*

Αποστολέας Θέμα: Σποραδική απασχόληση  (Αναγνώστηκε 75153 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Σποραδική απασχόληση
« Απάντηση #84 στις: Ιουνίου 27, 2011, 04:38:09 pm »
Καλησπέρα...μπορεί κάποιος να μου πει  τί  ισχύει με τη σποραδική απασχόληση; Έγινε απόλυση 15 Μαίου και δικαιούμαι το επίδομα ανεργίας το οποίο μάλιστα σήμερα εγκρίθηκε. Θα γίνει ξανά πρόσληψη από 1/07 έως 11/08 με λίγες ώρες όμως, περίπου 7 την εβδομάδα... Υπάρχουν συγκεκριμένα ένσημα που πρέπει να συγκεντρώσω αυτό το διάστημα για να μην έχω πρόβλημα με το ταμείο ανεργίας;;;;;
Νομίζω ότι αν έχεις κάτω απο 12 ένσημα το μήνα δεν έχεις πρόβλημα με το επίδομα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:56:11 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιουνίου 27, 2011, 05:00:41 pm »
Καλησπέρα...μπορεί κάποιος να μου πει  τί  ισχύει με τη σποραδική απασχόληση; Έγινε απόλυση 15 Μαίου και δικαιούμαι το επίδομα ανεργίας το οποίο μάλιστα σήμερα εγκρίθηκε. Θα γίνει ξανά πρόσληψη από 1/07 έως 11/08 με λίγες ώρες όμως, περίπου 7 την εβδομάδα... Υπάρχουν συγκεκριμένα ένσημα που πρέπει να συγκεντρώσω αυτό το διάστημα για να μην έχω πρόβλημα με το ταμείο ανεργίας;;;;;
Για τη σποραδική απασχόληση ισχύουν αυτά που αναφέρει αναλυτικά και με παράδειγμα εδώ:
http://www.paideia-ergasia.gr/component/content/article/3-2011-05-08-16-57-28

Δεν παίζουν ρόλο οι ώρες, αλλά σε πόσες μέρες έχεις αυτές τις ώρες.
Αν γινόταν να τις είχες σε δύο μέρες θα έπαιρνες τα 3/5 της επιδότησης περίπου.
Ενώ αν έχεις τις 7 ώρες σε 3 μέρες θα παίρνεις τα 2/3 της επιδότησης περίπου.
Εννοείται ότι αν τς έχεις σε 4 μέρες δε γίνεται να επιδοτείσαι παράλληλα.

Όπως καταλαβαίνεις όσο λιγότερες μέρες εργάζεσαι, τόσο περισσότερο επιδοτείσαι.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιουνίου 27, 2011, 05:05:11 pm »
Νομίζω ότι αν έχεις κάτω απο 12 ένσημα το μήνα δεν έχεις πρόβλημα με το επίδομα.
Ακριβώς έτσι είναι Green. Σποραδική απασχόληση νοείται για μέχρι 12 ένσημα το μήνα.
Ούτως ή άλλως για περισσότερα ένσημα θα έμενε κάτω από το μισό επίδομα, οπότε συμφέρει να το αφήσεις για να το πάρεις ολόκληρο ως συνέχεια, όταν τελειώσει η απασχόληση στο φροντιστήριο (αυτό στην περίπτωση που δεν ξέρεις αν και πότε θα έχεις ξανά πρόσληψη).

