*

Αποστολέας Θέμα: ΠΔΣ-Αναστολή προσλήψεων  (Αναγνώστηκε 91138 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: ΠΔΣ-Αναστολή προσλήψεων
« Απάντηση #350 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 12:12:12 am »
έχει γεμίσει από "επαγγελματίες"-δημόσιουςι υπάλληλους η δημόσια εκπαίδευση, γι'αυτό κι έχει ρημάξει

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:35:37 »

Αποσυνδεδεμένος ewatt

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 12:42:59 am »
το να μείνω εκτός επειδή δεν το αξίζω το θέλω και ο ίδιος...αλλα να μείνω εκτός επειδή είμαι νέος.....
Και το να μενεις εκτός γιατί το μέσον σου έφτανε για 4 ώρες, ενώ του άλλου για 10 ήταν καλύτερα?
σκέψου ότι αυτοί που είναι μεγάλοι σε ηλικία και δεν δίνουν ΑΣΕΠ δεν σου δημιουργούν πρόβλημα, αφού θα μένουν πάντα χαμηλά στον πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων. Αν και τονίζω και πάλι ότι η ρύθμιση είναι προσωρινή και πιστεύω ότι θα ισχύσει μόνο για φέτος. Και από τη στιγμή που κανένας άλλος δεν θα σε προσπερνά με τα μόρια που βρίσκει δεξιά και αριστερά δεν τρέχει και τίποτα. Στο κάτω κάτω σε έναν χρόνο έχει ξανα ΑΣΕΠ που μπορείς να μαζέψεις πάλι μόρια! Και με λίγη τύχη να διοριστείς κιόλας!! Αν είσαι μικρός έχεις χρόνο για όλα. Αν είσαι 40 δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι τα 42 για νέο διαγωνισμό. Η ρύθμιση δεν είναι τόσο κακη, απλά ήταν μη αναμενόμενη. Ζημιά δεν θα προκληθεί. Απλά όσοι κοντεύουν να κατοχυρώσουν δικαιώματα τους καλύπτει χωρίς να σε ζημιώνει εσένα.

Συνάδελφε ewatt...
1) Οι μεγάλοι σε ηλικία δεν δίνουν ΑΣΕΠ;
2) Μένουν πάντα χαμηλά στους πίνακες;
3) Όταν είσαι μικρός πρέπει να δίνεις συνέχεια ΑΣΕΠ για να μαζεύεις μόρια, μιας κι έχεις χρόνο για όλα;
4) Αυτοί που κοντεύουν να κατοχυρώσουν δικαιώματα είναι μόνο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία;
Φυσικά και ΑΣΕΠ δίνουν και δεν μένουν πάντα χαμηλά στους πίνακες. Και φυσικά υπάρχουν και μικρότερης ηλικίας συνάδελφοι που κοντεύουν να κατοχυρώσουν δικαίωμα διορισμού. Παρόλα αυτά υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα κριτήριο και μπήκε φρένο στο μπάχαλο-ξεφτίλα. Εγώ προσωπικά θίγομαι από τη ρύθμιση αυτή. Προτιμώ μόρια ΑΣΕΠ. Αλλά κριτήριο δεν μπορεί να είναι ότι βολεύει εμένα. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με δεδομένο ότι ήμασταν ελεύθεροι να δηλώσουμε όποιο νομό θέλαμε για ΠΔΣ, ποιος πίνακας θα μπορούσε να φτιαχτεί άμεσα? π.χ. κάποιος έχει κανει αίτηση για ΠΔΣ στο νομό Αττικής και σε 2-3 ακόμα. Ποια κατάταξη ωρομισθίων θα ίσχυε?  Ούτε το ΑΦΜ δεν υπήρχε στην αιτηση ώστε να μπορούν να μας βρούν αμέσως από τον πίνακα αναπλητωτών. Οσο για τα μόρια ΑΣΕΠ ακόμα πιο δύσκολο να "στηθεί" σε 2-3 ημέρες. Φυσικά το να ισχύσει ένα τέτοιο μέτρο και για του χρόνου θα είναι απαράδεκτο. Εχουν όλο το χρόνο να σχεδιάσουν καλύτερα το πως θα λειτουργήσει. Θεωρώ ότι η φετινή προσωρινή (ελπίζω) λύση
θα προκαλέσει τη μικρότερη ζημιά για όλους μας.

