:19 pm »
Παρά την αποκλειστικότητα στο αλάθητο την οποία μου προσάπτεις, εσύ ανάλωσες τουλάχιστον ένα μισάωρο για να μου αποδείξεις το πόσο λάθος είμαι εγώ και πόσο σωστά αντιλαμβάνεσαι εσύ τα πράγματα. Μεγάλη μου τιμή λοιπόν... Αυτό πάντως δεν δείχνει ότι έχεις όντως πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθείς από μία διένεξη που ούτως ή άλλως δεν την ξεκίνησα εγώ. Εγώ διατύπωσα μία θέση μου για κάποια πράγματα. Αν στο forum επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένες θέσεις, ας μας γίνει ξεκάθαρο.
Έχουμε διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων, προφανώς λόγω διαφορετικής θέσης, καταβολών και «συμφερόντων» για το πώς θα θέλαμε τον εκπαιδευτικό χώρο. Ως εκ τούτου η όποια περαιτέρω κουβέντα είναι άσκοπη. Παρά λοιπόν την δυνατότητα συγκεκριμένων απαντήσεων που θα μπορούσα να αντιπαραβάλω, δεν πρόκειται να ασχοληθώ περεταίρω. Οι θέσεις μου και οι παρατηρήσεις μου είναι σαφείς και η έκφραση αυτών μόνο με απασχολεί.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 05:41:58 pm »
Μα οι 3 μήνες διακοπών δεν είναι "εφεύρεση" των Ελλήνων....είναι κάτι που υπάρχει παντού. Σε όλο τον κόσμο έχουν 2 μήνες διακοπε΄ς το καλοκαίρι και 2 15θήμερα μέσα στη χρονιά (είτε αναφέρονται ως χριστούγεννα και πάσχα, είτε ως χριστο΄τγεννα και spring break, είτε όπως αλλιώς λέγονται)....

Το σχολέιο και το ωράριο του είναι πολύ κουραστικό τόσο για τους εκαπιδευτικούς όσο και για τα παιδιά και επομένως είναι απαραίτητη η παύση του για χρονικά διαστήματα.
Τώρα, είναι γεγονός ότι υπάρχουν και κακοί εκπαιδευτικοί που δεν δουλέυουν όπως υπάρχουν και κακοί αστυνομικοί, εφοριακοί, ΔΥ, ΙΥ, ταξιτζήδες, γιατροί κλπ κλπ κλπ. Ναι, κάπως αυτοί οι κακαοί πρέπει να απομακρυνθούν από το χώρο. Ναι η αξιολόγησ είναι απαραίτητη και όποιος είναι καλός στη δουλειά του δεν τη φοβάται. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα κάνει αυτή την αξιολόγηση; Όταν οι πρώτοι που σηλώσαν συμμετοχή στο σώμα αξιολογητών (νομίζω το 97 που πρωτοανακοινώθηκε η σύσταση σώματος αξιολογητών στη σελίδα του παιδαγωγικού ινστιτούτου) ήταν ο σύλλογος απόσταρτων αξιωματικών και η εκκλησία της Ελλάδας....τότε συγνώμη αλλά δεν θα πάρω! Όταν αξιολογητής θα είναι, πιθανόν, ο διευθυντής εκπαίδευσης που είνια καθαρά κομματικό πρόσωπο και μπήκε όχι γιατί είχε τα προσόντα αλλά γιατί ήταν υπηρέτης του κόμματος.....ευχαριτω΄δεν θα πάρω! Το ίδιο και με τους συμβούλους (ο δικός μας με παίρνει συνέχεια τηλέφωνο ακόμα και τώρα που είμαι σε άδεια και με ρωτάει τι θα έκανα αν είχα το Α ή το

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 05:46:55 pm »
Πάνο, μίλησα εξαρχής για "καλούς" και "κακούς" εκπαιδευτικούς. Δεν ισοπέδωσα τίποτα. Και ούτως ή άλλως το όλο θέμα ξεκίνησε από το δημοσίευμα της Καθημερινής και τη διαπίστωση μου, η οποία είναι και δική σου από ότι καταλαβαίνω, ότι η κακή, ή έστω στρεβλή αν θες, εικόνα της εκπαιδευτικής κοινότητας προς τα έξω έχει διαμορφωθεί με ευθύνη και μέρους της ίδιας.

