*

Αποστολέας Θέμα: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???  (Αναγνώστηκε 93719 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stratos91

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 09:59:16 am »
lisaki2004, τωρα να πω οτι διαφωνω σε καποια πραγματα οπως οταν λες οτι δεν μπορουν να εκφερουν αποψη αυτοι που δεν εχουν μπει σε ταξη, ή οταν απορεις γιατι το τμημα  ΦΠΨ υπαρχει, δεν θα μπω στη λογικη σου. προσεξε ομως πως επιχειρηματολογεις (εκπαιδευτικος εισαι και καταλαβαινεις).
δεν απαξιωνουμε κανεναν συναδελφο ο,τι κι αν τελειωσε,ή δεν του απαγορευουμε να εχει αποψη επειδη δεν μπηκε σε ταξη!!!!

να σου πω,γιατι εισαι νεα οτι το ΦΠΨ υπηρχε απο πριν το 1960 και ηταν ενταγμενο στην τοτε ενιαια φιλοσοφικη σχολη οπως και το ιστορικο-αρχαιολογικο.

επισης, οτι δεν ειναι και απο τα πλεον δυσκολα επαγγελματα αυτο ειναι γνωστο τοις πασι. μεταξυ μας δεν θα λεμε πραγματα που δεν τα πιστευουμε.αν οπως λεμε ειναι τρομερα δυσκολο επαγγελμα τοτε γιατι 90,000 δινουν καθε 2χρονια ασεπ και δεν παραμενουν σε αλλες δουλειες?ή να ψαξουν να κανουν κατι αλλο πιο "νορμαλ"επαγγελμα. Δεν ειναι εκει το θεμα.αλλου ειναι.στο ποσο υπευθυνος εισαι σε αυτο που κανεις.

τελος, θεωρω οτι οι δασκαλοι ειναι παρα πολυ ικανοι να διδαξουν τα ελληνικα στους μαθητες τους και δεν ειναι αναγκη να μπει φιλολογος για να κανει αυτο.

+++++.

Να προσθέσω επίσης ότι Α) ειδικά άτομα με προϋπηρεσία σε ΠΔΣ πρέπει να σκέφτονται διπλά πριν μιλήσουν. Όλοι ξέρουμε πως αποκτιέται αυτή η προϋπηρεσία. Και

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:36:03 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 10:46:21 am »
[τελος, θεωρω οτι οι δασκαλοι ειναι παρα πολυ ικανοι να διδαξουν τα ελληνικα στους μαθητες τους και δεν ειναι αναγκη να μπει φιλολογος για να κανει αυτο.

συμφωνω. μην μπερδευουμε τις σπυδες στην φιλολογια με την εκμαθηση της γλωσσας σε τοσο μικρα παιδια.ειναι τελειως αλλο πραγμα

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 12:15:37 pm »
Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αυτός ο συνδυασμός ζήλιας και απαξίωσης των δασκάλων, μόνο και μόνο επειδή τα τελευταία χρόνια τυχαίνει να τους ευνοούν οι περιστάσεις ως προς την πρόσληψη. Αλήθεια, όταν επί χρόνια έτρεχαν και στο τελευταίο ορεινό χωριουδάκι, για να διδάξουν ολομόναχοι σε πολυθέσια, γιατί κανείς δεν τους ζήλευε;

Πολλοί μιλάνε απόλυτα για πράγματα που είναι από τη φύση τους πολύ σχετικά, ίσως κατά την προσφιλή συνήθεια των Ελλήνων να λένε πολλά τραγούδια έξω απ' τον χορό.