Αποσυνδεδεμένος vasg

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ17-07
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 12:46:15 am »
Learning by doing...

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 12:48:45 am »
ewatt = η φωνή της λογικής σ'εναν ωκεανό παραλογισμού, μέσα σ'ένα φόρουμ που βρίθει από επίδοξους υπουργούς παιδείας και φιλόλογους στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:35:37 »

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 01:21:13 am »
προσπαθώντας να απαντήσω σε μια σειρά ερωτήσεων που μου έθεσε ένας συνάδελφος προηγουμένως θα πω ότι 1. την ευθύνη για την αύξηση των εισακτέων δεν την έχουμε εμείς και αν θες εφόσον την έκανε ας φρόντιζε να βελτιώσει ή να ανοίξει και άλλους κλάδους απορρόφησης. Ξέρω πολλούς π.χ. που ήθελαν να γίνουν αρχαιολόγοι, αλλά με τα χάλια της αρχαιολογικής υπηρεσίας, τις άθλιες συμβάσεις και την ανεργία τους φαίνεται πιο εύκολο να κυνηγήσουν την εκπαίδευση.2. μαζικοί διορισμοί μπορούν να υπάρξουν όταν μειώνονται οι μαθητές ανά τάξη και είναι 20 και όχι 30 και 35 (στα δημοτικά συμβαίνει), όταν τα όρια συνταξιοδότησης δεν ανεβαίνουν, όταν υπάρχει ολοήμερο γυμνάσιο, όταν λειτουργούν ορθά τα αντισταθμιστικά προγράμματα για όλους τους μαθητές (τάξης ένταξης, παράλληλη στήριξη, πδσ κλπ), όταν υπάρχουν σχολεία παντού, όταν παίρνεις μέτρα για να σταματήσει η μαθητική διαρροή, όταν το λύκειο γίνεται υποχρεωτικό, όταν δε σπας τα κενά των μονίμων...3. Σχετικά με το επιχείρημα ότι ξαναθυμόμαστε πράγματα μέσω ΑΣΕΠ (το απλοποιώ, δεν ειρωνεύομαι) τρανταχτό αντεπιχείρημα είναι συνάλδεφοι που μπορεί να είναι χρόνια μέσα στο σχολείο και όμως μόνο μάθημα δεν κάνουν και δεν είναι παιδαγωγοί. Αλλά και για αυτό έχω να σου προτείνω την υποχρεωτική επιμόρφωση ανά δύο, πέντε, δεν ξέρω πόσα χρόνια όλων των μονίμων κυλιόμενα.(Επίσης, το ότι αναγκάζεσαι να αλλάξεις επάγγελμα δε σε κάνει απαραίτητα να αδιαφορείς για αυτό.)
Τέλος, σε σχέση με την εγκύκλιο συνολικά. Το πνεύμα της "νίκης" δεν μπαίνει μόνο σε σχέση με τοείδος του κριτηρίου, αλλά ότι υπάρχει κυρίως και είναι αντικειμενικό. Κυρίως, όμως, και εδώ μάλλον δεν το έχουμε πλήρως συνειδητοποιήσει είναι γιατί έχουμε έμπρακτη άρση του ασυμβίβαστου, έχουμε ένσημα, έχουμε οργανική ένταξη στο σχολείο, έχουμε κάτι να ελπίζουμε και να πατάμε. Τέλος, για να μην χάνουμε και την μπάλα στην πρωινή ωρομισθία και την αναπλήρωση ακόμα ο ΑΣΕΠ μετράει, άρα δεν άλλαξε και το σύμπαν. Και για να προλάβω τυχόν κριτική, αν έβγαινε αύριο η Διμαντοπούλου και υλοποιούσε τη θέση του συλλόγου για τον τρόπο διορισμού δε θα ήμασταν υπέρ γιατί δε θα έλυνε αυτό από μονο του κανένα πρόβλημα.

Συγγνώμη για πιθανές ασυνταξίες κλπ νυστάζω αφόρητα και σε λίγο θα κλείσω τον υπολογιστή.(αυτό για να μην παρεξηγηθώ ότι αποφεύγω κάτι)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2009, 01:40:21 am από CHRISOYLA »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 01:25:38 am »
Και φυσικά δεν είναι ο ΑΣΕΠ αντικειμενικός.Ούτε τα θέματα ούτε η διόρθωση ούτε τα αποτελέσματα.

