0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: joap στις Απριλίου 19, 2010, 10:38:13 pmΠαράθεση από: daimonman στις Απριλίου 19, 2010, 10:21:28 pmΠαράθεση από: joap στις Απριλίου 19, 2010, 10:12:24 pmΜιας και είσαι φυσικός θα κατανοείς ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά στις πιθανότητες να πετύχει κανείς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αντίστοιχη διασπορά στο χρόνο επίτευξης. Κάτι σαν την αρχή της απροσδιοριστίας ανάμεσα στην αβεβαιότητα της άμεσης πρόσληψης και την αβεβαιότητα στο χρόνο προσδιορισμού της. Ώπα παιδιά, μην το κάψουμε βραδιάτικα... Σε ένα τυχερό παιχνίδι που συνδυάζει και κάποιες ικανότητες πχ το προπο όταν κάποιος κερδίσει μπορεί και να πιστέψει ότι τον βοήθησαν οι γνώσεις του για το ποδόσφαιρο.Αν το δει αντικειμενικότερα θα δει ότι ο παράγοντας τύχη είναι αυτός που παίζει τον καθοριστικό ρόλο γιατί οι πιθανότητες είναι μικρές. Για να μπορέσει να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες πρέπει ή να παίξει πολλά δελτία ή να παίζει συστηματικά για χρόνια. Αυτό θέλω να πω. Όταν δίνουν στους φυσικούς 3000 για 156 θέσεις οι πιθανότητες είναι μικρές. Οι περισσότεροι θα βρεθούν εκτός. Πως θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητες τους; Ή να δίνουν κάθε φορά στον διαγωνισμό για χρόνια ή με κάποιο τρόπο όπως τώρα να αποκτάει έξτρα προσόντα πχ προϋπηρεσία για αρκετά χρόνια πάλι. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος όταν οι πιθανότητες είναι μικρές. Και το τονίζω αυτό με τις πιθανότητες. Πραγματικά, όταν διαγωνίζονται 3000 ΔΙΑ
Παράθεση από: daimonman στις Απριλίου 19, 2010, 10:21:28 pmΠαράθεση από: joap στις Απριλίου 19, 2010, 10:12:24 pmΜιας και είσαι φυσικός θα κατανοείς ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά στις πιθανότητες να πετύχει κανείς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αντίστοιχη διασπορά στο χρόνο επίτευξης. Κάτι σαν την αρχή της απροσδιοριστίας ανάμεσα στην αβεβαιότητα της άμεσης πρόσληψης και την αβεβαιότητα στο χρόνο προσδιορισμού της. Ώπα παιδιά, μην το κάψουμε βραδιάτικα... Σε ένα τυχερό παιχνίδι που συνδυάζει και κάποιες ικανότητες πχ το προπο όταν κάποιος κερδίσει μπορεί και να πιστέψει ότι τον βοήθησαν οι γνώσεις του για το ποδόσφαιρο.Αν το δει αντικειμενικότερα θα δει ότι ο παράγοντας τύχη είναι αυτός που παίζει τον καθοριστικό ρόλο γιατί οι πιθανότητες είναι μικρές. Για να μπορέσει να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες πρέπει ή να παίξει πολλά δελτία ή να παίζει συστηματικά για χρόνια. Αυτό θέλω να πω. Όταν δίνουν στους φυσικούς 3000 για 156 θέσεις οι πιθανότητες είναι μικρές. Οι περισσότεροι θα βρεθούν εκτός. Πως θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητες τους; Ή να δίνουν κάθε φορά στον διαγωνισμό για χρόνια ή με κάποιο τρόπο όπως τώρα να αποκτάει έξτρα προσόντα πχ προϋπηρεσία για αρκετά χρόνια πάλι. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος όταν οι πιθανότητες είναι μικρές. Και το τονίζω αυτό με τις πιθανότητες.
Παράθεση από: joap στις Απριλίου 19, 2010, 10:12:24 pmΜιας και είσαι φυσικός θα κατανοείς ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά στις πιθανότητες να πετύχει κανείς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αντίστοιχη διασπορά στο χρόνο επίτευξης. Κάτι σαν την αρχή της απροσδιοριστίας ανάμεσα στην αβεβαιότητα της άμεσης πρόσληψης και την αβεβαιότητα στο χρόνο προσδιορισμού της. Ώπα παιδιά, μην το κάψουμε βραδιάτικα...
