0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Landau στις Νοεμβρίου 17, 2009, 01:27:00 pmΓιατί δεν περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα ( ; ) που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση η επίσημη πρόταση του υπουργείου και αναλωνόμαστε σε καθημερινές δηλώσεις τους, προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τι εννοούν; Προτείνω να "παγώσει" το θέμα από τους διαχειριστές μέχρι τη Δευτέρα και μετά θα έχουμε να πούμε περισσότερα επί της ουσίας και όχι αμπελοφιλοσοφόντας γενικά και αόριστα..Απόσπασμα της επιστολής Διαμαντοπούλου προς ΟΛΜΕ- ΔΟΕ:Για αυτό και κατέθεσα την Πέμπτη 12/11, μία σειρά βασικών αρχών που αφορούν ρυθμίσεις για τον εργασιακό βίο και την εξέλιξη των εκπαιδευτικών . Έκανα δε σαφές ότι, αυτά είναι τμήμα μόνο της συνολικής ατζέντας που αφορά τους εκπαιδευτικούς η οποία περιλαμβάνει την επιμόρφωση και εκπαίδευση, την αξιολόγηση και τις αμοιβές. Ξεκινάμε όμως, από το σύστημα προσλήψεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων και επιλογής στελεχών διοίκησης, γιατί το σημερινό σύστημα έχει εξαντλήσει τα όρια του, όπως αποδεικνύεται καθημερινά με τα τεράστια κενά και την ανορθολογική και μη αξιοκρατική διαχείριση του εκπαιδευτικού δυναμικού.Τώρα αν εσύ θεωρείς ότι δεν έχουμε λόγο να συζητάμε απλά μη συμμετέχεις.Εμένα μου αρκεί που ξέρω τις προθέσεις της. Τώρα το να περιμένω τη Δευτερα να δω αν θα βγάλει καμιά ρυθμισούλα μηπως και δεν με πάρει η μπάλα είναι μια λογική, κυρίαρχη μεν αλλά όχι καθολική...
Γιατί δεν περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα ( ; ) που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση η επίσημη πρόταση του υπουργείου και αναλωνόμαστε σε καθημερινές δηλώσεις τους, προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τι εννοούν; Προτείνω να "παγώσει" το θέμα από τους διαχειριστές μέχρι τη Δευτέρα και μετά θα έχουμε να πούμε περισσότερα επί της ουσίας και όχι αμπελοφιλοσοφόντας γενικά και αόριστα..
Συναδελφε porcupinetree , πιθανον οι ειδηκοτητες που αναφερεις να χρειαζοντε μονο μια επιτυχια ασεπ.Οπως συμβαινει σημερα, και ειναι απο τις τυχερες ειδηκοτητες.Τα κρητηρια θα ειναι ο "αδιαβλητος" ασεπ.Ελπιζω στο νησι μου μενω , να γινει κατι και με μας, να δινουμε ασεπ στον τοπο μας, και οχι να τρεχουμε στις πρωτευουσες......... Σχετικα με την τροφοδοσια, εχω μπερδευτει κι εγω,την μια λεει οτι θα μετραει η προυπηρεσια, την αλλη οχι. Δεν εχω καταλαβει ακομη, υπομονη συναδελφοι.
Παράθεση από: Stavroula.V. στις Νοεμβρίου 17, 2009, 01:38:53 pmΠαράθεση από: Landau στις Νοεμβρίου 17, 2009, 01:27:00 pmΓιατί δεν περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα ( ; ) που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση η επίσημη πρόταση του υπουργείου και αναλωνόμαστε σε καθημερινές δηλώσεις τους, προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τι εννοούν; Προτείνω να "παγώσει" το θέμα από τους διαχειριστές μέχρι τη Δευτέρα και μετά θα έχουμε να πούμε περισσότερα επί της ουσίας και όχι αμπελοφιλοσοφόντας γενικά και αόριστα..Απόσπασμα της επιστολής Διαμαντοπούλου προς ΟΛΜΕ- ΔΟΕ:Για αυτό και κατέθεσα την Πέμπτη 12/11, μία σειρά βασικών αρχών που αφορούν ρυθμίσεις για τον εργασιακό βίο και την εξέλιξη των εκπαιδευτικών . Έκανα δε σαφές ότι, αυτά είναι τμήμα μόνο της συνολικής ατζέντας που αφορά τους εκπαιδευτικούς η οποία περιλαμβάνει την επιμόρφωση και εκπαίδευση, την αξιολόγηση και τις αμοιβές. Ξεκινάμε όμως, από το σύστημα προσλήψεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων και επιλογής στελεχών διοίκησης, γιατί το σημερινό σύστημα έχει εξαντλήσει τα όρια του, όπως αποδεικνύεται καθημερινά με τα τεράστια κενά και την ανορθολογική και μη αξιοκρατική διαχείριση του εκπαιδευτικού δυναμικού.Τώρα αν εσύ θεωρείς ότι δεν έχουμε λόγο να συζητάμε απλά μη συμμετέχεις.Εμένα μου αρκεί που ξέρω τις προθέσεις της. Τώρα το να περιμένω τη Δευτερα να δω αν θα βγάλει καμιά ρυθμισούλα μηπως και δεν με πάρει η μπάλα είναι μια λογική, κυρίαρχη μεν αλλά όχι καθολική...Αυτό κατάλαβες από την πρότασή μου; Λάθος κατάλαβες λοιπόν. Μασημένη τροφή: μετά από 120 σελίδες στο ίδιο θέμα να καθόμαστε να κρίνουμε και άλλες φήμες κλπ δεν έχει λογική και νόημα. Το μόνο που μένει πια είναι να δούμε τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ πλέον προτάσεις του υπουργείου, στη βάση των οποίων να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, τις αντιρήσεις μας κ.ο.κ.Τώρα κατάλαβες τι εννοούσα; Από 'κει και πέρα, θέμα των διαχειριστών είναι. Εγώ απλά κατέθεσα την άποψή μου και τίποτα παραπάνω.