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 02:19:37 am »
πες τα χρυσουλα.....
δυστυχως πολλοι κατηγορουν ενωσεις κ συνδικαλιστες επειδη δεν διαμαρτυρονται για οτι προσωπικα δεν τους συμφερει.

Αποσυνδεδεμένος mts.ag

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 08:23:33 am »
Αρχίζει και μου γίνεται αρκετά ξεκάθαρο ότι όλο αυτό που έγινε με την ΠΔΣ δεν ήταν τυχαίο...

Εξηγούμαι: Δεν ήταν τρελλή η Υπουργός Παιδείας να επωμιστεί το πολιτικό κόστος του να 'παγώσει αρχικά την ΠΔΣ επικαλούμενη την έλλειψη χρημάτων, ούτε 'μασησε' τόσο πολύ από τις αντιδράσεις ώστε να βρει χρήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο και να ανακοινώσει την έναρξη τη Δευτέρα. Επιπλέον, πραγματικά δεν πιστεύω ότι οι ιθύνοντες του ΥΠΕΠΘ είναι τότο εκτός πραγματικότητας που δεν καταλαβαίνουν πόσο οξύμωρο (και άδικο) είναι από την μια να υπάρχει το σύστημα ΑΣΕΠ/πίνακες και παράλληλα από την άλλη να δημιουργείται νεα επετηρίδα. Επιπλέον, δυσκολεύμαι να πιστεψω ότι δεν μπόρεσαν να σκεφτούν αυτό που λένε πολλοί από το φόρουμ, οτι δηλαδή στην παρούσα φάση θα μπορούσε να είχε μπει κριτήριο μαζί με την παλαιότητα και ρήτρα επιτυχίας έστω και σε ένα διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Όλα αυτα με οδηγούν σε ένα (ιδιαίτερα λυπηρό) συμπέρασμα: κάποιου είδουν προεκλογική συναλλαγή/υπόσχεση πρέπει να υπήρξε με άτομα ή ομάδες που επιθυμούσαν αυτό που τελικά έγινε. Δεν ξύπνησε μια μέρα η Άννα και αποφάσισε να πάει κόντρα στη βασική γραμμή την κυβέρνησης όπου συμμετέχει (ΑΣΕΠ παντού) και να επαναφέρει μιας μορφής επετηρίδα, δημιουργώντας ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ανισότητες σε ότι αφορά τον τρόπο πρόσληψης στην παιδεία.

Το χειρότερο είναι ότι κανείς (σε επίπεδο συλλογικότητας) δεν φωνάζει για τα δικαιώματα όλων εκείνων που έχουν ταλαιπωρηθεί με ΑΣΕΠ κλπ. και θα βλέπουν τους 'πάλιουρες' να παίρνουν 3 μόρια απο ΠΔΣ το χρόνο και να τους προσπερνάνε στους πίνακες αναπληρωτών-ωρομισθίων. Όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή θα περιμένουν τον ΑΣΕΠ κάθε δύο χρόνια και θα σκοτώνονται μπας και μαζέψουν κανένα μόριο, βλέποντας παράλληλα να μειώνονται στο μισό τα μόρια από τον προηγούμενο διαγωνισμό, ενώ οι παλαιοί πτυχιούχοι θα τα μαζέυνουν τρία-τρία. Φοβερό, ε; Αλλά είπαμε, η ΠΕΑΕ ήδη πανηγυρίζει για τη νέα ρύθμιση...

