0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
διότι αν ισχύει το α) εισάγεται ένας νέος θεσμός αυτός της "εξατμιζόμενης προϋπηρεσίας"
Παράθεση από: Alexhs_27 στις Απριλίου 13, 2010, 06:04:43 pmΠαράθεση από: Τιμόθεος στις Απριλίου 13, 2010, 06:01:02 pmστ)Όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού (είτε με ΑΣΕΠ είτε με 40%) μπαίνουν στο μεταβατικό στάδιο και θα διοριστούν όλοι ( κάποιοι όμως ελέω κρίσης με ένα χρόνο καθυστέρηση).Πώς είσαι σίγουρος;Σύμφωνα με τις ανάγκες, απ΄ ότι γνωρίζω θα γίνουν οι διορισμοί. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο από το εξής σημείο: "Οι μεταβατικές διατάξεις για το πέρασμα από το σημερινό δαιδαλώδες σύστημα διορισμών στο νέο σύστημα, προβλέπουν :· Την οριστική παύση της τροφοδοσίας των πινάκων προϋπηρεσίας την 30/6/2010.· τον διορισμό εκπαιδευτικών με αναλογία 60%-40% (σχολικά έτη 2010-11, 2011-12). "Το 40% συμπεριλαμβάνεται στο μεταβατικό στάδιο...Δεν λέει ότι θα διοριστεί όλο το 40%. Όσοι δεν διοριστούν θα έχουν απλά κάποια προνόμια στους επόμενους ΑΣΕΠ.
Παράθεση από: Τιμόθεος στις Απριλίου 13, 2010, 06:01:02 pmστ)Όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού (είτε με ΑΣΕΠ είτε με 40%) μπαίνουν στο μεταβατικό στάδιο και θα διοριστούν όλοι ( κάποιοι όμως ελέω κρίσης με ένα χρόνο καθυστέρηση).Πώς είσαι σίγουρος;Σύμφωνα με τις ανάγκες, απ΄ ότι γνωρίζω θα γίνουν οι διορισμοί. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο από το εξής σημείο: "Οι μεταβατικές διατάξεις για το πέρασμα από το σημερινό δαιδαλώδες σύστημα διορισμών στο νέο σύστημα, προβλέπουν :· Την οριστική παύση της τροφοδοσίας των πινάκων προϋπηρεσίας την 30/6/2010.· τον διορισμό εκπαιδευτικών με αναλογία 60%-40% (σχολικά έτη 2010-11, 2011-12). "Το 40% συμπεριλαμβάνεται στο μεταβατικό στάδιο...
στ)Όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού (είτε με ΑΣΕΠ είτε με 40%) μπαίνουν στο μεταβατικό στάδιο και θα διοριστούν όλοι ( κάποιοι όμως ελέω κρίσης με ένα χρόνο καθυστέρηση).Πώς είσαι σίγουρος;Σύμφωνα με τις ανάγκες, απ΄ ότι γνωρίζω θα γίνουν οι διορισμοί.
Παράθεση από: tihea στις Απριλίου 13, 2010, 06:02:51 pmΤα θετικά είναι θετικά για όσους ξεκινούν τώρα! Όταν όμως φτάσουν κι αυτοί στην πηγή και τα τωρινά θετικά τους τα καταργήσει εν μια νυκτί για να τα δώσει σε άλλους που θα τα θεωρήσουν κι εκείνοι θετικά... τότε ΔΕ ΘΑ ΤΑ
Τα θετικά είναι θετικά για όσους ξεκινούν τώρα! Όταν όμως φτάσουν κι αυτοί στην πηγή και τα τωρινά θετικά τους τα καταργήσει εν μια νυκτί για να τα δώσει σε άλλους που θα τα θεωρήσουν κι εκείνοι θετικά... τότε ΔΕ ΘΑ ΤΑ
Παράθεση από: Τιμόθεος στις Απριλίου 13, 2010, 06:08:22 pmΠαράθεση από: Alexhs_27 στις Απριλίου 13, 2010, 06:04:43 pmΠαράθεση από: Τιμόθεος στις Απριλίου 13, 2010, 06:01:02 pmστ)Όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού (είτε με ΑΣΕΠ είτε με 40%) μπαίνουν στο μεταβατικό στάδιο και θα διοριστούν όλοι ( κάποιοι όμως ελέω κρίσης με ένα χρόνο καθυστέρηση).Πώς είσαι σίγουρος;Σύμφωνα με τις ανάγκες, απ΄ ότι γνωρίζω θα γίνουν οι διορισμοί. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο από το εξής σημείο: "Οι μεταβατικές διατάξεις για το πέρασμα από το σημερινό δαιδαλώδες σύστημα διορισμών στο νέο σύστημα, προβλέπουν :· Την οριστική παύση της τροφοδοσίας των πινάκων προϋπηρεσίας την 30/6/2010.· τον διορισμό εκπαιδευτικών με αναλογία 60%-40% (σχολικά έτη 2010-11, 2011-12). "Το 40% συμπεριλαμβάνεται στο μεταβατικό στάδιο...Δεν λέει ότι θα διοριστεί όλο το 40%. Όσοι δεν διοριστούν θα έχουν απλά κάποια προνόμια στους επόμενους ΑΣΕΠ.Προσωπικά αυτό πιστεύω ότι εννοεί. Το 60% είναι απολύτως συγκεκριμένος αριθμός διοριστέων και προκύπτει από τον προηγούμενο ΑΣΕΠ αρά κατ' επέκταση είναι συγκεκριμένος και ο αριθμός του 40% αφού προσδιορίζεται σε σχέση με το 60%.