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιουλίου 07, 2011, 08:16:08 pm »
Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω! Παίρνω επίδομα ανεργίας διότι έγινε απόλυση από το φροντιστήριο όπου εργάζομαι 15/05. Θα γίνει ξανά πρόσληψη για τη θερινή περίοδο μέχρι 11/08, ωστόσο επειδή και οι ώρες είναι περιορισμένες θα έχω σποραδική απασχόληση. 11/08 που θα γίνει ξανά απόλυση εγώ δεν έχω μάθημα, καθώς ουσιαστικά με βάση τις ημέρες ολοκληρώνω τα μαθήματα μου στις 09/08, απλά η θερινή σεζόν είναι από 01/07-11/08. 10/08 φεύγω για διακοπές οπότε δεν μπορώ να πάω στις 12/08 να φτιάξω ξανά τα χαρτιά μου..... μπορώ να κάνω εξουσιοδότηση σε συνάδελφο από το φροντιστήριο ή δε γίνεται;;;;;;;;;;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2013, 07:46:42 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:56:11 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιουλίου 07, 2011, 08:55:06 pm »
Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω! Παίρνω επίδομα ανεργίας διότι έγινε απόλυση από το φροντιστήριο όπου εργάζομαι 15/05. Θα γίνει ξανά πρόσληψη για τη θερινή περίοδο μέχρι 11/08, ωστόσο επειδή και οι ώρες είναι περιορισμένες θα έχω σποραδική απασχόληση. 11/08 που θα γίνει ξανά απόλυση εγώ δεν έχω μάθημα, καθώς ουσιαστικά με βάση τις ημέρες ολοκληρώνω τα μαθήματα μου στις 09/08, απλά η θερινή σεζόν είναι από 01/07-11/08. 10/08 φεύγω για διακοπές οπότε δεν μπορώ να πάω στις 12/08 να φτιάξω ξανά τα χαρτιά μου..... μπορώ να κάνω εξουσιοδότηση σε συνάδελφο από το φροντιστήριο ή δε γίνεται;;;;;;;;;;;;
Εξουσιοδότηση μπορείς να δώσεις σε όποιον θέλεις, αρκεί να λέει στο τέλος ότι τον εξουσιοδοτείς να κάνει μια συγκεκριμένη εργασία εκ μέρους σου. Π.χ. να υποβάλλει την απόλυση με την οποία θα πιστοποιείται η παύση της σποραδικής απασχόλησης, οπότε το επίδομα ανεργίας θα κατατίθεται ολόκληρο στον τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς καμιά κράτηση/περικοπή. Νομικά στέκει. Κάνε και μια ερώτηση στον ΟΑΕΔ για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως ο εξουσιοδοτημένος συνάδελφος και σου χαλάσει τις διακοπές. Επειδή οι διακοπές θέλουν ηρεμία πρέπει να την εξασφαλίσεις με σιγουριά πριν φύγεις!  ;) Και από εμάς καλά να περάσεις!  8)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2013, 07:47:07 pm από Lasid »

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #89 στις: Ιουλίου 07, 2011, 09:01:29 pm »
Όχι, δε γίνεται εξουσιοδότηση.Πέρσι παραλίγω να χάσω το επίδομα γι' αυτό το λόγο.Ήμουν πολύ μακριά, έκανα εξουσιοδότηση στον πατέρα μου και μόνο που δεν τον έβρισαν.Δε δικαιούσαι διακοπές, ο άνεργος....

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιουλίου 07, 2011, 10:37:04 pm »
Όχι, δε γίνεται εξουσιοδότηση.Πέρσι παραλίγω να χάσω το επίδομα γι' αυτό το λόγο.Ήμουν πολύ μακριά, έκανα εξουσιοδότηση στον πατέρα μου και μόνο που δεν τον έβρισαν.Δε δικαιούσαι διακοπές, ο άνεργος....
Εδώ δεν πρόκειται για εξουσιοδότηση να κάνει άλλος αίτηση για ταμείο ανεργίας. Η αίτηση αυτή έχει γίνει ήδη,
έχουν προσκομιστεί τα απαραίτητα παραστατικά για την περικοπή λόγω σποραδικής απασχόλησης και τώρα θα γίνει διακοπή της σποραδικής απασχόλησης. Ας ρωτήσει στον ΟΑΕΔ. Είναι κάτι διαφορετικό...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2013, 07:48:47 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιουλίου 08, 2011, 02:22:37 pm »
Θα ρωτήσω ....απλά όσες φορές έχω καλέσει δεν απαντάει κανείς στο τηλέφωνο!!!! Οπότε μάλλον πρέπει να πάω από εκεί μια βόλτα!