Μιας και είσαι φυσικός θα κατανοείς ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά στις πιθανότητες να πετύχει κανείς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αντίστοιχη διασπορά στο χρόνο επίτευξης. Κάτι σαν την αρχή της απροσδιοριστίας ανάμεσα στην αβεβαιότητα της άμεσης πρόσληψης και την αβεβαιότητα στο χρόνο προσδιορισμού της.
αν μετρουσαμε μονο ποσους τουριστες εχει διορισει κατα καιρους ο...αξιοκρατικος ασεπ
Παράθεση από: void στις Απριλίου 19, 2010, 09:18:56 pmΠαράθεση από: teogan στις Απριλίου 19, 2010, 08:33:58 pmΑπό πού προκύπτει ότι ο ΑΣΕΠ είναι ο γελοιωδέστερος και πιο αναξιόπιστος διαγωνισμός; Όσους ξέρω ότι αφιέρωσαν τη ζωή τους για ένα χρόνο διαβάζοντας, δικαιώθηκαν και με το παραπάνω. Ποιανού τη θέση έκλεψαν; Με το σπαθί τους δεν κατέκτησαν τη θέση;θα σου πω:1. οταν δεν ξερεις ποια ειναι η ενδεικνυομενη βιβλιογραφια2.οταν δεν ξερεις ποτε θα εξεταστεις με απιστευτα αποτελεσματα στην ψυχολογια σου3.οταν δεν ξερεις ποιοι διορθωνουν4.οταν δεν ξερεις τις σωστες απαντησεις παρα απο φροντιστηριακες δημοσιευσεις5.οταν σε ιδια θεματα σε 2 διαφορετικους διαγωνισμους η ιδια απαντηση βαθμολογειται διαφορετικα6.οταν παιρνεις προσαυξηση πτυχιου,λες και ολα τα τμηματα,τα ετη,οι σχολες,τα μαθηματα εχουν τον ιδιο βαθμο δυσκολιας7.οταν ξεκ@$^&νεσαι να διαβαζεις και διοριζονται ΟΙ ασχετοι με πδς και" δντ"ενω εχεις αριστευσει και λογικα περιμενεις να ανταμοιφθεις8.οταν εχεις φαει 7ως 15 χρονια (αναλογα τη σχολη) στην επετηριδα κανοντας δουλειες του ποδαριου και λες "υπομονη,πλησιαζει η σειρα μου" και τα χτεσινα βλασταρια που ηταν μαθητες σου και τους περασες στο πανεπιστημιο διοριζονται λογω...μαμας και βουτυρωμενης φρυγανιαςθα μπορουσα να γραφω για ωρα.Ποιο ειναι το σπαθι;Σε ορισμένα έχεις δίκιο, π.χ. απίστευτες καθυστερήσεις μέχρι να βγουν οι ημερομηνίες, και μετά μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα... Συμφωνώ, κ εγώ το έχω βιώσει. Όμως, τέτοια ζητήματα μπορούν να βελτιωθούν, και αυτό θα πρέπει να ζητάμε, και όχι να αφορίζουμε έναν ολόκληρο διαγωνισμό. Ο καθένας μιλάει φυσικά με βάση τα προσωπικά του βιώματα, και γι' αυτό δεν συμφωνώ, για παράδειγμα, με το τελευταίο που γράφεις στο 8. Εγώ άφησα τη δουλειά μου και πήγα και έζησα στο σπίτι στο χωριό, για να μην έχω έξοδα, και διάβαζα 9 μήνες, και δεν είχα καμιά μαμά και καμιά βουτυρωμένη φρυγανιά. Είχα βέβαια τη γυναίκα μου, η οποία επίσης διάβαζε για ΑΣΕΠ. Και δικαιωθήκαμε, είμαστε τώρα διοριστέοι. Νομίζω, λοιπόν, ότι με τον κόπο και το σπαθί μας κατακτήσαμε το διορισμό μας και δεν μας τον χάρισε κανένας. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, μανάδων με παιδιά, που δούλευαν αναπληρώτριες και διάβαζαν και για ΑΣΕΠ, και δώσανε και ήταν στις διοριστέες. Αυτές πώς τα κατάφεραν; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω ισοπεδωτικές απόψεις όπως αυτά που αναφέρεις στο 8. Και ακόμη και αν το 22χρονο διάβασε και διορίστηκε, μαγκιά του δεν είναι; Μπράβο του, αφού του δόθηκε η ευκαιρία, την άρπαξε από τα μαλλιά. Άλλοι στα 22 και στα 25, ακόμη και στα 30 κωλοβαράνε και τρώνε τα λεφτά του μπαμπά. Δηλαδή ότι διάβασε και διορίστηκε θα πρέπει να είναι κατακριτέο;
