0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: wizzard στις Νοεμβρίου 03, 2009, 01:54:03 pmΟπότε δεν χρειάζεται να μαλώνουμε μεταξύ μας. Αδικίες υπάρχουν παντού γύρω μας και ο καθένας καλώς ή κακώς κοιτάει να τις εκμεταλλευτεί προς όφελός του. Όχι φίλε μου δεν είμαστε όλοι έτσι. Εγώ εχω άλλη άποψη για την εκπαίδευση και δε με νοιάζει να διοριστώ ντε και καλά εγώ. Να διοριστεί ο πιο κατάλληλος με αξιοκρατικά κριτήρια. Πχ αν ο ΑΣΕΠ με το διαγωνισμό με κρίνει ακατάλληλο γιατί ντε και καλά να επιμένω να διοριστώ εις βάρος της Ελληνικής παιδείας?
Οπότε δεν χρειάζεται να μαλώνουμε μεταξύ μας. Αδικίες υπάρχουν παντού γύρω μας και ο καθένας καλώς ή κακώς κοιτάει να τις εκμεταλλευτεί προς όφελός του.
Επειδή για κάποιον απροσδιορίστο προς το παρόν λόγο, η εγκύκλιος διορισμών δεν ανακοινώνεται, μήπως οφείλεται στα ασφαλιστικά μέτρα; Και αν όντως ισχύει, αυτό τι σημαίνει; Ότι για 2-3 χρόνια, μέχρι να βγάλει το δικαστήριο απόφαση, παγώνουν όλοι οι διορισμοί μονίμων, αναπληρωτών, ωρομισθίων;Ας απαντήσει κάποιος της ομάδας κατάθεσης των ασφαλιστικών μέτρων. Ευχαριστώ.
Δεν έχουν κατατεθεί; Και πότε θα γίνει αυτό; Δηλαδή και άλλη καθυστέρηση;
Είσαι λάθος γιατί ο ΑΣΕΠ (όπως και όλα τα υπόλοιπα καλά και αξιοκρατικά κατά εσέ κριτήρια) δεν είναι και τόσο κατάλληλος για να κρίνει το ποιος θα γίνει και ποιος δεν θα γίνει καλός δάσκαλος. Και θα στο εξηγήσω. Μπορεί εγώ π.χ. να γράψω άριστα στο γνωστικό και στα παιδαγωγικά, ενώ δεν έχω μεταδοτικότητα, δεν ενδιαφέρομαι πραγματικά για τους μαθητές. Σε αυτή την περίπτωση όμως για τον ΑΣΕΠ και για σένα θα μουν κατάλληλος.
Άλλο παράδειγμα. ΑΝ π.χ. είχα πάρα πολλές ώρες προϋπηρεσία και δεν είχα επάρκεια, ούτε επιτυχία στον ΑΣΕΠ, τι πάει να πει αυτό, ότι δεν είμαι καλός σαν δάσκαλος και ότι αν διοριστώ θα είναι εις βάρος της Ελληνικής παιδείας?
Ενώ όλες οι πρακτικές και οι μεθοδεύσεις τόσων χρόνων από το αξιότιμο υπουργείο Παιδείας είναι υπέρ της Ελληνικής παιδείας..τι να σου πω. Με τους γυμναστές να διδάσκουν πληροφορική, με το ΔΤΨΣ να κρίνεται με την μία ως κατάλληλο κτλ, με τα βιβλία ιστορίας γεμάτα επιδιορθώσεις, με τα θρησκευτικά που δεν ξέρουν τελικά αν τα θέλουν ή όχι και χίλια δυο άλλα..
Οπότε σε προκαλώ να σκεφτείς. Πιστεύω όμως πως οι παιδαγωγικές τεχνικές που διδασκει πχ. η ΑΣΠΑΙΤΕ βελτιώνουν κατά πολύ την αποδοτικότητα του μαθήματος. Για όποιον θέλει να τις εφαρμόσει στην πράξη βέβαια. Γιατί έλεγχος και αξιοκρατία δεν υπάρχει στην χώρα μας. Δεν είναι αξιοκρατικό να μπαίναν το 2006 στην εκπαίδευση άτομα με 5άρι στο πτυχίο, που με το ζόρι τελείωσαν την σχολή τους και κατευθύνθηκαν στην εκπαίδευση μόνο και μόνο από βόλεμα. Σε αυτά είμαι μαζί σου.
Αλλά δεν γίνεται πριν από λίγα χρόνια να πληρούσες τα κριτήρια της ΙΔΙΑΣ ΘΕΣΗΣ και τώρα όχι. Τι έγινε δηλαδή, άλλαξε η θέση; Ποια αξιοκρατία από την στιγμή που εμπλέκεται μέσα η τύχη. Και κανείς δεν θέλει να εργάζεται τσάμπα, όση χαρά και να του δίνει η εργασία.
Και αν το πάρεις έτσι, ακόμα και ο ΑΣΕΠ απαξιώνει τα πτυχία μας. Δηλαδή το κράτος εξετάζει το αν όντως γνωρίζεις αυτά που το ίδιο σε διαβεβαιώνει ότι γνωρίζεις.
