0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: rublev στις Νοεμβρίου 14, 2009, 12:47:27 pmΣκέψου κάποιος με 65 στο ΑΣΕΠ αλλά με μεγάλη προυπηρεσία (π.χ. ΟΑΕΔίτης) να περάσει αυτόν που έχει γράψει π.χ. 70 στον ίδιο διαγωνισμό κι έχει μικρότερη προυπηρεσία, αν και την έχει αποκτήσει από προηγούμενες επιτυχίες.Είναι δίκαιο αυτό;Οχι, οπως ακριβως δεν ειναι δικαιο και το να εξαναγκαστει αυτος που λες οτι εγραψε 70 κι εχει αποκτησει προϋπηρεσια απο προηγουμενες επιτυχιες να ξαναδωσει. Τεινεις να κοιτας το δεντρο και να χανεις το δασος!
Σκέψου κάποιος με 65 στο ΑΣΕΠ αλλά με μεγάλη προυπηρεσία (π.χ. ΟΑΕΔίτης) να περάσει αυτόν που έχει γράψει π.χ. 70 στον ίδιο διαγωνισμό κι έχει μικρότερη προυπηρεσία, αν και την έχει αποκτήσει από προηγούμενες επιτυχίες.Είναι δίκαιο αυτό;
Ενα σας λεω....... η μανα μου καραπασοκα του κερατα ειναι ετοιμη να ψηφισει Σαμαρα......... εχει φαει φρικη.......... θα πεσει πολυ μαυρο.......
Παράθεση από: dmath στις Νοεμβρίου 14, 2009, 12:42:45 pmΝα προτείνω κάτι για το μεταβατικό στάδιο:Να σταματήσει το 40% και να παίρνει για 5 χρόνια 24μηνο και ΑΣΕΠ !Συμφωνω. Για να προλαβουν να διοριστουν κι οσοι επιτυχοντες οργωνουν την Ελλαδα!
Να προτείνω κάτι για το μεταβατικό στάδιο:Να σταματήσει το 40% και να παίρνει για 5 χρόνια 24μηνο και ΑΣΕΠ !
Ξαναλέω ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με ειδικές κατηγορίες και ειδική αγωγή. Δεν ξέρω πολλά εκεί. Το θέμα είναι ότι η 'Αννα θα κάνει αλλαγές. Ας τις κάνουμε και εμείς προτάσεις για να μη μείνουμε στις διαμαρτυρίεςΚρατάς το 60-40% (τουλάχιστον για λίγο καιρό, π.χ. 5 χρόνια):Έδωσες ΑΣΕΠ και έγραψες καλά; ---> Διορίστηκες από 60 %Έδωσες και πέρασες τη βάση 10 μονάδες; --> Έχεις επιτέλους 10 μόριαΈχεις 30 μόρια προϋπηρεσία; --> Έχεις 30 μόριαΈχεις περάσει τη βάση σε 3 ΑΣΕΠ (π.χ. 10+10+10 μόρια) --> διαβάζεις 6 χρόνια και θα πρέπει να έχεις 30 μόρια...Έχεις περάσει τη βάση σε 3 ΑΣΕΠ (π.χ. 10+10+10 μόρια) και έχεις και 15 προϋπηρεσία --> διαβάζεις 6 χρόνια και τρέχεις σε σχολεία --> 45 μόριαΕίσαι στο 24μηνο τώρα με 2-3 επιτυχίες ΑΣΕΠ και +24 μόρια --> θα είσαι άλλωστε πάνω πάνω στον πίνακα που προτείνω π.χ. 10+10+10+24= 54 μόρια --> θα διοριστείς από τους πρώτους.