Παράθεση από: teogan στις Απριλίου 19, 2010, 08:33:58 pmΑπό πού προκύπτει ότι ο ΑΣΕΠ είναι ο γελοιωδέστερος και πιο αναξιόπιστος διαγωνισμός; Όσους ξέρω ότι αφιέρωσαν τη ζωή τους για ένα χρόνο διαβάζοντας, δικαιώθηκαν και με το παραπάνω. Ποιανού τη θέση έκλεψαν; Με το σπαθί τους δεν κατέκτησαν τη θέση;θα σου πω:1. οταν δεν ξερεις ποια ειναι η ενδεικνυομενη βιβλιογραφια2.οταν δεν ξερεις ποτε θα εξεταστεις με απιστευτα αποτελεσματα στην ψυχολογια σου3.οταν δεν ξερεις ποιοι διορθωνουν4.οταν δεν ξερεις τις σωστες απαντησεις παρα απο φροντιστηριακες δημοσιευσεις5.οταν σε ιδια θεματα σε 2 διαφορετικους διαγωνισμους η ιδια απαντηση βαθμολογειται διαφορετικα6.οταν παιρνεις προσαυξηση πτυχιου,λες και ολα τα τμηματα,τα ετη,οι σχολες,τα μαθηματα εχουν τον ιδιο βαθμο δυσκολιας7.οταν ξεκ@$^&νεσαι να διαβαζεις και διοριζονται ΟΙ ασχετοι με πδς και" δντ"ενω εχεις αριστευσει και λογικα περιμενεις να ανταμοιφθεις8.οταν εχεις φαει 7ως 15 χρονια (αναλογα τη σχολη) στην επετηριδα κανοντας δουλειες του ποδαριου και λες "υπομονη,πλησιαζει η σειρα μου" και τα χτεσινα βλασταρια που ηταν μαθητες σου και τους περασες στο πανεπιστημιο διοριζονται λογω...μαμας και βουτυρωμενης φρυγανιαςθα μπορουσα να γραφω για ωρα.Ποιο ειναι το σπαθι;
Από πού προκύπτει ότι ο ΑΣΕΠ είναι ο γελοιωδέστερος και πιο αναξιόπιστος διαγωνισμός; Όσους ξέρω ότι αφιέρωσαν τη ζωή τους για ένα χρόνο διαβάζοντας, δικαιώθηκαν και με το παραπάνω. Ποιανού τη θέση έκλεψαν; Με το σπαθί τους δεν κατέκτησαν τη θέση;
Παράθεση από: podiki στις Απριλίου 19, 2010, 09:58:52 pmΚαλα σοβαρά μιλάς , το ίδιο είναι να δίνει κάποιος ασεπ που τα έχει φρέσκα από τη σχολή και κάποιος που τα μαθήματα του πανεπιστημίου έχει να τα δει 5 -10 ή και παραπάνω χρόνια? Γιατί τουλάχιστον σ εμάς μόνο θέματα του Πανεπιστημίου έβαλαν και ελάχιστα ύλης Λυκείου.Αφού θέλει να μπει στην εκπαίδευση, δεν πρέπει να κάτσει να διαβάσει ούτως ή άλλως; Δηλαδή πως θα έμπαινε στην τάξη κάποιος που όπως λες έχει να δει τα μαθήματα του πανεπιστημίου 5-10 χρόνια; Εκτός αυτού, αν έτυχε μια φορά σε διαγωνισμό να μπουν ελάχιστα από τη σχολική ύλη, αυτό δεν αποτελεί κανόνα αλλά εξαίρεση. Τα τελευταία χρόνια, στους φιλολόγους τουλάχιστον, τα θέματα είναι από τα σχολικά βιβλία σε συνδυασμό με γνώσεις και σημειώσεις από τις σχολές μας. Γιατί αντιστοιχία μαθημάτων ΑΕΙ και σχολικών δεν υπάρχει στις καθηγητικές σχολές! Αλλιώς δεν θα ξεσκιζόμασταν στο διάβασμα για τον ΑΣΕΠ. Η αβεβαιότητα και οι μειωμένες πιθανότητες να φέρουν καρπούς οι κόποι και οι θυσίες είναι η όλη φιλοσοφία του διαγωνισμού, κάποιοι πρέπει να περάσουν και πολλοί να αποκλειστούν. Όποιος δεν θέλει,απλά δεν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Αφού δεν υπάρχει κάποιο σύστημα να ελέγχει πόσοι μπαίνουμε στα πανεπιστήμια και στις συγκεκριμένες συνθήκες δεν μπορούν να μας αποκαταστήσουν όλους, κάπως πρέπει να γίνει κι αυτό. Δε συμφωνώ ούτε με το διαγωνισμό που μας περνάει από κόσκινο, ούτε με την επετηρίδα με 50 χρόνια αναμονής, αλλά κάτι πρέπει να γίνει, δεν χωράμε όλοι στα σχολεία δυστυχώς...
