*

Αποστολέας Θέμα: Γρίπη και κλείσιμο σχολείων για τα Χριστούγεννα 1 βδομάδα νωρίτερα  (Αναγνώστηκε 144766 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Αλλά επειδή βλέπω ότι πάνε να βγάλουν από την μύγα ξύγκι, φοβάμαι μήπως ούτε μόρια αλλά ούτε μισθό πάρουμε! Θα πουν: οι ωρομίσθιοι αποκλείεται να πάνε στα σχολεία (με τις πλάτες των διευθυντών), άρα γιατί να τους πληρώσουμε να κάθονται; Να σας θυμίσω το άλλο: πέρσυ την μέρα που έκλεισαν τα σχολεία λόγω του Γρηγορόπουλου, την πήραμε;;;;;; Όχι φυσικά! Ήταν δική μας υπαιτιότητα;;;;;;;;; Όχι βέβαια! Κι ήταν μόνο 1 μέρα.

Το εγραψα κι εγω παραπανω, αλλά συναδελφος απαντησε οτι το Υπουργειο την εδωσε πισω εκεινη τη μερα. (Εγω δεν την πηρα ποτε πισω, παντως!)
??? ??? >:( Σοβαρά;! Ούτε εγώ την πήρα. >:( >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Αλλά επειδή βλέπω ότι πάνε να βγάλουν από την μύγα ξύγκι, φοβάμαι μήπως ούτε μόρια αλλά ούτε μισθό πάρουμε! Θα πουν: οι ωρομίσθιοι αποκλείεται να πάνε στα σχολεία (με τις πλάτες των διευθυντών), άρα γιατί να τους πληρώσουμε να κάθονται; Να σας θυμίσω το άλλο: πέρσυ την μέρα που έκλεισαν τα σχολεία λόγω του Γρηγορόπουλου, την πήραμε;;;;;; Όχι φυσικά! Ήταν δική μας υπαιτιότητα;;;;;;;;; Όχι βέβαια! Κι ήταν μόνο 1 μέρα.

Το εγραψα κι εγω παραπανω, αλλά συναδελφος απαντησε οτι το Υπουργειο την εδωσε πισω εκεινη τη μερα. (Εγω δεν την πηρα ποτε πισω, παντως!)

Πες ότι κάνεις πλάκα ??? Επειδή πέρυσι ήμουν αναπληρώτρια, δεν παρακολουθούσα τι γίνεται. Όμως, βρε παιδιά, θυμάμαι ότι πρόπερσι, σε αντίστοιχη φάση, την κηδεία του Αρχιεπισκόπου τις είχαμε πάρει τις ώρες!

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
Εμένα απο το αντιστοιχο γραφειο της πρωτοβάθμιας μου είπαν οτι φυσικά θα πάρουμε τις ώρες! Χωρίς καμία αμφιβολία. Και το ίδιο μετέφεραν και στο σχολείο όπου εργαζομαι.

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Στη Θεσσαλία ακούστηκε ότι θα κλείσουμε 16/12, ακριβώς 1 βδομάδα πριν το καθιερωμένο κλείσιμο στις 23.
Στην Ήπειρο ακούστηκε ότι θα κλείσουμε 11/12.
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
αρα ξεκιναμε το κλεισιμο νωριτερα...

