*

Αποστολέας Θέμα: Αιρετικος-αλλοθρησκος εκπαιδευτικος-τι γινεται;  (Αναγνώστηκε 19761 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: αιρετικος-αλλοθρησκος εκπαιδευτικος-τι γινεται;
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:06:39 pm »

Σκέψου έναν γυμναστή που βάζει χέρι στις μαθήτριες του δημοτικού να μην τον κρίνει κανένας. Σκέψου έναν φυσικό που μπαίνει στη γ λυκείου και λέει ανέκδοτα να μην τον κρίνει κανένας. Σκέψου έναν νηπιαγωγό που προσπαθεί να προσηλυτίσει μουσουλμάνους. 

Αυτά είναι συμπεριφορές. Όχι δουλειά! Έχει πολύ μεγάλη διαφορά!

Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Εσύ είσαι φυσικός. Ωραία; Εγώ δεν μπορώ να κρίνω το πώς θα διδάξεις τον Α νόμο της φυσικής (έχουν περάσει και κάποια χρόνια και δεν θυμάμαι κανέναν τώρα), αλλά μπορώ να σε κρινω γιατί βρίζεις τα παιδιά μέσα στην τάξη. Αυτό λέω, ότι μπορώ να κρίνω τη συμπεριφορά σου μέσα στην τάξη αλλά όχι και το περιεχόμενο του μαθήματος, την ουσία αν θες, το αντικέιμενο σου.
Αντιστοιχα, για μια νηπιαγωγό, δεν μπορείς να κρίνεις τι σκετς οργανώνει΄, αλλά πορείς να φυσικά να την κρίνεις αν όταν οργανώνει το σκετς δεν φέρεται σωστά στα παιδιά....

Αααα. εγώ είχα πει αυτό με τα αλλόθρησκα παιδιά. Εγώ είχα μαζέψει τους γονείς και μίλησαν όλοι για τα έθιμα τους. Το έχω κάνει και με παιδιά που έιχαν γονείς από διάφορες χώρες, όπου  μας έφεραν φαγητά παραδοσιακά από τα μέρη τους!!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:16:50 »

Αποσυνδεδεμένος Eleni_volos

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λογιστικη & Χρηματοοικονομικη
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:07:35 pm »
η κυρια ειναι δημοσιος υπαλληλος και οχι παιδαγωγος.......!!!!!!!!!

δεν μου λες οταν κλεινει το νηπιαγωγειο για χριστουγεννα και πασχα αυτη τι κανει?λεει εγω θελω να δουλεψω γιατι δεν πιστευω σε αυτα?

θα πρεπει να ακολουθησει το εκπαιδευτικο προγραμμα οπως αυτο ειναι απο το υπουργειο και να κανει τη δουλεια για την οποια διοριστηκε και πληρωνεται....!!!!

και δεν κρινω τα πιστευω της αλλα την σταση της απεναντι στο συστημα και τη συναδελφο της.
αν αυριο πει οτι εχει αλλεργια στα νηπια τι θα κανει?θα μεινει στο προαυλιο να καπνιζει????

δεν ξερω τι θα μπορουσες να κανεις για αυτο ,μηπως να απευθυνθεις στην πρωτοβαθμια και να πεις τι γινεται?????
Οικονομολογος σε ανεργια

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:09:13 pm »
Σύμφωνα με το ΔΕΠΠΣ, ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι να "γνωρίσουν τα παιδιά τις θρησκευτικές παραδόσεις και πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές (π.χ. Πάσχα, Χριστούγεννα) αναπτύσσονται δραστηριότητες που σχετίζονται με τη χριστιανική πίστη και τα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας μας".
Άρα, μπορεί να μην είναι υποχρεωτικός ο εκκλησιασμός, αλλά υποχρεούται η νηπιαγωγός να προσεγγίσει και να δουλέψει όλα αυτά τα θέματα που σχετίζονται με τη θρησκευτική παράδοση, άσχετα με το αν τα υποστηρίζει ή όχι.