Πως αναβαθμιζεται ο ρολος των μεταπτυχιακων και με ποιο τροπο ? Μπορεις να εξηγησεις?
... η) Περιορίζεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο θεσμός του ωρομισθίου και αντικαθίσταται από τον θεσμό του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου ο οποίος θα έχει δικαιώματα αναπληρωτή και λογικά θα αμοίβεται με τον μήνα και όχι με την ώρα. Ελπίζω πως ο μισθός του θα πλησιαζει αυτόν του αναπληρωτή και όχι του ωρομισθίου....
Παράθεση από: rozy4 στις Απριλίου 13, 2010, 04:15:37 pmΠαράθεση από: clandestino στις Απριλίου 13, 2010, 04:07:32 pmβρε παιδιά...η ουσία είναι μία: αν ο ΑΣΕΠ γίνεται χωρίς να προκυρήσσονται θέσεις, δε θα υπάρχει πίνακας διοριστέων, δε θα υπάρχει ούτε 1 που να έχει κατοχυρώσει θέση διορισμού! Θα υπάρχουν μόνο επιτυχόντες, τους οποίους και δε θα είναι υποχρεωμένοι να διορίσουν.προσπαθούν να μειώσουν στο ελάχιστο - για να μην πω μηδενίσουν- τις προσλήψεις....γι'αυτό σκαρφίζονται και το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, γι'αυτό πάνε σε υποχρεωτική 5ωρη υπερωρία τους μόνιμους...κτλ.το νομοσχέδιο όπως φαίνεται θα είναι είναι βόμβα στα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικώνρε παιδιά να ρωτήσω κάτι σε σχέση με το 'πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας'γιατί έχω φρικάρει;τι είναι αυτό και πως τοαποκτάς;;;;;δηλαδή αν δεν το έχω δεν μπορώ να δώσω ασεπ;;;;(αναφέρομαι στονκλάδο Π03 των μαθηματικών) +10000κι επιπλέον να προσθέσω ότι πουθενά στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν φαίνεται (ή εγώ δεν είδα ) η μοριοδότηση που θα λαμβάνουμε για προϋπηρεσία, μεταπτυχιακό τίτλο, κοινωνικά κριτήρια αλλά ούτε και από το διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Απεναντίας η αναφορά σε μια βαθμολογική βάση 50-54 που θα πριμοδοτηθεί το 24μηνο στο νέο πίνακα μάλλον δείχνει ότι έχουμε κι άλλου τύπου μοριοδότηση του ασεπ.Αυτο το 50-54 εγώ δεν το εχω καταλαβει!Δηλαδη τι είναι?Ενας 24 μηνίτης που δεν διορισθηκε το 2010/2011 η το 2011/2012 θα συμπεριληφθεί στους πινακες επιτυχόντων του νέου ΑΣΕΠ που θα έχει προηγηθεί και θα πιασει αυτόματα τη βάση με 50-54 αντι 55 που ήταν μέχρι τώρα και απο εκει και πέρα σε αυτό το 50-54 θα προστεθεί και ότι θα εχει γράψει σε αυτο το νέο διαγωνισμο?δηλαδή 54+50 που έγραψε=94 άρα μάλλον διορίζεται?