και να προσθεσω στα παραπανω οτι δεν ειναι επιχειρημα αυτο που καποιοι ειπαν οτι δηλ εκανα 1000 χιλιομετρα καθε μερα ή οτι ο μισθος δεν εφτανε και ομως ετρεχα στα κατσικοχωρια κλπ κλπαυτο δειχνει μιζερια και δυστυχως δεν τιμα ουτε εμας τους ιδιους ουτε φαινεται να σεβομαστε τους αλλους συναδελφους.και εξηγω:- δεν με πηραν απο το αφτι και με πηγαν με τη βια στο σχολειο. Το δεχτηκα.- δεν θα πηγαινα αν δεν ειχα την οικονομικη στηριξη των δικων μου.αυτο δεν σημαινει οτι αλλα παιδια που εγραψαν καλυτερα ή που θα γραψουν καλυτερα να μενουν παντα εκτος, επειδη οι γονεις τους δεν εχουν τη δυνατοτητα να τους στηριξουν και σε αυτη τη φαση της ζωης τους. η θεση μου ειναι μηδεν στο κοντερ των μοριων και ολοι ισοι στο διαγωνισμο,για να αποκτησει επιτελους καποιο νοημα και αυτος ο αφιλοτιμος και καψερός και να εχουν ολοι μα ολοι το δικαιωμα στο διορισμο ειτε τελειωσαν τωρα ειτε τελειωσαν πριν 10-15 χρονια.
Παράθεση από: Dadi στις Νοεμβρίου 14, 2009, 11:51:44 am.... περιμενουμε βεβαια να μαθουμε ΚΑΙ εαν οι μεταθέσεις θα συνεχίσουν να ειναι με βαση τα οργανικά κενα και όχι τα λειτουργικα ( δηλ να ανακοινωνει και θεσεις "διαθεσης ΠΥΣΔΕ" )Oι μεταθεσεις θεωρητικα παντοτε διεξαγονταν στη βαση της οργανικοτητας και ιδεωδως δεν μπορει να γινει διαφορετικα, γιατι οι λειτουργικες αναγκες των σχολειων ειναι ευμεταβολο μεγεθος και τα λειτουργικα κενα ανακυπτουν απροσδοκητα. Ωστοσο, πρακτικα πολλες φορες διενεργουνται μεταθεσεις χωρις να υφιστανται οργανικα κενα και οι μετατιθεμενοι απλως καταληγουν στη διαθεση του Πυσδε της μεταθεσης τους. Φυσικα στο πλαισιο του εξορθολογισμου και της ισοκατανομης των δυναμικου της εκπαιδευσης που θα επιχειρησει εφεξης το υπεπθ, ειναι πιθανο οι μεταθεσεις να "ανοιξουν" λιγο φετος.
.... περιμενουμε βεβαια να μαθουμε ΚΑΙ εαν οι μεταθέσεις θα συνεχίσουν να ειναι με βαση τα οργανικά κενα και όχι τα λειτουργικα ( δηλ να ανακοινωνει και θεσεις "διαθεσης ΠΥΣΔΕ" )
Ευχαριστώ κατ' αρχάς που με διαβάσες...Δεν είπα να βάλει ποσοστά πολύτεκνων στον ΑΣΕΠ για διορισμό από τον γραπτό. Ποσοστά εννοώ από έναν πίνακα, όπως το 40% τώρα, από τον οποίο θα διορίζει π.χ. το 5% αν θες και όχι ξεχωριστό πίνακα πολυτέκνων που ουσιαστικά τους διορίζει όλους τώρα.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΧΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???