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #358 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 08:39:47 am »
Η ανωνυμία του Internet δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να λέει ό,τι θέλει, χωρίς να ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις. Αν θεωρείς ότι τα πήραμε κιόλας, το οποίο τολμάς και ξεστομίζεις έτσι εύκολα, δες πόσα μόρια έχουμε, πόσες ώρες πήραμε κλπ. Άλλοι βολεύονταν τον προηγούμενο καιρό. Με πτυχίο του 2005 δε με βολεύει και τόσο η παλαιότητα. Η διαφορά είναι ότι πτυχίο έχω, μπάρμπα δεν έχω και δε θέλω να αποκτήσω. Ε[ειδή αποδείξεις δεν έχεις γιατί δεν υπάρχουν για κανέναν από εμάς ανακάλεσε και ζητώ να παρέμβει και ο συντονιστής. Τη δε πολιτική μου ταυτότητα την έχω κάνει και γνωστή και απέχει πολύ και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και το επίσημο πολιτικό σκηνικό

Αποσυνδεδεμένος mts.ag

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 09:23:50 am »
Η ανωνυμία του Internet δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να λέει ό,τι θέλει, χωρίς να ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις. Αν θεωρείς ότι τα πήραμε κιόλας, το οποίο τολμάς και ξεστομίζεις έτσι εύκολα, δες πόσα μόρια έχουμε, πόσες ώρες πήραμε κλπ. Άλλοι βολεύονταν τον προηγούμενο καιρό. Με πτυχίο του 2005 δε με βολεύει και τόσο η παλαιότητα. Η διαφορά είναι ότι πτυχίο έχω, μπάρμπα δεν έχω και δε θέλω να αποκτήσω. Ε[ειδή αποδείξεις δεν έχεις γιατί δεν υπάρχουν για κανέναν από εμάς ανακάλεσε και ζητώ να παρέμβει και ο συντονιστής. Τη δε πολιτική μου ταυτότητα την έχω κάνει και γνωστή και απέχει πολύ και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και το επίσημο πολιτικό σκηνικό

Ομολογώ ότι δεν διατύπωσα το μήνυμα μου σωστά. Η κριτική μου για σένα (ή την ΠΕΑΕ, όπως θες πάρε το), είναι η ξεκάθαρα η ακόλουθη: Θεωρείτε επιτυχία μια ρύθμιση η οποία αποκλείει από της ΠΔΣ μεγάλη μερίδα αδιορίστων εκπαιδευτικών (τους οποίους υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύετε). Θα περίμενα να αντιληφθείτε το πόσο παράλογο είναι το ισχύον σύστυμα (πίνακες από τη μια, παλαιότητα από την άλλα) και να κάνετε λόγο και γι αυτό. Σαφώς και η θέσπιση ενός αντικειμενικού κριτηρίου είναι καλύτερα από το χάος και το βύσμα, αλλά το συγκεκριμένο κριτήριο δεν ωφελεί την αξιοκρατία, που είναι αίτημα ΟΛΩΝ. Θα περίμενα επίσης να αντιληφθείτε και να σχολιάσετε το γεγονός ότι η ωρομισθία ΠΔΣ γίνεται πλέον προνομιακή (γιατί αρχίζει από την αρχή της χρονιάς και έχει δίαρκεια 9 μήνες) και είναι αποκλειστικά για τους παλαιούς πτυχιούχους, πράγμα άδικο. Αυτή είναι η κριτική μου σε σχέση με το σύλλογο. Ουδέποτε είπα ότι τα πήρες εσύ ή κάποιος άλλος, αν είναι δυνατόν!

