*

Αποστολέας Θέμα: Δηλώσεις Διαμαντοπούλου  (Αναγνώστηκε 2207115 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Δηλώσεις Διαμαντοπούλου περί ριζικής αλλαγής
« Απάντηση #4662 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 06:53:47 pm »
Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την οικονομία.
Το πασοκ προεκλογικά έπεισε τον κόσμο ότι υπάρχει δυνατότητα εξόδου από την κρίση χωρίς να θιγούν τα κεκτημένα δικαιώματα.
Τελικά μετεκλογικά φαίνεται να παίρνει ακόμα πιο σκληρά μέτρα από όσα θα έπαιρνε ή νδ.
Παντού θα γίνουν περικοπές και στην εκπαίδευση φυσικά.
Η συνέντευξη στις 12 Νοέμβρη εξέφραζε την αγωνία της κυβέρνησης για περικοπές.
Τα προβλήματα της παιδείας είναι γνωστά και αν τα ιεραρχήσουμε τότε  μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και λιγότερο στην δευτεροβάθμια.
Η τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα ΤΕΙ και ΑΕΙ κάνει το σύνθημα πρώτα ο μαθητής να είναι εκτός πραγματικότητας. Πρώτα ο φοιτητής έπρεπε να είναι κανονικά. Τώρα γιατί δεν ακουμπάν το φλέγον πρόβλημα αλλά ασχολούνται με τα λιγότερο επείγοντα δεν το καταλαβαίνω. Εκτός και αν θέλουν να δείξουν στις

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:58:07 »

Αποσυνδεδεμένος Γάτος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4663 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 06:55:03 pm »
Ή πίνει καφέ με τον φίλο του  και αφήνει αυτούς που έβγαλε το 80% να κάνουν αλλαγές στη ζωή του που του αλλάζουν τα φώτα...

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4664 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 07:18:10 pm »
Αυτή η ιστορία με το τεράστιο δημόσιο έλλειμμα έχει αρχίσει να με εκνευρίζει!
Αυτές οι φοβερές δαπάνες που πήγαν τελικά;

Στα λαμπερά μας δημόσια κτίρια και γραφεία;
Στα πανέμορφα σχολεία με τις καταπληκτικές υποδομές που διδάσκουμε;
Στα φοβερά οπλικά συστήματα που έχουμε;
Στου παχυλούς μας μισθούς;
ΣΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΣΥΜ

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4665 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 07:41:29 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:58:07 »

Αποσυνδεδεμένος GR

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4666 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 07:51:08 pm »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4667 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 08:11:14 pm »
Ή πίνει καφέ με τον φίλο του  και αφήνει αυτούς που έβγαλε το 80% να κάνουν αλλαγές στη ζωή του που του αλλάζουν τα φώτα...

Καλό καλό..
Προτιμώ όμως να περάσω κάποιες ποιοτικές ώρες με φίλους, παρά να τρέχω στις εκδηλώσεις που οργανώνουν τα συνδικαλιστάκια της ΠΕΑ, με βασικές απόψεις της οποίας διαφωνώ άλλωστε.
Συμμετέχω εκεί που συμφωνώ και αξίζει κιόλας.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4668 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 08:19:49 pm »

Αυτο που με σκοτωνει ειναι η  σιγουρια πολλων εδω στο φορουμ οτι θα ξανασυρθουμε σε επομενους ασεπ οι εχοντες προυπηρεσια σε προηγουμενους. [...]

Προσωπικά δεν το πιστεύω.
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος korinad

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4669 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 08:20:29 pm »
Έρχονται Χριστούγεννα και εμείς έχουμε "μαυρίσει" σαν Μ.Παρασκευή γιατί η Α. μας κοροιδεύει και δεν μας λέει ξεκάθαρα τι θα γίνει με όλους εμάς που έχουμε προυπηρεσίες και επιτυχίες στους ΑΣΕΠ.

Είμαι Θεσσαλονίκη και το σκεφτόμουν να κατέβω Αθήνα για τη διαμαρτυρία έξω απο το υπουργείο.Αλλά έχω μια απορία αληθινή και τίμια.

