0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: rorygr στις Δεκεμβρίου 17, 2009, 10:59:13 pmΑΠΕΡΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Δεν θυσίασαν το "μεροκάματο" Της Στελίνας ΜαργαριτίδουΧθες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία του κλάδου σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας δεν ξεπέρασε το 12%, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι περισσότεροι προτίμησαν να μη χάσουν το ημερομίσθιο... Και γιατί να απεργήσουν οι δάσκαλοι;;; Η Α/θμια είναι μακράν πιο ευνοημένη από την
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Δεν θυσίασαν το "μεροκάματο" Της Στελίνας ΜαργαριτίδουΧθες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία του κλάδου σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας δεν ξεπέρασε το 12%, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι περισσότεροι προτίμησαν να μη χάσουν το ημερομίσθιο...
Δεν έχω διάθεση να κάνω το δικηγόρο των δασκάλων. Απλώς μένω άφωνη με την ευκολία με την οποία κρίνουμε άλλους συναδέλφους. Είναι γνωστός ο σνομπισμός των καθηγητών (ευτυχώς όχι όλων) απέναντι στους συναδέλφους της Α/θμιας αλλά πρέπει να έχει και κάποια όρια. Προσωπικά γνωρίζω πολλούς δάσκαλους που και διαβάζουν και αγωνίζονται καθημερινά μέσα στην τάξη όπως και καθηγητές που δεν ανοίγουν βιβλίο. Παρεμπιπτόντως τα πρώτα σου γράμματα από δάσκαλο δεν τα διδάχτηκες; Τώρα όσο για το ανεκδιήγητο επιχείρημα ότι και με βαθμό 5 στο πτυχίο διδάσκουν στα παιδιά μας θα σε αφήσω να το ξανασκεφτείς.... μετά να μην απορούμε που μας την πέφτουν από παντού οι πάντες
Δεν κρινω σε καμια περιπτωση ΟΛΟΥΣ τους δασκαλους (απορω που το σκεφτηκες), αλλά το μονο με το οποιο συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Παναρετο και τη Διαμαντοπουλου ειναι οτι με καποιον τροπο πρεπει να γινεται η αξιολογηση κι η επιλογη των καλυτερων (απλά διαφωνω οτι αυτος ο τροπος για εναν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ειναι ο ΑΣΕΠ με την παρουσα μορφη του).
Δεν ειναι ολοι οι αποφοιτοι φτιαγμενοι για την εκπαιδευση, ουτε εχουν ολοι το ιδιο μερακι για τη δουλεια τους.
Τ'οτι καποιος καταφερε να παρει το πτυχιο του δε μου λεει τιποτα, αλλιως δε θα επελεγα εγω οδοντιατρο αλλά θα πηγαινα στον οποιονδηποτε οδοντιατρο του ΙΚΑ - κι εκεινοι την ιδια σχολη τελειωσαν, ξερεις!
