0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προς sec που ρώτησε την ηλικία μου: Είμαι 32 ετών, 1ος διοριστέος ΑΣΕΠ στον κλάδο μου, με την 1η φορά που έδωσα (μέχρι τώρα έκανα μεταπτυχιακό, διδακτορικό και εργαζόμουν ως συμβασιούχος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση). Για να το πετύχω αυτό, παραιτήθηκα από την εργασία μου και για 9 μήνες διάβαζα κλεισμένος μέσα στο σπίτι, τρώγωντας από τις οικονομίες 5 ετών εργασίας... Με θεωρείς πιτσιρίκο επειδή είμαι κάτω των 35; Τότε τι θα πεις για τον 22χρονο που τελειώνει τη σχολή και διαβάζει κατευθείαν για ΑΣΕΠ (μπράβο του και ας μην έχει εργαστεί ακόμα, τρώγωντας ακόμα από το χαρτζιλίκι του μπαμπά του, άλλοι μέχρι τα 30 δεν κάνουν απολύτως τίποτε).
Ξέρω και ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα που επίσης άφησαν τη δουλειά τους για 1 χρόνο και διάβασαν και διορίστηκαν. Όπως ξέρω και άλλους που συνέχισαν να δουλεύουν έχοντας και οικογένεια και παιδιά και επίσης διάβασαν και διορίστηκαν. Όπως είπε μία συνάδελφος, είναι θέμα προσωπικών επιλογών (αλλά και ικανοτήτων, προσθέτω εγώ).
Το σύστημα δεν το νοιάζει, ούτε πρέπει να το νοιάζει ο χρόνος που έχει ο καθένας για διάβασμα. Το σύστημα πρέπει να αντιμετωπίζει όλους ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, και να επιλέγει τους καλύτερους.
Εγώ πάντως χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν βλέπω νέους πτυχιούχους, 22άρηδες, 25άρηδες, αρκετούς με μεταπτυχιακές σπουδές, να ψάχνονται για ΑΣΕΠ, να το παίρνουν τελικά απόφαση και να ξεκινούν το διετές διάβασμά τους για το διαγωνισμό, κάνοντας τον αγώνα τους, χωρίς γκρίνια και παράπονο.
Αντίθετα, πολλοί από τους σημερινούς 35άρηδες-40άρηδες, όταν θεσπίστηκε ο διαγωνισμός το 1998 είτε ήταν νέοι πτυχιούχοι, είτε ήδη εργάζονταν σε φροντιστήρια, προσδοκώντας σε βάθος χρόνου το διορισμό τους από την επετηρίδα (σε ορισμένες ειδικότητες θα περίμεναν ακόμη και 20 χρόνια!). Και αντί να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δινόταν για διορισμό εδώ και τώρα, αντέδρασαν κάπως έτσι: "Τι, εγώ να δώσω εξετάσεις να διοριστώ; Δεν ασχολούμαι με τα φροντιστήρια, που έχουν και πολύ ψωμί;" Όταν αργότερα διαπίστωσαν ότι η δουλειά στα φροντιστήρια άρχισε να πέφτει επικίνδυνα, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και την αβεβαιότητα του ιδιωτικού τομέα, επεδίωξαν τη δημόσια εκπαίδευση, ξεκινώντας με καμιά ωρομισθία ή ΠΔΣ και γκρινιάζοντας ότι επειδή έχουν παιδιά δεν έχουν το χρόνο να διαβάσουν. Όταν ήταν όμως η ώρα τους να διαβάσουν (στους πρώτους ΑΣΕΠ, όταν ήταν 25-30 χρονών, χωρίς παιδιά) δεν το έκαναν, προσδοκώντας στα φροντιστήρια για επαγγελματική αποκατάσταση. Τώρα φωνάζουν: "Τι, να δώσω εγώ εξετάσεις, μαζί με τους μαθητές μου;", δηλαδή αντιδρούν διαχρονικά στο να δώσουν ΑΣΕΠ. Είναι μια διαπίστωση που φυσικά δεν ισχύει για όλους.
. Μεταβατική περίοδος ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει. Όπως επίσης και πρόβλεψη για τους επαναλαμβανόμενα επιτυχόντες στο διαγωνισμό. Μια λύση θα ήταν ίσως η κατοχύρωση του βαθμού μας και μόνο σε περίπτωση που τυχόν θελήσουμε βελτίωση της θέσης μας να μπαίνουμε στη διαδικασία να δώσουμε ξανά
αυτα εγραψε στη δημοσισ διαβουλευση μια αμεσα ενδιαφερομενη, μια 15χρονη μαθητρια μου . από ΤΙΝΑ - — Δεκεμβρίου 1, 2009 @ 5:10 μμΕίμαι μαθήτρια της Α’ Λυκείου και θα ήθελα να αναφέρω ότι ο ΑΣΕΠ δέν θα πρέπει να είναι ο μόνος τρόπος πρόσληψης καθηγητών. Μέσα από ένα γραπτό διαγωνισμό μπορείς να καταλάβεις το μορφωτικό επίπεδο ενός καθηγητή αλλά δεν γίνεται να εντοπίσεις τα υπόλοιπα προσόντα που είναι απαραίτητα σε έναν καθηγητή .Αν ο καθηγητής δεν έχει την ικανότητα να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές τις γνώσεις του δεν γίνεται κατανοητό μέσα από το χαρτί. Επίσης αν θεωρήσουμε το επάγγελμα του εκπαιδευτικού και ως λειτούργημα είνα απαραίτητο να ελέγχεται κατα πόσον ο καθηγητής έχει την υπομονή και την όρεξη να ασχοληθεί σοβαρά με τις μορφωτικές αλλά και πνευματικές ανάγκες των παιδιών καθώς το σχολείο εκτός από χώρος μόρφωσης είναι και χώρος πνευματικής συγκρότισης των παιδιών.Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι οι καθηγητές επιβάλλεται να επιτηρούνται και μετά τη διαδικασία πρόσληψης τους ώστε να έχουν ένα ακόμα κίνητρο να εργάζονται σωστά αλλά και να υποστούν τις συνέπειες σε αντίθετη περίπτωση.σταθερός σύνδεσμος σχολίου | +170
Kατανομή διοριστέων ΑΣΕΠ 2009 ΠΕ04.01 Ηλικία-πλήθος-ποσοστό 24-27 | 12 | 7,64%28-31 | 26 | 16,56%32-35 | 39 | 24,84% 36-39 | 30 | 19,11%40-43 | 38 | 24,2% 44-54 | 12 | 7,64% Όλοι οι άνω των 35 που είναι το 52% είναι εργένηδες και εκ πεποιθήσεως άτεκνοι!
Λυπαμαι που το διαπιστωνω αλλα ορισμενες/οι αντιμετωπιζετε τις ομαδες υποψηφιων και εν ενεργεια εκπ/τικων(πολυτεκνους,τριτεκνους κτλ) με ακρατο κανιβαλισμο.Η κοινωνικη αλληλεγγυη ειναι τελικα δυσευρετο φρουτο στις μερες μας ....