0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί πρώτη φορά εργάζομαι στο πρωινό πρόγραμμα κι έχω ένα μικρό άγχος για τη βαθμολογία που θα τους βάλω στο τετράμηνο.Σκέφτομαι να μη βάλω σε κανέναν μαθητή κάτω από τη βάση, παρόλο που μερικοί "το αξίζουν" δηλ δεν μου έχουν γράψει καλά στο διαγώνισμα ούτε μου φέρνουν τις ασκήσεις που τους βάζω για το σπίτι. Τα μαθήματα που τους κάνω είναι Κείμενα και Έκθεση. Εσείς τι λέτε; Κάνω καλά; ή μήπως λειτουργήσει για κάποιους αρνητικά και τεμπελιάσουν ακόμα περισσότερο;
Παράθεση από: olgalia στις Ιανουαρίου 19, 2010, 03:24:51 pmΆνοιξα αυτό το θέμα γιατί πρώτη φορά εργάζομαι στο πρωινό πρόγραμμα κι έχω ένα μικρό άγχος για τη βαθμολογία που θα τους βάλω στο τετράμηνο.Σκέφτομαι να μη βάλω σε κανέναν μαθητή κάτω από τη βάση, παρόλο που μερικοί "το αξίζουν" δηλ δεν μου έχουν γράψει καλά στο διαγώνισμα ούτε μου φέρνουν τις ασκήσεις που τους βάζω για το σπίτι. Τα μαθήματα που τους κάνω είναι Κείμενα και Έκθεση. Εσείς τι λέτε; Κάνω καλά; ή μήπως λειτουργήσει για κάποιους αρνητικά και τεμπελιάσουν ακόμα περισσότερο;Τι τάξη έχεις; Αν είναι Γ, ίσως και να κάνεις τα στραβά μάτια και να βάλεις τη βάση. Αν είναι
Έχω και Α' και
Αλλά βασικά αυτό είναι και που με προβληματίζει. Μήπως με το 13 και 14 που βάζουμε σε μαθητές που κανονικά αξίζουν 8 κι 9, τους εφησυχάζουμε και χαλαρώνουν μετά ακόμη περισσότερο! Μήπως με αυτόν τον τρόπο αναπαραγουμε κι εμείς την ήδη προβληματική παιδεία, δηλ για τί να διαβάσουν όταν ξέρουν ότι όλοι θα τους βάλουμε το 13 οπότε θα περάσουν ό,τι και να γράψουν μετά;
Όσο και να το συζητήσουμε το θέμα ,η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ότι οι μαθητές έχουν μάθει πλέον στους μεγάλους βαθμούς και όσοι βάζουν αντικειμενικούς βαθμούς είναι οι κακοί. Φυσικά και δε βοηθάμε έτσι στην αυτογνωσία τους. Και αυτό συμβαίνει πολλές φορές και με καλούς μαθητές που έχουν στόχους. Ακόμα και αυτούς τους χαϊδεύουμε με αποτέλεσμα όταν έρχονται οι βαθμοί των πανελληνίων να πέφτουν απ΄τα σύννεφα.
Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ένας καθηγητής από μόνος του, γιατί θα γίνει το κόκκινο πανί για τους μαθητές.Πρέπει ο σύλλογος των διδασκόντων να αποφασίζει ποια συνολική γραμμή θα ακολουθηθεί.