Όλοι όσοι είναι στην ΠΕΑ που έχουν μεγαλες προυπηρεσίες χωρίς ΑΣΕΠ και χωρίς ΠΔΣ πως έγιναν ωρομίσθιοι και αναπληρωτές; Πώς, από που μπορεί κάποιος να έχει μόρια προυπηρ. αν είναι σε ειδικότητα χωρίς ΠΔΣ;Αλήθεια ρε παιδιά πως γίνεται;
Τελικά ξέρω οτι για άλλη μια φορά θα είμαι στους χαμένους αλλά μετά την κατάργηση της επετηρίδας και 4 χρόνια ωρομίσθια μακριά από το γιο απαιτώ να με σεβαστεί και απλώς να μου ξεκαθαρίσει τι θα κάνει. Για να κάνω γιορτές τουλάχιστον ξέροντας.

Σιγά μην ιδρώσει το αυτί της Διαμάντως που εγώ απαιτώ!

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4670 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 08:28:00 pm »
Περί των προσλήψεων των εκπαιδευτικών

Ο κ. Αθανάσιος Ε. Γκότοβος, καθηγητής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διευθυντής του Εργαστηρίου Εμπειρικής Εκπαιδευτικής Ερευνας, γράφει:

Παρακολουθώ την αρθρογραφία του κ. Πρετεντέρη γύρω από τα θέματα της εκπαίδευσης και συχνά εκτιμώ την ευστοχία των παρατηρήσεών του. Σε μια επιφυλλίδα έχω τη γνώμη ότι αστόχησε. Το ζήτημα της μεθόδου ανανέωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού δεν σχετίζεται με αυτό που ονομάζει «βαθύ ΠαΣοΚ», χωρίς να ξέρω ακριβώς τι εννοεί με τον όρο αυτό και αν αυτό το ΠαΣοΚ έχει εκφράσει θέση σχετικά με το πώς πρέπει να γίνονται οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Διαφωνίες στις εξαγγελίες της νέας υπουργού Παιδείας εκφράζουν πολλοί και πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους φορείς, πολλές ομάδες και πολλά άτομα, ανάμεσα σε αυτούς και ειδικοί επιστήμονες, χωρίς να έχουν κάποια σχέση με το «βαθύ ΠαΣοΚ». Για τους εξής λόγους:

1. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υφίσταται ένα τόσο συγκεντρωτικό σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών, σαν αυτό που ανακοίνωσε η νέα υπουργός ότι θα ισχύσει στο μέλλον στην Ελλάδα.

2. Το ΑΣΕΠ δεν βλέπει ανθρώπους, βλέπει χαρτιά και αποτελέσματα αμφίβολης αξίας εξετάσεων, οι οποίες περισσότερο γίνονται για να νομιμοποιήσουν μια αναγκαία ιεράρχηση ανάμεσα σε διεκδικητές θέσεων, οι οποίοι είναι πολύ περισσότεροι από τις ίδιες τις θέσεις που διανέμονται. Η χαμηλής αξίας εγκυρότητα και αξιοπιστία των εξετάσεων επιβαρύνεται και από μια διαδικασία διόρθωσης των δοκιμίων των υποψηφίων, όπου αυτό προβλέπεται, άκρως προβληματική έως αυθαίρετη. Υπάρχουν ερευνητικά στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτές τις αδυναμίες του ΑΣΕΠ ως μηχανισμού επιλογής εκπαιδευτικών. Δεν είναι σοφό να τα αγνοεί το υπουργείο.

3. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το ΑΣΕΠ, με τον τρόπο που λειτουργεί και με το προσωπικό με το οποίο είναι στελεχωμένο, αδυνατεί να διασφαλίσει το στοιχειώδες, που είναι το αδιάβλητο της διαδικασίας. Υπάρχει επιλεκτική αυστηρότητα ή επιείκεια στη διαδικασία αναγνώρισης μεταπτυχιακών τίτλων, δηλαδή άνιση μεταχείριση υποψηφίων. Αρκεί να δει κανείς πόσες τέτοιες μεροληπτικές κρίσεις παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης και πόσες από αυτές δικαιώνονται. Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αξιολόγηση του ΑΣΕΠ για το είδος των υπηρεσιών που προσφέρει.