Κατ' αρχάς, είναι πολύ εύκολο να εκφράζεις άποψη για τη δουλειά του άλλου με βάση τα ποσοτικά στοιχεία (π.χ ύψος μισθού, ώρες εργασίας, μέρες διακοπών) παραγνωρίζοντας ή μη γνωρίζοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της (π.χ μέγεθος ευθύνης, πίεση και φόρτος εργασίας, ύπαρξη ή όχι κατάλληλων υποδομών, ανασφάλεια κλπ). Το πώς περνά η κάθε ώρα πάνω από κάθε εργαζόμενο μόνο η καρδούλα του το ξέρει (άντε και ο διπλανός του). Όλοι οι γύρω βλέπουμε μόνο τα καλά που έχει και λείπουν από εμάς. Δεν μας ενδιαφέρει ποτέ να ψάξουμε να βρούμε αν έχει δυσκολίες ή όχι.

Επίσης, ας αλλάξει κάποτε αυτή η νοοτροπία των Ελλήνων ότι μπορούν άνετα να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά και δη του  γείτονά τους τον οποίο τόσο φθονούν. Κανείς δεν είναι πανεπιστήμονας ή σούπερμαν. Και ναι, μπορεί κάποιοι να κάνουν ως έναν βαθμό τη δουλειά συναφούς ειδικότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έξαφνα εξομοιώνονται όλοι και όλα. Έκαστος στο είδος του...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 01, 2009, 12:17:27 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος Eleni_volos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λογιστικη & Χρηματοοικονομικη
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 12:17:56 pm »
Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αυτός ο συνδυασμός ζήλιας και απαξίωσης των δασκάλων, μόνο και μόνο επειδή τα τελευταία χρόνια τυχαίνει να τους ευνοούν οι περιστάσεις ως προς την πρόσληψη. Αλήθεια, όταν επί χρόνια έτρεχαν και στο τελευταίο ορεινό χωριουδάκι, για να διδάξουν ολομόναχοι σε πολυθέσια, γιατί κανείς δεν τους ζήλευε;

Πολλοί μιλάνε απόλυτα για πράγματα που είναι από τη φύση τους πολύ σχετικά, ίσως κατά την προσφιλή συνήθεια των Ελλήνων να λένε πολλά τραγούδια έξω απ' τον χορό.

Κατ' αρχάς, είναι πολύ εύκολο να εκφράζεις άποψη για τη δουλειά του άλλου με βάση τα ποσοτικά στοιχεία (π.χ ύψος μισθού, ώρες εργασίας, μέρες διακοπών) παραγνωρίζοντας ή μη γνωρίζοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της (π.χ μέγεθος ευθύνης, πίεση και φόρτος εργασίας, ύπαρξη ή όχι κατάλληλων υποδομών, ανασφάλεια κλπ). Το πώς περνά η κάθε ώρα πάνω από κάθε εργαζόμενο μόνο η καρδούλα του το ξέρει (άντε και ο διπλανός του). Όλοι οι γύρω βλέπουμε μόνο τα καλά που έχει και λείπουν από εμάς. Δεν μας ενδιαφέρει ποτέ να ψάξουμε να βρούμε αν έχει δυσκολίες ή όχι.

Επίσης, ας αλλάξει κάποτε αυτή η νοοτροπία των Ελλήνων ότι μπορούν άνετα να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά και δη του διπλανού τους τον οποίο τόσο φθονούν. Κανείς δεν είναι πανεπιστήμονας ή σούπερμαν. Και ναι, μπορεί κάποιοι να κάνουν ως έναν βαθμό τη δουλειά συναφούς ειδικότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έξαφνα εξομοιώνονται όλοι και όλα. Έκαστος στο είδος του...
ποσο συμφωνω μαζι σου δεν λεγεται.....!!!!!
Οικονομολογος σε ανεργια

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:36:03 »

