*

Αποστολέας Θέμα: Νεοδιόριστοι και τριετία  (Αναγνώστηκε 227137 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος teogan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Νεοδιόριστοι και τριετία
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 27, 2010, 09:35:43 pm »
Η τοποθέτηση είναι νομικής βάσης  και όχι κοινωνικής.

Δηλαδή όποιος διοριστεί θα πρέπει να νιώσει και ενοχές και να τιμωρηθεί με την ποινή  να μείνει μακριά από το σπίτι του για 3 χρόνια και βλέπουμε (γιατί και μετάθεση δύσκολα τη βλέπω με την ικανοποίηση του 25% των αιτήσεων που έγινε φέτος) ?

Δεν είναι ό,τι καλύτερο να μείνεις 3 χρόνια μακριά από το σπίτι σου. Ωστόσο δεν θα είχα κανένα πρόβλημα γι' αυτό, εάν είμαι μαζί με τη γυναίκα μου (επίσης εκπαιδευτικό), οπουδήποτε και αν μας στείλουν. Αλλιώς, να πάω εγώ 3 χρόνια στη Ρόδο και να είναι η γυναίκα μου 3 χρόνια στην Κέρκυρα, θα διαλύσουμε την οικογένεια για τις παπαριές της Διαμαντοπούλου ...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:06:10 »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 27, 2010, 09:57:07 pm »
Γιατί στα  αιτήματά μας δεν υπάρχει η ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ των συζύγων;  Γιατί η ΟΛΜΕ δεν έχει θίξει το θέμα; Γιατί αντί για την συνυπηρέτηση έχουμε τις βυσματικές αποσπάσεις; Γιατί πρέπει να υποχρεώνεται ένας οικογενειάρχης με γυναίκα και παιδιά στον εκάστοτε "βολευτή" για να ζητάει το αυτονόητο; Σκεφτείτε το λίγο. Οι "μπάτσοι" έχουν αυτό το δικαίωμα κατοχυρωμένο. Εμείς όχι. Έτσι, για να είμαστε με σκυμμένο το κεφάλι. Συνάδελφοι, θέστε το ζήτημα για να περάσει στις κατά τόπους ΕΛΜΕ!!!!

Αποσυνδεδεμένος Commando

• Πλήρες μέλος
  • Nemo malus felix
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 27, 2010, 10:02:40 pm »
Δηλαδή αν ο/η σύζυγος δεν είναι εκπαιδευτικός , να πάμε να ....;;;;;;
Μόνο μπάτσος ή καραβανάς αξίζει να είσαι.....
" Ποτέ στην Ιστορία η Πολιτική δεν δημιούργησε Παιδεία. Διότι οι πολίτες με γνώση και κρίση δεν είναι "βολικοί" ψηφοφόροι"
Ρένος Αποστολίδης

Αποσυνδεδεμένος φρουφρού

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 27, 2010, 10:35:29 pm »
Έχω την εντύπωση ότι αν είναι και οι δυο σύζυγοι εκπαιδευτικοί δουλεύουν στον ίδιο νομό. Κάνω λάθος;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:06:10 »

Αποσυνδεδεμένος IANNIS

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • "Μην πας μέσα στη νύχτα τόσο αβρός..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 27, 2010, 10:39:51 pm »
Δεν ισχύει αυτό.Δουλεύουν στον ίδιο νομό μόνο αν ικανοποιηθεί το αίτημα της συνυπηρέτησης,δηλαδή μόνο αν υπάρχουν οργανιικά κενά και για τους 2.Αλλιώς...από μακριά...
"Τώρα πρέπει να βρεις το θάρρος που γεννά η έσχατη απελπισία,να εθιστείς στο χάος..."

