*

Αποστολέας Θέμα: Νεοδιόριστοι και τριετία  (Αναγνώστηκε 227719 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ: Νεοδιόριστοι και τριετία
« Απάντηση #196 στις: Αυγούστου 17, 2010, 12:17:20 pm »
ναι έχω πρόβλημα και δεν είμαι διατεθιμένη να το αφήσω έτσι!διορίστηκα και Κυκλάδες και θεωρώ ότι είναι εφιάλτης να βρεθώ σε ένα μικρό νησάκι για 3 χρόνια!'ελεος παιδιά!ας με λυπηθεί κάποιος!άσε που απ΄ότι είδα Κυκλάδες διορίστηκας πολοί που δεν θα ήθελα ούτε ζωγραφιστούς να δω!οκ θα τους φάω στη μάπα στην ορκομωσία όχι όμως και 3 ολόκληρα χρόνια!

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=17492.msg279998#msg279998

εδώ όμως στην απάντηση 9 βλέπω να γράφεις άλλα, ότι δεν σου άρεσε η Α Θεσ/κης αλλά θα προτιμούσες νησί  ;) ;)
Επίσης είδα ότι δεν έχεις μωρά κλπ οπότε γιατί να σε λυπηθώ???
Συμπαραστέκομαι στην αγανάκτηση κάποιων με οικογένεια ( και όχι όλων γιατί μερικοί σύζυγοι μπορούν να ακολουθήσουν) αλλά όχι, δεν λυπάμαι τους ελεύθερους και μάλιστα όταν έχουν δηλώσει και γραπτώς ότι τους αρέσουν τα νησάκια.Και επίσης δεν λυπάμαι όσους πιστεύουν ότι δεν θα έχουν καλή παρέα στο σχολείο!!!!!Δώσε μου ένα σοβαρό λόγο κι εγώ θα σε υποστηρίξω, δώσε μου ένα σωστό επιχείρημα και θα πω και συγνώμη......
μα δε ζήτησα την λύπηση σου!ναι μου αρέσουν τα νησάκια και θα μπορούσα να μείνω για ένα χρόνο,επουδενι για 2 (γιαυτο και δεν έβαζα δυσπρόσιτα)όσο αναφορά το γεγονός ότι δεν έχω παιδιά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθήσω σε νησί 3 χρόνια γιατί ξέρεις Μάγδα τα παιδιά για να γίνουν θέλουν δύο και δεν γίνιονται από απόσταση!δεν αντιλέγω ότι έχουν δίκιο οι παντρεμένοι αλλά και εμείς κάποτε πρέπει να κάνουμε οικογέεια.άλλωστε απάντησα σε ένα θέμα που άνοιξε κάποιο μέλος και λέω την άποψή μου!δεν ζητάω λύπηση ούτε ελεημοσύνη από κανένα !είναι ένα θέμα το οποίο με ή χωρίς παρέα θα το ψάξω και θα διεκδικήσω το δικαίωμα που μου δίνει το ΦΕΚ διορισμού που έχω!

???  ???  ???
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:48:30 »

Αποσυνδεδεμένος Lora75

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Αυγούστου 17, 2010, 12:20:28 pm »
Eγώ προτείνω από την πρώτη στιγμή να διεκδικησουμε τα δικαιώματά μας γιατί όλοι μιλάνε μόνο για τις υποχρεώσεις μας.Η τριετία είναι άδικη και μοιαζει περισσότερο με τιμωρία.Πραγματικά δεν έχει λόγο ύπαρξης.Θα οδηγήσει σε διαζύγια, οικονομική εξουθένωση, κοινωνική απομόνωση κλπ.Όλα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια για τους αφελείς.Εγώ νοιωθω οτι κάποιος μισεί τους εκπαιδευτικούς γιατι πρόκειται για μεταχείριση περίεργη.Τι στιγμή μάλιστα που δεν είναι σίγουρο ότι θα τοποθετηθούν όλοι σε μέρη με πολλά μόρια για να επιστρέψουν γρήγορα σπίτι τους.Ίσως κάποιοι μείνουν περισσότερο από τριετία.Μην ξεχνάτε συνάδελφοι ότι στην πορεία όποιος παίρνει μετάθεση θα υπηρετεί υποχρεωτική διετία.Οπότε αν δεν έχουμε αρρωστήσει με τους μισθούς πείνας και με αυτά που θα περάσουμε θα δούμε το σπιτάκι μας ύστερα από πολύ καιρό.Δεν είμαι απαισιόδοξη αλλά ρεαλίστρια.Τα πράγματα θα χειροτερέψουν όσο αφήνουμε κάποιους να μας δουλεύουν.Ούτε θα περιμένω πότε θα νοιαστεί κάποιος για μένα (πχ συνδικαλισμός).Προσωπικά θα συμβουλευτώ σχετικό δικηγόρο και ότι μπορώ θα κανω.Πιστεύω χωρίς να είμαι ειδική ότι ίσως μπορούμε  να ξεχρεώσουμε την τριετία με απόσπαση(αφού δε θα είναι δική μας υπαιτιότητα).ο νόμος πουθενά δε λέει ότι ο νεοδιόριστος δε δικαιούται απόσπαση.Δεν καταλαβαίνω ειδικά όσοι διορίστηκαν μέσω ασεπ γιατί πρεπει να έχουν διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με αυτούς που διορίστηκαν περυσι απο ασεπ.Καλή τύχη σε όλους τους νεοδιόριστους

