Σύνολο ψηφοφόρων: 125
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
killbill ..... δεν ξέρω σε τι σχολείο υπηρετείς, αλλά σε όσα έχω πάει εγώ, έτσι και αποφασίζαν οι 30-50 καθηγητές του συλλόγου να σκάσουν κάποια μέρα στο σχολείο με βιβλία, λάπτοπ και λοιπά συμπράγκαλα με σκοπό να ετοιμάσουν την δουλειά τους μέσα στο γραφείο καθηγητών, θα γινόταν ... .της τσού*** !!!!
Σε παρακαλώ πολύ όταν βγάζεις τα συμπεράσμά σου σχετικά με την εργατική συνείδηση των συναδέλφων, να προσπαθείς να λαμβάνεις υπόψη σου δεδομένα που είναι έξω από τον μικρόκοσμό σου (δλδ τα όποια σχολεία έχεις γνωρίσει, με τον σύλλογο που έχεις γνωρίσει, τις εγκαταστάσεις που έχεις γνωρίσει) και επιπλέον, να προσπαθείς να "φανταστείς" εάν οι κινήσεις που προτείνεις μπορούν στ' αλήθεια να εφαρμοστούν σε μαζική κλίμακα.
Όπως είπα και πριν, μπράβο σου που επιλέγεις να λειτουργείς έτσι στην εργασία σου, αλλά το γεγονός ότι εσύ ΜΠΟΡΕΙΣ και το κάνεις (γιατί σου το επιτρέπει ο ρούτερ που είναι στα 20 μέτρα και όχι στον άλλο όροφο, το γραφείο καθηγητών που έχει καρέκλα να κάτσεις, οι συνάδελφοι που δεν κάνουν πολύ φασαρία, η τουαλέτα που δεν σιχαίνεσαι να πας, τα οικονομικά σου που σου επιτρέπουν να έχεις λάπτοπ, κτλ κτλ) δεν σου επιτρέπει να το "παίζεις μάγκας" (με συγχωρείς για την έκφραση) και να λοιδορείς τους υπόλοιπους συναδέλφους.
ΥΓ: επίσης, μιας και είσαι επιστήμονας άνθρωπος, προσπάθησε να αντιμετωπίσεις την ψηφοφορία που ανάρτησες έστω και στοιχειωδώς επιστημονικά (αν και δεν σπούδασες στατιστική) και άλλαξε τις επιλογές έτσι ώστε να φαίνονται τουλάχιστον αμερόληπτες. Αυτό το "άντε 1-2 ωρίτσες παραπάνω" είναι τουλάχιστον για γέλια
Ξέχασα να αναφέρω ότι άλλη συνάδελφος μου είπε να μην την βάζω πρώτες ώρες γιατί δεν μπορεί να ξυπνάει, άλλη ότι θέλει πρώτες ώρες για να φεύγει μετά να προλαβαίνει τα μαγαζιά ανοιχτά!! Ε ρε γέλια!! Και το λυπηρό είναι ότι αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν δυστυχώς την πλειοψηφία....
Σύνολο: 13 εβδομάδες διακοπών στην Αγγλία .Άρα κι εδώ υπάρχουν 3μηνιαίες διακοπές (συνολικά )http://www.woodlands-junior.kent.sch.uk/customs/questions/education.html
Παράθεση από: syrrahm στις Φεβρουαρίου 03, 2010, 06:28:11 pmΣύνολο: 13 εβδομάδες διακοπών στην Αγγλία .Άρα κι εδώ υπάρχουν 3μηνιαίες διακοπές (συνολικά )http://www.woodlands-junior.kent.sch.uk/customs/questions/education.htmlΜια μικρη διόρθωση - εδω, οι καλοκαιρινες διακοπες μονο, ειναι γυρω στις 12 εβδομαδες ....
Παράθεση από: someone στις Φεβρουαρίου 03, 2010, 08:09:41 pmΠαράθεση από: syrrahm στις Φεβρουαρίου 03, 2010, 06:28:11 pmΣύνολο: 13 εβδομάδες διακοπών στην Αγγλία .Άρα κι εδώ υπάρχουν 3μηνιαίες διακοπές (συνολικά )http://www.woodlands-junior.kent.sch.uk/customs/questions/education.htmlΜια μικρη διόρθωση - εδω, οι καλοκαιρινες διακοπες μονο, ειναι γυρω στις 12 εβδομαδες .... Aπό 1 Ιουλίου ως 31 Αυγούστου, δηλ. περ. 8 εβδομάδες (+ 4 Χριστούγεννα, Πάσχα = περ. 12 εβδομάδες σύνολο) .
Μια μικρη διόρθωση - εδω, οι καλοκαιρινες διακοπες μονο, ειναι γυρω στις 12 εβδομαδες .... + 4 Πασχα και Χριστουγεννα...
Πιστεύω ότι η 3η επιλογή της ψηφοφορίας είναι απαξιωτική. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να μένω περισσότερο στο σχολείο, και κάποιες φορές το έχω κάνει, όχι απαραίτητα επειδή είχα συγκεκριμένη δουλειά να κάνω. Αλλά το θέμα δεν είναι τόσο αυτό. Από τη μια λέγεται πως δεν αμειβόμαστε καλά. Από την άλλη ότι μία υψηλότερη αμοιβή δεν δικαιολογείται από το ωράριο των 21 ωρών.Όμως ποιος εκπαιδευτικός πιστεύετε θα είχε πρόβλημα να εξαντλεί το ωράριο 8-14 αν η αμοιβή ήταν μεγαλύτερη; Αν επίσης μπορούσε να εργαστεί δημιουργικά στο χώρο του σχολείο κατά τις ώρες που δεν διδάσκει; Αν τέλος είχε δικό του γραφείο και γιατί όχι δικό του χώρο μέσα στο σχολείο για να δουλέψει με την ησυχία του. Είναι πολυτέλεια όλα αυτά; Όμως η παρούσα κατάσταση είναι φαύλος κύκλος: Από τη μια λιγότερες αποδοχές για τον εκπαιδευτικό, σχολεία με ακατάλληλους ή και ανύπαρκτους χώρους για εργασία πέραν της διδασκαλίας και από την άλλη μειωμένο ωράριο και μια διοίκηση που κάνει τα στραβά μάτια στην μη τήρηση του ωραρίου 8-14. Έτσι εξουσία και εργαζόμενοι αλληλοκαλύπτονται και ανέχονται ο ένας τις παρατυπίες του άλλου. Αυτό βλέπω εγώ να συμβαίνει.