0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν λέω πως όλα όσα γίνονται είναι δικαιολογημένα και οτι θα τα δεχτούμε χωρίς να αγωνιστούμε να τα αλλάξουμε προς όφελός μα ,αλλά ε΄χω μάθει να σκέφτομαι προνοητικά.Πρέπει να σκέφτεται κανείς τι θα κα΄νει αν όλα πάνε στραβά και όχι όπως τα υπολόγιζε.Σε μια τέτοια περίπτωση ο πιο προνοητικός θα βγει κερδισμένος.Είμαι απλά ρεαλίστρια.
Διαβάζω τόσες μέρες και δεν έχω καταλάβει τίποτα. όποιος μπορεί ας με βοηθήσει λιγακι.1. Πώς αποκτά κανείς το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας; Όσοι έχουν τελειώσει καθηγητική σχολή πχ Μαθηματικοί, Φιλόλογοι,Ξενόγλωσσοι πρέπει να δώσουν εξετάσεις καπου ξανα;2. Οι επιτυχόντες των 2 τελευταίων ΑΣΕΠ .εχουν δικαίωμα να μη δώσουν εξετάσεις στον επικείμενο ΑΣΕΠ; Κάπου διάβασα ότι η επιτυχία διατηρείται ή μήπως αυτό θα ισχύει με το ΑΣΕΠ του 2012;3.Τώρα το Μάη δε θα κάνουμε καθόλου αιτήσεις στις δευτεροβάθμιες για αναπλήρωση κ ωρομίσθια αφού κλείνουν οι πίνακες;4. Ποιες είναι οι επιστήμες της αγωγής μεταπτυχιακό στις οποίες δίνει εξτρα μόρια;; Τα μεταπτυχιακα του ΠΤΔΕ μετράνε;Συγνώμη που κάνω τόσες ερωτήσεις.Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουν να μάθουν το μακρύ τους και το κοντό τους αλλά αλήθεια δεν έχω καταλάβει και πολλά. Μ'εχει πιάσει μια απελπισία...οι φίλοι μου έχουν βαρεθεί να τους ζαλίζω για την Αννούλα και νιώθω ότι εδώ τουλάχιστον κάποιοι με καταλαβαίνουν και νιώθουν όπως εγώ.ΥΓ. Νομίζω ότι το νομοσχέδιο ειναι επίτηδες γραμμένο έτσι για να μας αποθαρρύνει και να μας αποτρέψει από το να ζητήσουμε μόνιμη δουλειά στη δημόσια εκπαίδευση πιέζοντας μας όχι μόνο να απευθυνθούμε στον ιδιωτικό τομέα αλλά και σε δουλειά-απασχόληση άσχετη με τις σπουδές μας.
Ρε παιδιά τι ψάχνετε να βρείτε? Μπήκαμε στο ΔΝΤ! Αυτό τα λέει όλα. Απλά το πασοκ αυτοπροωθείτε ως το κόμα που βελτιώνει την παιδεία επιβάλοντας την αξιοκρατία....! Λες κι εμείς δε ξέρουμε τι έκαναν όλες οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια,σε άλλη χώρα ζούσαμε.Δε μας λένε "δεν υπάρχει σάλιο" ,μας λένε άχρηστους .τεμπέληδες και τόσα άλλα.Διαβάζω απορίες συναδέλφων και απορώ! Είναι απορίες ανθρώπων που έχουν πτυχίο?Το πολυνομιοσχέδιο δεν το έχει διαβάσει ούτε η Διαμαντοπούλου!Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει. Ούτε για τους πίνακες που θα καρτιστούν,ούτε για το πως θα καταρτιστούν,πότε θα κάνουμε αιτήσεις για να μπούμε στους πίνακες,ο καιρός περνάει κι εμείς είμαστε ξεκρέμαστοι! Αφήσαμε τα σπίτια μας, με όποια προβλήματα μπορεί να είχε και δε ξέρουμε που θα είμαστε του χρόνου....Δε ξέρουμε τι να κάνουμε....να ψαχτρούμε για ιδιαίτερα... να ψαχτούμε για φροντιστήρια και σε ποια περιοχή...Πριν 50 χρόνια έφυγαν οι γιαγιάδες μας στη Γερμανία για να βρουν μια καλύτερη τύχη.Τώρα ήρθε η σειρά μας.