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Αυγούστου 17, 2010, 12:47:59 pm »
Tο διορισμό οι περισσότεροι καθηγητές τον καταφέρνουν περνόντας δια πυρός και σιδήρου. Το να αναγκάσεις κάποιον, που παραμελούσε 2 χρόνια τα παιδιά του για να διαβάσει για τον ασεπ ή που τα είχε παρκάρει σε πεθερές και συμπεθέρες για να τρέχει να μαζεύει μόρια, να μείνει 3 χρόνια στον τόπο διορισμού του είναι απάνθρωπο τουλάχιστον. Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν πρέπει να μετακινηθείς με καράβια και αεροπλάνα. Οι νεοδιορισθέντες θα έρθουν σε οικονομικό αδιέξοδο και τα προβλήματα εντός οικογενείας που θα προκύψουν θα είναι πολλά και σοβαρά. Ο κάθε ένας μας ξέρει τι αφήνει πίσω του. Από παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και άρα πρέπει να συντηρηθούν 2 και 3 σπίτια με κομμένους μισθούς και επιδόματα,από μωρά που πρέπει να τα μείνουν με τον γονιό,από άρρωστους γονείς κτλ κτλ κτλ. Είναι επίσης απαράδεκτο οι επιτυχόντες του ίδιου διαγωνισμού να διορίζονται με διαφορετικούς όρους.
Όλοι οι παραπάνω έχουν την αμέριστη συμπαράστασσή μου. Δε μπορώ όμως να δικαιολογήσω κανέναν ιδιότροπο που δυσανασχετεί επειδή στην ωρκομοσία,ίσως και στο σχολείο θα συναστραφεί άτομα που δε γουστάρει και αυτό το θεωρεί μείζον θέμα (αυτούς τους ρώτησε άραγε?) ! Δε μπορώ να δικακιολογήσω κανέναν που είχε την τύχη να μην αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις και γκρινιάζει γιατί δεν του αρέσει το νησί. Αλλά ρε παιδιά η αλήθεια είναι ότι αυτός που έμαθε να παλεύει,απλά θα συνεχίσει να παλεύει και με ακόμη περισσότερη δύναμη. Ο αχάριστος και ο μίζερος όπου και να βρεθεί θα γκρινιάξει και δεν παίζει να βρει την παρέα που θέλει, είτε τους γνωρίζει ήδη,είτε όχι.

ΥΓ: Πως φαίνονται όμως ρε παιδί μου οι γεροντοκόρες ε?!

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Αυγούστου 17, 2010, 12:56:23 pm »
  k.d.pe03  εσύ έχεις πρόβλημα που διορίστηκες???
ναι έχω πρόβλημα και δεν είμαι διατεθιμένη να το αφήσω έτσι!διορίστηκα και Κυκλάδες και θεωρώ ότι είναι εφιάλτης να βρεθώ σε ένα μικρό νησάκι για 3 χρόνια!'ελεος παιδιά!ας με λυπηθεί κάποιος!άσε που απ΄ότι είδα Κυκλάδες διορίστηκας πολοί που δεν θα ήθελα ούτε ζωγραφιστούς να δω!οκ θα τους φάω στη μάπα στην ορκομωσία όχι όμως και 3 ολόκληρα χρόνια!