4. Η μεταβατική περίοδος που θα χρειαστεί ώσπου να βρεθεί κάποια λύση για τους ήδη ενταγμένους στους διάφορους πίνακες προϋπηρεσίας εκπαιδευτικούς είναι τόσο μεγάλη ώστε τουλάχιστον για μια δεκαετία τα δύο συστήματα υποχρεωτικά θα λειτουργούν παράλληλα- όπως και τώρα. Εκτός αν το υπουργείο πει σε κάποιους: «Τέρμα τώρα οι πίνακες, ας προσέχατε». Περιμένετε από αυτούς τους ανθρώπους- που φυσικά δεν είναι το «βαθύ ΠαΣοΚ», αλλά οι νεόπτωχοι εκπαιδευτικοί της Ελλάδας- να είναι ενθουσιασμένοι με το «αξιοκρατικό» μοντέλο του υπουργείου; Δεν είναι και τόσο πιθανό.

5. Πώς είναι σίγουρο το υπουργείο ότι οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται έπειτα από προϋπηρεσία τριών- τεσσάρων χρόνων δεν είναι πιο κατάλληλοι για το σχολείο από αυτούς που διορίζονται επειδή τους ευνόησε η τύχη στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ; Τα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Δεν πρέπει να τα αγνοούμε. Το πρόβλημα είναι σύνθετο και δεν σχετίζεται με το «βαθύ ΠαΣοΚ», τη «βαθιά ΝΔ» ή το όποιο άλλο «βαθύ κόμμα».

http://www.alfavita.gr/typos/t12_12_9_1900.php

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4671 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 08:35:55 pm »

Αυτο που με σκοτωνει ειναι η  σιγουρια πολλων εδω στο φορουμ οτι θα ξανασυρθουμε σε επομενους ασεπ οι εχοντες προυπηρεσια σε προηγουμενους. [...]

Προσωπικά δεν το πιστεύω.

Ούτε εγώ!! Ούτε εγώ!!

ΥΓ.  Σιγοντάρω και εγώ στο σκεπτικό του GR...

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4672 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 08:37:49 pm »
Παιδείας διάλογοι...

Στις 24 Νοεμβρίου η υπουργός Παιδείας εξήγγειλε δημόσιο διάλογο για την παιδεία θέτοντας και τη βασική αρχή «όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ».

Είναι η ίδια αρχή που το 1997 εξήγγειλε και εφήρμοσε ο τότε ΥΠΕΠΘ Γ. Αρσένης, υιοθετώντας μάλιστα ως βάση επιτυχίας στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, για τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων, το 14. Επειτα από λυσσαλέα αντίδραση και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, η απόλυτη αυτή θέση άρχισε να... παίρνει ποσοστά. Και η βάση των εξετάσεων κατέληξε τελικά το 10, και τα ποσοστά 60%-40%. Ομως ο ενιαίος πίνακας αναπληρωτών, όπως είχε προβλέψει ο Γ. Αρσένης τότε, έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Και ξαναρχίζει το ίδιο ταξίδι, μόνο που πια οι εποχές δεν είναι οι ίδιες. Γιατί, ακόμα και αν επιλεγούν οι καλύτεροι καθηγητές, είναι τέτοιες οι γραφειοκρατικές στρεβλώσεις που η δομή της εκπαίδευσης, χωρίς «συστημική» επεξεργασία, θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο, οπότε θα «αφεθεί» συνολικά πλέον στην ιδιωτική κερδοσκοπία. Πιο κάτω αναφέρονται σχετικά παραδείγματα.

Στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει το «μυστικό» της Α' και

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος BATMAN

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • NICK BAT
    • Προφίλ
« Απάντηση #4673 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 09:27:54 pm »
ΠΑΙΔΙΑ  ΤΗ 

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4674 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 09:31:08 pm »
ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΗ ΜΆΝΑ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΜΈΝΑ ΌΤΙ ΚΑΤΑΡΓΟΎΝΤΑΙ ΤΑ ΜΌΡΙΑ ΜΟΥ?
ΑΣ ΠΑΕΙ ΑΥΤΉ ΜΑΚΡΥΆ ΑΠΌ ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΗΣ,ΜΑΚΡΥΆ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΈΧΕΙ ΑΝΆΓΚΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΜΕΤΆ ΕΜΈΝΑ ΌΤΙ ΚΑΤΑΓΡΟΎΝΤΑΙ ΤΑ ΜΌΡΙΑ.

Α ΣΙΧΤΡΙ ΠΙΑ.

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4675 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 09:32:00 pm »
ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΑ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182620
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)