Αποσυνδεδεμένος lisaki2004

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 12:20:55 pm »
Καλημέρα σε όλους.
1ον) δεν απαξιώνω πουθενά το τμήμα ή αυτούς που αποφοίτησαν από το τμήμα. Λέω απλώς ότι αυτοί που αποφάσισαν να διαχωρίσουν μια σχολή σε τμήματα, για να διδαχθούν προφανώς κατά τη γνώμη τους διαφορετικά αντικείμενα, δεν θα έπρεπε να δίνουν έτσι ελαφρά τη καρδία την άδεια να διδάσκουμε όλοι ο,τι να 'ναι γιατί δεν κατανοώ ποιός είναι τελικώς ο λόγος του διαχωρισμού. Και αναγνωρίζω την έλλειψη που μου αφήνουν οι σπουδές στη σχολή μου σε άλλα αντικείεμνα τα οποία δεν θα έπρεπε επισήμως να καλούμαι να διδάξω, όπως πχ η Ιστορία ή φιλοσοφία ή η ψυχολογία. ακριβώς γιατί υπάρχει κάποιος που μπορεί να το κάνει καλύτερα από μενα εξ αρχής. Φυσικά και ο καθένας έχει τις δυνατότηές του και όταν βρεθεί αντιμέτωπος με το αντικείεμνο όχι απλώς πρέπει να ανταποκριθεί αλλά οφείλει να μελετήσει επιπλέον με δική του ευθύνη για το τι θα μάθει περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και με το σεμινάριο της ειδικής αγωγής. αν έχω τη δυνατότητα κι εγώ αύριο θα πάω να το κάνω για να σπρώξω όπως μπορώ τη διαδικασία της επαγγελματικής μου αποκατάστασης. αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη ρίζα του θέματος. ότι το ίδιο το υπουργείο έχει συγκεκριμένη σχολή ειδικής αγωγής, την οποία ουσιαστικά απαξιώνει και δίνει τη δυνατότητα σε όλους εμάς να διεκδικούμε θέσεις που δε μένουν κενές επειδή έχουν απορροφηθεί όλοι εκείνοι που ξόδεψαν μια 4ετία μελετώντας το θέμα επισταμένως και κάνοντας και πρακτική κλπ. Πίστεψέ με, δεν τα βαζω με κανέναν που παλεύει με όποιον τρόπο μπορεί γαι να κάνει το καλύτερο για τη ζωή του. Ακόμα κι όταν αδικούνται κάποιοι, δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον άνθρωπο που προσπαθεί μέσα από όποια ευκαιρία του δίνεται. Δεν μπορώ να μην επισημάνω όμως ότι κυβερνήσεις και υπουργοί έχουν δώσει τη δυνατότητα το θέμα να ξεχειλώσει τόσο πολύ που ουσιαστικά απαξιώνεται και κατργείται ο λόγος που οδήγησε στον αρχικό διαχωρισμό. δε λέω κάτι πολύπλοκο και νομίζω είναι σαφές ότι δεν αναφέρομαι σε συναδέλφους, αλλά σε θεσμούς. Γιατί έχει ειδικό τμήμα ψυχολογία ςστο ΦΠΨ όταν δεν τους δίνει καν τη δυνατότητα να εργαστούν ως ιδιώτες ψυχολόγοι... απλά μας δουλεύουν κανονικά ή ας πω ότι οι ανάγκες και η κατάσταση της κοινωνίας έχουν αλλάξει που αυτός ο διαχωρισμός όχι μόνο δεν εξυπηρετεί πια αλλά δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα.

