0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά να έχουμε!Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς ποιές προυποθέσεις πρέπει να πληρούνται για να προσληφθεί κάποιος σε ιδιωτικό σχολείο.Ισχύει ότι θα πρέπει να έχει υψηλό βαθμό πτυχίου και μεταπτυχιακό;Τα χρήματα που δίνουν που κυμαίνονται περίπου;Ασφάλεια υπάρχει;Ποιο είναι το κλίμα από την πλευρά των καθηγητών και ποιο το επίπεδο των μαθητών;Αξίζει να κάνει κάποιος αίτηση ή είναι χαμένη υπόθεση εκ των προτέρων;Ευχαριστώ!
ας καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου:έκανα δύο φορές τα χαρτιά μου σε όλα τα ιδιωτικά της Αττικής (φιλόλογος), ενώ είχα καταλάβει και είχα βιώσει στο πετσί μου ότι αν δεν έχεις μέσο / δεν είσαι παλιά μαθήτρια, σε ιδιωτικό δεν μπαίνεις (κανόνας). Ακόμα κι αν πας για συνέντευξη μέσω γνωστού (το συνηθέστερο), είναι πολύ πιθανό να "φας πόρτα" (και να ακούς την παπαριά του καθενός). Προσωπικά, είχα πολύ καλό βιογραφικό -βαθμός/μεταπτυχιακό κ.ά.-, αλλά την πρώτη χρονιά δεν είχα προϋπηρεσία σε τάξη.Με κάλεσαν από ένα ιδιωτικό μόλις (!) χωρίς να με έχουν συστήσει και μου είπαν να γράψω σημειώσεις για 1-2 μαθήματα, ώστε να αποφασίσουν. Τελικά δεν έγραψα, για προσωπικούς μου λόγους, οπότε δεν ξέρω και τι απέγινε η θέση...Τη δεύτερη χρονιά, που είχα προϋπηρεσία από φροντιστήριο αγγλικών, με κάλεσαν λόγω βιογραφικού από 3 ιδιωτικά σχολεία. Στο πρώτο -και πολύ ονομαστό- με πέρασαν από δοκιμαστική διδασκαλία και με προσέλαβαν (!!), στα υπόλοιπα δεν πήγα. Εν τω μεταξύ βγήκε και ο ΑΣΕΠ και παραιτήθηκα κι από εκεί.. Συμπέρασμα: είναι πολύ δύσκολο αν είσαι σε κορεσμένη ειδικότητα και δεν έχεις μέσο να μπεις σε ιδιωτικό, αλλά υπάρχουν και ανοίγματα της τύχης για τους επιμένοντες, οπότε ναι, παίζει ρόλο ο βαθμός, το μεταπτυχιακό και κάποια βασική προϋπηρεσία, το τι είσαι και το τι έχεις κάνει εν γένει. Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, με καλύψαν οι προηγούμενοι, με την προσθήκη ότι αν δε σου ανανεώσουν τη σύμβαση στα δύο χρόνια, μπαίνεις πίνακα αναπληρωτών (άρα δρομολογείσαι για το δημόσιο) και αν σε απολύσουν μετά τα 6 διορίζεσαι αυτομάτως και δίπλα στο σπίτι σου (ή την περιοχή που ήταν το ιδιωτικό, δεν θυμάμαι..), τη στιγμή που οι άλλοι ή είναι άνεργοι ή δουλεύουν σε φροντιστήρια/εκδοτικούς οίκους κ.τ.λ και δίνουν αενάως ΑΣΕΠ...
ναι, αυτό είναι το ισχύον καθεστώς σήμερα... να προσθέσω, βέβαια, ότι όταν σε πρωτοπροσλαμβάνουν συνήθως δε σου κάνουν διετή σύμβαση!! πας κάτι σαν ωρομίσθιος/αναπληρωτής (δλδ για δέκα ώρες π.χ., πληρώνεσαι τα 10/21 του μισθού που θα έπαιρνες ως μόνιμος).επομένως, ο χρόνος αρχίζει και μετράει αντίστροφα εφόσον σου κάνουν τη διετή σύμβαση.
δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση και εγώ ό,τι έμαθα το έμαθα μετά από πολύ ψάξιμο.. σιγά μη τα είχαν έτσι φάτσα φόρα!
Παράθεση από: marianthid στις Ιανουαρίου 04, 2010, 12:00:50 amναι, αυτό είναι το ισχύον καθεστώς σήμερα... να προσθέσω, βέβαια, ότι όταν σε πρωτοπροσλαμβάνουν συνήθως δε σου κάνουν διετή σύμβαση!! πας κάτι σαν ωρομίσθιος/αναπληρωτής (δλδ για δέκα ώρες π.χ., πληρώνεσαι τα 10/21 του μισθού που θα έπαιρνες ως μόνιμος).επομένως, ο χρόνος αρχίζει και μετράει αντίστροφα εφόσον σου κάνουν τη διετή σύμβαση.ερωτηση ισως ακουστει γελεια ....αν παραιτηθεις στα 6 χρονια και δεν σε απολυσουν ισχυει το ιδιο;;συγγνωμη που σε ρωτω αλλα δυστυχως για μενα δεν το ειχα ψαξει καθολου το θεμα της ιδιωτικης εκπαιδευσης και δεν γνωριζα οτι μονομιποιεισαι στο δημοσιο μετα απο 6 ετη προϋπηρεσια ...
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Ιανουαρίου 04, 2010, 12:05:44 amΠαράθεση από: marianthid στις Ιανουαρίου 04, 2010, 12:00:50 amναι, αυτό είναι το ισχύον καθεστώς σήμερα... να προσθέσω, βέβαια, ότι όταν σε πρωτοπροσλαμβάνουν συνήθως δε σου κάνουν διετή σύμβαση!! πας κάτι σαν ωρομίσθιος/αναπληρωτής (δλδ για δέκα ώρες π.χ., πληρώνεσαι τα 10/21 του μισθού που θα έπαιρνες ως μόνιμος).επομένως, ο χρόνος αρχίζει και μετράει αντίστροφα εφόσον σου κάνουν τη διετή σύμβαση.ερωτηση ισως ακουστει γελεια ....αν παραιτηθεις στα 6 χρονια και δεν σε απολυσουν ισχυει το ιδιο;;συγγνωμη που σε ρωτω αλλα δυστυχως για μενα δεν το ειχα ψαξει καθολου το θεμα της ιδιωτικης εκπαιδευσης και δεν γνωριζα οτι μονομιποιεισαι στο δημοσιο μετα απο 6 ετη προϋπηρεσια ... Από ότι είχε πάρει το μάτι μου έναν σχετικό νόμο, ισχύει μόνο στην περίπτωση απόλυσης. Θέλει ψάξιμο για επιβεβαίωση όμως.