0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είμαι μόνιμη. Για αναπληρωτές δε γνωρίζω δυστυχώς. Όσον α στην προϋπηρεσία, ο χρόνος αυτός είναι υπηρεσιακά νεκρός χρόνος, όμως είναι εξαγορασιμος για τη σύνταξη γιατί αφορά ανατροφή τέκνου. Πιστεύω όμως ότι εφόσον δίνονται δύο μισθοί, λογικά μετράν και οι δύο μήνες ως προϋπηρεσία. Πάντως στη διδε μου που πήρα τηλ για να τους ενημερώσω για το θέμα, το γνώριζαν ήδη και μου είπαν ότι θα πάρω αναδρομικά τα χρήματα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Όντως ισχύουν αυτά. Είμαι σε άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου και κατόπιν επικοινωνίας με τη διδε μου μου επιβεβαίωσαν ότι αναμένουν κάποιες οδηγίες ακόμα και όντως δικαιούμαστε 2 μισθούς. Πολύ καλό νέο αυτό, όσο και η επέκταση του δικαιώματος χρήσης άνευ αποδοχών μέχρι τα 8 έτη.
Καλησπέρα. Η άδεια ανατροφής άνευ αποδοχών που πήρατε ήταν 4 μηνών και τελικά πήρατε κάποιο μισθό το πρώτο δίμηνο; Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε αν είναι υποχρεωτικό να λήγει η παραπάνω άδεια στις 31/8 όπως ισχυρίζονται κάποιες διευθύνσεις. θα σας ήμουν ευγνώμων για την όποια απάντηση.Σας ευχαριστώ
Α. Αυτοδίκαιη λύση υπαλληλικής σχέσης σε περίπτωση μη ανάληψης εντός 1 μηνός από χορήγηση μακροχρόνιας άδειας άνευ αποδοχώνΜε τις διατάξεις του άρθρου 171 του ν. 4823/2021 (ΦΕΚ 136 Α ́/03.08.2021) προστέθηκε εδάφιο στην υποπαρ. 2, παρ. Ε ́ του άρθρου 16 του ν. 1566/1985 (Α ́ 167) περί αυτοδίκαιης λύσης της υπηρεσιακής σχέσης του/της εκπαιδευτικού, στην περίπτωση μη ανάληψης καθηκόντων του/της εντός ενός (1) μηνός από τη λήξη της χορηγηθείσας μακροχρόνιας άδειας άνευ αποδοχών.Ως εκ τούτου, για την άδεια άνευ αποδοχών στους/στις μόνιμους/ες εκπαιδευτικούς οι ειδικές διατάξεις της περίπτωσης Ε ́ του άρθρου 16 του ν. 1566/1985 (Α ́ 167), όπως ισχύουν, διαμορφώνονται ως εξής:«1. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου κεντρικού υπηρεσιακού συμβουλίου, μπορεί να χορηγείται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ιδίως θεραπεία δυσίατων ασθενειών του ίδιου του εκπαιδευτικού ή των μελών της οικογενείας του, αντιμετώπιση δύσκολων περιπτώσεων εγκυμοσύνης, τοκετού και μητρότητας, ολοκλήρωση μεταπτυχιακών σπουδών, ανάγκη προσωρινής εγκατάστασης στο εξωτερικό.2. Άδεια χωρίς αποδοχές που χορηγείται, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παραταθεί πέρα από πέντε (5) σχολικά έτη. Λύεται αυτοδικαίως η υπηρεσιακήσχέση του εκπαιδευτικού, αν εκείνος δεν προβεί σε ανάληψη καθηκόντων, εντός ενός (1) μηνός από τη λήξη της ως άνω χορηγηθείσας σε αυτόν άδειας.».Σημειώνεται ότι για την αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής σχέσης των εκπαιδευτικών της ανωτέρω περίπτωσης, η οικεία Δ/νση Εκπ/σης του/της εκπαιδευτικού εκδίδει διαπιστωτική πράξη που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Καλησπέρα σε όλους! Αυτά που γράφεις αφορούν την παλαιότερη 4μηνη άδεια άνευ αποδοχών, όχι αυτή που αναφέρει η συνάδελφος.Με το νόμο Χατζηδάκη του 2021 δεν ισχύει το "μέχρι τέλος του σχολικού έτους'. Όμως όταν ζητηθεί στην διεύθυνση πρέπει να γίνει ρητή αναφορά για το ποια άδεια άνευ αποδοχών θέλουμε.