Καλα σοβαρά μιλάς , το ίδιο είναι να δίνει κάποιος ασεπ που τα έχει φρέσκα από τη σχολή και κάποιος που τα μαθήματα του πανεπιστημίου έχει να τα δει 5 -10 ή και παραπάνω χρόνια? Γιατί τουλάχιστον σ εμάς μόνο θέματα του Πανεπιστημίου έβαλαν και ελάχιστα ύλης Λυκείου.
Παράθεση από: teogan στις Απριλίου 19, 2010, 09:51:19 pmΠαράθεση από: void στις Απριλίου 19, 2010, 09:18:56 pmΠαράθεση από: teogan στις Απριλίου 19, 2010, 08:33:58 pmΑπό πού προκύπτει ότι ο ΑΣΕΠ είναι ο γελοιωδέστερος και πιο αναξιόπιστος διαγωνισμός; Όσους ξέρω ότι αφιέρωσαν τη ζωή τους για ένα χρόνο διαβάζοντας, δικαιώθηκαν και με το παραπάνω. Ποιανού τη θέση έκλεψαν; Με το σπαθί τους δεν κατέκτησαν τη θέση;θα σου πω:1. οταν δεν ξερεις ποια ειναι η ενδεικνυομενη βιβλιογραφια2.οταν δεν ξερεις ποτε θα εξεταστεις με απιστευτα αποτελεσματα στην ψυχολογια σου3.οταν δεν ξερεις ποιοι διορθωνουν4.οταν δεν ξερεις τις σωστες απαντησεις παρα απο φροντιστηριακες δημοσιευσεις5.οταν σε ιδια θεματα σε 2 διαφορετικους διαγωνισμους η ιδια απαντηση βαθμολογειται διαφορετικα6.οταν παιρνεις προσαυξηση πτυχιου,λες και ολα τα τμηματα,τα ετη,οι σχολες,τα μαθηματα εχουν τον ιδιο βαθμο δυσκολιας7.οταν ξεκ@$^&νεσαι να διαβαζεις και διοριζονται ΟΙ ασχετοι με πδς και" δντ"ενω εχεις αριστευσει και λογικα περιμενεις να ανταμοιφθεις8.οταν εχεις φαει 7ως 15 χρονια (αναλογα τη σχολη) στην επετηριδα κανοντας δουλειες του ποδαριου και λες "υπομονη,πλησιαζει η σειρα μου" και τα χτεσινα βλασταρια που ηταν μαθητες σου και τους περασες στο πανεπιστημιο διοριζονται λογω...μαμας και βουτυρωμενης φρυγανιαςθα μπορουσα να γραφω για ωρα.Ποιο ειναι το σπαθι;Σε ορισμένα έχεις δίκιο, π.χ. απίστευτες καθυστερήσεις μέχρι να βγουν οι ημερομηνίες, και μετά μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα... Συμφωνώ, κ εγώ το έχω βιώσει. Όμως, τέτοια ζητήματα μπορούν να βελτιωθούν, και αυτό θα πρέπει να ζητάμε, και όχι να αφορίζουμε έναν ολόκληρο διαγωνισμό. Ο καθένας μιλάει φυσικά με βάση τα προσωπικά του βιώματα, και γι' αυτό δεν συμφωνώ, για παράδειγμα, με το τελευταίο που γράφεις στο 8. Εγώ άφησα τη δουλειά μου και πήγα και έζησα στο σπίτι στο χωριό, για να μην έχω έξοδα, και διάβαζα 9 μήνες, και δεν είχα καμιά μαμά και καμιά βουτυρωμένη φρυγανιά. Είχα βέβαια τη γυναίκα μου, η οποία επίσης διάβαζε για ΑΣΕΠ. Και δικαιωθήκαμε, είμαστε τώρα διοριστέοι. Νομίζω, λοιπόν, ότι με τον κόπο και το σπαθί μας κατακτήσαμε το διορισμό μας και δεν μας τον χάρισε κανένας. