0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παρατηρώ ότι αγαπητοί συνάδελφοι που τους ξέρω καιρό και τους εκτιμώ,ενώ παραδέχονταν ότι εάν δεν υπήρχαν οι πίνακες τώρα θα ήταν ήδη διορισμένοι (επειδή οι θέσεις θα ήταν περισσότερες και οι ίδιοι είχαν γράψει πολύ καλά),τώρα που πια είναι αναπληρωτές και περιμένουν το 24μηνο,προκρίνουν τη διατήρηση των πινάκων.ΤΟ ΛΕΩ ΞΑΝΑ:Το καταλαβαίνω το πώς αισθάνονται,γιατί είναι πραγματικά θύματα του υπουργείου.Κι εγώ εαν ήμουν στη θέση τους είναι πιθανό ότι θα αντιδρούσα ανάλογα.Εννοείται ότι καλά κάνουν και διεκδικούν τη διάσωση της αξιοπρέπειάς τους από ένα ανεκδιήγητο υπουργείο.Ωστόσο,εάν θέλουμε να κρίνουμε πέρα από ατομικά συμφέροντα το τί είναι καλύτερο για την εκπ/ση,τότε θεωρώ ότι η μεταβατική περίοδος πρέπει να είναι σύντομη,για να μην ανοίξουν πάλι νέα παράθυρα,αλλά και για να σταματήσει το εμπόριο ελπίδας σε χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιους.που τόσα χρόνια εργάζονται σε πλασματικά κενά.Τώρα,ως προς τις επιθέσεις κατά του ΑΣΕΠ που γίνονται από κάποιους άλλους,θεωρώ ότι γίνονται εκ του πονηρού και για δύο λόγους:1)Από πληγωμένο εγωισμό για την αποτυχία2)Για δικαιολόγηση καποιων αθέμιτων μέσων.Θεωρώ ότι ο διαγωνισμός αποτελεί ένα από τα ελάχιστα αξιοκρατικά πράγματα στη χώρα μας και πρέπει να μιλάμε για βελτίωσή του,αφού πρώτα εξασφαλίσουμε την ενίσχυσή του.Κι εγώ έδωσα αρκετές φορές, αλλά ποτέ δεν απέδωσα την ευθύνη της αποτυχίας μου σε εξωγενείς παράγοντες.Επίσης έχω γνωρίσει πολλούς επιτυχόντες-διοριστέους με παιδιά και σε μεγάλη ηλικία που πάντα είχαν το θάρρος να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους.Και στο κάτω κάτω πώς θα μπουν σε τάξη να αξιολογήσουν μαθητές,άνθρωποι που αρνούνται να υποβληθούν οι ίδιοι σε αξιολογηση από κάποιους άλλους;Η κριτική κατά του ΑΣΕΠ μου θυμίζει την κριτική κατά των πανελληνίων.Κι εκεί παίζει ρόλο και η παπαγαλία.Κι εκεί τα παιδιά από ανώτερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα έχουν περισσότερες ευκαιρίες.Γιατί να μην φωνάξουμε να καταργηθούν και οι πανελλήνιες;Επειδή κάτι τέτοιο αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο και μια γενικότερη μεταρρύθμιση;Εχετε δει κανένα είδος εξέτασης στο οποίο να μην παίζουν ρόλο και οι παραπάνω παράγοντες έως ένα βαθμό;Να καταργήσουμε λοιπόν όλες τις εξετάσεις.Και ποιός είναι περισσότερο αλαζόνας;Αυτός που ξεσκίστηκε στο διάβασμα ή αυτός που δεν δέχεται ότι μπορεί και να μην έχει γράψει καλά και ότι έπρεπε να προσπαθήσει περισσότερο,αφού αυτός είναι η επιστημονάρα που δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται;Σίγουρα ο διαγωνισμός χρειάζεται βελτίωση σε πολλά σημεία,αλλά ας μην λέμε ότι αυτοί που έχουν επιτύχει είναι απλά παπαγάλοι...Προσωπικά δεν τα πήγα τόσο καλά στις πολλαπλών επιλογών όσο στην ανάπτυξη.Αλλά και πάλι τα παιδιά που ασχολήθηκαν και διάβασαν και μπήκαν στον τρόπο σκέψης που απαιτεί ο διαγωνισμός,σημαίνει ότι δεν αξίζουν να μπουν στην τάξη χάριν κάποιων άλλων που είναι "διάνοιες";Μήπως απλά κοιτάμε μόνο το πότε θα διοριστούμε;Όλα τα άλλα είναι απλές θεωρίες έτσι;
Ποιος είπε ότι ζητήσαμε να μετράει ο ΑΣΕΠ; Τα παλίσια που ψηφίστηκαν στις συνελεύσεις καταθέσαμε. Μη λέμε ό,τι θέλουμε. Τα μισά που έγραψα ήταν όσα του θέσαμε ως απόδειξη για το ότι ο ΑΣΕΠ απορρίπτει και δεν προσλαμβάνει.Αλοίμονο. alexi35, το όνομα του συλλόγου υπάρχει εδώ και 20 χρόνια σχεδόν. Και λέει αδιόριστος με τη λογική ότι όποιος δεν ειναι μόνιμος είναι αδιόριστος. Η φράση του Πανάρετου έχει να κάνει με την απαξίωση των πτυχίων και την αποσύνδεσή τους από τα εργασικαά δικαιώματα.Τι είναι αυτό που σου δίνει το δικαίωμα στη δουλειά; Το πτυχίο.