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
ναι!!!!!!!!!!!!!! :-[
Δε λεω, θα ξεκουραστούμε, αλλά είναι άτοπο (μεταξύ μας). Δεν θα ωφελήσει και πολύ, τα φροντιστηρια θα λειτουργουν ακόμη και το κυριοτερο τα περισσότερα σχολεία έχουν ήδη κλεισει μια φορά. Να κλεισουν τα σχολεία αφου θα έχουμε κολλήσει όλοι ποιο το νόημα; Τα σχολεία κλεινουν όταν έχουν κρούσματα και τα περισσότερα παιδιά έχουν ήδη κολλήσει. Εντάξει, κάθονται μια εβδομάδα σπίτι και αναρρώνουν, τα περισσότερα όμως εμφανίζουν συμπτώματα μέσα σε αυτην την εβδομαδα και όταν τα σχολεία ανοιγουν γυρνάνε σχολείο με τα περίφημα δεκατάκια και κολλάνε όποιον δεν είχε κολλήσει εξ αρχης.
Αν τα σχολεία έιχαν κλείσει όλα έναν μήνα πριν για δύο εβδομάδες η κατάσταση θα είχε ελεγχθει καλύτερα ΠΡΙΝ αρρωστησουν τόσα παιδιά. Στο φροντιστήριο που δουλεύω στα περισσσότερα τμήματα έχουν ήδη αρρωστήσει όλα τα παιδιά ή έρχονται με βήχα και δέκατα. Όταν τους λέω γιατί έρχεστε άρρωστα μου απαντάνε "δεν έχουμε και τη γρίπη!"
Αφού πάντως πέρασα και εγώ αυτήν την ιωσούλα με τα δεκατάκια και τον φοβερο βήχα, αρρώστησε και ο γιος μου και η παιδίατρος ήταν βέβαιη ότι αυτό ειναι η γρίπη. Μου είπε ότι οι περισσότεροι την περνάνε τόσο ελαφριά αλλά θελει πολύ προσοχή μετά.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Αφού και οι ωρομισθιοι ειναι υποχρεωμενοι να παρευρισκονται καθημερινα πως θα ηταν δυνατον να μην παρουμε τα μορια? Το θέμα ειναι τι θα τα κανουμε τα καλα μας μοριακια.
Υποχρεωμένοι, μεν αλλά ανατρέξτε στη σχετική εγκύκλιο: Φ.361.1/209/18131/Δ1/22-02-2006 με θεμα
" ... Aποδοχές ωρομισθίων εκπαιδευτικών

Καταβάλλονται αν η μη παροχή εργασίας από μέρους τους δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα. (Έγγραφο 2/41057/0022/2-8-2004 του Γ.Λ.Κ.). Οι αποφάσεις που εκδίδονται από τον αρμόδιο Υπουργό ή το Νομάρχη για την μη λειτουργία των σχολείων λόγω εκλογών ή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, έχουν ισχύ για όλους τους εκπαιδευτικούς, (μονίμους, αναπληρωτές και ωρομισθίους) και ως εκ τούτου, από μόνη της η απόφαση είναι αρκετή, για να δικαιολογήσει την μη παροχή εργασίας από μέρους όλων των εκπαιδευτικών. (Έγγραφο Φ.361.1/209/18131/Δ1/22-02-2006 του ΥΠΕΠΘ)
"
Στα απλά ελληνικά που καταλαβαίνουμε όλοι μας σημαίνει οτι οι ωρομίσθιοι δικαιούνται την αποζημίωση
(κατα συνέπεια και τα μορια).
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Anastasiadesigns, κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων
ναι!!!!!!!!!!!!!! :-[
Δε λεω, θα ξεκουραστούμε, αλλά είναι άτοπο (μεταξύ μας). Δεν θα ωφελήσει και πολύ, τα φροντιστηρια θα λειτουργουν ακόμη και το κυριοτερο τα περισσότερα σχολεία έχουν ήδη κλεισει μια φορά. Να κλεισουν τα σχολεία αφου θα έχουμε κολλήσει όλοι ποιο το νόημα; Τα σχολεία κλεινουν όταν έχουν κρούσματα και τα περισσότερα παιδιά έχουν ήδη κολλήσει. Εντάξει, κάθονται μια εβδομάδα σπίτι και αναρρώνουν, τα περισσότερα όμως εμφανίζουν συμπτώματα μέσα σε αυτην την εβδομαδα και όταν τα σχολεία ανοιγουν γυρνάνε σχολείο με τα περίφημα δεκατάκια και κολλάνε όποιον δεν είχε κολλήσει εξ αρχης.
Αν τα σχολεία έιχαν κλείσει όλα έναν μήνα πριν για δύο εβδομάδες η κατάσταση θα είχε ελεγχθει καλύτερα ΠΡΙΝ αρρωστησουν τόσα παιδιά. Στο φροντιστήριο που δουλεύω στα περισσσότερα τμήματα έχουν ήδη αρρωστήσει όλα τα παιδιά ή έρχονται με βήχα και δέκατα. Όταν τους λέω γιατί έρχεστε άρρωστα μου απαντάνε "δεν έχουμε και τη γρίπη!"
Αφού πάντως πέρασα και εγώ αυτήν την ιωσούλα με τα δεκατάκια και τον φοβερο βήχα, αρρώστησε και ο γιος μου και η παιδίατρος ήταν βέβαιη ότι αυτό ειναι η γρίπη. Μου είπε ότι οι περισσότεροι την περνάνε τόσο ελαφριά αλλά θελει πολύ προσοχή μετά.