2ον) Δεν γνωρίζω τα νούμερα για τα οποία μιλάς και ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλο ποσοστό των επιτύχοντων στις πανεπιστημιακές σχολές βρίσκονται εκεί τυχαία. ή γιατί τους πήγε ο βαθμός ή γιατί τους φαίνεται εύκολο ή γιατί φαντάζονται τι ωραία που είναι Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος. Δε βρίσκονται εκεί για το πώς θα περνάνε από Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο. Ε τι θες να σχολιάσω για ανθρώπους που δεν ξέρουν πού πάνε.
Επιπλέον αυτοί που δίνουν ΑΣΕΠ σε μεγάλο μέρος, παλεύουν οι άνθρωποι να καταξιώσουν αυτό το οποίο σπούδασαν, να ποκατασταθούν και γιατί όχι με τη βεβαιότητα του Δημοσίου. Πού είναι το καό σε αυτό και σε τι επηρρεάζει τα υπόλοιπα που λέω. Υπάρχουν κάποιοι που θα δίνουν σ εδιάφορους διαγωνισμούς Δημοσίου γιατί τους ενδιαφέρει να εξασφαλιστούν σε μια "θεσούλα" όπως λέμε και να ησυχάσουν οι άνθρωποι και καλά κάνουν στην κοινωνία που ζούμε, υπάρχουν κάποιοι που αγαπούν αυτή τη δουλειά και θέλουν να την κάνουν χωρίς να τους κατατρέχει καμιά αγωνία και υπάρχουν και κάποιοι σαν και μενα που δεν ασχολούνται καν με τον ΑΣΕΠ λίγο γιατί πρακτικώς μοιάζει αδύνατο και γιατί ιδελογικώς το θεωρώ μεγάλη μούφα για να ξοδέψω κι άλλο κόπο, ενέργεια, διάβασμα, αγωνία κλπ... και παλεύουν με ό,τι μπορούν για να επιβιώσουν. Έχω κάνει κι άλλες δουλειές, δεν είμαι τόσο νέα όσιο νομίζεις και μπορώ να συγκρίνω ως ένα επίπεδο. στράφηκα σε αυτή τη δουλιεά γιατί την αγαπώ, γιατί με κάνει να ξυπνάω χαρούμενη το πρωί που θα βρεθώ εκεί και κάνω θυσίες γι' αυτό κι όχι επειδή βολεύτηκα σε μια θέση ή επειδή έτυχε μπροστά μου. Την επιλέγω κάθε μέρα και δε δέχομαι την απαξίωση του τύπου "Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος" Αυτός που το λέει αυτό ίσως δε θα πρεπε να την κάνει. Επίσης, δε θα συγκρίνω ανόμοια πράγματα γιατί δεν ξέρω να τα συγκρίνω. δεν μπορώ να φανταστώ τον κόπο που κάνει ένας οικοδόμος ή τον΄κινδυνο που διατρέχει μια αεροσυνοδός ή την αγωνία που ζει μια νοσοκόμα αν τρυπηθεί από μια βελόνα, αλλά ξέρω να πω για τη δική μου δουλειά ότι το "ξόδεμα" είναι μεγάλο και δεν υπάρχει εκπαιδευτικός ο οποίος  ζει μέσα στην τάξη και κάθε φορά που γυρνάει στο σπίτι του να είναι φρέσκος και άνετος. έχει ανάγκη από συνεχόμενα διαστήματα απομάκρυνσης από το εκπαιδευτικο έργο  για να ανανεώνεται και να συνεχίζει. εγώ αυτό δεν το θεωρώ εύκολο. τώρα, τι κάνουν οι άλλοι όταν μπαίνουν σε τάξη - όποια τάξη δεν έχω ιδέα. κάποιος όμως που δεν έχει την ελάχιστη επαφή (δεν ξέρω αν εσύ Μάρκος έχεις)  δε μπορεί να κρίνει και να λέει ότι είσαι αραχτός ή ότι λέω κάτι που δεν το πιστεύω. Μπορεί να λέει ότι ίσως φαίνεται έτσι αλλά όχι κρίνει.