Απο κεί και πέρα, πραγματικά πιστεύω ότι η ρύθμιση αυτή ευνοεί κάποιους και αυτό εξακολουθώ να μην το θεωρώ τυχαίο.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #360 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 09:44:22 am »
βρε παιδια, αν εχει καποιος το e-mail της Διαμαντοπουλου ας της στειλει τη δ/νση του pde να μπει να τα διαβασει μονη της. Θα εχει μια παρα πολυ καλη ενημερωση, αλλα και διασκεδαστικη.Να  το παρακολουθει τουλαχιστον 2 ωρες το πρωι και 2 ωρες το βραδυ.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #361 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 09:46:44 am »
Καλό είναι να μη μιλάμε θυμικά,και να προσέχουμε όλοι. Γιατί αν μιλάς για συναλλαγή, κατάλαβα ότι δεν εννοείς χρηματική, είναι ξεκάθαρο τι εννοείς και πάλι είναι τραγικό. Συναλλαγές με αυτούς που μας έφεραν ως εδώ, γιατί ο ένας συμπληρώνει το έργο του άλλου 12 χρόνια τώρα, δεν είναι δυνατό να υπάρξουν. Και επειδή οι συναλλαγές υπονοούν κάτι εν κρυπτώ ότι αποφασίζουμε στο σύλλογο δημοσιεύεται άμεσα, από τις συνελεύσεις στις οποίες καλούμε τους πάντες, μέχρι και το τελευταίο κείμενο με πρωτοκολλο ή τη συνάντηση, ακόμα και τις προθέσεις
Όπως και να΄χει θα ξαναπώ το χιλιοειπωμένο. Όταν υπάρχουν τόσοι τρόποι πρόσληψης μία ρύθμιση και όχι μια συνολική αλλαγή σίγουρα δεν ικανοποιεί όλους και σίγουρα δε λύνει και το πρόβλημα. Αν π.χ. το ΥΠΕΠΘ (γιατί δεν είναι η Αννούλα, είναι ο Κουτρουμάνος που και με τις δύο κυβερνήσεις είναι στην ίδια θέση, είναι και τόσοι άλλοι) έλεγε ότι τα πάντα θα γίνουν μόνο με ΑΣΕΠ θα υπήρχε διαμαρτυρία από τον κόσμο που έχει φάει τα νιάτα του στο σχολείο ως ωρομίσθιος και αναπληρωτής μαζεύοντας προϋπηρεσία. Αν έλεγε μόνο έτος λήψης πτυχίου, θα υπήρχε αντίδραση από όσους δίνουν συνέχεια στο ΑΣΕΠ (και εγώ δίνω), αν έλεγε μόνο προϋπηρεσία θα υπήρχε αντίδραση από όσους δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν καθόλου κοκ. Απλώς, πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάμε τα πράγματα λίγο πιο συνολικά και στο παραπέρα και όποιο αίτημα κι αν στηρίζουμε να βλέπουμε και πώς εξυπηρετεί το σύνολο και τη λειτουργία του σχολείου. Εγώ και η ΠΕΑΕ με κανένα από τα παραπάνω δε θα συμφωνούσαμε αν αποφασίζοταν έτσι ξερό.
Ο θετικό τόνος του κειμένου του συλλόγου (γιατί υπάρχουν τόσες παράγραφοι που ξαναθέτουν διαρκώς το πραγματικό πρόβλημα-αδιοριστία, ωρομισθία-) σχετίζεται με το γεγονός ότι οι προσπάθειες τόσου καιρού για κριτήρια, άρση του ασυμβίβαστου, ασφάλιση, φαίνεται να να προχωρούν. Και το λέω και επιφυλακτικά και το κείμενο έτσι το θέτει γιατί δε νομίζω ότι έχουμε πια μια φιλολαϊκή κυβέρνηση, αντιθέτως πιστεύω ότι κάπου μας την έχουν στημένη.
Ξέρεις τι δεν είναι τυχαίο; Το γεγονός ότι η Διαμαντοπούλου ήθελε να ξεμπερδεύει με βύσματα που είχε στα σχολεία η προηγούμενη κυβέρνηση της οποίας οι διευθυντές ακόμα υπάρχουν και το έκανε έτσι που ακούγεται καλό στην κοινή γνώμη. Δεν είναι τυχαίο τό ότι λέει για περιφερεικό σύστημα πρόσληψης και όχι κεντρικό και αυτό κρύβει πολλούς κινδύνους αν επεκταθεί, όπως επίσης δεν είναι τυχαίο να αποφασίσει κάτι μετά από τόσες αντιδράσεις και δημοσιότητα στο θέμα, κινητοποιήσεις κλπ.
Δεν είναι κακή η διαφωνία, γόνιμη είναι, αλλά με ήθος

ΥΓ Νομίζω ότι παρακαλοθούν το Pde. Όταν είχε γίνει η διαρροή της ύλης των φιλολόγων και μας είχε δει ο Κουτρουμάνος, μας είχε αναφέρει ότι κάτι είχε διαβάσει σε fora....

