0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: panickos στις Δεκεμβρίου 17, 2009, 05:32:26 pmΠαράθεση από: haroulalki στις Δεκεμβρίου 17, 2009, 01:58:58 pmΑπεργήσατε? Εγω ναι.Εγώ όχι. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στο σχολείο μου δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ ενημέρωση για την στάση εργασίας! Πώς γίνεται αυτό; Ρώτησα τους πάντες αν απεργήσουν και όλοι το έμαθαν από μένα! Ακόμα και την διεύθυνση ρώτησα....... εσυ που το γνωριζες μερες πριν γιατι δεν ειχες ενημερωσει;και αφου το εμαθαν εστω και την τελευταια στιγμη γιατι δεν απεργησατε;; θελατε προετοιμασια;;
Παράθεση από: haroulalki στις Δεκεμβρίου 17, 2009, 01:58:58 pmΑπεργήσατε? Εγω ναι.Εγώ όχι. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στο σχολείο μου δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ ενημέρωση για την στάση εργασίας! Πώς γίνεται αυτό; Ρώτησα τους πάντες αν απεργήσουν και όλοι το έμαθαν από μένα! Ακόμα και την διεύθυνση ρώτησα.......
Απεργήσατε? Εγω ναι.
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Δεκεμβρίου 17, 2009, 06:28:34 pmΠαράθεση από: panickos στις Δεκεμβρίου 17, 2009, 05:32:26 pmΠαράθεση από: haroulalki στις Δεκεμβρίου 17, 2009, 01:58:58 pmΑπεργήσατε? Εγω ναι.Εγώ όχι. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στο σχολείο μου δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ ενημέρωση για την στάση εργασίας! Πώς γίνεται αυτό; Ρώτησα τους πάντες αν απεργήσουν και όλοι το έμαθαν από μένα! Ακόμα και την διεύθυνση ρώτησα....... εσυ που το γνωριζες μερες πριν γιατι δεν ειχες ενημερωσει;και αφου το εμαθαν εστω και την τελευταια στιγμη γιατι δεν απεργησατε;; θελατε προετοιμασια;; Ποιον να ενημερώσω; Το σχολείο που υποτίθεται πρέπει να μας ενημερώνει; Που στην προηγούμενη στάση εργασίας υπήρχε ανακοίνωση στον πίνακα ενώ τώρα τίποτα; Παίρνω και τους ρωτάω αν κήρυξε απεργία η ΟΛΜΕ και μου λένε όχι. Τώρα όσον αφορά το γιατί δεν απέργησα, δικό μου θέμα. Μ'εκνευρίζει αφάνταστα όταν κάποιος δεν απεργεί που πέφτετε (κάποιοι) να τον φάτε. Και στην τελική, πολύ ξαμολυμένο ζωνάρι δεν έχεις; Τι στο διάολο, την βρίσκετε κάποιοι να την λέτε για το παραμικρό στους άλλους εδώ μέσα; Έκανε κάποιος μια ερώτηση για το αν απεργήσαμε, απάντησα και έθεσα έναν προβληματισμό μου. Τόοοοοοοσο τρομερό είναι; Έλεος πια!
Παράθεση από: rorygr στις Δεκεμβρίου 17, 2009, 01:12:52 pmhttp://troktiko.blogspot.com/2009/12/4_17.html1.μειωση μισθων στους δημοσιους υπαλ.,2. οσοι μπουν απο το 2010 θα ειναι με αλλο μισθολογιο απο τους παλιοτερους3. θα εξομοιωθουν οι μισθοι με τον κατωτερο του ιδιωτ. τομεαερωτησεις:τα 1,2θα ισχυσουν και για τους νεους βουλευτες; (χο, χο χο καλο εε;)γιατι να μη γινει εξομοιωση με τον μεσο ευρωπαικο μισθο,αφου για καθετι στραβο που θελουν να περασουν η ευρωπη ειναι η δικαιολογια.
http://troktiko.blogspot.com/2009/12/4_17.html
Εχω μια προταση που θα λυσει τα 3 φλεγοντα προβληματα του Υπουργειου: α) δε βρισκουν δασκαλους για να διδαξουν στα δημοτικα, β) εχουν πληθωρα αδιοριστων εκπαιδευτικων στη δευτεροβαθμια, γ) το λυκειο εχει χασει το μορφωτικο του ρολο και προσανατολιζεται στην προετοιμασια για τις πανελλαδικες εξετασεις.Να γινει το ελληνικο συστημα οπως το γερμανικο ή το αγγλικο: πρωτον, δεν υπαρχουν Ε' και ΣΤ' δημοτικου (στις οποιες ουτως ή αλλως εισαγονται επιστημες που αποτελουν αντικειμενο καθηγητων δευτεροβαθμιας!), αλλά αυτες οι ταξεις ειναι μερος του γυμνασιου, και δευτερον, ο Αγγλος μαθητης που θελει να συνεχισει στο πανεπιστημιο, μετα το περας της υποχρεωτικης εκπαιδευσης προετοιμαζεται γι'αυτο το σκοπο. Ετσι θα εχουμε 4 χρονια δημοτικο, 6-7 χρονια γυμνασιο (τελος υποχρεωτικης εκπαιδευσης), 1-2 χρονια προετοιμασια για το πανεπιστημιο: α) οι δασκαλοι θα ειναι πλεον αρκετοι, β) θα γινουν μαζικοι διορισμοι καθηγητων δευτεροβαθμιας, γ) το λυκειο θ'αποδεσμευτει απο τις εισαγωγικες εξετασεις και θα μπορεσει να επανακτησει το μορφωτικο του ρολο.Το μονο προβλημα ειναι το κτιριακο (πού θα βρεθουν οι παραπανω αιθουσες για να μπουν οι παραπανω μαθητες της δευτεροβαθμιας), αλλά αυτο λυνεται σε 2-3 χρονια. Αντι να ξοδεψουν τα λεφτα σε κτιρια για προνηπιο (θελουν να κανουν και το προνηπιο υποχρεωτικο, για να επιστρεφουν οι γυναικες στην αγορα εργασιας μια ωρα αρχυτερα), να ξοδεψουν τα λεφτα σε παραπανω αιθουσες για τα γυμνασια!
