0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για όνομα του Θεού!........ TEM, έχεις και συ το δίκιο σου και φωνάζεις, αλλά και πάλι θέλω να επισημάνω το εξής: Γιατί, ρε παιδιά, πρέπει να... βγάλουμε τον καρκίνο με εικασίες μέχρι την Τετάρτη Δεν αρκούν όλοι οι άλλοι λόγοι που έχουμε; Πραγματικά πιστεύετε ότι θα θίξουν τους υφιστάμενους πίνακες;
Σαν να ακούω τις κατίνες τις γειτονιάς μου.....Οκ.Ό,τι πείτε κορίτσια....Κάτω ο Ασέπ....πάνω τα βύσματα....
Έχω στο μυαλό μου 2 βασικές σκέψεις για την υλοποίηση ενός αξιοκρατικού και δίκαιου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση .1) Κλείσιμο όλων των παραθύρων ρουσφετιού ( όπως αυτό της Π.Δ.Σ. ) και διατήρηση των σημερινών ποσοστών ( 60% - 40% ) στους διορισμούς . Σε αυτή την περίπτωση τα ποσοστά ( 60 - 40 ) θα είναι πραγματικά και όχι πλασματικά όπως τώρα . Επιπλέον από εδώ και πέρα ( αν εφαρμοστεί το κλείσιμο παραθύρων ) για να πάρει κάποιος τα πρώτα μόρια προϋπηρεσίας ( και να διεκδικεί διορισμό από τον πίνακα του 40% ) θα πρέπει να επιτύχει στον ΑΣΕΠ . Οπότε μακροπρόθεσμα θα υπάρχει αξιοκρατία 100% αφού όλοι ( και του 60% και του 40% ) θα έχουν κερδίσει δίκαια ( και όχι με βύσμα ) τον διορισμό τους .2) Διορισμοί 100% μέσω ΑΣΕΠ με την απαραίτητη μεταβατική περίοδο ( π.χ. 3 χρόνια ) ώστε να διοριστούν όλοι όσοι έχουν κερδίσει δίκαια την προϋπηρεσία τους . Ταυτόχρονα βέβαια ( και στο διάστημα της μεταβατικής αυτής περιόδου ) θα πρέπει να κλείσουν όλα τα παράθυρα .Όποια από τις παραπάνω επιλογές και αν εφαρμοστεί ( ή τρίτη επιλογή που θα κινείται προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση ) θα είχαμε δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα διορισμών . Δύο πλεονεκτήματα της επιλογής 2) είναι τα εξής . Πρώτον δεν αδικεί συναδέλφους που δουλεύουν χρόνια σε φροντιστήρια και δεν κερδίζουν μόρια προϋπηρεσίας . Αλλά το πιο σοβαρό πλεονέκτημα της επιλογής 2) είναι ότι δεν αφήνει περιθώρια για άνοιγμα νέων παραθύρων στο μέλλον .Και στις δύο παραπάνω προτάσεις ο στόχος είναι να υπάρξει αξιοκρατία και δικαιοσύνη .Υ.Γ.1. καλό είναι να διεκδικούμε πολλούς διορισμούς αλλά από τι στιγμή που δεν μπορούν να διοριστούν όλοι είναι αναγκαίο να υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία . Υ.Γ.2 μπορεί ο ΑΣΕΠ να έχει αδυναμίες αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει αξιοκρατία .Υ.Γ.3 ο μπάρμπας από την Κορώνη είναι στα τελευταία του ... με το ένα πόδι στον τάφο .. να ζήσουμε , να τον θυμόμαστε..
βρε παιδια διαβαζω ολες αυτες τις μερες και ολοι φαινεται να "δειχνουν"οτι εχουν παρει μορια-ωρες χωρις βισμα υπαρχει περιπτωση να βγει κανενας να πει ναι εγω πηρα γιατι ειχα μπαρμπα;; ολοι οι τιμιοι πια εδω μεσα γραφουν;;;αα μη παρεξηγηθω ουτε ωρες εχω ουτε προϋπηρεσια....και εννοειται ουτε βισμα...
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Νοεμβρίου 14, 2009, 10:38:08 pmβρε παιδια διαβαζω ολες αυτες τις μερες και ολοι φαινεται να "δειχνουν"οτι εχουν παρει μορια-ωρες χωρις βισμα υπαρχει περιπτωση να βγει κανενας να πει ναι εγω πηρα γιατι ειχα μπαρμπα;; ολοι οι τιμιοι πια εδω μεσα γραφουν;;;αα μη παρεξηγηθω ουτε ωρες εχω ουτε προϋπηρεσια....και εννοειται ουτε βισμα... Μας δουλεύεις κι εσύ τώρα?Αυτός που έχει βύσμα παίρνει 2 ώρες την εβδομάδα και κάνει τόσα χλμ με δικά του έξοδα?Αυτοί που έχουν βύσμα παίρνουν 10ωρα από την πρώτη στιγμή που πήραν πτυχίο.Τράβα να δεις τις τελευταίες στήλες των πινάκων όπου φαίνεται η προυπηρεσία που γράφει ο κάθε ένας τα τελευταία χρόνια.Εκεί μόνο φαίνονται τα βύσματα.
Εχετε την εντυπωση οτι οσοι ειναι επιτυχοντες ΑΣΕΠ, θα προσλαμβανονται; Θυμηθειτε ποσοι ειναι επιτυχοντες καθε φορα και ποσοι διοριστεοι. Ε λοιπον τωρα θα εχουμε λιγοτερους διοριστεους, συμφωνα με την Α.Δ. Παλι θα δημιουργηθουν νεοι πινακες, παλι θα περιμενουν στην ουρα χιλιαδες "επιτυχοντες ΑΣΕΠ", και παλι θα δημιουργηθουν νεες φατριες που θα αλληλοκατηγορουνται. Τωρα βλεπω νεες αντιπαλες ομαδες, τους ΑΣΕΠιτες με προυπηρεσια απο τη μια και χωρις προυπηρεσια απο την αλλη. Δεν καταλαβαινετε οτι ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε; Εκει που τα κριτηρια της καθε κυβερνησης με εδειχναν αξιο χθες, τα κριτηρια που βαζει η επομενη με κανουν αχρηστο. Μπαινετε στο παιχνιδι που σας στηνουν με τους ορους τους, καυχιεστε σαν γυμνασιοπαιδα οτι πηρατε καλο βαθμο στο διαγωνισμα, και τελικα αποδεικνυεται οτι το μονο που μετρησε ειναι τα παραβολα που δωσατε στα κρατικα ταμεια. Ολοι βρισκομαστε στον ιδιο παρανομαστη!!!!