0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλό θα ήταν να μην υποτιμούμε κανένα Ασέπ, γιατί ο καθένας έχει τις δυσκολίες του και γενικά πρόκειται για μια απαιτητική και ψυχοφθόρα εξέταση. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι του 2008 ήταν ''εύκολος'' με τόσους αποτυχόντες και την ''πεσμένη''βάση διορισμού. Νομίζω ότι τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους!
Προς arist2: Ας πάω και στο -500, δεν κάνουμε διαγωνισμό προτάσεων. Αυτά που πιστέυω τα γράφω, όποιος συμφωνήσει καλώς.Επίσης, εάν οι διαγωνισμοί του 2000 και του 2002 που αναφέρεις ήταν δύσκολοι, ήταν το ίδιο δύσκολοι για όλους.Θα συμφωνήσω με τον panos2 να λαμβάνεται υπόψη η καλύτερη βαθμολογία στους διαγωνισμούς που συμμετέχεις (για τους αναπληρωτές μιλάμε πάντα). Ήταν κάτι που δεν το είχα σκεφτεί, αυτό εννοώ όταν λέω να καταθέτουμε τις απόψεις μας, ώστε να παίρνουμε ιδέες ο ένας από τον άλλο.Προς venom: Οι ωρομίσθιοι και όχι οι αναπληρωτές είναι αυτοί που τους φεύγει μια περιουσία απλά και μόνο για την προϋπηρεσία, γι' αυτό θα πρέπει να καταργηθεί ο θεσμός των ωρομισθίων. Αντίθετα, οι αναπληρωτές παίρνουν καθαρό μισθό λίγο παραπάνω από τους μόνιμους με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας και φυσικά δεν χρεώνονται και από την τσέπη τους. Πιστεύω ότι είναι σε καλύτερη μοίρα από κάποιον που τα παρατάει όλα για να διαβάσει έναν ολόκληρο χρόνο, γιατί 1ον εργάζεται και άρα έχει μισθό, όσα και να είναι τα έξοδά του, 2ον έχει ασφάλιση τόσο ιατροφαρμακευτική, όσο και για τη σύνταξή του και 3ον τα μόριά του λαμβάνονται υπόψη για το διορισμό του από τον ενιαίο πίνακα και άρα έχει έτσι μια σχετική σιγουριά ότι βρίσκεται σε τροχιά διορισμού. Αντίθετα, αυτός που επιλέγει να παραιτηθεί από τη δουλειά του και να διαβάσει για το διαγωνισμό: 1ον πρέπει να έχει στην άκρη χρήματα για να ζήσει 1 χρόνο, 2ον δεν έχει κανενός είδους ασφάλιση και 3ον δεν είναι καθόλου σίγουρος για το αποτέλεσμα. Για τους παραπάνω λόγους πιστεύω ότι οι διοριστέοι ΑΣΕΠ θα έπρεπε να προηγούνται στην επιλογή θέσεων διορισμών, σε συνδυασμό με κάποια κριτήρια οικογενειακής κατάστασης (παιδιά κ.λπ.)
Παιδιά εμένα μου φαινεται, ή είναι αλήθεια που τα ΜΜΕ δεν έχουν ασχοληθει καθόλου με το θέμα !!!Μήπως πρέπει να στείλουμε κανένα mai στο Λαζόπουλο (σήμερα, γιατι είναι η τελευταία εκπομπή πιθανόν για το 09) μπας και ακουστεί το πρόβλημά μας! Αν ξέρει κανεις το mail του άς το κάνει!!Α...και κάτι άλλο!! Εσεις ξέρατε ότι οι βουλευτές έχουν επιστημονικούς συμβουλους!!! Πριν από 5 μέρες βρέθηκα σε μια παρέα όπου ακούστε τι έμαθα και έγινα έξω φρενών!! βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ακριτικής περιοχής προσελαβε(ενοείται χωρίς διαγωνισμό ή κάποιο άλλο μετρησιμο κριτήριο) κοπέλα( η οποια εχει τελειώσει ένα πανεπιστήμιο στην ορεστιάδα ) σαν επιστημονική σύμβουλο με σύμβαση αορίστου χρόνου και μισθό 1600 ευρώ συν εκτος έδρας όταν βγαινει εκτος πόλης και υπερωρίες !!! Και ρωτώ: Πού είναι η αξιοκρατία (για την οποια τοσο πολύ κόπτονται!) πού είναι η διαφάνεια ! πού πήγε ο ΑΣΕΠ; Αυτά που σας γράφω είναι απολύτως έγκυρα και επιβεβαιωμένα!
Παράθεση από: teogan στις Δεκεμβρίου 01, 2009, 04:50:54 pmΠοιος σου είπε ότι οι αναπληρωτές δεν βάζουν από την τσέπη τους;; Εγώ κάνω 180Km την ημέρα για να πάω στο σχολείο. Αυτό θα πει 300
Για τους παραπάνω λόγους πιστεύω ότι οι διοριστέοι ΑΣΕΠ θα έπρεπε να προηγούνται στην επιλογή θέσεων διορισμών, σε συνδυασμό με κάποια κριτήρια οικογενειακής κατάστασης (παιδιά κ.λπ.)
[...] Επίσης, εάν γνώριζε κάποιος ότι θα μετρούσαν τα μόρια των ΑΣΕΠ επ' άπειρον, πιθανόν να έδινε σε όλους τους διαγωνισμούς [...]
[...] το πολλαπλών είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον που δεν είναι καλά προετοιμασμένος έχει μια ελπίδα...στο άλλο δεν είχε καμια... [...]
Παράθεση από: arist2 στις Δεκεμβρίου 01, 2009, 03:58:48 pm[...] το πολλαπλών είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον που δεν είναι καλά προετοιμασμένος έχει μια ελπίδα...στο άλλο δεν είχε καμια... [...]Πολύ πιο εύκολο;;; Με αρνητική βαθμολογία είναι το ίδιο δύσκολος με εκείνον που είχε ερωτήσεις ανάπτυξης εξ' ολοκλήρου.