*

Αποστολέας Θέμα: Νεοδιόριστοι και τριετία  (Αναγνώστηκε 235654 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lion22

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • θα με λατρέψει η Εκπαίδευση??
    • Προφίλ
Απ: Νεοδιόριστοι και τριετία
« Απάντηση #756 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 02:32:05 pm »
Ειναι Δρακουλας ο διευθυντης???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:07:35 »

Αποσυνδεδεμένος firenze

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #757 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 03:14:57 pm »
Νομιζα οτι μιλαω σε μια σελιδα οπου ολοι ζουμε και αισθανομαστε περιπου το ιδιο.Μαλλον εκανα λαθος.Τελικα παντου υπαρχουν εκεινοι που μολονοτι δεν μπορουν να καταλαβουν δεν δυσκολευονται να δωσουν- με καποια ειρωνια παντα-λυσεις στα προβληματα των αλλων.
Κι υστερα περιμενετε να ενεργησουμε ενωμενοι και ολοι μαζι;
Η Διαμαντοπουλου τις οποιες φορες υποχωρησε ηταν μονο οταν εμφανιζοταν στο γραφειο της μια μεγαλη ομαδα ατομων με τα ιδια αιτηματα,οπως δηλαδη εκαναν οι γυμναστες το καλοκαιρι και εξασφαλησαν και παλι τους διορισμους τους.
Αλοιμονο σ'εμας με το καυστικο πνευμα μας...Αν μεταξυ μας οι χαλαροι και ανετοι κρινουν και επικρινουν τους υπολοιπους τοτε με τι ελπιδες προχωραμε;

Αποσυνδεδεμένος pasxalisΠΕ02

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #758 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 03:21:13 pm »
Δεν περιμενω τιποτε πια απ'αυτους. Οι αποσπασεις καθυστερουν μαλλον σκοπιμα ωστε να εξυπηρετησουν προεκλογικα αιτηματα.
Αποφασισα αυτη την Παρασκευη να παραιτηθω.Δεν εχω πει τιποτε ακομη στο σχολειο,ουτε στη Διδε.Η ζωη μου φαινεται αβασταχτη μακρια απ'την οικογενεια.Δεν την παλευω με τιποτε.

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #759 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 03:26:50 pm »
Δεν περιμενω τιποτε πια απ'αυτους. Οι αποσπασεις καθυστερουν μαλλον σκοπιμα ωστε να εξυπηρετησουν προεκλογικα αιτηματα.
Αποφασισα αυτη την Παρασκευη να παραιτηθω.Δεν εχω πει τιποτε ακομη στο σχολειο,ουτε στη Διδε.Η ζωη μου φαινεται αβασταχτη μακρια απ'την οικογενεια.Δεν την παλευω με τιποτε.
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:07:35 »

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #760 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 03:32:27 pm »

Αποσυνδεδεμένος iex

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #761 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 04:23:00 pm »
Ακόμη υπάρχουν και περιοχές όπως η
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 04:27:37 pm από iex »

Αποσυνδεδεμένος iex

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #762 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 04:31:49 pm »
Ακόμα, όποιος έχει την ελπίδα ότι τον επόμενο χρόνο μπορεί να μην είναι μακριά είναι πιο αποδοτικός στη δουλειά σε σχέση με όποιον είναι τόοοοοσο μακριά για 3 χρόνια χωρίς να υπάρχει έστω η χαραμάδα ότι μπορεί να πάει λίγα χιλιόμετρα πιο κοντά. Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι πολύ σημαντικός. 