Παράθεση από: kripintiris στις Νοεμβρίου 14, 2009, 01:28:46 pmΞαναλέω ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με ειδικές κατηγορίες και ειδική αγωγή. Δεν ξέρω πολλά εκεί. Το θέμα είναι ότι η 'Αννα θα κάνει αλλαγές. Ας τις κάνουμε και εμείς προτάσεις για να μη μείνουμε στις διαμαρτυρίεςΚρατάς το 60-40% (τουλάχιστον για λίγο καιρό, π.χ. 5 χρόνια):Έδωσες ΑΣΕΠ και έγραψες καλά; ---> Διορίστηκες από 60 %Έδωσες και πέρασες τη βάση 10 μονάδες; --> Έχεις επιτέλους 10 μόριαΈχεις 30 μόρια προϋπηρεσία; --> Έχεις 30 μόριαΈχεις περάσει τη βάση σε 3 ΑΣΕΠ (π.χ. 10+10+10 μόρια) --> διαβάζεις 6 χρόνια και θα πρέπει να έχεις 30 μόρια...Έχεις περάσει τη βάση σε 3 ΑΣΕΠ (π.χ. 10+10+10 μόρια) και έχεις και 15 προϋπηρεσία --> διαβάζεις 6 χρόνια και τρέχεις σε σχολεία --> 45 μόριαΕίσαι στο 24μηνο τώρα με 2-3 επιτυχίες ΑΣΕΠ και +24 μόρια --> θα είσαι άλλωστε πάνω πάνω στον πίνακα που προτείνω π.χ. 10+10+10+24= 54 μόρια --> θα διοριστείς από τους πρώτους.Οι διορισμοί βάση ενιαίου πίνακα μορίων εννοείς θα γίνονται;
Παράθεση από: catwoman στις Νοεμβρίου 14, 2009, 01:31:37 pmΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΧΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??? Κλειδώνουν οι πίνακες.Ο πίνακας αναπληρωτών ωρομισθίων γίνεται πίνακας διορισμών.Όλοι θα διορισθούν σε βάθος 15ετίας. (τόσο φτάνουν κάποιες και όχι όλες οι ειιδικότητες)Διορισμοί: 80% πίνακα διορισμών - 20%ΑΣΕΠ. Στον ΑΣΕΠ δεν έχει δικαίωμα να δώσει κανείς από τον πίνακα. ΑΣΕΠ μόνο όσοι έχουν μηδενική προϋπηρεσία.Αναπληρωτές ωρομίσθιοι μόνο απ' τον πίνακα ώστε αν θες να βελτιώσεις την σειρά σου για γρηγορότερο διορισμό.Όταν τελειώνει ο πίνακας κάθε ειδικότητας από τότε και μετά ΜΟΝΟ ΑΣΕΠ.
Παράθεση από: kripintiris στις Νοεμβρίου 14, 2009, 01:28:46 pmΞαναλέω ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με ειδικές κατηγορίες και ειδική αγωγή. Δεν ξέρω πολλά εκεί. Το θέμα είναι ότι η 'Αννα θα κάνει αλλαγές. Ας τις κάνουμε και εμείς προτάσεις για να μη μείνουμε στις διαμαρτυρίεςΚρατάς το 60-40% (τουλάχιστον για λίγο καιρό, π.χ. 5 χρόνια):Έδωσες ΑΣΕΠ και έγραψες καλά; ---> Διορίστηκες από 60 %Έδωσες και πέρασες τη βάση 10 μονάδες; --> Έχεις επιτέλους 10 μόριαΈχεις 30 μόρια προϋπηρεσία; --> Έχεις 30 μόριαΈχεις περάσει τη βάση σε 3 ΑΣΕΠ (π.χ. 10+10+10 μόρια) --> διαβάζεις 6 χρόνια και θα πρέπει να έχεις 30 μόρια...Έχεις περάσει τη βάση σε 3 ΑΣΕΠ (π.χ. 10+10+10 μόρια) και έχεις και 15 προϋπηρεσία --> διαβάζεις 6 χρόνια και τρέχεις σε σχολεία --> 45 μόριαΕίσαι στο 24μηνο τώρα με 2-3 επιτυχίες ΑΣΕΠ και +24 μόρια --> θα είσαι άλλωστε πάνω πάνω στον πίνακα που προτείνω π.χ. 10+10+10+24= 54 μόρια --> θα διοριστείς από τους πρώτους.Φίλε μου, είθε οι απόψεις σου να υιοθετηθούν...είναι μακράν οι πιο δίκαιες...