0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: iex στις Σεπτεμβρίου 09, 2010, 09:43:47 amΈστειλα μειλ σε πρωινές εκπομπές να αναφερθούν στο θέμα και τίποτα...μα κανένας δεν πιέζει το υπουργείο; Κανείς μα κανείς δεν πρόκειται να δείξει κατανόηση στο πρόβλημα, αντίθετα όλοι θα πουν: "Δεν φτάνει που διοριστήκατε μια τόσο δύσκολη εποχή και εσείς θέλετε να είστε και δίπλα στα σπίτια σας;;;". Ο προηγούμενος χειμώνας ήταν η περίοδος της πλήρους απαξίωσης των εκπαιδευτικών από την ίδια την ηγεσία του υπουργείου...τεμπέληδες, βολεψάκηδες, βύσματα και άλλοι, ων ουκ έστιν αριθμός, χαρακτηρισμοί εκτοξευόντουσαν εναντίον μας καθημερινά. Ύστερα απ' αυτόν τον ορυμαγδό απαξίωσης ήρθε τον Μάιο ο νόμος 3848 για να βάλει "τα πράγματα στη θέση τους", έτσι τουλάχιστον εξελήφθη από τους περισσότερους εκτός εκπαίδευσης. Υπό αυτό το πλαίσιο δεν αναμένω την παραμικρή ρανίδα βοήθειας ούτε από τα ΜΜΕ ούτε από την "κοινή γνώμη"...
Έστειλα μειλ σε πρωινές εκπομπές να αναφερθούν στο θέμα και τίποτα...μα κανένας δεν πιέζει το υπουργείο;
Έχω να καταθέσω συγκεκριμένη πρόταση: επειδή οι ενέργειες μας θα πρέπει να συντονιστούν με κάποιον τρόπο και επειδή δεν βλέπω να ιδρώνει σχετικά κανένα συνδικαλιστικό αυτί, προτείνω τη σύστηση συλλόγου Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τους εξής λόγους: α) ως σύλλογος - σωματείο θα μπορέσουμε πιο άμεσα και συντονισμένα να πιέσουμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ και β) θα μπορέσουμε να καταθέσουμε το υπόμνημα - ερώτηση προς το Υπουργείο. Αν είμαστε οργανωμένοι θα μας λάβει πιο σοβαρά υπόψη της! Αν συμφωνείτε, πέστε μου και θα ρωτήσω ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την ίδρυσης σωματείου ή συλλόγου. Δεν ξέρω καθόλου τι απαιτείται. Και κάτι ακόμα: να ετοιμάσουμε ένα υπόμνημα και να το στείλουμε σε όλα τα σχολεία για να το συνυπογράψουν οι νεοδιοριστοι εκπαιδευτικοί (όσοι τουλάχιστον το επιθυμούν) για να ξέρουμε και τι μας γίνεται. Αν έχει κάποιος κάτι πιο συγκεκριμένο να προτείνει, ας μας το πει προκειμένου να οργανωθούμε. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και πρέπει να δράσουμε άμεσα, αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι. Α, και κάτι ακόμη! Νομίζω πως θα πρέπει να επιδιώξουμε και τη στήριξη όλων των Συλλόγων (τριτέκνων, εκπαιδευτικών με αναπηρίες, αδιόριστων κ.τ.λ.). Το μέτρο μας αφορά όλους. Οι εκπαιδευτικοί είμαστε άνθρωποι, με προβλήματα κάθε φύσης, δεν είμαστε απλώς αριθμοι σε ένα χαρτί ή "κατηγορίες" ειδικές ή μη!
Πριν αποκλειστεί και η δικαστική οδός νομίζω πως πρέπει να ρωτήσουμε ένα δικηγόρο τι θα γίνει σε περίπτωση που βγει απόφαση υπέρ μας, όποτε και αν συμβεί αυτό.