Από τη στιγμή που προκύπτει ηθικό θέμα για την ίδια τη νηπιαγωγό, και από τη στιγμή που μιλάμε για ολοήμερο, άρα για 2 νηπιαγωγούς, δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Το ίδιο συμβαίνει και με την προσευχή (υπάρχει σχετική περιστατικό με συνάδελφο που δεν έκανε προσευχή και την απειλούσαν με απόλυση)

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:13:42 pm »
Συγνώμη,αλλά μπορεί να κάνει τα καλύτερα σκετσάκια,να είναι μια σκηνοθετική διάνοια,να λατρεύει τα παιδιά,αλλά εγώ τα Χριστούγεννα θέλω να γιορτάζω τα Χριστούγεννα και το Πολυτεχνείο το Πολυτεχνείο. Στην παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος να κάνετε σκετσάκια για το περιβάλλον.
Η ιστορία είναι ιστορία και η θρησκεία θρησκεία και όπως πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές των αλλόθρησκων και τους αλλοδαπών,έτσι πρέπει να σεβόμαστε και τις επιλογές του μεγαλύτερου ποσοστού των κατοίκων αυτής της χώρας.
Άντε γιατί βλέπω τελικά ότι εμείς τους σεβόμαστε όλους τους άλλους,αλλά αυτοί οι άλλοι μας έχουν γραμμένους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:16:50 »

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:16:15 pm »
Αν δηλαδή ήταν σε κλασικό θα ήταν υποχρεωμένη ενώ τώρα δεν είναι; Υπάρχει καμία εγκύκλιος που της δίνει αυτή τη δυνατότητα; Εξάλλου, δε νομίζω πως είναι και τόσο τραγικό να πει κάποια πράγματα στα παιδιά για τις γιορτές (εφόσον υποχρεώνεται από το ΔΕΠΠΣ). Δηλαδή για να ασχοληθούμε με τη μυθολογία και τους 12 θεούς του Ολύμπου πρέπει να είμαστε οπαδοί του Δωδεκάθεου; Δεν είπε κανείς να αλλάξει τα πιστεύω της, φυσικά και είναι δικαίωμά της και απόλυτα σεβαστό. Άλλο όμως αυτό και άλλο οι υποχρεώσεις της στο σχολείο.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:20:25 pm »
Συγνώμη,αλλά μπορεί να κάνει τα καλύτερα σκετσάκια,να είναι μια σκηνοθετική διάνοια,να λατρεύει τα παιδιά,αλλά εγώ τα Χριστούγεννα θέλω να γιορτάζω τα Χριστούγεννα και το Πολυτεχνείο το Πολυτεχνείο. Στην παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος να κάνετε σκετσάκια για το περιβάλλον.
Η ιστορία είναι ιστορία και η θρησκεία θρησκεία και όπως πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές των αλλόθρησκων και τους αλλοδαπών,έτσι πρέπει να σεβόμαστε και τις επιλογές του μεγαλύτερου ποσοστού των κατοίκων αυτής της χώρας.
Άντε γιατί βλέπω τελικά ότι εμείς τους σεβόμαστε όλους τους άλλους,αλλά αυτοί οι άλλοι μας έχουν γραμμένους.

Σε αυτή τη φράση κρύβεται και όλο το νόημα αυτών που λες. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται ακι αυτό που τόση ώρα προσπαθώ να σου δείξω ότι είναι λάθος. Δεν μπορείς ΕΣΥ που είσα φυσικός να κρίνεις τη δική μου δουλειά! Το τι θα επιλέξω εγώ στη γιορτή των Χριστουγέννων ή στη γιορτή της 25ης είναι καθαρά υπόθεση της νηπιαγωγού! Ο φυσικός, ο γονιός, ο δήμαρχος, ο παππούς απλά θα έρθουν να δουν αυτό που θα επιλέξω εγώ και θα πάιξουν τα παιδιά (και θα έρθουν αν το θέλω εγώ). Είναι πολύ απλό το ζήτημα!