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 28, 2010, 06:51:00 pm »
Αν και θα ξεκινήσω από άτοπο, μια και δε βλέπω να διορίζομαι μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, το παιδί ή τα παιδιά μας τι θα τα κάνουμε; Θα πρέπει δηλαδή ντε και καλά να στερηθούν 3 χρόνια τον ένα ή τον άλλο γονιό; Και καλά να είναι μεγάλα , ας πούμε ότι μπορείς να τους εξηγήσεις και να καταλάβουν (ίσως). Αν όμως είναι πολύ μικρά τι θα τους πεις; Ότι ο μπαμπάς ή η μαμά σε εγκαταλείπει 3 χρόνια και θα σε ξαναδεί, όταν πας στο δημοτικό, επειδή η κυρία Διαμαντοπούλου αποφάσισε ότι έτσι είναι σωστό; Δηλαδή το επόμενο στάδιο, αν δεν πάρεις πχ μετάθεση, απόσπαση ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ποιο είναι; Να ξαναδούμε το παιδί μας, όταν... πάει φαντάρος; ::)

Αποσυνδεδεμένος teogan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 28, 2010, 07:16:45 pm »
Δεν ισχύει αυτό.Δουλεύουν στον ίδιο νομό μόνο αν ικανοποιηθεί το αίτημα της συνυπηρέτησης,δηλαδή μόνο αν υπάρχουν οργανιικά κενά και για τους 2.Αλλιώς...από μακριά...

Ούτε καν στον ίδιο νομό! Μόνο εάν ζητήσεις μετάθεση στον ίδιο Δήμο παίρνεις τα μόρια συνυπηρέτησης (4 μόρια), τα οποία προστίθενται στ συνολικά σου μόρια, και φυσικά μπορεί κάποιος άλλος να έχει περισσότερα συνολικά μόρια (ασχέτως συνυπηρέτησης) και να σου πάρει τη θέση. Κακώς δεν ισχύει η συνυπηρέτηση στους εκπαιδευτικούς και η ΟΛΜΕ έχει τεράστιες ευθύνες που τόσα χρόνια δεν το βάζει προτεραιότητα στα συνδικαλιστικά αιτήματα. Ειδικά τώρα με την υποχρεωτική 3ετία θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Απριλίου 28, 2010, 07:27:15 pm »
Ναι... γιατί μερίμνησε ιδιαίτερα για τα υπόλοιπα η ΟΛΜΕ, ώστε να μεριμνήσει τώρα και γι' αυτό! >:(

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Απριλίου 28, 2010, 07:40:13 pm »

Ούτε καν στον ίδιο νομό! Μόνο εάν ζητήσεις μετάθεση στον ίδιο Δήμο παίρνεις τα μόρια συνυπηρέτησης (4 μόρια), τα οποία προστίθενται στ συνολικά σου μόρια, και φυσικά μπορεί κάποιος άλλος να έχει περισσότερα συνολικά μόρια (ασχέτως συνυπηρέτησης) και να σου πάρει τη θέση. Κακώς δεν ισχύει η συνυπηρέτηση στους εκπαιδευτικούς και η ΟΛΜΕ έχει τεράστιες ευθύνες που τόσα χρόνια δεν το βάζει προτεραιότητα στα συνδικαλιστικά αιτήματα. Ειδικά τώρα με την υποχρεωτική 3ετία θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα.

Oχι, δεν ισχυει αυτο. Σε καθε περιπτωση, οταν ο εκπαιδευτικος ζητει μεταθεση, τα 4 μορια της συνυπηρετησης τα πιστωνεται κανονικα, ανεξαρτητως του Δημου στον οποιο εργαζεται ο/η συζυγος. Αν για παραδειγμα η συζυγος εργαζεται σε συγκεκριμενο Δημο της
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Απριλίου 28, 2010, 07:43:01 pm »
Για εγγαμα ζευγαρια εκπαιδευτικων, αποτελει μια καποια βιωσιμη λυση η συνεξεταση αποσπασης σε τριτο, προσβασιμο ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, εφοσον τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ στα οποια ανηκουν οργανικα δεν επιτρεπουν αποσπασεις του ενος ή του αλλου.
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος mrsour

