*

Αποστολέας Θέμα: Παραβατική συμπεριφορά μαθητή  (Αναγνώστηκε 188903 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
  • Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί
    • Προφίλ
Απ: Παραβατική συμπεριφορά μαθητή
« Απάντηση #1022 στις: Νοεμβρίου 12, 2024, 09:20:29 am »
Δεν πήγαινα όμως σε σχολείο της γειτονιάς. Σίγουρα στα σχολεία της γειτονιάς θα υπήρχε αλλά για το πώς μεγάλωσα εγω, αυτό δεν ήταν κάτι φυσιολογικό, ήταν αλητεία, και παιδιά με τα οποία κανένα σωστά μεγαλωμενο παιδί δεν θα έκανε παρέα.

Ούτε εγώ πήγαινα σε σχολείο γειτονιάς. Σε πρότυπο ήμουν, στο οποίο το (άτυπο) "καπνιστήριο" ήταν στην πίσω πλευρά του σχολείου, σε έναν εξωτερικό διάδρομο μεταξύ του κτιρίου και της οριογραμμής του οικοπέδου του. Προσωπικά δεν κάπνισα ποτέ εκεί (στην Α΄ και στη

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:10:24 »

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1023 στις: Νοεμβρίου 12, 2024, 12:21:42 pm »
Δεν κατανοώ τι εννοείς ως συντηρητικοποίηση της κοινωνίας. Εγώ το τελείως αντίθετο βλέπω, ένα ολοκληρωτικό ξεχαρβάλωμα κάθε έννοιας ευπρέπειας. Δεν ξέρω αν στο σχολείο μου όταν ήμουν μαθήτρια κάπνιζαν οι μαθητές. Δεν νομίζω ότι υπήρχε σημείο που θα μπορούσε να γίνει αυτό, πέρα από τις τουαλέτες. Τώρα πάντως, στο σχολείο που διδάσκω, το κάπνισμα στην τουαλέτα θεωρείται δείγμα κακής λειτουργίας του σχολείου. Υπάρχουν πάρα πολλά παράπονα από άλλους γονείς. Δεν λέω ότι συμφωνώ με αυτά τα παράπονα, γιατί σαν σχολείο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Καταλαβαίνω όμως ότι είναι κάτι που μας θίγει και με λυπεί αυτό.

Αποσυνδεδεμένος Lino

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1024 στις: Νοεμβρίου 12, 2024, 02:59:28 pm »
Εγω δεν θυμάμαι κάπνισμα στο σχολείο που ήμουν μαθήτρια. Δεν πήγαινα όμως σε σχολείο της γειτονιάς. Σίγουρα στα σχολεία της γειτονιάς θα υπήρχε αλλά για το πώς μεγάλωσα εγω, αυτό δεν ήταν κάτι φυσιολογικό, ήταν αλητεία, και παιδιά με τα οποία κανένα σωστά μεγαλωμενο παιδί δεν θα έκανε παρέα.

Δεν έχω ξανα-ακούσει μαθητής/τρια να θεωρείται αλήτης μόνο επειδή καπνίζει. Από την άλλη, αυτή η θέση εξηγεί αρκετά πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #1025 στις: Νοεμβρίου 12, 2024, 03:32:22 pm »
Δεν έχω ξανα-ακούσει μαθητής/τρια να θεωρείται αλήτης μόνο επειδή καπνίζει. Από την άλλη, αυτή η θέση εξηγεί αρκετά πράγματα.

Και απο την αλλη οι μη-καπνιζοντες μαθητες να θεωρουνται «σωστα μεγαλωμενοι»!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:10:24 »

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1026 στις: Νοεμβρίου 12, 2024, 04:02:27 pm »
Εγώ εδώ θα επιμείνω και πάλι στη θέση μου πως ένα είναι το πολύ σοβαρό θέμα σήμερα στα σχολειά. Ο χρυσαυγιτισμός. Υπήρχε και τις περασμένες δεκαετίες, αλλά έχει γιγαντωθεί στη μαθητιώσα νεολαία του σήμερα. Όποιος είναι μέσα στα σχολειά το βλέπει. Πουλάνε στα παιδιά δήθεν αντισυστημικότητα και τα οργανώνουν σε ομάδες κρούσης που περιφέρονται μπουλούκια ντυμένοι σε μελανά χρώματα και ξυρισμένα κεφάλια. Και κοσμούν με σβάστικες όπου βρεθούν κι αράξουν. Η αστυνομία σφυρά αδιάφορα κι οι εκφοβισμοί δίνουν και παίρνουν. Δεν πάμε καθόλου καλά. Θα τα βρούμε μπροστά μας κι ως κοινωνία σε λίγο.

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1027 στις: Νοεμβρίου 12, 2024, 04:06:21 pm »
Σ αυτό συμφωνώ απόλυτα με τον leon. Οι μαθητες κυκλοφορούν σαν τάγμα εφόδου. Όχι μόνο στο ντύσιμο. Ο τρόπος που βαδίζουν έξω στο δρόμο μέρα μεσημέρι είναι σαν να πηγαίνουν κάπου να παίξουν ξύλο. Είναι πρόβλημα κοινωνικό, όχι μόνο σχολικό.

