0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ενα μεγαλο μπράβο σε όλους οσους αγωνιστηκαμε εναντια στην προσφυγη των "συναδελφων μας" και ιδιαιτερα στον δικηγορο μας τον κ. Κολλυρη!!!Απέρριψε το Γ΄ Τμήμα του ΣΤΕ σε πρότυπη δίκη την προσφυγή αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ζητούσαν την μη τήρηση των αξιολογικών πινάκων, όπως αυτοί επικυρώνονται από το ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι αναπληρωτές ζητούσαν την κατάργηση των Υπουργικών Αποφάσεων με τις οποίες διορίστηκαν οι συνάδελφοί τους και να εφαρμοστούν άμεσα και για την πρόσληψη αναπληρωτών οι κανόνες που ισχύουν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.Στην ίδια απόφαση διευκρινίζεται ότι οι ΥΑ εφαρμόζονται μέχρι και τη σχολική χρονιά 2018 - 2019.
Συνάδελφοι δάσκαλοι, καθηγητές , νηπιαγωγοι ψηφιζουμε εδω και απαιτούμε μόνιμους διορισμούς σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διαδώστε το ψήφισμα σε φιλους, συγγενεις, συναδέλφους και γονείς μαθητών! Η βοήθεια όλων είναι απαραίτητη!https://secure.avaaz.org/el/petition/YPOYRGOS_PAIDEIAS_EREYNAS_KAI_ThRISKEYMATON_VALTE_TELOS_STO_APARADEKTO_KAThESTOS_TON_ANAPLIROTON_KAThIGITON_DASKALON_KAI/?cFlvJeb
Απο την αναγνωση της αποφασης βγαινει οτι. 1) Διορισμοι γιοκ επισημα και το 2018-2019. (Ισχυρισμος υπουργειου)2) οσοι ειχανε βαθμολογικη βαση δεν προτασσονται στους πινακες3) απο την περιοδο περαν του 2018-2019 πρεπει να γινει ασεπ.4) οι ιδιωτικοι εκπαιδευτικοι καλως εγγραφονται στους πινακες. Αυτα για ενημερωση σε συναδελφους που δεν μπορεσαν να δουνε την αποφαση.
Απο την αναγνωση της αποφασης βγαινει οτι. 3) απο την περιοδο περαν του 2018-2019 πρεπει να γινει ασεπ.Αυτα για ενημερωση σε συναδελφους που δεν μπορεσαν να δουνε την αποφαση.
δηλ. ποιά σχολική χρονια 2018-2019 ή 2019-2020 - και με ΑΣΕΠ στο τέλος του 2018 ?
Η αξιολόγηση είναι μία λέξη. Ναι, να γίνει αξιολόγηση. Ποιος θα τη κάνει όμως στο χώρο της Εκπαίδευσης και με ποια κριτήρια? Κανένας δεν έχει δώσει ικανοποιητική απάντηση σε αυτό... Αν προταθεί κάτι σωστό, εγώ μαζί του. Και φυσικά οι ακραίες περιπτώσεις (που θα είναι λίγες) να πάνε σπίτι τους. Όσο για το δεύτερο κομμάτι, προτείνεις να μην υπάρχουν μόνιμοι, να μη γίνει κανένας διορισμός και να γίνουν όλοι ωρομίσθιοι. Γιατί να πληρώνεται ο μόνιμος ή ο αναπληρωτής τα Χριστούγεννα ενώ δεν προσφέρει έργο? Με την ώρα όλοι. Ωρομίσθιοι λοιπόν.Και φαντάζομαι το προτείνεις για όλο το δημόσιο και όχι μόνο για τους καθηγητές...Να προσλαμβάνει το κράτος κάθε χρόνο ή κάθε 2 χρόνια 600.000-700.000 υπαλλήλους βγάζοντας την κατάλληλη προκύρηξη και να τους πληρώνει με την ώρα. Θα είναι ο άλλος για 2 χρόνια πυροσβέστης ωρομίσθιος να πληρώνεται όταν σβήνει φωτιές, μετά μπορεί να γίνει εφοριακός ή αστυνομικός κτλ. Και ανεφάρμοστο το βλέπω και αντιπαραγωγικό αλλά και οδηγεί ολοταχώς σε εργασιακό μεσαίωνα...Todaylicious θα κατανατήσουμε.
Αυτά που ποστάρεις τα εκτυπώνεις και τα κρατάς για το βιογραφικό σου;
Όχι διότι έχω πλούσιο βιογραφικό που το εμπλουτιζω με β σχολή μέσω πανελληνίων και διδακτορικου μέσω μεταπτυχιακου που επίσης απέκτησα με εξετάσεις Μονο. Και παράλληλα εργάζομαι και έχω χίλια βάρη στο σπίτι που όλοι με ρωτούν πως έχω τόση ψυχραιμία και υπομονή. Την καλημέρα μου διότι ξυπνω χαραμα για να προλάβω τα πάντα. Οπότε δεν θέλω ειρωνεία.
Tο todaylicious δεν είναι κακό συνάδελφε. Το προτιμούν παντού και έχει ανοίξει σε όλα τα σημεία της πόλης μου. Άσε που είναι σημείο συνάντησης και γνωριμιών. Εγώ έχω fun club αποκτήσει εκεί. Αλλά σοβαρά τώρα,δεν εννοούσα να πάει κάποιος πρώτα πυροσβέστης και μετά εφοριακός. Με βάση τις γνώσεις- πτυχία- ικανότητες είπα.Άλλωστε θεωρείς ψέμα ότι στη χώρα μας το δημόσιο είναι κρατικοδιαιτο και αντί-παραγωγικο; Είσαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία αξίζει ή ότι στη χώρα μας η νοοτροπία του δημοσίου δεν άνοιξε τον ασκο του Αιόλου για τις πελατειακες πολιτικές, τη διαφορά, την αναξιοκρατια και κυρίως τον εμφύλιο το σύγχρονο που σχετίζεται με προϋπηρεσία και Ασεπ και χίλια άλλα. Αν δεν υπήρχαν αυτά δεν θα ψηφιζαμε όπως πραξαμε τόσα συναπτα έτη και ούτε θα καταληγαμε όπως ήδη βλέπεις.