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:23:20 pm »
Αυτό που έγραψα για το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων αυτής της χώρας που σε πληρώνει,δε σε άγγιξε εσένα ε?
Και στο κάτω κάτω τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εσύ είσαι τέλεια και πως ότι κάνεις είναι σωστό?

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:24:50 pm »
Αν δηλαδή ήταν σε κλασικό θα ήταν υποχρεωμένη ενώ τώρα δεν είναι; Υπάρχει καμία εγκύκλιος που της δίνει αυτή τη δυνατότητα; Εξάλλου, δε νομίζω πως είναι και τόσο τραγικό να πει κάποια πράγματα στα παιδιά για τις γιορτές (εφόσον υποχρεώνεται από το ΔΕΠΠΣ). Δηλαδή για να ασχοληθούμε με τη μυθολογία και τους 12 θεούς του Ολύμπου πρέπει να είμαστε οπαδοί του Δωδεκάθεου; Δεν είπε κανείς να αλλάξει τα πιστεύω της, φυσικά και είναι δικαίωμά της και απόλυτα σεβαστό. Άλλο όμως αυτό και άλλο οι υποχρεώσεις της στο σχολείο.

Μα αυτό εξηγώ, ότι νομικά δεν υποχρεώνεται από πουθενά για κάτι τέτοιο! Νομικά δεν υποχρεώνεσαι να διδάξεις ούτε τους 12 θεούς, ούτε τίποτα. Εσύ επιλέγεις τι θα κάνεις στο σχολείο, με βάση το ΔΕΠΠΣ, αλλά χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό!

Και στην τελική, ας ρβτήσει η συνάδελφος το σύμβουλο ή τον προϊστάμενο τι μπορεί να κάνει. Είμαι σίγουρη ότι θα της πούνε να μην την ανακατέψει καθόλου στη γιορτή, αν η ίδια η συνάδελφος της δεν το επιθυμεί. Άλλωστε τόσα χρόνια κάπως δούλευε το σχολείο και χωρίς τη συμμετοχή της

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:27:05 pm »
Δεν είναι ότι δεν με άγγιξε, απλά το ξαναλέω, αν ΝΟΜΙΚΑ εγώ είμαι καλυμμένη, δεν με νοιάζει τι λέει ο καθένας.
Όσο για το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που με πληρώνει, δεν πάει να πει ότι αυτοί έχουν και δίκιο. Στην τελική αν δεν με θέλουν ας μου κάνουν αναφορά και να αποφασίσει ο προϊστάμενος!!!!!
Αμα πια!

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:29:34 pm »
έπει να σεβόμαστε και τις επιλογές του μεγαλύτερου ποσοστού των κατοίκων αυτής της χώρας.
Νομίζω πως το θέμα τελικά είναι θέμα και σεβασμου...

Το να πιεστεί μια συνάδελφος αλλόθρησκη να κάνει "θρησκευτική αγωγή"(ορθόδοξη) δεν μου αρέσει καθόλου...Τι θα πεί οι ορθόδοξοι είναι πλειοψηφία(την άποψη κρίνω όχι τον/την TEM);;; Η συνάδερφος δεν θέλει.-
Απο την άλλη ούτε η συνάδελφος είναι υποχρεωμένη να φάει όλο το λούκι μόνη της τη στιγμή που οι δραστηριότητες/γιορτή αναφέρεται και στο πρόγραμμα σπουδών(έστω και αν δεν το λέει ο νόμος). Η πρώτη συνάδελφος μπορεί να οργανώσει προσκλήσεις, κεράσματα, χειροτεχνείες, στολές κτλ και η δεύτερη τα σκέτσ, τα χρ.τραγουδάκια και γενικά το καθαρά θρησκευτικό κομμάτι. Φαντάζομαι στην τάξη υπάρχουν και αλλόθρησκοι μαθητές οπότε μπορεί να οργανωθεί και ένα κομμάτι γιορτής όπως αυτό που ανέφερε η emmaki που να τους "καλύπτει" όλους.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:37:23 pm από vasilikip »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:36:30 pm »