Στον Στράτο θα ήθελα να πω το εξής: Το ίδιο επιθυμώ και δι υμάς - πριν αρχίσετε να μιλάτε. Τι ξέρουμε όλοι για το πώς αποκτιέται αυτή η προυπηρεσία; Εγώ έκαν ααίτηση και εργάστηκα μία χρονιά έτσι και μάλιστα εντελώς δοκιμαστικά στην αρχή της καριέρας μου και δεν με κάλεσαν ξανά ούτε ήθελα να το συνεχίσω γιατί δεν αποσκοπούσε σε κάτι που διευκόλυνε τη ζωή μου στα επόμενα χρόνια. Πιθανότατα τώρα να ήμουν σε κάποια λίστα αλλά προτίμησα εξαρχής τον ιδιωτικό τομέα και τον προσωπικό μου αγώνα. Αν ωστόσο είχα κάποι μέσον ικανό να μου δώσει θέση ΠΔΣ βεβαιότατα και θα το χρησιμοποιούσα μέχρις εξαντλήσεως για να προωθηθώ όπου και όσο μπορώ. Και να είσαι σίγουρος ότι θα το έλεγα γιατί ζούμε σε μια ζούγκλα που δεν υπάρχει περίπτωση να δεις άσπρη, εξασφαλισμένη μέρα αν δεν υπάρχει κονέ στη μέση και αν μη τι άλλο από στοιχειώδη πρόθεση εντιμότητας απέναντι στη ζωή θα είχα τουλάχιστον το σθένος να πω: "ναι ρε μάγκα, ήμουν τυχερή, είχα μέσον και το χρησιμοποίησα. μην αισθάνεσαι ηλίθιος που δεν καταφέρνεις κάτι, σου το λέω ξεκάθαρα. δε σε κοροιδεύω" Επειδή όμως ούτε μπάρμπας ούτε θεία ούτε πατέρας ούτε μάνα ούτε νονός ασχολούνται με το θέμα τα έφτυσα κι εγώ κατάμουτρα και αποφασισα να αγωνιστώ όσο μπορώ με τις μικρές μου δυνάμεις εκεί που τελοσπάντων κάποιος κάποια στιγμή θ αμπορέσει κάτι να εκτιμήσει από αυτό που έχω να προσφέρω. Μικρό; μικρό, αλλά δικό μου...

Το θέμα με τους δασκάλους δεν είναι αν έχουν ή όχι την ικανότητα να διδάξουν, αλίμονο αν 4 χρόνια δεν έιχαν αποκτήσει την ικανότητα. Αυτό που σχολιάζω και κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν είναι ότι στον κλάδο των δασκάλων υπάρχουν κενά. Δεν υπάρχουν άνθρωποι να κάνουν τη δουλειά. Αυτό λέω. είναι όλοι απορροφημένοι. Και επιτρέπεται να διδάξουν νηπιαγωγοί, παλιοί συναξιούχοι - που το ξαναλέω, παίρνουν ήδη τη σύνταξή τους - και δεν επιτρέπεται σε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, άνεργων, που έχουν την επιστημονική κατάρτιση, να καλύψουν τέτοιες θέσεις. Γνωρίζω ιδιωτικό σχολείο που λειτουργεί αποκλειστικά με νηπιαγωγούς,3-4 συνταξιούχους και 3-4 φιλολόγους δηλωμένους ψευδώς. Νομίζω πως έχει δύο δασκάλους στη θέση των διευθυντών για να καλύπτεται. Ε, αν δε το καταλαβαίνετε αυτό τι να σας πω...

Συγγνώμη αν σας κούρασα, δεν μπορούσα να μην απαντήσω. Με συναδελφική αλληλεγγύη πάντα

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 12:40:35 pm »
Για να σταματήσει αυτή η καραμέλα με τους Νηπιαγωγούς και το Δημοτικό: οι Νηπιαγωγοί εργάζονται νόμιμα στην Α και τη

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 12:41:10 pm »
συμφωνώ απόλυτα μαζι σου!!!!!Κατάρχας είναι τρομερά παράδοξο να βγαίνουν από 4 τουλάχιστον τμήματα απόφοιτοι με τον τίτλο του φιλολόγου ενώ κάτι αντίστοιχο δε συμβαίνει με τις υπόλοιπες καθηγητικές σχολές ,δεν απαξιώνουμε τα υπόλοιπα τμήματα αγαπητοι ,εκεινα απαξιώνουν το τίτλο του κλασικού φιλολόγου!!!Σχετικά με το θέμα των δασκάλων ναι συμφωνώ ότι έχουν ν ανταποκριθουν σε πολλά μαθήματα αλλα πως θα ήταν δυνατον κατι αντίστοιχο να συμβει και με έναν καθηγητή;Είναι τέτοια η φύση του επαγγέλματος που ο καθένας είναι ή πρεπει να είναι καλός σ έναν συγκεκριμένο τομέα.Το θέμα είναι να εκτιμηθούμε ως επιστήμονες και όχι ως ΤΥΧΑΙΟΙ  με ένα ΤΥΧΑΙΟ πτυχο