xriana1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #122 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 05:58:03 pm »
Η εικόνα της κοινωνίας ειναι στρεβλή και για την υγεία και για την παιδεία και για την οικονομία και για τον αθλητισμό και για κάθε μορφή της κοινωνικής ζωής. Οι ευθύνες των πολιτών δεδομένες και της πολιτείας ακόμη μεγαλύτερες.
Παράκληση Green κάνε λίγο κράτει για ότι γίνεται σ΄αυτή τη χώρα δεν φταίνε οι εκπαιδευτικοί. Κάνε την καρδιά σου πέτρα δες γύρω σου μην κρίνεις ενα σύνολο ανθρώπων με βάση τι ειδες μια φορά σε μια Δ/νση. Σε παρακαλώ σταματα να καταστροφολογείς και να κλαίγεσαι, είμαστε μίζερος κλάδος μη μας μιζεριάζεις περισσότερο.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 06:05:11 pm »
Πάνο, μίλησα εξαρχής για "καλούς" και "κακούς" εκπαιδευτικούς. Δεν ισοπέδωσα τίποτα. Και ούτως ή άλλως το όλο θέμα ξεκίνησε από το δημοσίευμα της Καθημερινής και τη διαπίστωση μου, η οποία είναι και δική σου από ότι καταλαβαίνω, ότι η κακή, ή έστω στρεβλή αν θες, εικόνα της εκπαιδευτικής κοινότητας προς τα έξω έχει διαμορφωθεί με ευθύνη και μέρους της ίδιας.

Προτάσεις για βελτίωση χρειαζόμαστε συνάδελφε...
Μια σκέψη: Σε ένα καλύτερο πλαίσιο λειτουργίας και πολλοί από τους "κακούς" θα κάνουν  καλύτερα την δουλειά τους!! Εγώ έχω δει απογοητευμένους και  ψυχικά κουρασμένους συναδέλφους...
Χρειαζόμαστε επιτέλους φρεσκάδα, μια ανάταση, να φύγουμε από τη μιζέρια...  :)

Ένα παράδειγμα: Πολλοί στέλνουν τα παιδιά τους στο Λύκειο φροντιστήριο απαξιώνοντας τον καθηγητή του σχολείου. Το πρόβλημα όμως δεν είναι οι συνάδελφοι, αλλά οι πανελλήνιες και ο εξετασιοκεντρικός τρόπος πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στους γονείς ή ακόμη καλύτερα να αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στο πανεπιστήμιο, αναβαθμίζοντας το Λύκειο...
Πρέπει να βγούμε στην αντεπίθεση με θετική σκέψη!!!!!! :) :)

ΥΓ. Άντε μη ξεκινήσω και εγώ μίζερες προσωπικές αντιπαραθέσεις.. >:(  Το μπορώ!! ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 06:07:49 pm »
Η εικόνα της κοινωνίας ειναι στρεβλή και για την υγεία και για την παιδεία και για την οικονομία και για τον αθλητισμό και για κάθε μορφή της κοινωνικής ζωής. Οι ευθύνες των πολιτών δεδομένες και της πολιτείας ακόμη μεγαλύτερες.
Παράκληση Green κάνε λίγο κράτει για ότι γίνεται σ΄αυτή τη χώρα δεν φταίνε οι εκπαιδευτικοί. Κάνε την καρδιά σου πέτρα δες γύρω σου μην κρίνεις ενα σύνολο ανθρώπων με βάση τι ειδες μια φορά σε μια Δ/νση. Σε παρακαλώ σταματα να καταστροφολογείς και να κλαίγεσαι, είμαστε μίζερος κλάδος μη μας μιζεριάζεις περισσότερο.
Ανέφερα ένα παράδειγμα, δεν είπα ότι αντιπροσωπεύει το σύνολο. Ούτε καταστροφολογώ, ούτε κλαίγομαι, την απόψη μου λέω. Αλλά και με το να μη μιλάμε ποτέ για τίποτα, παρά μόνο για ανώδυνα θέματα, δεν βγαίνει και κάτι κατ' εμέ.    

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 06:11:02 pm »

Προτάσεις για βελτίωση χρειαζόμαστε συνάδελφε...
Μια σκέψη: Σε ένα καλύτερο πλαίσιο λειτουργίας και πολλοί από τους "κακούς" θα κάνουν  καλύτερα την δουλειά τους!! Εγώ έχω δει απογοητευμένους και  ψυχικά κουρασμένους συναδέλφους...
Χρειαζόμαστε επιτέλους φρεσκάδα, μια ανάταση, να φύγουμε από τη μιζέρια...  :)

Ένα παράδειγμα: Πολλοί στέλνουν τα παιδιά τους στο Λύκειο φροντιστήριο απαξιώνοντας τον καθηγητή του σχολείου. Το πρόβλημα όμως δεν είναι οι συνάδελφοι, αλλά οι πανελλήνιες και ο εξετασιοκεντρικός τρόπος πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στους γονείς ή ακόμη καλύτερα να αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στο πανεπιστήμιο, αναβαθμίζοντας το Λύκειο...
Πρέπει να βγούμε στην αντεπίθεση με θετική σκέψη!!!!!! :) :)

ΥΓ. Άντε μη ξεκινήσω και εγώ μίζερες προσωπικές αντιπαραθέσεις.. >:(  Το μπορώ!! ;D ;D
Πάνο μου, οι καθηγητές του Λυκείου κάνουν το απόγευμα επίσης ιδιαίτερα, ακόμα και στους ίδιους τους μαθητές τους κάποιοι. Τους ρώτησες αν θέλουν να αλλάξει αυτό; Δεν νομίζω ότι τους κακόπεσε η συγκεκριμένη κατάσταση...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182554
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)