Παράθεση από: rublev στις Δεκεμβρίου 01, 2009, 09:51:49 amΠαρατηρώ ότι αγαπητοί συνάδελφοι που τους ξέρω καιρό και τους εκτιμώ,ενώ παραδέχονταν ότι εάν δεν υπήρχαν οι πίνακες τώρα θα ήταν ήδη διορισμένοι (επειδή οι θέσεις θα ήταν περισσότερες και οι ίδιοι είχαν γράψει πολύ καλά),τώρα που πια είναι αναπληρωτές και περιμένουν το 24μηνο,προκρίνουν τη διατήρηση των πινάκων.ΤΟ ΛΕΩ ΞΑΝΑ:Το καταλαβαίνω το πώς αισθάνονται,γιατί είναι πραγματικά θύματα του υπουργείου.Κι εγώ εαν ήμουν στη θέση τους είναι πιθανό ότι θα αντιδρούσα ανάλογα.Εννοείται ότι καλά κάνουν και διεκδικούν τη διάσωση της αξιοπρέπειάς τους από ένα ανεκδιήγητο υπουργείο.Ωστόσο,εάν θέλουμε να κρίνουμε πέρα από ατομικά συμφέροντα το τί είναι καλύτερο για την εκπ/ση,τότε θεωρώ ότι η μεταβατική περίοδος πρέπει να είναι σύντομη,για να μην ανοίξουν πάλι νέα παράθυρα,αλλά και για να σταματήσει το εμπόριο ελπίδας σε χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιους.που τόσα χρόνια εργάζονται σε πλασματικά κενά.Τώρα,ως προς τις επιθέσεις κατά του ΑΣΕΠ που γίνονται από κάποιους άλλους,θεωρώ ότι γίνονται εκ του πονηρού και για δύο λόγους:1)Από πληγωμένο εγωισμό για την αποτυχία2)Για δικαιολόγηση καποιων αθέμιτων μέσων.Θεωρώ ότι ο διαγωνισμός αποτελεί ένα από τα ελάχιστα αξιοκρατικά πράγματα στη χώρα μας και πρέπει να μιλάμε για βελτίωσή του,αφού πρώτα εξασφαλίσουμε την ενίσχυσή του.Κι εγώ έδωσα αρκετές φορές, αλλά ποτέ δεν απέδωσα την ευθύνη της αποτυχίας μου σε εξωγενείς παράγοντες.Επίσης έχω γνωρίσει πολλούς επιτυχόντες-διοριστέους με παιδιά και σε μεγάλη ηλικία που πάντα είχαν το θάρρος να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους.Και στο κάτω κάτω πώς θα μπουν σε τάξη να αξιολογήσουν μαθητές,άνθρωποι που αρνούνται να υποβληθούν οι ίδιοι σε αξιολογηση από κάποιους άλλους;Η κριτική κατά του ΑΣΕΠ μου θυμίζει την κριτική κατά των πανελληνίων.Κι εκεί παίζει ρόλο και η παπαγαλία.Κι εκεί τα παιδιά από ανώτερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα έχουν περισσότερες ευκαιρίες.Γιατί να μην φωνάξουμε να καταργηθούν και οι πανελλήνιες;Επειδή κάτι τέτοιο αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο και μια γενικότερη μεταρρύθμιση;Εχετε δει κανένα είδος εξέτασης στο οποίο να μην παίζουν ρόλο και οι παραπάνω παράγοντες έως ένα βαθμό;Να καταργήσουμε λοιπόν όλες τις εξετάσεις.Και ποιός είναι περισσότερο αλαζόνας;Αυτός που ξεσκίστηκε στο διάβασμα ή αυτός που δεν δέχεται ότι μπορεί και να μην έχει γράψει καλά και ότι έπρεπε να προσπαθήσει περισσότερο,αφού αυτός είναι η επιστημονάρα που δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται;Σίγουρα ο διαγωνισμός χρειάζεται βελτίωση σε πολλά σημεία,αλλά ας μην λέμε ότι αυτοί που έχουν επιτύχει είναι απλά παπαγάλοι...Προσωπικά δεν τα πήγα τόσο καλά στις πολλαπλών επιλογών όσο στην ανάπτυξη.Αλλά και πάλι τα παιδιά που ασχολήθηκαν και διάβασαν και μπήκαν στον τρόπο σκέψης που απαιτεί ο διαγωνισμός,σημαίνει ότι δεν αξίζουν να μπουν στην τάξη χάριν κάποιων άλλων που είναι "διάνοιες";Μήπως απλά κοιτάμε μόνο το πότε θα διοριστούμε;Όλα τα άλλα είναι απλές θεωρίες έτσι;πολύ σωστά όσα λες εσύ και έχουν ειπωθεί και από άλλους συναδέλφους... δυστυχώς όμως οι εκπρόσωποι του κλάδου μας βγαίνουν μόνο και λένε κατάργηση του ασεπ ενώ θα έπρεπε να ζητήσουμε 100% διορισμούς μέσω ασεπ με παράλληλη αναγνώριση τηης προυπηρεσίας, να μη χαθεί καμιά προυπηρεσία.. αλλά αμα ουτε οι ίδιοι δνε ξέρουμε τι θέλουμε καλά μαςκάνουν και μας παίζουν....
alexi35, το όνομα του συλλόγου υπάρχει εδώ και 20 χρόνια σχεδόν. Και λέει αδιόριστος με τη λογική ότι όποιος δεν ειναι μόνιμος είναι αδιόριστος. Η φράση του Πανάρετου έχει να κάνει με την απαξίωση των πτυχίων και την αποσύνδεσή τους από τα εργασικαά δικαιώματα.Τι είναι αυτό που σου δίνει το δικαίωμα στη δουλειά; Το πτυχίο.