Παράθεση από: utenar στις Δεκεμβρίου 17, 2009, 04:16:52 pmΕχω μια προταση που θα λυσει τα 3 φλεγοντα προβληματα του Υπουργειου: α) δε βρισκουν δασκαλους για να διδαξουν στα δημοτικα, β) εχουν πληθωρα αδιοριστων εκπαιδευτικων στη δευτεροβαθμια, γ) το λυκειο εχει χασει το μορφωτικο του ρολο και προσανατολιζεται στην προετοιμασια για τις πανελλαδικες εξετασεις.Να γινει το ελληνικο συστημα οπως το γερμανικο ή το αγγλικο: πρωτον, δεν υπαρχουν Ε' και ΣΤ' δημοτικου (στις οποιες ουτως ή αλλως εισαγονται επιστημες που αποτελουν αντικειμενο καθηγητων δευτεροβαθμιας!), αλλά αυτες οι ταξεις ειναι μερος του γυμνασιου, και δευτερον, ο Αγγλος μαθητης που θελει να συνεχισει στο πανεπιστημιο, μετα το περας της υποχρεωτικης εκπαιδευσης προετοιμαζεται γι'αυτο το σκοπο. Ετσι θα εχουμε 4 χρονια δημοτικο, 6-7 χρονια γυμνασιο (τελος υποχρεωτικης εκπαιδευσης), 1-2 χρονια προετοιμασια για το πανεπιστημιο: α) οι δασκαλοι θα ειναι πλεον αρκετοι, β) θα γινουν μαζικοι διορισμοι καθηγητων δευτεροβαθμιας, γ) το λυκειο θ'αποδεσμευτει απο τις εισαγωγικες εξετασεις και θα μπορεσει να επανακτησει το μορφωτικο του ρολο.Το μονο προβλημα ειναι το κτιριακο (πού θα βρεθουν οι παραπανω αιθουσες για να μπουν οι παραπανω μαθητες της δευτεροβαθμιας), αλλά αυτο λυνεται σε 2-3 χρονια. Αντι να ξοδεψουν τα λεφτα σε κτιρια για προνηπιο (θελουν να κανουν και το προνηπιο υποχρεωτικο, για να επιστρεφουν οι γυναικες στην αγορα εργασιας μια ωρα αρχυτερα), να ξοδεψουν τα λεφτα σε παραπανω αιθουσες για τα γυμνασια! Το αγγλικό σύστημα μακρυά από μας!!!Καλύτερα να παίρναμε στοιχεία από γερμανο-ρωσικό σύστημα, με δικές μας προσθήκες (άλλωστε κάθε χώρα έχει και τις ιδιαιτερότητές της).Το κτιριακό είναι ένα θέμα πάντως, γιατί αν είναι να αλλάξει τελείως το σύστημα (π.χ. με μια ενιαία βαθμίδα, με πλήρως εξοπλισμένα σχολεία κλπ), τότε έχουμε πρόβλημα. Αν και, όπως προείπε η αγαπητή Αναστασία, θέληση να υπάρχει, μπορεί να βρεθεί λύση (και με τα υπάρχοντα κτίρια). Υ.Γ. προς Αναστασία: Η λέξη κτΗριο είναι η παλιότερη γραφή της λέξης κτίριο (όπως και κλασσικό - κλασικό)
ασχετο, απλα συπτωματικο,μην παει ο νους σας στον τυπο με το λεξικο, αλλα οι κορες καποιων πανεπιστημιακων(φιλολογων, μαθηματικων) με ποια αξιοκρατια μπαινουν στο αρσακειο μολις παρουν πτυχιο; τυχαια λεμε το αναφερω, οπως και για εναν πανεπιστημιακο που εχει συμμετοχη σε συγγραφικη ομαδα λυκειακου βιβλιου μαθηματικων...καλα παλια δινανε προικα στις κορες, τωρα μια καλη θεσουλα, αλλοι καιροι, αλλα ηθη.....κατα τα αλλα δωστε ασεπ ζωα για να αποδειξετε...
Τα κύρια αιτήματα της ΟΛΜΕ είναι η κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Ωστόσο τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς και για τα οποία εκφράζουν κατηγορηματικά την αντίρρησή τους είναι η προαναγγελλόμενη αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης στο δημόσιο αλλά και η επιχειρούμενη αξιολόγησή τους.
Ένα από αυτά είναι η κατάργηση της ωρομισθίας και οι μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο."Ακόμη και τώρα, που βρισκόμαστε σχεδόν στα Χριστούγεννα, υπάρχουν κενά στα ειδικά μαθήματα του ολοήμερου σχολείου, κυρίως στην ειδικότητα της Θεατρικής Αγωγής, στα σχολεία της περιφέρειας" τονίζουν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα.Το θέμα άλλωστε της κατάργησης του ενιαίου πίνακα από τον οποίο γίνονται μέχρι τώρα οι προσλήψεις, και η κατάργηση ουσιαστικά της εμπειρίας στη μοριοδότηση για την εισαγωγή στο δημόσιο, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των εκπαιδευτικών.