Αποσυνδεδεμένος partali

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 12:48:07 pm »
δεν λεω μπαρουφες τα λεγομενα αυτα δεν ειναι δικα μου εχω φιλες δασκαλες κ ολες αυτο μ λενε.δεν ακουσα καμια να παραπονιετε οτι ειναι δυσκολη η δουλεια κ εχουν πολλη εργασια για το σπιτι.ε πως να το κανουμε ειναι λιγο αδικια για μας που τελειωσαμε 5ετεις σχολεις με εργαστηρια πτυχιακες πρακτικες κ καταληξαμε να ψαχνουμε δουλειες σε καφετεριες.ε  πειτε μου τωρα δεν ειναι κωλοφαρδια? και αμεσως διοριζονται και εχουν τις διακοπουλες τους και τον μισθο τους. ειναι φυσικο να νιωθουμε ολοι φθονο και αδικια.καλα κανανε παντως κ ανοιξανε τοσες πολλες θεσεις αφου αντεχει το κρατος την οικονομικη επιβαρυνση τοτε μια χαρα!αλλα να ξερετε για αυτον ακριβως το λογο το βλεπω λιγο απιθανο να ανοιξουν οι θεσεις και σε αλλους κλαδους.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 12:56:46 pm »
εχω φιλες δασκαλες κ ολες αυτο μ λενε.δεν ακουσα καμια να παραπονιετε οτι ειναι δυσκολη η δουλεια κ εχουν πολλη εργασια για το σπιτι.ε

ισως οι φιλες δεν εχουν την ορεξη και τη διαθεση για το κατι παραπανω.ακομα και να μην εχεις δουλεια για το σπιτι θεωρω οτι παλι πρεπει να διαβαζουμε για τροπους διδασκαλιας κ παιδαγωγικης. δηλ οι φιλες σου με τα 4 χρονια τα ξερουν ολα κ δε χρειαζεται ενημερωση;

ειναι λιγο αδικια για μας που τελειωσαμε 5ετεις σχολεις με εργαστηρια πτυχιακες πρακτικες κ καταληξαμε να ψαχνουμε δουλειες σε καφετεριες
δηλ οι υπολοιποι δεν ειχαν εργαστηρια πρακτικες κ τρεξιμο;μονο εσυ ειχες;

? και αμεσως διοριζονται και εχουν τις διακοπουλες τους και τον μισθο τους.

οι διακοπουλες που λεγονται τοσο χαριτωμενα δεν ειναι κατι που το κανουν απο μονοι τους. ετσι ειναι παντου. για ποια επιβαρυνση μιλας; δηλ δεν χριειαζονται,τους παιρνει το κρατος και κανει εξοδα παραπανισια;; ;D

Αποσυνδεδεμένος partali

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 02:02:17 pm »
το τρεξιμο που εχουν οι πολυτεχνικες σχολες δεν το εχει καμια αλλη και ειδικοτερα οι παιδαγωγικες.
οσο για τα εξοδα εδω το κρατος δεν εχει λεφτα για πολλα και σημαντικα πραγματα.κ εχει για να πληρωνει διπλασιους δασκαλους? και μονο δασκαλους? καθηγητες δε χρειαζονται? νηπιαγωγοι? ολοημερα νηπιαγωγεια γιατι δεν εκαναν? δεν εχω προβλημα που πηραν τοσους δασκαλους αλλα αν ειναι να παρουν τοσους ας παρουν κ απο αλλους κλαδους δηλαδη.