Παράθεση από: utenar στις Δεκεμβρίου 19, 2009, 03:14:52 pmΔεν κρινω σε καμια περιπτωση ΟΛΟΥΣ τους δασκαλους (απορω που το σκεφτηκες), αλλά το μονο με το οποιο συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Παναρετο και τη Διαμαντοπουλου ειναι οτι με καποιον τροπο πρεπει να γινεται η αξιολογηση κι η επιλογη των καλυτερων (απλά διαφωνω οτι αυτος ο τροπος για εναν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ειναι ο ΑΣΕΠ με την παρουσα μορφη του). Αυτόκλιτοι κριτές των άλλων είμαστε όλοι οι Έλληνες. Το να κρίνουμε τους άλλους μας βάζει (υποτίθεται) αυτόματα στη θέση του σωστού, του γνώστη, αυτού με τις καλές προθέσεις, του ευσυνείδητου. Τότε γιατί είναι ένα μπάχαλο όλα τα επαγγέλματα με πρώτο σε έλλειψη αξιοπιστίας αυτό του πολιτικού;
Παράθεση από: utenar στις Δεκεμβρίου 19, 2009, 03:14:52 pmΔεν ειναι ολοι οι αποφοιτοι φτιαγμενοι για την εκπαιδευση, ουτε εχουν ολοι το ιδιο μερακι για τη δουλεια τους. Ενφιαφέρουσα άποψη, την έχω ακούσει χιλιάδες φορές. Μήπως είναι όμως κενή περιεχομένου;
Παρόμοιες απόψεις του τύπου "θέλω να διαλέγω το δάσκαλο των παιδιών μου, όπως διαλέγω οδοντίατρο" μπορούν να ψευτοικανοποιηθούν (να δοθεί δηλαδή η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ της επιλογής στους γονείς) ιδιωτικοποιώντας την εκπαίδευση εν μέρει
Διαφωνω μαζι σου οτι ειναι ενα μπαχαλο ολα τα επαγγελματα. Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι υπαρχει μια μειοψηφια που χαλαει το καθε επαγγελμα: ο γιατρος που σου ζηταει φακελακι, ο ταξιτζης που σε κανει κυκλους επιτηδες, ο καθηγητης που κανει ιδιαιτερα στους μαθητες του, κλπ.
Συνηθως αυτοι που ισχυριζονται κατι τετοιο ειναι οσοι γνωριζουν οτι δε θ'αξιολογηθουν ευνοϊκα σε σχεση με τους περισσοτερους συναδελφους τους. Οι υπολοιποι ξερουμε καλα οτι σε καθε επαγγελμα υπαρχουν περισσοτερο και λιγοτερο ικανοι.
Δεν ειπα οτι θελω να διαλεγω εγω το δασκαλο των παιδιων μου, αλλά οτι δε θελω να γινεται δασκαλος των παιδιων μου ο οποιοσδηποτε πτυχιουχος, οπως ακριβως δε θελω να γινεται καθηγητης των παιδιων μου ο οποιοσδηποτε πτυχιουχος. Ειχα συμφοιτητες με πολυ χαμηλο επιπεδο, που πηραν το πτυχιο με τα χιλια ζορια. Ε οχι, δε θελω ενας απο αυτους να διδασκει τα παιδια μου! Ας βρει αλλη δουλεια να κανει!
προβληματα εχει ο καθε κλαδος που τα γνωριζει καλυτερα απο ολους ,αλλα δεν επρεπε η ΔΟΕ να κανει συγκεντρωση την Τεταρτη εφοσον ολοι οι υπολοιποι ειχαν αποφασισει για Πεμπτη....διασπαση μετωπου λεγεται αυτο...και δυστυχως ηταν εκ των εσω..
Παράθεση από: utenar στις Δεκεμβρίου 19, 2009, 05:48:41 pmΔιαφωνω μαζι σου οτι ειναι ενα μπαχαλο ολα τα επαγγελματα. Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι υπαρχει μια μειοψηφια που χαλαει το καθε επαγγελμα: ο γιατρος που σου ζηταει φακελακι, ο ταξιτζης που σε κανει κυκλους επιτηδες, ο καθηγητης που κανει ιδιαιτερα στους μαθητες του, κλπ.Αυτό που ονομάζεις εσύ μειοψηφία είναι ο κανόνας όταν υπάρχουν απαιτήσεις (μαθήματα κατεύθυνσης, πανελλήνιες). Οι καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα, δεν μπορούν ακόμη κι να ήθελαν να κάνουν μάθημα επιπέδου στην τάξη γιατί οι συνθήκες είναι κατά κανόνα άθλιες. Οι γονείς που θέλουν το παραπάνω τους απευθύνονται. Όλα τα άλλα ...