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1028 στις: Νοεμβρίου 12, 2024, 09:12:19 pm »
Κι εγώ συμφωνώ με τον leon. και πως το πρόβλημα είναι και κοινωνικό. Αυτό όμως δεν είναι συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, ο χρυσαυγιτισμός δεν είναι συντηρητικότητα, είναι αρρώστια.
Οφείλω να πω πως η Έσπερος μίλησε όμως για το κάπνισμα στα Γυμνάσια και όχι στα Λύκεια. Επειδή είμαστε, όπως καταλαβαίνω, συνομήλικες, ούτε εγώ το παρατήρησα στο Γυμνάσιο (δημόσιο) και μάλιστα στην Αθήνα (ανάμεσα Κολωνάκι και Εξάρχεια). Ούτε κρυφά, ούτε φανερά. Ήμουν πρόεδρος στο 15μελές για να πούμε πως δεν είχα ιδέα για το τι γινόταν εκτός τάξης. Θεωρούνταν και εκεί από τους καθηγητές σημείο αλητείας (όχι το μόνο για να θεωρηθεί κάποιος αλήτης βέβαια) και μας κατηχούσαν με αυτό τον τρόπο. Στο Λύκειο υπήρχε μεν, αλλά σε κρυφό σημείο, με τσιλιαδόρους και αποβολές όταν γινόταν έφοδος. Έχει λοιπόν να κάνει και με το σχολείο που πήγε ο καθένας μας.
Σήμερα και στο δικό μου σχολείο, συντηρητικότατο, θεωρείται απαράδεκτο να καπνίζουν οι μαθητές.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1029 στις: Νοεμβρίου 12, 2024, 09:22:12 pm »
Σε σχολείο της επαρχίας, δεν θεωρούσαμε το κάπνισμα αλητεία, αλλά μάλλον αταξία. Μάλιστα ο καλύτερος καθηγητής μας, όταν γράφαμε διαγώνισμα, κάπνιζε στην πόρτα της τάξης. Εγώ ποτέ δεν κάπνισα (υποθέτω γιατί δεν είχα ανάλογες εικόνες ούτε καπνιστές στο σπίτι μου). Θα ήταν καλύτερο να θεωρούμε το κάπνισμα ως επικίνδυνο εθισμό, καθώς αυτό είναι (ο καθηγητής αυτός πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα...).

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Παραβατική συμπεριφορά μαθητή
« Απάντηση #1030 στις: Νοεμβρίου 12, 2024, 09:31:17 pm »
Εγώ εδώ θα επιμείνω και πάλι στη θέση μου πως ένα είναι το πολύ σοβαρό θέμα σήμερα στα σχολειά. Ο χρυσαυγιτισμός. Υπήρχε και τις περασμένες δεκαετίες, αλλά έχει γιγαντωθεί στη μαθητιώσα νεολαία του σήμερα.

Σε κάποιο λύκειο πέριξ του Αγίου Παντελεήμονα διδάσκετε; Αν όχι, μήπως γενικεύετε λιγάκι; Μήπως κρίνετε μόνο από τον επικρατούντα «ενδυματολογικό κώδικα» των μαθητών σήμερα, που (ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κοσμοθεωρίας) παραπέμπει λίγο στο χρυσαυγίτικο στερεότυπο (μαύρο χρώμα, κολλητή κοψιά); Μόδα είναι (εμφανισιακά), δεν είναι αναγκαστικά ιδεολογία. Εκτός αν βλέπετε και άλλα σημάδια πάνω στα ρούχα, π.χ. μαιάνδρους, διπλούς πελέκεις κ.λπ.

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1031 στις: Νοεμβρίου 12, 2024, 09:42:01 pm »
Σε σχολείο της επαρχίας, δεν θεωρούσαμε το κάπνισμα αλητεία, αλλά μάλλον αταξία. (…) Θα ήταν καλύτερο να θεωρούμε το κάπνισμα ως επικίνδυνο εθισμό, καθώς αυτό είναι.

Φαντάζομαι η Έσπερος αναφέρεται σε προηγούμενες δεκαετίες, όπου σε κάποια σχολεία, συνοικίες ή πόλεις ταύτιζαν το κάπνισμα στην εφηβεία με την αλητεία. (Εδώ, ακόμα και το… μπιλιάρδο στην αρχή, τα ποδοσφαιράκια κατόπιν και τα «ουφάδικα» μεταγενέστερα, ταυτίζονταν για κάποιους με την αλητεία.) Αν τα προλάβατε, ίσως να τα θυμάστε και εσείς. Άλλωστε τότε η Ελλάδα μόλις είχε αρχίσει να βγαίνει δειλά-δειλά από το σκότος της περιόδου τής χούντας και της μετεμφυλιακής εποχής εν γένει -ας μην ξεχνάμε και το νόμο 4000 που ήταν σε ισχύ μέχρι το 1983. Συμφωνώ πάντως με την οπτική σας, ότι το κάπνισμα είναι σοβαρά επιβλαβής εθισμός και ως τέτοιον πρέπει να το αντιμετωπίζουμε· οποιαδήποτε άλλη αξιακή διάσταση θεωρώ ότι ανήκει σε άλλες εποχές.