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=17492.msg279998#msg279998

εδώ όμως στην απάντηση 9 βλέπω να γράφεις άλλα, ότι δεν σου άρεσε η Α Θεσ/κης αλλά θα προτιμούσες νησί  ;) ;)
Επίσης είδα ότι δεν έχεις μωρά κλπ οπότε γιατί να σε λυπηθώ???
Συμπαραστέκομαι στην αγανάκτηση κάποιων με οικογένεια ( και όχι όλων γιατί μερικοί σύζυγοι μπορούν να ακολουθήσουν) αλλά όχι, δεν λυπάμαι τους ελεύθερους και μάλιστα όταν έχουν δηλώσει και γραπτώς ότι τους αρέσουν τα νησάκια.Και επίσης δεν λυπάμαι όσους πιστεύουν ότι δεν θα έχουν καλή παρέα στο σχολείο!!!!!Δώσε μου ένα σοβαρό λόγο κι εγώ θα σε υποστηρίξω, δώσε μου ένα σωστό επιχείρημα και θα πω και συγνώμη......
μα δε ζήτησα την λύπηση σου!ναι μου αρέσουν τα νησάκια και θα μπορούσα να μείνω για ένα χρόνο,επουδενι για 2 (γιαυτο και δεν έβαζα δυσπρόσιτα)όσο αναφορά το γεγονός ότι δεν έχω παιδιά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθήσω σε νησί 3 χρόνια γιατί ξέρεις Μάγδα τα παιδιά για να γίνουν θέλουν δύο και δεν γίνιονται από απόσταση!δεν αντιλέγω ότι έχουν δίκιο οι παντρεμένοι αλλά και εμείς κάποτε πρέπει να κάνουμε οικογέεια.άλλωστε απάντησα σε ένα θέμα που άνοιξε κάποιο μέλος και λέω την άποψή μου!δεν ζητάω λύπηση ούτε ελεημοσύνη από κανένα !είναι ένα θέμα το οποίο με ή χωρίς παρέα θα το ψάξω και θα διεκδικήσω το δικαίωμα που μου δίνει το ΦΕΚ διορισμού που έχω!

Τελικά ρε κοπελιά να σε λυπηθούμε ή να μη σε λυπηθούμε?
Επειδή βλέπω ότι ζορίζεσαι άσχημα,θα σου πρότεινα να κάτσεις σπιτάκι σου. Προέχει η υγεία μας και άμα είναι να πας κι εσύ να αποτρελαθείς και τα παιδιά να τα χαζέψεις,άσε τη θέση για κανέναν άλλον που μπορεί να την έχει και μεγαλύτερη ανάγκη.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:48:30 »

Αποσυνδεδεμένος Lora75

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #200 στις: Αυγούστου 17, 2010, 01:02:03 pm »
Να μην ξεφύγουμε όμως από το θέμα που είναι η άδική και απαράδεκτη τριετία.Οι μίζεροι παντού θα υπάρχουν.Το θέμα είναι να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες στα σχολεία για να μην καταντήσουμε όλοι μίζεροι.Με γκρίνια και μεταξύ μας τσακωμους δεν αλλάζουμε τίποτα.Το διαίρει και βασίλευε είναι τακτικές που μας βλαπτουν.Και η άγνοια το ίδιο.Αν όμως δημοσιοποιηθεί η πραγματική κατάσταση που επικρατει και οι δυσμενείς συνθήκες που πραγματικά στα σχολεία τότε θα καταλάβουν και οι απέξω ότι κάποιοι τους κοροιδεύουν μαζικώς