Παράθεση από: utenar στις Δεκεμβρίου 19, 2009, 03:14:52 pmΣυνηθως αυτοι που ισχυριζονται κατι τετοιο ειναι οσοι γνωριζουν οτι δε θ'αξιολογηθουν ευνοϊκα σε σχεση με τους περισσοτερους συναδελφους τους. Οι υπολοιποι ξερουμε καλα οτι σε καθε επαγγελμα υπαρχουν περισσοτερο και λιγοτερο ικανοι.Αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ δε σου κάνει, αξιολόγηση από τον δήμαρχο και τους τοπικούς παράγοντες δε σου κάνει. Μήπως το τεστ ιστοσυμβατότητας σου κάνει; Ξεμείναμε από τεστ
Στις 11/12/2009 αντιπροσωπεία του νεοσύστατου Σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (Ωρομισθίων-Αναπληρωτών) πραγματοποίησε συνάντηση με τριμελή επιτροπή του υπουργείου Παιδείας. Στη συζήτηση θέσαμε τα πιο σημαντικά προβλήματα που μας απασχολούν, αλλά οι εκπρόσωποι του υπουργείου επιχείρησαν να μας καθησυχάσουν αποφεύγοντας κάθε συγκεκριμένη δέσμευση. - Σχετικά με το καθεστώς των διορισμών η επιτροπή του Υπουργείου μας δήλωσε ότι ο ενιαίος πίνακας κατάταξης με βάση την προϋπηρεσία θα κλειδώσει στο τέλος της χρονιάς και το 60-40 θα διατηρηθεί για ένα μεταβατικό διάστημα. Δεν προσδιόρισαν την διάρκεια αυτού του μεταβατικού σταδίου αλλά μας διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση από το υπουργείο. Μετά την λήξη αυτής της προσωρινής «παράτασης» το νομοσχέδιο θα προβλέπει κατάργηση του κριτηρίου της προϋπηρεσίας και όλοι οι διορισμοί να γίνονται μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. - Καμία απάντηση ή διευκρίνιση δεν δόθηκε στις ερωτήσεις μας σχετικά με το καθεστώς διορισμών των συναδέλφων που διαθέτουν 24μηνη και 30μηνη προϋπηρεσία. - Σε μια προσπάθεια εφησυχασμού των συναδέλφων η επιτροπή του Υπουργείου δήλωσε ότι μια επιτυχία σε οποιονδήποτε προηγούμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ θα αρκεί για να εργαστεί κανείς ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος, χωρίς να απαιτείται η επιτυχία στον τελευταίο ΑΣΕΠ.http://www.alfavita.gr/ank_b/ank19_12_933.php
για τετοιες "καθηγητριες" τρεφω μονο περιφρονηση! Αν ετσι ειναι ολοι οι πτυχιουχοι που επι σειρα ετων μαζευαν μορια ΠΔΣ με τη σεσουλα κι απαξιωναν τον ΑΣΕΠ που ειναι (πώς το ειχες πει?) "μονο για τους φοιτητες και τις νοικοκυρες", ευχομαι να εφαρμοσει αμεσα τα μετρα η Διαμαντοπουλου και να μη διοριστει ουτε ενας απο εσας! Εσεις ειστε που χαλασατε το ονομα των καθηγητων στην κοινωνια! Ειστε αναξιοι να διδασκετε στη σχολικη αιθουσα που περιφρονειτε - να συνεχισετε με τα φροντιστηρια και τα ιδιαιτερα, μονο αυτα σας ταιριαζουν!
Μετά την λήξη αυτής της προσωρινής «παράτασης» το νομοσχέδιο θα προβλέπει κατάργηση του κριτηρίου της προϋπηρεσίας και όλοι οι διορισμοί να γίνονται μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Παράθεση από: ln03 στις Δεκεμβρίου 19, 2009, 07:09:31 pm Μετά την λήξη αυτής της προσωρινής «παράτασης» το νομοσχέδιο θα προβλέπει κατάργηση του κριτηρίου της προϋπηρεσίας και όλοι οι διορισμοί να γίνονται μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.Εμένα αυτό με ανησυχεί πιο πολύ από όλα....