Σε αυτή τη φράση κρύβεται και όλο το νόημα αυτών που λες. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται ακι αυτό που τόση ώρα προσπαθώ να σου δείξω ότι είναι λάθος. Δεν μπορείς ΕΣΥ που είσα φυσικός να κρίνεις τη δική μου δουλειά! Το τι θα επιλέξω εγώ στη γιορτή των Χριστουγέννων ή στη γιορτή της 25ης είναι καθαρά υπόθεση της νηπιαγωγού! Ο φυσικός, ο γονιός, ο δήμαρχος, ο παππούς απλά θα έρθουν να δουν αυτό που θα επιλέξω εγώ και θα πάιξουν τα παιδιά (και θα έρθουν αν το θέλω εγώ). Είναι πολύ απλό το ζήτημα!

εσύ με ποια κριτήρια θα τα κάνεις όλα αυτά ?

Δεν είναι ότι δεν με άγγιξε, απλά το ξαναλέω, αν ΝΟΜΙΚΑ εγώ είμαι καλυμμένη, δεν με νοιάζει τι λέει ο καθένας.
Όσο για το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που με πληρώνει, δεν πάει να πει ότι αυτοί έχουν και δίκιο. Στην τελική αν δεν με θέλουν ας μου κάνουν αναφορά και να αποφασίσει ο προϊστάμενος!!!!!
Αμα πια!

Τα ιστορικά γεγονότα είναι ιστορικά γεγονότα,δεν τα διάλεξαν οι γονείς,απλά έγιναν.
Το ότι είναι επιλογή τους το τάδε θρήσκευμα δε σημαίνει ότι ως εκπαιδευτικός θα πρέπει να τη σεβαστείς?
Όπως και τις επιλογές όλων των υπολοίπων άλλωστε. Η επιλογή του θρησκεύματος δεν είναι δίκαιη ή άδικη.

Νομίζω πως το θέμα τελικά είναι θέμα και σεβασμου...

Το να πιεστεί μια συνάδελφος αλλόθρησκη να κάνει "θρησκευτική αγωγή"(ορθόδοξη) δεν μου αρέσει καθόλου...Τι θα πεί οι ορθόδοξοι είναι πλειοψηφία;;; Η κοπέλα δεν θέλει._
Απο την άλλη ούτε η συνάδελφος είναι υποχρεωμένη να φάει όλο το λούκι μόνη της τη στιγμή που οι δραστηριότητες/γιορτή αναφέρεται και στο πρόγραμμα σπουδών(έστω και αν δεν το λέει ο νόμος). Η πρώτη συνάδελφος μπορεί να οργανώσει προσκλήσεις, κεράσματα, χειροτεχνείες, στολές κτλ και η δεύτερη τα σκέτσ, τα χρ.τραγουδάκια και γενικά το καθαρά θρησκευτικό κομμάτι. Φαντάζομαι στην τάξη υπάρχουν και αλλόθρησκοι μαθητές οπότε μπορεί να οργανωθεί και ένα κομμάτι γιορτής όπως αυτό που ανέφερε η emmaki που να τους "καλύπτει" όλους.

Κι εμένα δε μου αρέσουν οι ταλαντώσεις,αλλά τις διδάσκω. Πως θα της φαινόταν αυτής της κοπέλας,αν σε χωριό που έχει κυρίως μάρτυρες,πήγαινε νηπιαγωγός που είναι της εκκλησίας?  Θα της άρεζε? Θα έλεγε "αυτή είναι η νηπιαγωγός και θα δω ως γονιός ότι θέλει αυτή, όπως θέλει αυτή, αν θέλει αυτή"?

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:48:33 pm »
εσύ με ποια κριτήρια θα τα κάνεις όλα αυτά ? Γιατί είμαι η νηπιαγωγός. Πολύ απλά!