Αποσυνδεδεμένος josua

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Αυγούστου 17, 2010, 01:30:26 pm »
ειλικρινα το εκτρωμα της 3ετιας ενα πραγμα μονο αποδεικνυει:
οτι το ελειμμα ισονομιας και οργανωσης η Διαμαντω ειναι τελειως ανικανη να το αντιμετωπισει και να το διορθωσει.
αυτη η υποχρεωτικη παραμονη για 3 χρονια ειτε εισαι Κορινθο ειτε στη Σαμοθρακη μονο με "ποναει χερι κοβει χερι" μπορει να συγκριθει.
ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω γιατι να μην εχει ο εκπαιδευτικος που διοριστηκε π.χ. στη Χαλκη και εχει οικογενεια στην Αθηνα, να διεκδικησει με αξιοκρατικα κριτηρια τη μεταθεση του καπου πιο κοντα στην οικογενεια του πχ Ευβοια,Φθιωτιδα??
να βλεπει την οικογενεια του εστω καθε Σ/Κ και οχι Χριστουγεννα-Πασχα-Καλοκαιρι.
Αμα εχει τα μορια και υπαρχουν κενες θεσεις γιατι να μη μπορει?????
Επισης διαφωνω με οσους ειπαν οτι ΟΚ οι παντρεμενοι με οικογενεια αλλα οι αλλοι να μην γκρινιαζουν.
Δηλαδη οι νεοδιοριστες μη παντρεμενες στα 27-29 δεν εχουν δικαιωμα να προγραμματισουν τη ζωη τους?
Γαμους και τεκνοποιησεις εξ΄αποστασεως δεν ξερω να υπαρχουν!
Εν πασει περιπτωση αυτο το μετρο ειναι για ολους δυσκολο! Για αλλους περισσοτερο και για αλλους λιγοτερο!
Αλλα ειναι αδιανοητο να σου αφαιρει καθε δικαιωμα διεκδικησης μιας εγγυτερης τοποθετησης εφοσον η μοριοδοτηση και οι κενες θεσεις το επιτρεπουν.

Αποσυνδεδεμένος foreman

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Αυγούστου 17, 2010, 02:13:49 pm »
οι συνδικαλιστες   της ολμε  και της δοε  που ειναι ?
που ειναι η οργανωση του εκπαιδευτικου κλαδου?
που ειναι ο πεπες ο κοτσυφακης ο μπρατης...?
αντε καληνυχτα σε ολους μας....
"Υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων σ' αυτόν τον κόσμο, οι καλοί και οι κακοί. Οι καλοί κοιμούνται καλύτερα, αλλά οι κακοί απολαμβάνουν περισσότερο τις ώρες που είναι ξύπνιοι"...

Αποσυνδεδεμένος Lora75

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Αυγούστου 17, 2010, 02:18:26 pm »
Αυτή η αναγκαστική τριετία δεν είναι για καλό κανενός.Δε ζούμε στη δεκαετία του '50.Γιατί να πληρώνουμε διπλά ενοίκια,γιατί να αφήνουμε διδακτορικά ή άλλου είδους σπουδές στη μέση,γιατί να εγκαταλείπουμε συζύγους και παιδιά στο έλεος της μοίρας τους; Όταν μάλιστα υπάρχουν πάρα πολλά κενά και ειδικά φέτος θα μπορούσε η μετακίνηση των εκπαιδευτικών να είναι τέτοια ώστε και κενά να καλυφθούν και να είναι δίπλα στις οικογένειές τους.Στη ζωή πρέπει να διεκδικούμε ποιότητα ζωής για όλους και όχι να αρκούμαστε στα ψίχουλα.

Αποσυνδεδεμένος velis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Αυγούστου 17, 2010, 02:31:56 pm »

Αποσυνδεδεμένος ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Αυγούστου 17, 2010, 04:12:45 pm »
σας ειπα οι γυναικες δεν κανουν για πουθενα!ολη την ωρα γκρινιαζουν για τα παντα και δεν ευχαριστιουνται με τιποτα.ασε που σε καθε διαλειμμα μασαμπουκιαζουν τον αγλεουρα και μετα αναρωτιουνται ..πως παχυνα;....ασε που  τσακωνωνται μεταξυ τους και θαβουν η μια την αλλη στους συλλογους...ειλικρινα το μεγαλυτερο μαρτυριο ενοσ φυσιολογικου αντρα(οχι κατι φυτων που κυκλοφορουν στα σχολεια) ειναι να αναγκαζεσαι να πινεις καφε εσυ 1 νερτζ με 72 μεταπτυχιακα και 12 καρακαξες!!!!!!!!!!!απαιτω επιδομα ανθυγειινων για ολους τους φυσιολογικους αντρες για αυτα που τραβανε μεσα και εξω απο τα σχολεια!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος josua

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Αυγούστου 17, 2010, 04:24:16 pm »
εχεις απολυτο δικιο. λες κ υπαρχουν πολλοι απο μας που θα ελεγαν οχι σε διορισμο. στο κατω κατω μας αρεσει κ μας γεμιζει το επαγγελμα μας. το να ξενιτευτουμε για 3 χρονια ειναι αλλη υποθεση. ειναι αδικο για τους διοριστεους του ιδιου διαγωνισμου να ισχυουν διαφορετικα πραγματα. δεν παυω να αισθανομαι τυχερη που διοριζομαι αλλα η αδικια ειναι αδικια..το μονο καλο ειναι οτι τον 3 χρονο παιρνεις διπλα μορια κ αν εισαι σε δυσπροσυτο ερχεσαι μετα κοντα στο σπιτι σου(αναλογα κ τον κλαδο σου βεβαια κ την περιοχη που στοχευεις)

