0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα...μπορεί κάποιος να μου πει τί ισχύει με τη σποραδική απασχόληση; Έγινε απόλυση 15 Μαίου και δικαιούμαι το επίδομα ανεργίας το οποίο μάλιστα σήμερα εγκρίθηκε. Θα γίνει ξανά πρόσληψη από 1/07 έως 11/08 με λίγες ώρες όμως, περίπου 7 την εβδομάδα... Υπάρχουν συγκεκριμένα ένσημα που πρέπει να συγκεντρώσω αυτό το διάστημα για να μην έχω πρόβλημα με το ταμείο ανεργίας;;;;;
Παράθεση από: Iris_ στις Ιουνίου 27, 2011, 04:13:58 pmΚαλησπέρα...μπορεί κάποιος να μου πει τί ισχύει με τη σποραδική απασχόληση; Έγινε απόλυση 15 Μαίου και δικαιούμαι το επίδομα ανεργίας το οποίο μάλιστα σήμερα εγκρίθηκε. Θα γίνει ξανά πρόσληψη από 1/07 έως 11/08 με λίγες ώρες όμως, περίπου 7 την εβδομάδα... Υπάρχουν συγκεκριμένα ένσημα που πρέπει να συγκεντρώσω αυτό το διάστημα για να μην έχω πρόβλημα με το ταμείο ανεργίας;;;;;Νομίζω ότι αν έχεις κάτω απο 12 ένσημα το μήνα δεν έχεις πρόβλημα με το επίδομα.
Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω! Παίρνω επίδομα ανεργίας διότι έγινε απόλυση από το φροντιστήριο όπου εργάζομαι 15/05. Θα γίνει ξανά πρόσληψη για τη θερινή περίοδο μέχρι 11/08, ωστόσο επειδή και οι ώρες είναι περιορισμένες θα έχω σποραδική απασχόληση. 11/08 που θα γίνει ξανά απόλυση εγώ δεν έχω μάθημα, καθώς ουσιαστικά με βάση τις ημέρες ολοκληρώνω τα μαθήματα μου στις 09/08, απλά η θερινή σεζόν είναι από 01/07-11/08. 10/08 φεύγω για διακοπές οπότε δεν μπορώ να πάω στις 12/08 να φτιάξω ξανά τα χαρτιά μου..... μπορώ να κάνω εξουσιοδότηση σε συνάδελφο από το φροντιστήριο ή δε γίνεται;;;;;;;;;;;;
Όχι, δε γίνεται εξουσιοδότηση.Πέρσι παραλίγω να χάσω το επίδομα γι' αυτό το λόγο.Ήμουν πολύ μακριά, έκανα εξουσιοδότηση στον πατέρα μου και μόνο που δεν τον έβρισαν.Δε δικαιούσαι διακοπές, ο άνεργος....
Να ρωτήσω και εγώ κάτι για τον ΟΑΕΔ, γιατί έχω κάτι μπλεξίματα και άκρη δεν μπορώ να βγάλω. Ξέρει κανείς πότε γίνεται αναστολή της επιδότησης ανεργίας και πότε γίνεται διακοπή της;;
Την προηγούμενη φορά που πήρα επιδομα ανεργίας, δούλευα καποιες μέρες την εβδομαδα, με διαλλειπούσα εργασία και τους πλήρωνα αυτές τις μέρες πίσω. Τώρα όμως που βγήκαν τα ενσημα από το ίκα, φαίνεται ότι είναι περισσότερα απο 12, και μου είπε ότι θα μου κάνει διακοπή του ταμείου από όταν δουλευα κ θα τους γυρίσω πίσω όλο το ποσο. Κατανοώ ότι πρέπει να γυρισω πίσω το ποσο αλλά γιατί να γίνει διακοπή και όχι αναστολή;;
Τωρα είμαι άνεργη,άνεργη όχι σποραδικά. Το ταμείο το πήρα για δύο μήνες, και μετα αρχισα να δουλεύω σε ιεκ κ τους είπα να κάνουμε αναστολή. Μου είπαν ότι δεν γίνεται κ ότι δεν με συμφέρει κλπ κλπ! κ ότι απλά θα τους γυρνάω τις μέρες που πληρώνομαι από το ιεκ. αλλα ελα που χρειαστηκε να γίνουν κάτι αναπληρώσεις κ βγήκαν μια φορά παραπάνω τα ένσημα. Εντωμεταξύ μετά απο δύο μήνες με πήραν και αναπληρωτρια κ πήγα κ το έκοψα εντελώς το ταμείο. Αλλα τότε η απόφαση βγήκε ως: Αναστολή Επιδοτησης Ανεργίας. Τώρα όμως που τελείωσα με τους αναπληρωτές και πήγα να ξαναβγώ στο ταμείο βγήκε στην επιφάνεια αυτό το παλιό πρόβλημα, και για αυτό μου είπε ότι θα μου κάνει διακοπή του ταμείου από όταν έπιασα δουλειά στα ιεκ. Γιατί διακοπή και όχι αναστολή όμως αυτό δεν καταλαβαίνω!