*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 63769 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 10:47:01 am »
και το κερασάκι θα έρθει στις τελικές εξετάσεις του Ιουνίου, όταν θα έχουν το θράσος (κυρίως η Γ Λυκείου) να κάνετε τα στραβά μάτια,
γιατί πια είναι κεκτημένο δικαίωμα να παίρνουν απολυτήριο άνω του 17. You'll see.....
Ποιοι, δηλαδή, απαιτούν, τα παιδιά;

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:21:46 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 11:02:45 am »
Πάντως, το θέμα των βαθμών είναι μια γελοιότητα. Εγώ έπρεπε να παραδώσω βαθμολογία νωρίτερα, γιατί ζήτησα μια άδεια για εξετάσεις (την οποία και πήρα) και έτσι δεν μπορούσα να παραδώσω βαθμολογία τη Δευτέρα μαζί με τους άλλους. Η διευθύντρια με κάλεσε στο γραφείο να μου πει ότι πρέπει να συμβουλευτώ τους παλιούς συναδέλφους, ώστε να μην υπάρχουν αποκλίσεις. Εγώ μίλησα με τους συναδέλφους μου, αλλά ήταν αυτοί που ζητούσαν διευκρινίσεις από εμένα. Κάποια παιδιά δεν τα ήξερα καν. Κοιτούσαν τους δικούς μου βαθμούς για να βάλουν και αυτοί βαθμούς!!!! Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους βαθμολογούσαν με βάση το διαγώνισμα! Στη Γ' λυκείου ξεκινούσαν από 15, γιατί έτσι είθισται!!!!!!!! Έλεος, ας μας απαλλάξει κάποιος από αυτή τη γελοιότητα. Θέλετε βαθμολογία; Εντάξει, αλλά περιγραφική, αυτή τη βαθμολογία που λέω στο γονιό, όταν έρχεται να με ρωτήσει για το παιδί του.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος amdakos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 11:11:11 am »
και το κερασάκι θα έρθει στις τελικές εξετάσεις του Ιουνίου, όταν θα έχουν το θράσος (κυρίως η Γ Λυκείου) να κάνετε τα στραβά μάτια,
γιατί πια είναι κεκτημένο δικαίωμα να παίρνουν απολυτήριο άνω του 17. You'll see.....
Ποιοι, δηλαδή, απαιτούν, τα παιδιά;
Ορισμένα, τα οποία τους είχαν μάθει να μην κάνουν τίποτα και να παίρνουν 13-14, θα μουτρώσουν που δεν τα άφησαν να αντιγράψουν.
Γιατί να μην πάρουν και 17; Τέτοια ιδέα έχουν αποκομίσει από το εκπαιδευτικό σύστημα.Δυστυχώς, υπάρχουν μεμονομένες περιπτώσεις.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 11:34:28 am »
Δεν πειράζει να στενοχωρήσουμε και λίγο τα παιδιά!  ;)

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:21:46 »

Αποσυνδεδεμένος ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 11:45:55 am »
πέρσι γυμνάσιο, ξεκίνησα από 7.... άλλωστε, είχαν άλλα 2 τρίμηνα μπροστά τους για να διορθώσουν την κατάσταση...και άφησα τους τεμπέληδες να δουλέψουν το καλοκαίρι για σεπτέμβρη!
φέτος σε λύκειο, ξεκίνησα από 9 αλλά δεν θα τους χαριστώ! το σχολείο είναι χώρος εργασίας! εξάλλου το λύκειο είναι επιλογή τους, όχι καταναγκασμός! εμείς υποτιμούμε συνεχώς και απαξιώνουμε την ίδια μας τη δουλειά, με τους χαριστικούς βαθμούς!
μία απορία έχω μόνο και απευθύνομαι στους φιλόλογους. προχθές στην παιδαγωγική συνεδρίαση όλοι οι φιλόλογοι λέγανε:
- ε, κάτι μας λένε....γράψανε βέβαια 2 και 3, αλλά κάτι λένε.
 και αυτό το κάτι είναι 14 και άνω στο τετράμηνο.....
-τι "κάτι" βρε παιδιά σας λένε;
- ε μια φορά το τετράμηνο κάτι θα πουν....
και αυτό είναι 14; ήμαρτον!!!
προσωπικά, είμαι σε σχολείο με 230 παιδιά και έχω μόνο θετική και τεχνολογική κατεύθυνση. έβαλα 4 τεστ, ένα επίσημο επαναληπτικό και 2 εργασίες εργαστηριακές. επίσης ανέθεσα εργασία με χρονικό όριο 3 μηνών (δηλαδή μέχρι χριστούγεννα) να παραδοθούν! νομίζω, ότι με αυτόν τον τρόπο, αν και κουραστικός, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο γονιό να σου πει πως αδίκησες το παιδί του, ούτε όμως και στον εκπαιδευτικό να μην έχει ολοκληρωμένη εικόνα του μαθητή!