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1032 στις: Νοεμβρίου 12, 2024, 09:45:16 pm »
Σε κάποιο λύκειο πέριξ του Αγίου Παντελεήμονα διδάσκετε; Αν όχι, μήπως γενικεύετε λιγάκι; Μήπως κρίνετε μόνο από τον επικρατούντα «ενδυματολογικό κώδικα» των μαθητών σήμερα, που (ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κοσμοθεωρίας) παραπέμπει λίγο στο χρυσαυγίτικο στερεότυπο (μαύρο χρώμα, κολλητή κοψιά); Μόδα είναι (εμφανισιακά), δεν είναι αναγκαστικά ιδεολογία. Εκτός αν βλέπετε και άλλα σημάδια πάνω στα ρούχα, π.χ. μαιάνδρους, διπλούς πελέκεις κ.λπ.

Δεν είναι αθώες αυτές οι μόδες. Κι αν δεν είναι ΧΑ είναι σίγουρα ιδεολογία τύπου μαφίας. Οι έφηβοι είναι χαμένοι σ έναν
παρα πολύ σκοτεινό κόσμο. Το τσιγάρο είναι πλέον πταίσμα σε σχέση με τα ναρκωτικά που δοκιμάζουν ή διακινούν στα σχολεία, στα Γυμνάσια, ή τα μαχαίρια που κουβαλάνε πάνω τους.

Εγω δεν είμαι σε σχολείο του Αγ. Παντελεημονα. Σε πλουσιο τουριστικό νησί είμαι. Η ακροδεξιά ιδεολογία τα 2-3 τελευταία χρόνια είναι εντονότατη. Δεν υπερβάλλει ο leon. Χαίρομαι τουλάχιστον ππυ κάποιοι είναι σε σχολεία που δεν έχουν τετοια.

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1033 στις: Νοεμβρίου 12, 2024, 09:54:51 pm »
Η ακροδεξιά ιδεολογία τα 2-3 τελευταία χρόνια είναι εντονότατη. Δεν υπερβάλλει ο leon.

Μήπως μπορείτε παρακαλώ να μας πείτε, με ποιους τρόπους έχετε προσωπικά παρατηρήσει να γίνεται αυτή η ιδεολογία αντιληπτή εντός του σχολικού χώρου; Για παράδειγμα, ακούτε να εκφράζονται, με παρρησία μάλιστα, ρατσιστικές, ομοφοβικές ή άλλες παρόμοιες απόψεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος (π.χ. σε τυχόν συζήτηση εκθέσεων ιδεών); Ή πώς αλλιώς, τέλος πάντων; Επαναλαμβάνω, ας μην κρίνουμε μόνο από τα επιφαινόμενα (ντύσιμο). Ούτε μόνο από τα θεάματα/ακροάματα των μαθητών, π.χ. τραπ.

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1034 στις: Νοεμβρίου 12, 2024, 10:47:39 pm »
Μήπως μπορείτε παρακαλώ να μας πείτε, με ποιους τρόπους έχετε προσωπικά παρατηρήσει να γίνεται αυτή η ιδεολογία αντιληπτή εντός του σχολικού χώρου; Για παράδειγμα, ακούτε να εκφράζονται, με παρρησία μάλιστα, ρατσιστικές, ομοφοβικές ή άλλες παρόμοιες απόψεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος (π.χ. σε τυχόν συζήτηση εκθέσεων ιδεών); Ή πώς αλλιώς, τέλος πάντων; Επαναλαμβάνω, ας μην κρίνουμε μόνο από τα επιφαινόμενα (ντύσιμο). Ούτε μόνο από τα θεάματα/ακροάματα των μαθητών, π.χ. τραπ.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 12, 2024, 11:03:26 pm από leon. »

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1035 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 10:12:22 am »
“ Για παράδειγμα, ακούτε να εκφράζονται, με παρρησία μάλιστα, ρατσιστικές, ομοφοβικές ή άλλες παρόμοιες απόψεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος (π.χ. σε τυχόν συζήτηση εκθέσεων ιδεών);»

Ακριβώς. Συστηματικά και εντονότερα σε σχέση με παλιά. Επίσης μια νοσηρή περιέργεια για το Ολοκαύτωμα και δήθεν αστεία για αυτό. Σβαστικες σε θρανία και ναχιστικοι χαιρετισμοί «για πλάκα». Πράγματα που ήταν αδιανόητα 2-3 χρόνια πριν.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182549
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)