Αποσυνδεδεμένος pisti

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Αυγούστου 03, 2011, 03:22:57 pm »
Να ρωτήσω και εγώ κάτι για τον ΟΑΕΔ, γιατί έχω κάτι μπλεξίματα και άκρη δεν μπορώ να βγάλω. Ξέρει κανείς πότε γίνεται αναστολή της επιδότησης ανεργίας και πότε γίνεται διακοπή της;;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Αυγούστου 03, 2011, 03:33:03 pm »
Να ρωτήσω και εγώ κάτι για τον ΟΑΕΔ, γιατί έχω κάτι μπλεξίματα και άκρη δεν μπορώ να βγάλω. Ξέρει κανείς πότε γίνεται αναστολή της επιδότησης ανεργίας και πότε γίνεται διακοπή της;;
Γράψε αναλυτικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε όσοι ξέρουμε πώς λειτουργεί ο ΟΑΕΔ, επειδή δεν αντιλαμβάνομαι τι ρόλο παίζουν στην υπόθεσή σου οι όροι "αναστολή" και "διακοπή".

Αποσυνδεδεμένος pisti

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Αυγούστου 03, 2011, 04:00:58 pm »
Την προηγούμενη φορά που πήρα επιδομα ανεργίας, δούλευα καποιες μέρες την εβδομαδα, με διαλλειπούσα εργασία και τους πλήρωνα αυτές τις μέρες πίσω. Τώρα όμως που βγήκαν τα ενσημα από το ίκα, φαίνεται ότι είναι περισσότερα απο 12, και μου είπε ότι θα μου κάνει διακοπή του ταμείου από όταν δουλευα  κ θα τους γυρίσω πίσω όλο το ποσο. Κατανοώ ότι πρέπει να γυρισω πίσω το ποσο αλλά γιατί να γίνει διακοπή και όχι αναστολή;;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Αυγούστου 03, 2011, 04:21:55 pm »
Την προηγούμενη φορά που πήρα επιδομα ανεργίας, δούλευα καποιες μέρες την εβδομαδα, με διαλλειπούσα εργασία και τους πλήρωνα αυτές τις μέρες πίσω. Τώρα όμως που βγήκαν τα ενσημα από το ίκα, φαίνεται ότι είναι περισσότερα απο 12, και μου είπε ότι θα μου κάνει διακοπή του ταμείου από όταν δουλευα  κ θα τους γυρίσω πίσω όλο το ποσο. Κατανοώ ότι πρέπει να γυρισω πίσω το ποσο αλλά γιατί να γίνει διακοπή και όχι αναστολή;;
Φοβάμαι ότι ξεπερνώντας τα 12 ένσημα το μήνα ξεπέρασες τα όρια / προϋποθέσεις της σποραδικής εργασίας.
Ακόμα κι αν φρόντισες να παίρνεις 3 ένσημα την εβδομάδα (οπότε 12 στις 28 μέρες) μέχρι την 30η ή 31η μέρα του μήνα μπορεί να έφτανες τα 13 ή και 14 ένσημα. Στην πραγματικότητα όταν κάποιος εργάζεται δε δικαιούται ταμείου ανεργίας, άρα δεν έπρεπε να θεωρηθείς άνεργη...πόσο μάλλον να επιδοτείσαι. Για αυτό σου κάνει διακοπή. Εφόσον δε συνέτρεχαν οι συνθήκες για να παίρνεις ταμείο ανεργίας είναι σαν να μην εγκρίθηκε ποτέ.
Πώς να σου κάνει αναστολή, για να το πάρεις όταν απολυθείς; Προτείνω μόλις απολυθείς να κάνεις αίτηση για να εγκριθεί νεό ταμείο ανεργίας. Ελπίζω να έχεις τι προϋποθέσεις και πάλι. Φαντάζομαι ότι είναι λίγο δύσκολο να τους πείσεις ξανά να σε εντάξουν στους σποραδικά απασχολούμενους και να σου κάνουν και πάλι κρατήσεις!

Δε θα είχες κανένα πρόβλημα, αν φρόντιζες με ευλαβικό προγραμματισμό να μην ξεπερνάς τα 12 ένσημα, εφόσον ήσουν σε τόσο οριακά σημεία του δικαιώματος για μερική επιδότηση ανεργίας. Όλοι ξέρουμε ότι τα 25 ένσημα το μήνα θεωρούνται πλήρης απασχόληση, άρα τα 13, 14 ένσημα είναι πάνω από τα μισά και δε σου επιτρέπουν να θεωρείσαι άνεργη!

