0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@ ΠελαγονίαΕπειδη διδασακω πλέον σε δημοτικά χωρίς περιστροφές εν πολλοίς εχεις δίκιο.Μητέρα μου παραπονέθηκε παρουσία της κόρης της μαθήτριας Ε Δημοτικού ότι τις έβαλα εννέα στο Α τρίμηνο για να την τιμωρήσω.Μαθητές αργοπορούσαν να φύγουν από την αίθουσα στο σχόλασμα και όταν τους ειπα να βιαστούν έλαβα την απάντηση- ερώτηση "χούντα έχουμε;"Τα περιστατικά αυτά τα αναφέρω ως απλό παράδειγμα, δεν έχουν σχέση με αυτό που συζητάμε , άλλα αν δεν μάθουν οι μαθητές να έχουν κάποιους κανόνες συμπεριφοράς από μικροί και να τους θέτουμε με την σειρά μας καποια όρια όταν θα φθάσουν στην Α γυμνασίου κλείνουν τα σχολεία σε ένα λεπτό. Δεν συζητώ πλέον για
Επίσης οι μαθητές μπορεί να μην έχουν καταλάβει επί ένα χρόνο τί έγινε στη Τροία... αλλά ξέρουν να σου πουν ότι: - δεν μας εξηγείτε τίποτα- αυτό που έπεσε στο διαγώνισμα δεν μας το έχετε κάνει- ο προηγούμενος καθηγητής δεν μας έκανε τίποτα..... και φυσικά- μας έχετε '' στοχοποιήσει'' ...... Αν αφήσεις και αντιγράψουν σε διαγωνίσματα και εξετάσεις (κοινό μυστικό σε πολλά σχολεία), και βάλεις 17++ σε όλους, την βγάζεις καθαρή για λίγο.... αλλιώς σηκώνεις σταυρό!
Μόνο η Κεραμεως είναι εκτός πραγματικότητας;Εδώ τα λες σε συναδέλφους και ο καθένας θεωρεί ότι είναι εξασφαλισμένος πίσω από την προσωπική του κατάσταση.Άλλος, επειδή κάνει μάθημα κατεύθυνσης, έχει την ψευδαίσθηση ότι οι μαθητές ενδιαφέρονται.Ή άλλος που είναι σε σχολείο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα,σου κάνει κήρυγμα για χιλιοειπωμενες θεωρίες που όλοι γνωρίζουμε.Ακόμα και στο συγκεκριμένο περιστατικό, βρέθηκαν "συνάδελφοι",να πουν για την καθηγήτρια ή για τον σκοπό που διέρρευσε το βίντεο κτλ.Κάποιος που νομίζει ότι μπορεί να το διαχειριστεί, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί σε τμήμα όπου δεν θα ξέρει με ποιον να ασχοληθεί πρώτα.Αν είδατε,το πρόβλημα στο βίντεο δεν ήταν μόνο ο ένας μαθητής.Υπαρχουν περιπτώσεις που ο καθηγητής δέχεται ομαδικό bullying.Εκεί βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και η πολιτική της σχολικής μονάδας.Κι εμείς μιλάμε μονο για τα εργασιακά,τους διορισμούς κτλ.
Συμφωνώ... το κακό αρχίζει ήδη από το δημοτικό, που έχει γίνει χώρος ψυχαγωγίας μαθητών: ζωγραφική, γιορτούλες, εκδηλώσεις, οικολογικες δράσεις με βουλώματα... Έρχονται μετά στο γυμνάσιο και δεν τολμάς να βάλεις ένα εννιά στη πιτσιρίκα που μόνο πλαστελίνες δεν σου βγάζει στο θρανίο (καθρεφτάκια, τσατσαρούλες κτλ δεν λείπουν φυσικά...). Ε.. είναι πρωτάκια... μη τα τρομάξουμε ...Και απαιτούν βαθμούς τα πιτσιρικια. Δεν φτάνει που δεν κόβεται κανένας, σε κάποια σχολεία δεν τολμάς να βάλεις κάτω από 15. Τα αριστεια μοιράζονται σαν τραπουλόχαρτα, και οι παίδες πάνε στο Λύκειο με μια βαλίτσα εικοσάρια και μια αλαζονεία παντογνώστη.... (Τα παραπάνω ισχύουν σε μεγάλο βαθμό πιστεύω, χωρίς να λείπουν εξαιρέσεις στους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητες)
Γιατί να μη μπορεί ένας καθηγητής να βάλει κάτω από τη βάση στους μαθητές που δεν αξίζουν για παραπάνω;Είναι ταμπού κάτι τέτοιο; Ή μήπως θα λογοδοτήσει στους συναδέλφους του και τις τοπικές κοινωνίες μετά; Γιατί να μοιράζονται τα "αριστεία" σαν τραπουλόχαρτα; Ευλογούμε τα γένια μας έτσι;Γιατί να έρχονται οι μαθητές στο Λύκειο με 20άρια; Δεν μπορεί δηλ. ο καθηγητής να είναι πιο "τσιγγούνης" στους βαθμούς; Πιστεύω πως η βαθμολογία πρέπει να βρίσκεται σε αντιστοίχηση με την εκπαιδευτική εικόνα και τις δυνατότητες των μαθητών και πως οι όποιες ιδιαιτερότητες, δε γίνεται να ανατρέπουν την ορθολογική βαθμολόγηση. Τέλος, ότι η μη χρησιμοποίηση βαθμών κάτω από τη βάση είναι εντελώς λανθασμένη κι ότι κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να βάλει ό,τι βαθμό θέλει και κρίνει, αφού είναι κατοχυρωμένος και καλυμμένος.
Πολύ ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις όλων σας. Πραγματικά απολαμβάνω την ανάγνωσή τους. Άσχετα με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτές. Σπουδαίο μάθημα ζωής πάντως είναι να συνειδητοποιήσεις ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από εσένα και ότι κάθε πράξη σου έχει αντίκτυπο όχι μόνο στη ζωή σου αλλά και στις ζωές των άλλων. Έτσι, πράξεις που είναι έκνομες πρέπει να τιμωρούνται, ώστε να εσωτερικεύσεις το μάθημα: οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. Πράξη 1η: για να κινδυνεύει από τη μία απουσία σε αυτό το μάθημα, σημαίνει ότι έχει ξεπεράσει το όριο κατά πολύ Δεκέμβρη-Γενάρη μήνα. Είναι εις γνώση όλων, μαθητών και κηδεμόνων ποιο είναι το όριο των απουσιών και ποιες οι συνέπειες της παραβίασής τουΠράξη 2: απαγορεύονται τα κινητά στο σχολείοΠράξη 3: η εξύβριση, οι απειλές κατά της αξιοπρέπειας ενός ατόμου (ποινικά κολάσιμες πράξεις)Πράξη 4: μαγνητοσκόπηση χωρίς τη συναίνεση κανενός με παράνομο αντικείμενο Πράξη 5: δημοσιοποίηση του βίντεοΠράξη 6: συνενοχή των παρευρισκομένων για όλα τα παραπάνωΟι πράξεις μας έχουν συνέπειες! Ανώτερη παιδαγωγική πράξη...με αγάπη, με ήθος με καμία διάθεση εκδικητικότητας.
Αν δεν προσέλθει ενώ έχει πάρει αποβολή παίρνει απουσίες? Ρωτάω επειδή πραγματικά δεν γνωρίζω.
δηλαδή με κάθε τίμημα θα κρατήσουμε τη θέση μας στο δημόσιο σχολείο γιατί δεν υπάρχει πουθενά αλλού δουλειά.