0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Erietta η διευθύντρια προσπαθεί πολύ για το σχολείο! Εγώ ανέφερα ένα δυσάρεστο γεγονός μέσα στην τάξη! Όμως δεν ευθύνονται οι διευθυντές για όσα συμβαίνουν στο σχολείο! Η διευθύντρια μου έχει καλές προθέσεις για το σχολείο!Λοιπόν Errietta η αδερφή μου ήταν 5 χρόνια διευθύντρια σε κεντρικό γυμνάσιο της Λάρισας, πολύ δραστήρια!Ήταν η μικρότερη ηλικιακά διευθύντρια μέσα στην Λάρισα! Έζησε και όμορφες και όχι καλές στιγμές στο σχολείο της! Γνωρίζω από την αδερφή μου τα δύσκολα καθήκοντα ενός διευθυντή κεντρικού σχολείου μιας μεγάλης πόλης!
Οι διευθυντές ευθύνονται εάν δεν αντιμετωπίσουν τα όσα κάνουν οι μαθητες. Δυσάρεστο γεγονός στην τάξη δεν είναι αυτό που περιγράφεις. Όταν κινδυνεύει η ζωή σου, δεν είναι απλα ένα «δυσάρεστο» γεγονός. Και αν σε μια τάξη κινδυνεύει η ζωή ενός καθηγητη, αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν και ζωές παιδιών. Μπορει εσυ να θες να περάσεις γρηγορότερα τις πύλες του παραδείσου, δεν μπορείς όμως να πάρεις την ίδια απόφαση για τους μαθητες σου. Μέσα στην τάξη εσυ είσαι ο ενήλικας, και όσο κι αν είναι αδυνατο να τα βάλει ένας ενήλικας με έναν όχλο, εσυ ως ενήλικας είσαι υπεύθυνος για την όλη διαχείριση του περιστατικού στη συνέχεια. Αν δεν θες να κινηθείς δικαστικά για τον εαυτό σου, δικό σου πρόβλημα. Το λιγότερο που πρέπει να κανεις, που έπρεπε ήδη να ειχες κάνει, θα ήταν συνεδρίαση για διήμερη αποβολή, που είναι χάδι, αλλά δεν γίνεται και να περάσει έτσι. Θα έλεγα τώρα να ζητούσες και συνδικαλιστική υποστήριξη, οι μαθητοπατερες βέβαια δεν θα τα βάλουν ποτέ με τα παιδιά και τις οικογένειες, αλλά ίσως θα τους άρεσε η ιδέα να τα βάλουν με μια διευθύντρια που αφήνει ακάλυπτη εκπαιδευτικό.Οι καλές προθέσεις δεν βάφουν αυγά, για να παραφράσω την παροιμία. Δεν υπάρχει καλή πρόθεση όταν κινδυνεύει εκπαιδευτικός στην τάξη και ο διευθυντής δεν κάνει τίποτα.
Ήταν πολύ αρνητικό γεγονός! Αλλά αν δώσω έκταση θεωρώ ότι θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα!
Μου πέταξαν και τενεκεδάκια από coca-cola και έναν μεγάλο σκουπιδοτενεκέ με δύναμη! Άδειασαν τα σκουπίδια του σκουπιδοτενεκέ πάνω μου! Για να "γλιτώσω" πήρα γρήγορα το απουσιολόγιο και πήγα στο γραφείο της Διεύθυνσης! Με τον καλύτερο τρόπο τα συμπεριφέρομαι! Δεν τα φωνάζω ποτέ και τα ¨παίρνω" με το καλό! Είναι άδικο αυτό που μου συμβαίνει!Πονάω πολύ! Πονάει πολύ το κεφάλι μου, το χέρι μου, η κοιλιά μου και η σπλήνα μου!
Έχω μια αξιοπρεπή ζωή! Δεν έχω αδικήσει ποτέ! Υπερασπίστηκα τον εαυτό μου μετά το περιστατικό! Θεωρώ ότι δεν με "υποστηρίζετε"Με τα δικά σας σχόλια "προσβάλλετε" την αξιοπρέπεια μου!
Πάντα λέω την αλήθεια! Οι καθηγητές χωρίζονται σε ανθρώπους "ήσυχους" και σε ανθρώπους που έχουν "θράσος". Εγώ ανήκω στην κατηγορία των ήσυχων ανθρώπων! Αλλά πολλοί εκπαιδευτικοί θεωρούν τους ήσυχους καθηγητές αδύναμους!