Έτσι ακριβώς ...Να αρχίσουμε κι εμείς τώρα να γκρινιάζουμε που μείναμε χωρίς το "δώρο" των διπλών μορίων και 3η χρονιά???
Σίγουρα δεν βολεύει κανέναν όλο αυτό, θα συμφωνούσα κι εγώ να αλλάξει, όχι για όλους όμως.....Κάτι πιτσιρίκια με 0 υποχρεώσεις και προβλήματα, όχι 3, αλλά 13 θα τα έβαζα εγώ  ;D ;D ;D
αν εσυ διοριστηκες στα 18 σου αποτελεις θαυμα της φυσεως και μπραβο σου!
τα υπολοιπα ομως "πιτσιρικια" κατα κανονα διοριζονται σε ηλικιες 27+, αρα νομιζω οτι 3 χρονια γι'αυτες τις ηλικιες δεν ειναι και λιγα.

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Αυγούστου 17, 2010, 05:38:45 pm »
Έτσι ακριβώς ...Να αρχίσουμε κι εμείς τώρα να γκρινιάζουμε που μείναμε χωρίς το "δώρο" των διπλών μορίων και 3η χρονιά???
Σίγουρα δεν βολεύει κανέναν όλο αυτό, θα συμφωνούσα κι εγώ να αλλάξει, όχι για όλους όμως.....Κάτι πιτσιρίκια με 0 υποχρεώσεις και προβλήματα, όχι 3, αλλά 13 θα τα έβαζα εγώ  ;D ;D ;D
αν εσυ διοριστηκες στα 18 σου αποτελεις θαυμα της φυσεως και μπραβο σου!
τα υπολοιπα ομως "πιτσιρικια" κατα κανονα διοριζονται σε ηλικιες 27+, αρα νομιζω οτι 3 χρονια γι'αυτες τις ηλικιες δεν ειναι και λιγα.

ΕΕΕΕΕ είπα ότι δεν θα γράψω ξανά εδώ αλλά ειλικρινά με αυτό που γράφεις δεν άντεξα!!!!!!
Ποιός μωρέ διορίστηκε στα 18 και είναι θαύμα της φύσεως????? Πήγαινε σε πιο παλιά μηνύματα ή αν βαριέσαι κοίτα στο προφιλ μου πότε γεννήθηκα.Διορίστηκα 37 ετών και έχω κάτσει ήδη 3 χρόνια.Τώρα οι ""σιτεμένες ""  27χρονες που γράφεις ναι βρε παιδί μου, μέσα στην ατυχία είναι η ζωή τους......

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Αυγούστου 17, 2010, 06:24:39 pm »
Διορισμένοι ξεδιορισμένοι, όλοι πάλι στο pde  ε; Είναι ναρκωτικό ε;
Λοιπόν για τι θέμα της τριετίας το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε, είναι αλλαγή στο νομοσχέδιο. Κι αυτό για να γίνει υπάρχουν προϋποθέσεις. Μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι σκεφτόμαστε και πράττουμε.
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: Αυγούστου 17, 2010, 06:27:38 pm »
Διορισμένοι ξεδιορισμένοι, όλοι πάλι στο pde  ε; Είναι ναρκωτικό ε;
Λοιπόν για τι θέμα της τριετίας το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε, είναι αλλαγή στο νομοσχέδιο. Κι αυτό για να γίνει υπάρχουν προϋποθέσεις. Μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι σκεφτόμαστε και πράττουμε.

Μπορεί να γίνει απλά μια τροποποίηση της τρέχουσας εγκυκλίου διορισμών που να αποκαθιστά τα ισχύοντα στα πλαίσια κατ' αναλογίαν της περσινής φουρνιάς διοριστέων. Η τριετία (αν δεν την ανατρέψουμε πιο πριν, και θα προσπαθήσουμε πολύ γι' αυτό, το εγγυώμαι...) θα πρέπει να ισχύσει για τους διοριστέους του επόμενου ΑΣΕΠ και εντεύθεν...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182729
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)