0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ την Τετάρτη δεν έκανα μάθημα. Δε μπορούσα,με πήρε το παράπονο και έριξα μαύρο δάκρυ μέσα στο μάθημα. Είμαι άνθρωπος και έχω οικογένεια και έχω χάσει ανθρώπους,τόσο πολύτιμους για εμένα, που έναν καιρό έλεγα ότι αν πάθουν κακό την ίδια ώρα θα πέσω από το μπαλκόνι. Σκεφτόμουν τη γυναίκα του ωρομίσθιου που σκοτώθηκε καθώς πήγαινε στη δουλειά,τη μάνα του,τη μάνα μου,τη μάνα που άφησε πίσω κάθε εκπαιδευτικός για να δουλέψει,σε βουνά,σε νησιά και δε ξέρω εγώ που αλλού.Πάγωσα και το μάθημα,δεν έχω κουράγιο,δεν έχω όρεξη. Δε ξέρω αν με τιμάει το ότι το δηλώνω ξεκάθαρα. Μέσα στο μάθημα κλαίω για όλους εμάς που τρέχουμε αφήνοντας πίσω οικογένειες.
ακουσε κανεις την συνεντευξη του Παναρετου σημερα το πρωι στο ραδιοφωνο του σκαί;ακουσα την αρχη και μετα ....διακοπη ρευματος...
Ρε έπαθα κρίση πανικού σε λέω! Και όχι τόσο για τον δικό μου τον κόπο,για το τρέξιμο με τα χιόνια και με τις βροχές,για τα όσα έχω ανεχτεί μέσα στα λεωφορεία,για τις ώρες που έκατσα στις στάσεις και στα κτελ να περιμένω την ανταπόκριση να φύγω. Για τον αγώνα της οικογένειάς μου έκλαιγα,γιατί αντί να είμαι στο σπίτι μου,να στηρίζω τη μάνα μου,τρέχω στου διαόλου τη μάνα,είμαι στους δρόμους! Σήμερα ήταν η οικογένεια του θεολόγου,αύριο ίσως είναι η δική μου.
Που να τη βρω ρε τη ψυχική υγεία? Που να τη βρω! ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΡΕ,ΑΓΑΝΆΚΤΗΣΑ!ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ
"ποιοι είναι αυτοί που έχουν εμπειρία? Γιατί προσλήφθηκε ο ένας και δεν προσλήφθηκε ο άλλος?"ΈΛΑ ΕΔΏ ΜΩΡΗ ΝΑ ΚΆΝΕΙΣ ΜΙΑ Ε
Έχεις δίκιο ΤΕΜ είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς .Ο καθένας έκανε μια προσπάθεια μέσα στους θεσπισμένους κανόνες. Δεν πρέπει να αφήσουμε σαν κλάδος να περάσει μια ισοπεδωτική λογική. Πίσω από τα μόρια , τις βαθμολογίες και τα έξτρα προσόντα κρύβονται άνθρωποι με τις δικές τους περιπέτειες στο χώρο της παιδείας. Η εκπαίδευση δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει απρόσωπη.[/quote Κι όμως, γι' αυτούς δεν είμαστε παρά αριθμοί. Αριθμοί σε λογιστικά χαρτιά. Όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι. Θυμόσαστε το περιβόητο "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" του Γιωργάκη; Θα τρίζουν τα κόκκαλα της κόκκινης Ρόζας, που την καπηλεύτηκε, με τόση βαρβαρότητα!
Έχεις δίκιο ΤΕΜ είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς .Ο καθένας έκανε μια προσπάθεια μέσα στους θεσπισμένους κανόνες. Δεν πρέπει να αφήσουμε σαν κλάδος να περάσει μια ισοπεδωτική λογική. Πίσω από τα μόρια , τις βαθμολογίες και τα έξτρα προσόντα κρύβονται άνθρωποι με τις δικές τους περιπέτειες στο χώρο της παιδείας. Η εκπαίδευση δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει απρόσωπη.