Παράθεση από: clandestino στις Απριλίου 13, 2010, 04:07:32 pmβρε παιδιά...η ουσία είναι μία: αν ο ΑΣΕΠ γίνεται χωρίς να προκυρήσσονται θέσεις, δε θα υπάρχει πίνακας διοριστέων, δε θα υπάρχει ούτε 1 που να έχει κατοχυρώσει θέση διορισμού! Θα υπάρχουν μόνο επιτυχόντες, τους οποίους και δε θα είναι υποχρεωμένοι να διορίσουν.προσπαθούν να μειώσουν στο ελάχιστο - για να μην πω μηδενίσουν- τις προσλήψεις....γι'αυτό σκαρφίζονται και το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, γι'αυτό πάνε σε υποχρεωτική 5ωρη υπερωρία τους μόνιμους...κτλ.το νομοσχέδιο όπως φαίνεται θα είναι είναι βόμβα στα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικώνρε παιδιά να ρωτήσω κάτι σε σχέση με το 'πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας'γιατί έχω φρικάρει;τι είναι αυτό και πως τοαποκτάς;;;;;δηλαδή αν δεν το έχω δεν μπορώ να δώσω ασεπ;;;;(αναφέρομαι στονκλάδο Π03 των μαθηματικών) +10000κι επιπλέον να προσθέσω ότι πουθενά στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν φαίνεται (ή εγώ δεν είδα ) η μοριοδότηση που θα λαμβάνουμε για προϋπηρεσία, μεταπτυχιακό τίτλο, κοινωνικά κριτήρια αλλά ούτε και από το διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Απεναντίας η αναφορά σε μια βαθμολογική βάση 50-54 που θα πριμοδοτηθεί το 24μηνο στο νέο πίνακα μάλλον δείχνει ότι έχουμε κι άλλου τύπου μοριοδότηση του ασεπ.
βρε παιδιά...η ουσία είναι μία: αν ο ΑΣΕΠ γίνεται χωρίς να προκυρήσσονται θέσεις, δε θα υπάρχει πίνακας διοριστέων, δε θα υπάρχει ούτε 1 που να έχει κατοχυρώσει θέση διορισμού! Θα υπάρχουν μόνο επιτυχόντες, τους οποίους και δε θα είναι υποχρεωμένοι να διορίσουν.προσπαθούν να μειώσουν στο ελάχιστο - για να μην πω μηδενίσουν- τις προσλήψεις....γι'αυτό σκαρφίζονται και το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, γι'αυτό πάνε σε υποχρεωτική 5ωρη υπερωρία τους μόνιμους...κτλ.το νομοσχέδιο όπως φαίνεται θα είναι είναι βόμβα στα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικώνρε παιδιά να ρωτήσω κάτι σε σχέση με το 'πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας'γιατί έχω φρικάρει;τι είναι αυτό και πως τοαποκτάς;;;;;δηλαδή αν δεν το έχω δεν μπορώ να δώσω ασεπ;;;;(αναφέρομαι στονκλάδο Π03 των μαθηματικών)
Παράθεση από: Alexhs_27 στις Απριλίου 13, 2010, 05:57:48 pm... η) Περιορίζεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο θεσμός του ωρομισθίου και αντικαθίσταται από τον θεσμό του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου ο οποίος θα έχει δικαιώματα αναπληρωτή και λογικά θα αμοίβεται με τον μήνα και όχι με την ώρα. Ελπίζω πως ο μισθός του θα πλησιαζει αυτόν του αναπληρωτή και όχι του ωρομισθίου....Εγώ πάλι το κατάλαβα διαφορετικά. Ότι πλέον από ωρομίσθιος δεν γίνεσαι αναπληρωτής με μειωμένο ωράριο αλλά άνεργος. Γιατί οι περισσότεροι ωρομίσθιοι έχουν από 4-6 ώρες σε 2-3 σχολεία.Αν κάνουν χρήση λοιπον οι μόνιμοι των 5 ωρών υπερωρίας, δεν θα καλούνται πλεον ωρομίσθιοι.
Ο ωρομίσθιος των 4 ωρών μάλλον είναι ήδη άνεργος απλώς δεν το έχει καταλάβει... Η ωρομισθία είναι μια ελαστική μορφή εργασίας η οποία θα πρέπει να καταργηθεί και αυτό ζητάει ο εκπαιδευτικός κλάδος εδώ και χρόνια.... Πόσο μάλλον η ωρομισθία των 4 ή 5 ωρών η οποία απλώς δίνει φρούδες ελπίδες σε ένα σωρό κόσμο πολλοί από τους οποίους δεν θα διοριστούν ποτέ. Όπως και να έχει δεν είναι και πολύ λογικό να προσλαμβάνεται αναπληρωτής για 4 ή 6 ώρες...