Το ότι είναι επιλογή τους το τάδε θρήσκευμα δε σημαίνει ότι ως εκπαιδευτικός θα πρέπει να τη σεβαστείς?
Όπως και τις επιλογές όλων των υπολοίπων άλλωστε. Η επιλογή του θρησκεύματος δεν είναι δίκαιη ή άδικη
 Φυσικά και θα το σεβαστώ, όπως έχω και την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να σεβαστούν και τις δικές μου επιλογές. Δεν είπα που θενά ότι θα πάω κόντρα στη πίστη κάποιου. Το αν δεν θα γίνει γιορτή θρησκευτική δεν σημαίνει ότι δενσέβομαι το θρησκευτικό συναίσθημα κάποιου.

Κι εμένα δε μου αρέσουν οι ταλαντώσεις,αλλά τις διδάσκω. Πως θα της φαινόταν αυτής της κοπέλας,αν σε χωριό που έχει κυρίως μάρτυρες,πήγαινε νηπιαγωγός που είναι της εκκλησίας?  Θα της άρεζε? Θα έλεγε "αυτή είναι η νηπιαγωγός και θα δω ως γονιός ότι θέλει αυτή, όπως θέλει αυτή, αν θέλει αυτή"?   Φυσικά και θα διδάξει ό,τι είναι μέσα στην ύλη. Απλά στο νηπιαγωγείο δεν υπάρχει συγκεκριμένη ύλη. Υπάρχουν τομείς που πρέπει να αναπτυχθούν! Το πώς θα αναπτυχθούν αυτοί οι τομείς, το ορίζει η νηπιαγωγός. Η οποία αν δεν είναι καλή στη συμπεριφορά της προς τα παιδιά, αν είναι της εκκλησίας και πάει σε ενα σχολέιο όπου πλειοψηφία είναι αλλόθρησκοι και δεν σέβεται τη διαφορετικότητα τους, αλλά τους κάνει κατήχηση, τότε εννείται πως οι γονείς θα αντιδράσουν. Αν πάλι η νηπιαγωγός επιμένει να κάνει θρησκευτικές γιορτές/εκδηλώσεις, οι γονέις έχουν το δικάιωμα να μην στείλουν τα παιδιά τους και να την αναφέρουν στους ανωτέρους της.

Τώρα η γιορτή των Χριστουγέννων μπορεί να ενταχθέι σε ένα πρότζεκτ, όπου όπως πολύ ωραία είπε η
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:54:33 pm από emmaki »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 11:57:09 pm »
Από τη στιγμή που παραδοσιακά τα σχολεία κάνουν εκδηλώσεις για τη γιορτή των Χριστουγέννων,και εσύ που όπως μας ξεκαθάρισες πολλάκις είσαι νηπιαγωγός και κάνεις ότι θέλεις,την αποφύγεις,γιατί έτσι θέλεις, με την κίνησή σου αυτή θεωρείς ότι σέβεσαι όσους γιορτάζουν τα Χριστούγεννα?
Σεβασμός στο θρήσκευμα είναι να μην παίρνουν απουσίες οι μουσουλμάνοι όταν έχουν Μπαιράμι. Όλα τα άλλα που αναφέρεις είναι επιλογές δικές σου.

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:01:29 am »
Φυσικά και θα διδάξει ό,τι είναι μέσα στην ύλη. Απλά στο νηπιαγωγείο δεν υπάρχει συγκεκριμένη ύλη. Υπάρχουν τομείς που πρέπει να αναπτυχθούν! Το πώς θα αναπτυχθούν αυτοί οι τομείς, το ορίζει η νηπιαγωγός.

Έτσι είναι τα πράγματα. Υπάρχουν γνωστικά(γλώσσα-μαθηματικά-ΦΕ κτλ) και συγκεκριμένοι στόχοι για όλη τη χρονιά. Το τι και το πως θα διδάξουμε εξαρτάται απο μας.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 26, 2009, 12:37:01 am από vasilikip »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144