Αποσυνδεδεμένος pisti

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Αυγούστου 03, 2011, 04:58:17 pm »
Τωρα είμαι άνεργη,άνεργη όχι σποραδικά. Το ταμείο το πήρα για δύο μήνες, και μετα αρχισα να δουλεύω σε ιεκ κ τους είπα να κάνουμε αναστολή. Μου είπαν ότι δεν γίνεται κ ότι δεν με συμφέρει κλπ κλπ! κ ότι απλά θα τους γυρνάω τις μέρες που πληρώνομαι από το ιεκ. αλλα ελα που χρειαστηκε να γίνουν κάτι αναπληρώσεις κ βγήκαν μια φορά παραπάνω τα ένσημα. Εντωμεταξύ μετά απο δύο μήνες με πήραν και αναπληρωτρια κ πήγα κ το έκοψα εντελώς το ταμείο. Αλλα τότε η απόφαση βγήκε ως: Αναστολή Επιδοτησης Ανεργίας. Τώρα όμως που τελείωσα με τους αναπληρωτές και πήγα να ξαναβγώ στο ταμείο βγήκε στην επιφάνεια αυτό το παλιό πρόβλημα, και για αυτό μου είπε ότι θα μου κάνει διακοπή του ταμείου από όταν έπιασα δουλειά στα ιεκ. Γιατί διακοπή και όχι αναστολή όμως αυτό δεν καταλαβαίνω!

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Αυγούστου 03, 2011, 05:23:39 pm »
Τωρα είμαι άνεργη,άνεργη όχι σποραδικά. Το ταμείο το πήρα για δύο μήνες, και μετα αρχισα να δουλεύω σε ιεκ κ τους είπα να κάνουμε αναστολή. Μου είπαν ότι δεν γίνεται κ ότι δεν με συμφέρει κλπ κλπ! κ ότι απλά θα τους γυρνάω τις μέρες που πληρώνομαι από το ιεκ. αλλα ελα που χρειαστηκε να γίνουν κάτι αναπληρώσεις κ βγήκαν μια φορά παραπάνω τα ένσημα. Εντωμεταξύ μετά απο δύο μήνες με πήραν και αναπληρωτρια κ πήγα κ το έκοψα εντελώς το ταμείο. Αλλα τότε η απόφαση βγήκε ως: Αναστολή Επιδοτησης Ανεργίας. Τώρα όμως που τελείωσα με τους αναπληρωτές και πήγα να ξαναβγώ στο ταμείο βγήκε στην επιφάνεια αυτό το παλιό πρόβλημα, και για αυτό μου είπε ότι θα μου κάνει διακοπή του ταμείου από όταν έπιασα δουλειά στα ιεκ. Γιατί διακοπή και όχι αναστολή όμως αυτό δεν καταλαβαίνω!
Γιατί όταν άρχισες να εργάζεσαι στα ΙΕΚ με παραπάνω από 12 ένσημα στον μήνα δεν ήσουν πια άνεργη, οπότε δεν μπορούσες και να παίρνεις ταμείο ανεργίας. Δεν είχες τις προυποθέσεις. Ίσως η υπηρεσία να το βλέπει και ως ποινή επειδή δεν τήρησες τη συμφωνία της σποραδικής απασχόλησης. (Πριν μερικά χρόνια διέκοψα το ταμείο επειδή προσλήφθηκα. Όταν απολύθηκα δεν έφταταν τα ένσημά μου για να βγάλω νέο ταμείο ανεργίας και περίμενα να πάρω συνέχιση. Όμως, μου την αρνήθηκαν, επειδή είχα εισπράξει μερικές μέρες επιδότησης παραπάνω τον τελευταίο μήνα πριν προσληφθώ. Μου είπαν ότι έπρεπε να μη πάρω καθόλου το μηνιάτικο και να τους άφηνα να κάνουν την εκκαθάριση του μήνα μόνοι τους και να μου έδιναν τις 22 μέρες που δικαιούμουν. Όλο το θέμα ήταν γιατί πήρα την επιδότηση 3 ημερών παραπάνω και μου πρότειναν να κάνω ένσταση. Έκανα και δικαιώθηκα. Μήπως πρέπει να κάνεις κι εσύ μια ένσταση;)

Έχεις τις προϋποθέσεις / ένσημα να πάρεις καινούριο ταμείο; Πόσα ένσημα συγκέντρωσες από την ημερομηνία πρόσληψης στα ΙΕΚ μέχρι και την απόλυση από την αναπλήρωση; (αφαιρώντας τους τελευταίους 2 μήνες)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182672
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)