Όποιος συλλογάται ελεύθερα συλλογάται καλά, όπως έλεγε ένας διαφωτιστής..
Είσαι λάθος γιατί ο ΑΣΕΠ (όπως και όλα τα υπόλοιπα καλά και αξιοκρατικά κατά εσέ κριτήρια) δεν είναι και τόσο κατάλληλος για να κρίνει το ποιος θα γίνει και ποιος δεν θα γίνει καλός δάσκαλος.
Και θα στο εξηγήσω. Μπορεί εγώ π.χ. να γράψω άριστα στο γνωστικό και στα παιδαγωγικά, ενώ δεν έχω μεταδοτικότητα, δεν ενδιαφέρομαι πραγματικά για τους μαθητές. Σε αυτή την περίπτωση όμως για τον ΑΣΕΠ και για σένα θα μουν κατάλληλος.
Άλλο παράδειγμα. ΑΝ π.χ. είχα πάρα πολλές ώρες προϋπηρεσία και δεν είχα επάρκεια, [ούτε επιτυχία στον ΑΣΕΠ, τι πάει να πει αυτό, ότι δεν είμαι καλός σαν δάσκαλος και ότι αν διοριστώ θα είναι εις βάρος της Ελληνικής παιδείας?
Πιστεύω όμως πως οι παιδαγωγικές τεχνικές που διδασκει πχ. η ΑΣΠΑΙΤΕ βελτιώνουν κατά πολύ την αποδοτικότητα του μαθήματος. Για όποιον θέλει να τις εφαρμόσει στην πράξη βέβαια.
Ο ΑΣΕΠ υποτίθεται μπήκε για αξιοκρατία, αλλά στον κλαδο μας δεν ισχύει, είναι για τα μάτια του κόσμου, ενώ οι διορισμοί γίνονται με παραθυράκια.
Παράθεση από: giak στις Νοεμβρίου 03, 2009, 10:51:58 pmΟ ΑΣΕΠ υποτίθεται μπήκε για αξιοκρατία, αλλά στον κλαδο μας δεν ισχύει, είναι για τα μάτια του κόσμου, ενώ οι διορισμοί γίνονται με παραθυράκια.ο ασεπ είναι για τους νέους πτυχιούχους,που δεν μπορούν τίποτα να κάνουν, και διεκδικουν μεσω αυτου το 1% πιθανότητας να μπουν στην εκπαίδευση.Οπως το λες είναι για τα ματια του κόσμου...Ειδατε τι ωραια τα εχει προβλέψει το υπουργειο;οι νεοι με ασεπ, οι παλιοι με προυπηρεσια και κάποιοι από τo παραθυρο του παιδαγωγικού.Είδατε πως το ωραίο υπουργείο κοροιδευει χιλιάδες κόσμο και τους πουλάει όνειρα;γιατί;για να διοριστούν 20 ατομα το χρόνο!
Παράθεση από: wizzard στις Νοεμβρίου 03, 2009, 02:46:36 pmΕίσαι λάθος γιατί ο ΑΣΕΠ (όπως και όλα τα υπόλοιπα καλά και αξιοκρατικά κατά εσέ κριτήρια) δεν είναι και τόσο κατάλληλος για να κρίνει το ποιος θα γίνει και ποιος δεν θα γίνει καλός δάσκαλος. Μα αυτός είναι ο ρόλος του. Να κάνει σωστή επιλογή προσωπικού.
Παράθεση από: wizzard στις Νοεμβρίου 03, 2009, 02:46:36 pmΚαι θα στο εξηγήσω. Μπορεί εγώ π.χ. να γράψω άριστα στο γνωστικό και στα παιδαγωγικά, ενώ δεν έχω μεταδοτικότητα, δεν ενδιαφέρομαι πραγματικά για τους μαθητές. Σε αυτή την περίπτωση όμως για τον ΑΣΕΠ και για σένα θα μουν κατάλληλος. Μα προσπαθεί και τη μεταδοτικότητα να ελέγξει. Γι' αυτό υπάρχει η ειδική διδακτική. Δεν λέω ότι κάνουν για καθηγητές μόνο όσοι γράφουν πάνω απο 80%. Το θέμα μου δεν είναι αν γράψει κάποιος άριστα, αλλά αν δεν μπορεί να γράψει τουλάχιστον την βάση είσαι εντελώς ανίκανος για αυτή τη δουλειά.
Παράθεση από: wizzard στις Νοεμβρίου 03, 2009, 02:46:36 pmΆλλο παράδειγμα. ΑΝ π.χ. είχα πάρα πολλές ώρες προϋπηρεσία και δεν είχα επάρκεια, [ούτε επιτυχία στον ΑΣΕΠ, τι πάει να πει αυτό, ότι δεν είμαι καλός σαν δάσκαλος και ότι αν διοριστώ θα είναι εις βάρος της Ελληνικής παιδείας? Ναι αν δεν έχει καποιος επιτυχία (δηλαδή έστω τη βάση) ότι άλλο και να έχει είναι ανίκανος. (εκτός αν απέτυχε στην εξέταση για προσωπικούς λόγους (πχ άρρωστος) αλλά εξετάζω γενικά και όχι μεμονωμένα περιστατικά.