Αποσυνδεδεμένος lionile

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ04.02
    • Προφίλ
« Απάντηση #362 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 10:18:09 am »

Όπως και να΄χει θα ξαναπώ το χιλιοειπωμένο. Όταν υπάρχουν τόσοι τρόποι πρόσληψης μία ρύθμιση και όχι μια συνολική αλλαγή σίγουρα δεν ικανοποιεί όλους και σίγουρα δε λύνει και το πρόβλημα. Αν π.χ. το ΥΠΕΠΘ (γιατί δεν είναι η Αννούλα, είναι ο Κουτρουμάνος που και με τις δύο κυβερνήσεις είναι στην ίδια θέση, είναι και τόσοι άλλοι) έλεγε ότι τα πάντα θα γίνουν μόνο με ΑΣΕΠ θα υπήρχε διαμαρτυρία από τον κόσμο που έχει φάει τα νιάτα του στο σχολείο ως ωρομίσθιος και αναπληρωτής μαζεύοντας προϋπηρεσία. Αν έλεγε μόνο έτος λήψης πτυχίου, θα υπήρχε αντίδραση από όσους δίνουν συνέχεια στο ΑΣΕΠ (και εγώ δίνω), αν έλεγε μόνο προϋπηρεσία θα υπήρχε αντίδραση από όσους δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν καθόλου κοκ. Απλώς, πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάμε τα πράγματα λίγο πιο συνολικά και στο παραπέρα και όποιο αίτημα κι αν στηρίζουμε να βλέπουμε και πώς εξυπηρετεί το σύνολο και τη λειτουργία του σχολείου.

Συμφωνώ και επαυξάνω!!!Όλοι στο ίδιο στρατόπεδο είμαστε...Ο καθένας έχει την προσωπική του ιστορία..πώς και γιατί σπούδασε,πώς και γιατί έφτασε όπου έφτασε...ας μην τσακωνόμαστε...

Αποσυνδεδεμένος mts.ag

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #363 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 10:46:51 am »

Όπως και να΄χει θα ξαναπώ το χιλιοειπωμένο. Όταν υπάρχουν τόσοι τρόποι πρόσληψης μία ρύθμιση και όχι μια συνολική αλλαγή σίγουρα δεν ικανοποιεί όλους και σίγουρα δε λύνει και το πρόβλημα. Αν π.χ. το ΥΠΕΠΘ (γιατί δεν είναι η Αννούλα, είναι ο Κουτρουμάνος που και με τις δύο κυβερνήσεις είναι στην ίδια θέση, είναι και τόσοι άλλοι) έλεγε ότι τα πάντα θα γίνουν μόνο με ΑΣΕΠ θα υπήρχε διαμαρτυρία από τον κόσμο που έχει φάει τα νιάτα του στο σχολείο ως ωρομίσθιος και αναπληρωτής μαζεύοντας προϋπηρεσία. Αν έλεγε μόνο έτος λήψης πτυχίου, θα υπήρχε αντίδραση από όσους δίνουν συνέχεια στο ΑΣΕΠ (και εγώ δίνω), αν έλεγε μόνο προϋπηρεσία θα υπήρχε αντίδραση από όσους δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν καθόλου κοκ. Απλώς, πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάμε τα πράγματα λίγο πιο συνολικά και στο παραπέρα και όποιο αίτημα κι αν στηρίζουμε να βλέπουμε και πώς εξυπηρετεί το σύνολο και τη λειτουργία του σχολείου. Εγώ και η ΠΕΑΕ με κανένα από τα παραπάνω δε θα συμφωνούσαμε αν αποφασίζοταν έτσι ξερό.

Θα ξαναπω και εγώ το χιλιοειπωμένο: Για φέτος και μόνο (λόγω, υποτίθεται, βιασύνης τους) χρονολογία πτυχίου μαζί με ρήτρα ΑΣΕΠ. Νομίζω πολύ πιο δίκαιο και αξιοκρατικό από να υπάρχει ως κριτήριο μόνο το έτος κτήσης πτυχίου. Από του χρόνου το ίδιο σύστημα για όλες τις προσλήψεις, ειδικά από τη στιγμή που η ΠΔΣ είναι 10ωρη και διαρκεί όλο το σχολικό έτος, δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις θα δίνει περισσότερα μόρια από την πρωινή ωρομισθία. Είναι σαφές ότι δημιουργείται μια προνομιακή ωρομισθία, στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο οι παλαιοί πτυχιούχοι. Θα περίμενα να σένα (και το σύλλογο) λοιπόν να πάρεις μια ΣΑΦΗ θέση απέναντι σε αυτό.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2009, 10:51:45 am από mtsag »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182663
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144