0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Την ιδιαιτερότητα του κλάδου την κατανοώ απόλυτα. Εκείνο που δεν κατανοώ είναι πώς μπορεί ένα σεμινάριο ( στο οποίο η μόνη συμμετοχή είναι η οικονομική και τίποτα άλλο) να κάνει ειδικό κάποιον πάνω σε θέματα ειδικής αγωγής !!! Επίσης δεν κατανοώ πώς γίνεται να λέτε πως ειδικά εσεις δεν πρέπει να δίνετε ασεπ. Να δίνετε ασέπ και να καταρτιστούν πινακες βάσει αυτού. Επίσης τα μόρια που παίρνετε να μετράνε μόνο για την ειδική κι όχι για τη γενική παιδεία.
Φυσικά και συμφωνώ μαζί σας ότι ένας τρίωρος διαγωνισμός δεν αποδεικνύει απαραίτητα την αξία ή όχι ενός εκπαιδευτικού. Φυσικά και δεν θέλω να δίνω σε 30 ασέπ ( εχω δώσει ήδη σε 3 - φτάνουν πιστεύω). Φυσικά και δεν απαξιώνω όλους εσάς που έχετε πτυχίο ειδικής αγωγής. Η ένστασή μου αφορά τους έχοντας σεμινάριο ειδικής αγωγής και τα μόρια που μεταφέρονται στους πίνακες της γενικής. Θεωρείτε όλοι εσείς με τα μεταπτυχικά και τους τίτλους ΕΑ ότι τα ατομα των σεμιναρίων έχουν εξειδικευτεί πλήρως με το αντικείμενο, το οποίο όλοι οι υπόλοιποι μελετούσαν 4 ολόκληρα χρόνια και εξεταζόνταν πα΄νω σ'αυτό συνέχεια; Εξειδικεύτηκαν μ' ένα σεμινάριο το οποίο παρακολουθήσαν επειδή εχουν χρήματα; Ξέρουμε όλοι μας πώς παίρνουν την πιστοποίηση τα άτομα αυτά, έτσι δεν είναι; Επιπλέον, όταν λέμε ασέπ ειδικής δεν εννοούμε να εξεταζεστε με βάση την ύλη της γενικής αλλά να ανακοινωθεί σχετική ύλη με το αντικείμενό σας. Αν είναι να διορίζονται όλοι οι εκπαιδευτικοί με ασέπ δεν καταλαβαίνω το λόγο να εξαιρείστε ειδικά εσεις! Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά; Εκείνοι πρέπει συνεχώς να αποδεικνύουν τις γνώσεις τους και στους πίνακες να βρίσκουν μπροστά τους άτομα που απέκτησαν προυπηρεσία από ειδική; Γιατί στους πίνακες να μετράει η προυπηρεσία σας σα να διδάξατε στη γενική; Αφού η προυπηρεσία σας εκεί είναι μηδενική. Αδικο δεν είναι;;
Αγαπητοί συνάδελφοι μην ξεχνάτε τους τρόπους αντίδρασης που προτείνονται σε προηγούμενες σελίδες. Συνεχίζουμε και την περίοδο των γιορτών. Οι συνάδελφοι από επαρχία να επισκεφθούν τους τοπικούς βουλευτές και να εκφράσουν τα θέματά μας. Μετά τις γιορτές καταθέτουμε επερώτηση στη Βουλή για την ΕΑ και συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ. Η απουσία δηλώσεων μπορεί να εμπεριέχει και θετικά στοιχεία, μακριά όμως από εφησυχασμούς.ΥΓ Μην αναλώνεστε να απαντάτε σε εκπαιδευτικούς- κανίβαλους που στρέφονται εναντίον οποιουδήποτε συναδέλφου τους (να πεθάνει και ο γάιδαρος του γείτονα) γράψτε mail για το πρόβλημά μας και στείλτε το στους αρμόδιους.ΥΓ1 Φίλε Κυναίγειρε νομίζω ότι κατάλαβες γιατί σου απάντησα άμεσα κ έντονα ή υπερβολικά. Βλέπεις τι κυκλοφορεί... ο καθένας βγάζει δικούς του νόμους και αξιολογικά συστήματα για να απολυθεί ο συνάδελφος και να μπει ο ίδιος. Αν μπορούσαν θα σε πέταγαν και εσένα από το ΤΕ μετά από τόσα χρόνια ως άχρηστο σεμιναριούχο και μετά από τόση προσφορά, όπως εμάς.