Αποσυνδεδεμένος chris75

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #763 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 04:42:45 pm »
Νομίζω ότι η απάντηση του athrapis συνοψίζει το όλο ζήτημα!Αυτό που δημιουργεί την ένταση και φόρτιση, κατά κύριο λόγο ψυχολογική, είναι το υποχρεωτικόν της τριετίας. Πολύ σωστά οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι εξεγείρονται, αφού δεν λαμβάνεται τίποτε υπ όψιν,αλλά αποφασίστηκε η τριετία χωρίς να ερωτηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα.Άλλωστε, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι παλιότεροι συνάδελφοι και πριν την τριετία, ήταν πολύ δύσκολη η μετάθεση γρήγορα τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα(Αθήνα και Πειραιά).Πλήθος συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων περιμένουν αρκετά χρόνια(ρωτήστε αυτούς που είναι από Μακεδονία να σας πουν τι γίνεται!!) για να μαζέψουν μόρια μετάθεσης.Αν δει κάποιος τις βάσεις μεταθέσεων των φιλολόγων ΠΕ02 πχ.ως το 2007, με την ενδιάμεση σχετική πτώση βάσεων το 2008 και τη σταθεροποίηση του 2009, αλλά και την απογείωση του 2010(βλ. 92 μόρια στην ανατολική αττική, τη δ αθήνας που δεν άνοιξε καθόλου!!)αντιλαμβάνεται τι λέω και εννοώ!Λόγω της υψηλής ,αναπόφευκτα, ψυχολογικής εντάσεως που συσσωρεύεται γύρω από το θέμα της τριετίας, υπάρχει σε κάποιους η αίσθηση ότι η κατάργηση της τριετίας σημαίνει και μετάθεση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και το άγχος. Έχετε απόλυτο δίκιο συνάδελφοι νεοδιόριστοι σε αυτά που ζητάτε, απλά πρέπει να υπάρχει,όπως ορθά αναφέρθηκε παραπάνω, νηφαλιότητα και προσπάθεια για ψυχική ηρεμία, ώστε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικότερα το όλο ζήτημα.Για μένα σημαντικότερο πράγμα από την ψυχική μας ηρεμία δεν υπάρχει και το χρειαζόμαστε στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε!Μην τους χαρίσετε με κανέναν τρόπο την ευχαρίστηση ότι μας έχουν καταβάλλει ψυχικώς, τότε χάνεις το παιχνίδι!Όσο για τη μετάθεση να πω ότι κάποια στιγμή θα έρθει ,αλλά αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα, προ της καθιέρωσης της τριετίας, είναι ότι , τουλάχιστον για την περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά δεν ήταν ούτε τόσο εύκολη ούτε τόσο γρήγορη η μετάθεση και αναφέρομαι στην ειδικότητα μου, των φιλολόγων ΠΕ02 με την εξαίρεση της μεγάλης πτώσης των βάσεων του 2008 και τη σχετική άνοδο του 2009.Όπως μου έλεγε κάποιος παλιός συνάδελφος, όταν πρωτοδιορίστηκα και ήμουν και εγώ κάπου... στα σύνορα!!,αυτό που δεν πρέπει να κάνεις ,ώστε να μην αγχώνεσαι είναι να μην αρχίσεις να μετράς αντίστροφα, μέχρι την περίοδο των μεταθέσεων, διότι είναι πιθανόν, όπως και έγινε , να θεωρήσεις σίγουρη τη μετάθεση, που μπορεί όμως να μην έρθει όποτε τη θέλεις! Ίσως αυτά να ακούγονται σκληρά,αλλά θα σας βοηθήσουν στο θέμα του άγχους!Φυσικά να επαναλάβω ότι έχετε απόλυτο δίκιο και άλλωστε πρέπει και εμείς οι παλιότεροι να γνωρίζουμε ότι και για εμάς καθιερώθηκε η διετής παραμονή, όταν πάρεις μετάθεση, όπως επίσης να αναφερθεί και το γεγονός της ουσιαστικής καθήλωσης!!!!! χιλιάδων συναδέλφων, αφού ούτε μεταθέσεις έγιναν εφέτος,όύτε πολλές αποσπάσεις!, υπάρχει και σχετικό άρθρο στο διαδίκτυο περί καθηλώσεως, από το οποίο άντλησα και την σχετική λέξη!Είναι ένα ευρύτερο σχέδιο διακοπής της μετακίνησης των εκπαιδευτικών για εξοικονόμηση( μέσω της μείωσης διορισμών μονίμων), υποτίθεται, πόρων, το οποίο πρέπει να μας  απασχολήσει όλους παλιούς και νέους!!

Αποσυνδεδεμένος dsouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #764 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 07:45:37 pm »

Αποσυνδεδεμένος pasxalisΠΕ02

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #765 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 08:04:56 pm »

Συνάδελφε δεν ζητάμε, οι νεοδιόριστοι, να πάμε στα σπίτια μας. Φέτος οι περιοχές διορισμού για πολλές ειδικότητες ήταν μόνο παραμεθόριες. Ζητάμε το αυτονόητο. Να έχουμε το δικαίωμα αίτησης μετάθεσης απο τον πρώτο χρόνο όπως συνέβαινε τόσα χρόνια. Το αν θα παίρναμε μετάθεση ή όχι είναι άλλη ιστορία. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση οι μόνιμοι διορισμοί έχουν γίνει απαγορευτικοί για συναδέλφους που έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις μια και είναι υποχρεωμένοι να μείνουν μακρυά απο την οικογένεια τους (σύζυγο, παιδιά ) και να συντηρούν δύο και τρία σπίτια.   
Ναι, συνάδελφε, με βρίσκεις και μένα απολύτως σύμφωνο με όσα λες. Εξάλλου η τριετία πέρα από ταλαιπωρία δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό, αφού κρατά συναδέλφους σε μια περιοχή δεμένους τοποθετώντας τους σε σχολείο που στις πλείστες των περιπτώσεων δεν θα βρίσκονται στο ίδιο τον επόμενο χρόνο, ειδικώς στη δευτεροβάθμια. Είπα τη γνώμη μου παραπάνω στη συνάδελφο πάνω στο ζήτημα της παραίτησής της.