Αποσυνδεδεμένος amdakos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 11:50:25 am »
Αυτό λέω και γω, καλύτερα να κάνουμε σωστά τη δουλεια μας και να στεναχωρούμε μερικούς αντί να τους χαϊδεύουμε και να στεναχωρούν εκείνοι εμας. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2010, 12:05:48 pm από amdakos »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 30, 2010, 12:33:39 pm »
Είχα τη τύχη να συμμετάσχω σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση όπου όλοι είχαν κάτι σημαντικό να καταθέσουν. 

ΟΙ

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 01:38:28 pm »
Morgan καλή αρχή...Εγώ ήδη εργάζομαι σε γυμνάσιο,είναι τρίμηνα εκεί και όχι τετράμηνα,βαθμολογία δευτέρου τριμήνου παραδίδουμε τέλος Φεβρουαρίου,οπότε τελειώνουν και τα διαγωνίσματα...

Ευχαριστώ Μέλια. Δηλ. με το που θα πάω θα πρέπει να αρχίσω τα διαγωνίσματα;  :o Μετά πάλι ελέγχους πότε ξαναδίνουμε;
ἔστι δίκης ὀφθαλμός ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 10:53:51 pm »
Καλή αρχή morgan! :)
Γιατί να βάλεις διαγωνίσματα εσύ; Δε θα παραδώσει βαθμολογία ο προηγούμενος καθηγητής; Πάντως, να ξέρεις ότι δεν είναι υποχρεωτικό να βάλεις διαγώνισμα στο

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 11:11:26 pm »
Ευχαριστώ για την απάντηση, karxarias29. Η άλλη κοπέλα έχει ήδη βγει σε άδεια κύησης κι εγώ παρουσιάζομαι την Τρίτη που μας έρχεται. Οπότε πώς θα γίνει; Πώς θα βάλει αυτή βαθμούς; Και μέσα σε 1 μήνα τι συμπέρασμα θα προλάβω να βγάλω από τα παιδιά για να δώσω ελέγχους;;;  :-\

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 31, 2010, 11:50:33 pm »
Να σου πω. Μου έχει τύχει η ίδια, περίπου, φάση, όταν με κάλεσαν Μάιο ωρομίσθια. Η μόνιμη είχε, όπως λες, ήδη βγει σε άδεια κύησης, αλλά της ζήτησε το σχολείο να παραδώσει βαθμολογία και να ορίσει ύλη, τα οποία και έγιναν. Επομένως, έχω την εντύπωση, ότι, αν δε θες, ( επειδή δε θα έχεις άποψη) έχεις δικαίωμα να μην παραδώσεις βαθμολογία. Ξέρω ότι βαθμολογία παραδίδει ο καθηγητής ο οποίος είχε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους μαθητές. Και η συνάδελφος που είναι σε άδεια, δε χρειάζεται να έρθει, μπορεί να στείλει τη βαθμολογία. Σε μας, τουλάχιστον, έτσι είχε γίνει. Απλώς, υποθέτω, ότι με ... εύσχημο τρόπο πάνε να σου πασάρουν τα διαγωνίσματα και τη βαθμολογία :( Ποιος να διορθώνει τώρα μωρέ... άσε να έρθει ... ο ψάρακας να το κάνει! >:(

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 01:42:12 am »
Διαγωνίσματα πρέπει να βάλω, ανεξάρτητα από το αν θα παραδώσω βαθμούς; Μου είπες, αν δεν κάνω λάθος, ότι δεν είναι υποχρεωτικό σ' αυτό το τρίμηνο, ε;

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 01, 2010, 10:39:11 pm »
Όχι, μπορείς να βάλεις και στο Γ τρίμηνο, αν θέλεις.

Αποσυνδεδεμένος gagarin_3

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ04.05
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 14, 2020, 07:30:37 pm »
Παρακαλώ όποιον/α συνάδελφο γνωρίζει κάποια διάταξη σχετικά με τη βαθμολογία τετραμήνου όσον αφορά τους μαθητές ΤΕ και παράλληλης.
Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για τη νομοθεσία που ορίζει ποιος είναι υπεύθυνος για το βαθμό των μαθητών ΤΕ και ποιος για το βαθμό μαθητών της παράλληλης
όπως επίσης και οτιδήποτε τεκμηριώνει πως προκύπτει η βαθμολογία (προφορική επίδοση, γραπτά,διάγνωση, διευκολύνσεις μ.ο. κ.α.)

Το παρακάτω άρθρο ισχύει ή έχει αντικατασταθεί;

Άρθρο 06: Φοίτηση

ιγ) Η ύλη και τα θέματα εξετάσεων για τα μαθήματα των μαθητών που έχουν παράλληλη στήριξη, είναι ίδια με των υπολοίπων μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης και του ΤΕ, μετέχουν στην βαθμολογία μαζί με τους εκπαιδευτικούς του τμήματος και  η βαθμολογία προκύπτει από τον μέσο όρο.

http://www.opengov.gr/ypepth/?p=2162

Ευχαριστώ όποιον/α μπει στον κόπο να απαντήσει παραθέτοντας και την αντίστοιχη πηγή.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182612
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)