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, μανάδων με παιδιά, που δούλευαν αναπληρώτριες και διάβαζαν και για ΑΣΕΠ, και δώσανε και ήταν στις διοριστέες. Αυτές πώς τα κατάφεραν; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω ισοπεδωτικές απόψεις όπως αυτά που αναφέρεις στο 8. Και ακόμη και αν το 22χρονο διάβασε και διορίστηκε, μαγκιά του δεν είναι; Μπράβο του, αφού του δόθηκε η ευκαιρία, την άρπαξε από τα μαλλιά. Άλλοι στα 22 και στα 25, ακόμη και στα 30 κωλοβαράνε και τρώνε τα λεφτά του μπαμπά. Δηλαδή ότι διάβασε και διορίστηκε θα πρέπει να είναι κατακριτέο; Επιτέλους κι ένας άνθρωπος που μιλάει για τους ΑΣΕΠίτες εδώ μέσα. Σε λίγο θα αρχίσουμε να νιώθουμε ντροπή που είμαστε επιτυχόντες αυτού του επαίσχυντου διαγωνισμού. Τους ωρομίσθιους εκείνους που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τον ΑΣΕΠ τους λυπόμαστε επειδή έτρεχαν πάνω κάτω και πληρωνόντουσαν ψίχουλα. Τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που κάποιες χρονιές τα παράτησαν όλα και δεν πήραν ούτε καν αυτά τα ψίχουλα ποιος θα τους λυπηθεί; Και καλά να είναι διοριστέοι, τουλάχιστον σ' αυτούς ο κόπος δικαιώθηκε. Οι υπόλοιποι; Αυτοί που πέρασαν και το λούκι του ΑΣΕΠ και στη συνέχεια το λούκι της ωρομισθίας; Τους επιτυχόντες που δεν διορίστηκαν για λίγο επειδή το πραγματικό ποσοστό των διορισμών από τον ΑΣΕΠ είναι μόλις 30% και έβλεπαν τα βύσματα να τους παίρνουν τις θέσεις ποιος θα τους λυπηθεί; Το να ζητάει κάποιος πιο ομαλή μεταβατική περίοδο το καταλαβαίνω και συμφωνώ απόλυτα. Το να ζητάνε κάποιοι στα κείμενα τους τη διατήρηση του προηγούμενου συστήματος για πάντα το θεωρώ προκλητικό. Στο προηγούμενο σύστημα τα μόρια του ΑΣΕΠ α) δεν έμπαιναν στους πίνακες διορισμών β) μειώνονταν στο μισό στον επόμενο ασεπ και γ) χάνονταν εντελώς στο μεθεπόμενο σε αντίθεση με τα μόρια από ΠΔΣ, Συβιτανίδειο κτλ. που μετρούσαν για πάντα. Τουλάχιστον με το καινούριο σύστημα τα μόρια από τον ΑΣΕΠ θα μετράνε τουλάχιστον για 6 χρόνια αφού μετράει κάθε φορά ο εκάστοτε ΑΣΕΠ και οι δύο προηγούμενοι. Επίσης οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ με το καινούριο σύστημα θα διεκδικούν το 100% των θέσεων και όχι το 30%... Ακόμα και με μείωση των διορισμών πάλι κερδισμένοι θα 'ναι... Άλλωστε με τα χάλια που έχει η οικονομία μας η μείωση θα γινόταν ακόμα και με το παλιό σύστημα...