Παράθεση από: TEM στις Απριλίου 26, 2010, 01:38:22 pmΡε παιδιά τι ψάχνετε να βρείτε? Μπήκαμε στο ΔΝΤ! Αυτό τα λέει όλα. Απλά το πασοκ αυτοπροωθείτε ως το κόμα που βελτιώνει την παιδεία επιβάλοντας την αξιοκρατία....! Λες κι εμείς δε ξέρουμε τι έκαναν όλες οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια,σε άλλη χώρα ζούσαμε.Δε μας λένε "δεν υπάρχει σάλιο" ,μας λένε άχρηστους .τεμπέληδες και τόσα άλλα.Διαβάζω απορίες συναδέλφων και απορώ! Είναι απορίες ανθρώπων που έχουν πτυχίο?Το πολυνομιοσχέδιο δεν το έχει διαβάσει ούτε η Διαμαντοπούλου!Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει. Ούτε για τους πίνακες που θα καρτιστούν,ούτε για το πως θα καταρτιστούν,πότε θα κάνουμε αιτήσεις για να μπούμε στους πίνακες,ο καιρός περνάει κι εμείς είμαστε ξεκρέμαστοι! Αφήσαμε τα σπίτια μας, με όποια προβλήματα μπορεί να είχε και δε ξέρουμε που θα είμαστε του χρόνου....Δε ξέρουμε τι να κάνουμε....να ψαχτρούμε για ιδιαίτερα... να ψαχτούμε για φροντιστήρια και σε ποια περιοχή...Πριν 50 χρόνια έφυγαν οι γιαγιάδες μας στη Γερμανία για να βρουν μια καλύτερη τύχη.Τώρα ήρθε η σειρά μας.Φιλος οικονομολογος που δουλευει στο εξωτερικο μου εξηγησε τι ακριβως συμβαινει με ολη αυτη την οικονομικη κατασταση.Το συμπερασμα ποιο ειναι ; Θα σας το πω απλα. Εκατονταδες χιλιαδες απολυσεις , μειωσεις μισθων συνταξεων εως και 50% και περιορισμος του κρατους παντου. Ο ιδιος πιστευει οτι η Ελλαδα θα χρεωκοπησει μεσω της στασης πληρωμων αφου δεν θα μπορεσει να πληρωσει τα 150 δισ. ευρω (!) που χρειαζεται τα επομενα τρια χρονια για χρεος και τοκους. Το ξαναλεω 150 δισ μονο για χρεος τα επομενα τρια χρονια.Αν εσεις πιστευετε οτι υπαρχει μελλον το αφηνω στην κριση σας.
και τι προτεινεις ........ να βγουμε στα μπαλκονια και να πεσουμε?
Μόνο που δεν είναι μόνο 150 δισ. Στο τέλος του 2010 το κράτος θα χρωστά 304 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική παραγωγή της χώρας θα είναι στα 234 δισ. ευρώ (χρέος 129,3% του ΑΕΠ). Αν ήταν οικονομολόγος ο φίλος σου δεν θα έκανε λάθος στο ποσό αλλά θα έκανε και αναγωγή σε σχέση με το ΑΕΠ. Άλλο να χρωστάει η Ελλάδα 300 δισ. κι άλλο οι ΗΠΑ.
Παράθεση από: maraki28 στις Απριλίου 26, 2010, 02:31:33 pmκαι τι προτεινεις ........ να βγουμε στα μπαλκονια και να πεσουμε?Δεν είναι άσχημη ιδέα...