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #766 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 11:21:25 pm »
Τι γίνεται, βρε παιδιά τώρα; Προσπαθούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλο; Ακόμα και αν κάποιος έχει διοριστεί στον τέλειο νομό, με τις τέλειες συνθήκες και θέλει να μείνει εκεί 500 χρόνια (σχήμα λόγου, φυσικά) η διάταξη που αφορά στην υποχρεωτική τριετή παραμονή στην περιοχή διορισμού παραμένει αντισυνταγματική. Τελεία και παύλα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι - και ειδικότερα οι παλιότεροι - γιατί είναι ιδιαίτερα κρίσιμο: αν επιτρέψουμε να επιβάλλονται "αναίμακτα", εννοώ χωρίς την παραμικρή αντίδραση, τέτοιου είδους ευθέως αντισυνταγματικές διατάξεις, Κύριος οίδε τι άλλο μας περιμένει!!! Αφήστε που εμένα μου έχει "σφηνωθεί" και μία άλλη ιδέα: ο 3848 λέει ότι θα πρέπει να παραμείνουμε ως νεοδιόριστοι τρία χρόνια στην περιοχή διορισμού. Και ότι οργανική θα πάρουμε τον τρίτο χρόνο. Λέει επίσης ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να παραμείνουν για 2 χρόνια στην οργανική τους. Και αναρωτιέμαι: μήπως θα πρέπει να μείνουμε τελικά 4 χρόνια (2 καλύπτοντας λειτουργικά κενά και ακόμα 2 στην οργανική);;; Λέω, μήπως... Μην σας κάνει εντύπωση αν μας το ξεφουρνίσουν και αυτό! Είναι ζήτημα ερμηνείας της διάταξης...
Καλύτερα να κατανοείς λίγα παρά να παρανοείς πολλά...

Αποσυνδεδεμένος paidagwgos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #767 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 10:21:13 am »

Αδυνατώ να στειλω μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο γιατι μάλλον έχει κολλησει.Παρακαλώ τον συναδελφο που οργανώνει αυτη την διαδικασια να μου δωσει  κάποιο αλλο τρόπο να στείλω τα στοιχεία μου

Αποσυνδεδεμένος dsouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #768 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 12:49:45 pm »
Στείλε pm στο μέλος velis.

Αποσυνδεδεμένος velis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #769 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 02:35:10 pm »
Γειά σας παιδιά.

Στείλτε pm όσοι δεν μπορείτε μέιλ.

Mary2 το φαξ που μου έδωσες δεν ανταποκρίνεται ( καλεί και δεν το σηκώνει κανείς ούτε γυρνάει σε φαξ - έλεγξέ το σε παρακαλώ- ήταν η σειρά σου να σου στείλω τον Πίνακα για υπογραφή και λόγω αυτού πήγα στον επόμενο).

Σας ενημερώνω ότι δεν θα έχω πρόσβαση σε ίντερνετ από αύριο μέχρι και την επόμενη Πέμπτη. Οπότε θα τα πούμε την άλλη Παρασκευή και θα συνεχίσω τη διαδικασία.

Επίσης μου λείπουν ακόμη τα μέιλ και φαξ 3 μόνο μελών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, vpdt, iex και PADA. Παρακαλώ όπως ανταποκριθούν το συντομότερο. 

Κάντε λίγο υπομονή και θα λάβατε όλοι όσοι στείλατε φαξ τον Πίνακα για υπογραφή. Οσοι πάλι δεν στείλατε φαξ , παρακαλώ να το κάνετε.

Συνάδελφοι , ο συντονισμός είναι αρκετά δύσκολος , γιατί δεν τελειώνει με μία επικοινωνία με τον καθένα σας, οπότε παρακαλώ να μην καθυστερείτε σε ό,τι σας ζητάω (γιατί περιμένουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι και καθυστερεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας).

Τέλος, μην πτοείστε από τις διαφορετικές απόψεις για την τριετία. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστέυει και να λέει ό,τι θέλει- ειδικά όταν είναι "έξω από το χορό" , όταν συμβεί και σ' αυτόν τότε θα δει τα πράγματα και από την άλλη όψη.

Ευχαριστώ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32928
  • Τελευταία: Special ed
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185873
  • Σύνολο θεμάτων: 19496
  • Σε σύνδεση σήμερα: 745
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144