Και εγώ την πέρασα αυτή. Και οι γονείς μου, και η γειτονιά. ΟΛΟΙ την περνάνε έτσι. Για να κάνεις το τεστ που δείχνει αν είναι γρίπη θέλει 200 ευρώ. Ε δεν περισσεύουν. Μετά από μία βδομάδα όμως ίωσης ΔΕΝ κολλάς κανέναν. Στην πρώτη βδομάδα κολλάει

Αποσυνδεδεμένος ekpaideytikos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Αν τα σχολεια τελικα κλεισουν πιο νωρις, αυτο θα συμβει με μια αποφαση που θα αφορα όλη την Ελλαδα ή ανα περιοχες θα αποφασιστει και διαοφρετικο. Δηλαδη, μπορει στην Μακεδονια να κλεισουν και στη Θρακη όχι; Αν καποιος γνωριζει κάτι....
Ευχαριστω!
"Let's get together and feel all right" ΠΕ86.ΕΑΕ

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Αν τα σχολεια τελικα κλεισουν πιο νωρις, αυτο θα συμβει με μια αποφαση που θα αφορα όλη την Ελλαδα ή ανα περιοχες θα αποφασιστει και διαοφρετικο. Δηλαδη, μπορει στην Μακεδονια να κλεισουν και στη Θρακη όχι; Αν καποιος γνωριζει κάτι....
Ευχαριστω!

Η απόφαση βγαίνει από την κάθε νομαρχία για την περιοχή της.

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Ευχαριστω!

Ανάλογα με τα κρούσματα.
Αλλά, αν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα για τα Χριστούγεννα, τότε αυτό θα αφορά όλα τα σχολεία και θα είναι απόφαση του Υπουργείου.

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Ευχαριστω!

Ανάλογα με τα κρούσματα.
Αλλά, αν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα για τα Χριστούγεννα, τότε αυτό θα αφορά όλα τα σχολεία και θα είναι απόφαση του Υπουργείου.

συμφωνω με bikini και αρα....το ξεχναμε!

ειναι πραγματι αξιο αποριας γιατι συζηταμε ενα τετοιο θεμα?
ειναι σαν να εχουμε καποιον στην εντατικη και ρωταμε: λετε να πεθανει πριν τα χριστουγεννα?
λετε? αν ειναι να μη στολισω το δενδρο!, αν ειναι να μη αγορασω γιορτινα! αν ειναι να μη κανω τσουρεκια! αν ειναι να ψαξω να βρω αν εχω μαυρα ρουχα (μη τρεχω τελευταια ωρα), αν ειναι να ακυρωσω το ταξιδι μου στη ντισνευλαντ και να πω στη κουνιαδα μου οτι μαλλον θα παμε εκει να κατσικωθουμε για χριστουνεννα (γιατι της εχω και αχτι)!!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Ευχαριστω!

Ανάλογα με τα κρούσματα.

συμφωνω με bikini και αρα....το ξεχναμε!

ειναι πραγματι αξιο αποριας γιατι συζηταμε ενα τετοιο θεμα?
ειναι σαν να εχουμε καποιον στην εντατικη και ρωταμε: λετε να πεθανει πριν τα χριστουγεννα?
λετε? αν ειναι να μη στολισω το δενδρο!, αν ειναι να μη αγορασω γιορτινα! αν ειναι να μη κανω τσουρεκια! αν ειναι να ψαξω να βρω αν εχω μαυρα ρουχα (μη τρεχω τελευταια ωρα), αν ειναι να ακυρωσω το ταξιδι μου στη ντισνευλαντ και να πω στη κουνιαδα μου οτι μαλλον θα παμε εκει να κατσικωθουμε για χριστουνεννα (γιατι της εχω και αχτι)!!

Μάρκο, αν είναι να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα για τα Χριστούγεννα, να προλάβω να φτιάξω κουραμπιέδες και μελομακάρονα, για να κεράσω τους συναδέλφους μου!  ;D  ;D  :P  :P

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684