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 02:17:47 pm »
το τρεξιμο που εχουν οι πολυτεχνικες σχολες δεν το εχει καμια αλλη και ειδικοτερα οι παιδαγωγικες.
οσο για τα εξοδα εδω το κρατος δεν εχει λεφτα για πολλα και σημαντικα πραγματα.κ εχει για να πληρωνει διπλασιους δασκαλους? και μονο δασκαλους? καθηγητες δε χρειαζονται? νηπιαγωγοι? ολοημερα νηπιαγωγεια γιατι δεν εκαναν? δεν εχω προβλημα που πηραν τοσους δασκαλους αλλα αν ειναι να παρουν τοσους ας παρουν κ απο αλλους κλαδους δηλαδη.

Επίσης οι πολυτεχνικές σχολές δεν έχουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα διδακτικής και παιδαγωγικών,διαχείρισης συγκρούσεων σε μία τάξη,συνεργασίας με τους γονείς και πόσα άλλα θα μπορούσα να σου πω για τα οποία κανένας καθηγητής στη σχολή δεν έχει να σου δώσει έτοιμη συνταγή καιμπορεί να μην υπάρξει και ποτε.Αν δεν είσαι εκπαιδευτικός καλύτερα να γράφεις με μεγαλύτερες επιφυλάξεις.Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθούμε να βγάλουμε την σούπερ δύσκολη σχολή γιατί τότε θα πρέπει να μιλήσουμε και για την Ιατρική αλλά και για το πού τελείωσε ο καθένας την σχολή του μπλα μπλα μπλα.
Για το αν οι νηπιαγωγοί μπορούν να αναλάβουν την Α και

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 02:25:10 pm »
συμφωνώ απόλυτα μαζι σου!!!!!Κατάρχας είναι τρομερά παράδοξο να βγαίνουν από 4 τουλάχιστον τμήματα απόφοιτοι με τον τίτλο του φιλολόγου ενώ κάτι αντίστοιχο δε συμβαίνει με τις υπόλοιπες καθηγητικές σχολές ,δεν απαξιώνουμε τα υπόλοιπα τμήματα αγαπητοι ,εκεινα απαξιώνουν το τίτλο του κλασικού φιλολόγου!!!

συντομη απαντηση
εχουν τα παιδια αναγκη απο τον κλασικο φιλολογο? γιατι? για να τους διδαξει την ετεροιωση,το F, το j  και τη χρηση τους μεσα στη λεξη? μα θα ξενερωσουν τα παιδια με τα αρχαια. Συνελθετε! που καποιοι νομιζουν οτι τελειωνοντας το κλασικο εχουν γινει Κακριδηδες !!! βλεπουμε τα χαλια μερικων απο αυτους στον ΑΣΕΠ.

Σχετικά με το θέμα των δασκάλων ναι συμφωνώ ότι έχουν ν ανταποκριθουν σε πολλά μαθήματα αλλα πως θα ήταν δυνατον κατι αντίστοιχο να συμβει και με έναν καθηγητή;Είναι τέτοια η φύση του επαγγέλματος που ο καθένας είναι ή πρεπει να είναι καλός σ έναν συγκεκριμένο τομέα.Το θέμα είναι να εκτιμηθούμε ως επιστήμονες και όχι ως ΤΥΧΑΙΟΙ  με ένα ΤΥΧΑΙΟ πτυχο

συντομη απαντηση
δεν υπαρχουν "τυχαια"πτυχια αγαπητη μου συνεδελφισσα. μαλλον υπεροπτες πτυχιουχοι υπαρχουν
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 01, 2009, 02:35:39 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 02:54:27 pm »
να υποθέσω αγαπητε ότι το πτυχιο σας ειναι.........φπψ ή του ιστορικου; το κομπλεξ σας προφανες ,τ αρχαια ελληνικα ειναι ολοκληρη φλοσοφια αλλα τί να συζηταμε τωρα μαζι σας

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 03:08:39 pm »
ποιο j και χαζομαρες;έχεις διαβασει οδηγο σπουδων να δεις περι τινος προκειται; εγω απλα επισημανα οτι βγαινουμε παρα πολλοι με τον ιδιο τιτλο χαλαρωσε

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 661
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)