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Απριλίου 30, 2010, 01:14:56 pm »
Γεια σας.. έχω ένα πρόβλημα. Είμαι νεοδιόριστη και επειδή εμεινα έγκυος και έχω πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη, πήρα επαπειλούμενη. Οπότε δεν ξεχρεώνω την οργανική μου.. Τώρα είναι εποχή που δηλώνω προτίμηση για τα οργανικά κενά, αλλά δεν ξέρω πως να τα δηλώσω γιατί δεν ξέρω αν σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο θα ξεχρεώσω σε 1 ή σε3 χρόνια.. Αν είναι να ξεχρεώσω σε 1 χρόνο να πάω σε κάποιο απομονομένο χωριό για να πάρω και μόρια, αλλά αν είναι 3 θα προτιμήσω να δηλώσω σε κάποιο πιο μεγάλο μέρος για να μπορώ να αφήνω και τα παιδιά μου σε κάποιο παιδικό σταθμό.. Ειλικρινά είμαι σε απόγνωση... Τι θα κάνω αν με πιάσουν τα 3 χρόνια??? Θα πάρω τα 2 παιδιά μου μακρυά από τον άντρα μου και το σπίτι τους για 3 χρόνια??? και πως θα τα βγάλω πέρα με 2 μωρά σε ένα ξένο μέρος?? Σας παρακαλώ όποιος ξέρει τι θα ισχύει για τις περιπτώσεις όπως την δική μου ας μου απανήσει. Ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος angie78

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Απριλίου 30, 2010, 01:22:09 pm »
Γεια σας.. έχω ένα πρόβλημα. Είμαι νεοδιόριστη και επειδή εμεινα έγκυος και έχω πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη, πήρα επαπειλούμενη. Οπότε δεν ξεχρεώνω την οργανική μου.. Τώρα είναι εποχή που δηλώνω προτίμηση για τα οργανικά κενά, αλλά δεν ξέρω πως να τα δηλώσω γιατί δεν ξέρω αν σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο θα ξεχρεώσω σε 1 ή σε3 χρόνια.. Αν είναι να ξεχρεώσω σε 1 χρόνο να πάω σε κάποιο απομονομένο χωριό για να πάρω και μόρια, αλλά αν είναι 3 θα προτιμήσω να δηλώσω σε κάποιο πιο μεγάλο μέρος για να μπορώ να αφήνω και τα παιδιά μου σε κάποιο παιδικό σταθμό.. Ειλικρινά είμαι σε απόγνωση... Τι θα κάνω αν με πιάσουν τα 3 χρόνια??? Θα πάρω τα 2 παιδιά μου μακρυά από τον άντρα μου και το σπίτι τους για 3 χρόνια??? και πως θα τα βγάλω πέρα με 2 μωρά σε ένα ξένο μέρος?? Σας παρακαλώ όποιος ξέρει τι θα ισχύει για τις περιπτώσεις όπως την δική μου ας μου απανήσει. Ευχαριστώ πολύ

Με επαπειλούμενη ξεχρεώνεις οργανική.
Το ζήτημα είναι ότι λόγω της διετίας πρέπει να κάτσεις έναν ακόμη χρόνο στον τόπο διορισμού (τον οποίο θα ξεχρεώσεις με την άδεια λοχείας και ανατροφής.) Επομένως δεν θα πας εκεί που διορίστηκες και φέτος (2010-2011) αλλά το Νοέμβριο θα κάνεις κανονικά αίτηση μετάθεσης.
Από εκεί και πέρα καλη επιτυχία σε αυτήν.
Τα τρία χρόνια θα πιάσουν τους νεοδιόριστους 2010-2011. Εσένα σε πιάνει η διετία, αλλά τα είπαμε για αυτήν. Σου έκατσε καλά λοιπόν, τελικά, ε? Καλό κουράγιο!

Αποσυνδεδεμένος mrsour

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 30, 2010, 01:27:29 pm »
σε ευχαριστώ πολύ πολύ.. έχω αγχωθεί πολύ με τα νέα μέτρα της υπουργού μας... έρχονται δύσκολες μέρες για όλους μας... φτύσαμε αίμα για να διοριστούμε και τώρα μας περιμένει καινούργιος εφιάλτης

Αποσυνδεδεμένος vaios

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Αυγούστου 09, 2010, 11:33:38 pm »
Οι φετινοί διορισμοί είναι για τρία χρόνια στο τόπο διορισμού?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182659
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)