Το σημερινό αδιεξοδο στις προσλήψεις εκπαιδευτικών το εχει δημιουργήσει η έλλειψη διαφάνειας στην πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων. Οι περισσότεροι από εμάς με πολλή προσπάθεια,θυσίες,ψυχικό και οικονομικό κόστος έχουμε αποκτήσει την προϋπηρεσία.Πρέπει όμως να τεθεί τέρμα στην αδικία που προκύπτει από τις ¨αόρατες" προσλήψεις σε σιβιτανίδειο, εκκλησιαστικά,σχολεία δεύτερης ευκαιρίας,ΤΑΔ, οαεδ,ΠΔΣ...Οι κύριοι αυτοί απέκτησαν προϋπηρεσίες χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο,πολλοί χωρίς να έχουν κουραστεί για κανένα ασεπ,χωρίς να φύγουν από την πόλη τους.Οι πίνακες πρέπει να καθαριστούν άμεσα από τέτοιες "παραθυράτες"προσλήψεις!!Τα μόρια του καθενός πρέπει να αποκτώνται με απόλυτη διαφάνεια και όχι να εμφανίζονται αστρονομικές προϋπηρεσίες εκ του μηδενός.Αν υπάρχει βούληση μπορουν να μην καούν τα χλωρά μαζί με τα ξερά.Θεωρώ εξαιρετικά άδικο να νομιμοποιηθεί η ύποπτη προϋπηρεσία αρκετών με μεταγενέστερη επιτυχία στον ασεπ.
Πως όταν ζητάει 75 θέσεις και περνάνε 40 θα καλύψει τις 35 που μένουν εφόσον όλοι οι άλλοι θα είναι αποτυχόντες??? Μάλλον βρήκαμε τον διάδοχο του Uri Geller!!! Πιθανο στις συγκεκριμενες σχολες να πεσουν οι βασεις , να μπαινουν περισσοτεροι για να καλυφθουν τα κενα. Υπαρχει βεβαια το αλλο σεναριο επιστημονικης φαντασιας ...................να γεμισει τα κενα πχ της πρωτοβαθμιας με φιλολογους, μαθηματικους θεολογους, γυμναστες.......και ετσι και θα εχουμε αποσυμφορηση των κλαδων αυτων , και θα διοριζοντε ατομα με ηδη κατοχυρωμενες επιτυχιες ασεπ....................λεμε τωρα.
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι το εξής:Επειδή υπάρχει πληθώρα εκπαιδευτικών, λέει να κάνει προσλήψεις μόνο από ΑΣΕΠ, οπότε θα προκυρήσσει θέσεις λίγες για μόνιμους.Οι υπόλοιποι επιτυχόντες θα δουλεύουν ωρομίσθιοι και αναπληρωτές χρόνια χωρίς όμως να διορίζονται αν δεν γράψουν τόσο καλά ώστε να είναι διοριστέοι από ΑΣΕΠ...
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι το εξής:Επειδή υπάρχει πληθώρα εκπαιδευτικών, λέει να κάνει προσλήψεις μόνο από ΑΣΕΠ, οπότε θα προκυρήσσει θέσεις λίγες για μόνιμους.Οι υπόλοιποι επιτυχόντες θα δουλεύουν ωρομίσθιοι και αναπληρωτές χρόνια χωρίς όμως να διορίζονται αν δεν γράψουν τόσο καλά ώστε να είναι διοριστέοι από ΑΣΕΠ...Όμως επειδή οι θέσεις του ΑΣΕΠ θα είναι λίγες, θα δουλεύουμε οι πλειοψηφία ωρομίσθιοι και αναπληρωτές μόνο....!
Μόλις πληροφορήθηκα μεσά από το υπεπθ, το νομεσχεδιο είναι σχεδον ετοιμο και θα βγει πεμπτη ή παρασκευη για διαβουλευση. Θα λεει ξεκάθαραΌτι κλειδωνουν οι πινακες 24μηνο 30μηνο και 40% ενώ ο πινακας αναπληρωτων και ωρομισθιων διαγράφεται πληρως. Η προυπηρεσια που θα παρουμε φετος θα μετρήσει για τους πινακες που κλειδωνουν. Για αυτους τους πινακες θα υπαρξει μεταβατικο σταδιο, τωρα ποσο καιρο και πως θα γινει δεν το ξεακαθαρίζει ακομη. Το ετος 2010-2011 θα παρει αναπληρωτες από τους επιτυχοντες του τελευταιου ασεπ και τα μορια από δω και περα θα μετραν σαν προσαυξηση στον ασεπ και όχι για διορισμό.