*

Ψηφοφορία

Είστε ευχαριστημένοι απο την περιοχή τοποθέτησής σας;

Ναι
71 (80.7%)
Όχι
17 (19.3%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 88

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 228470 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dadi

• Πλήρες μέλος
  • Ήταν ένας και δεν έμεινε κανένας.
    • Προφίλ
Απ: Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών
« Απάντηση #364 στις: Ιουνίου 30, 2010, 02:34:15 pm »
Αν μείνει οργανικό κενό που δεν το δηλώνει κανείς τότε θα πάει αυτός που έχει τα λιγότερα μόρια.

... μπορεί καποιος να μου πεί , που υπάρχει αυτή η διάταξη.
Ο κουφός και ο κλανιάρης στέκουν δίπλα στα νταούλια.
MyLastFM : https://www.last.fm/user/Devote

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:42:40 »

Αποσυνδεδεμένος df478

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #365 στις: Ιουλίου 01, 2010, 12:39:53 pm »
Καλησπέρα σε όλους!!!
Έχω μια απορία σχετικά με τα 800 Δημοτικά με αναμορφωμένο πρόγραμμα. Το μάθημα της πληροφορικής είπαν ότι σε πρώτη φάση θα καλυφθεί από το πλεονάζον προσωπικό της δευτεροβάθμιας, μέχρι να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις κτλπ. Ξέρει κανένας με ποιο τρόπο και πιο κριτήριο θα τοποθετηθεί κάποιος σε ένα από αυτά τα Δημοτικά, αν θα δημιουργηθούν αυτές οι οργανικές θέσεις, ή οτιδήποτε άλλο σχετικό;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 01, 2010, 12:59:15 pm από df478 »

Αποσυνδεδεμένος parapara

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #366 στις: Ιουλίου 01, 2010, 07:42:20 pm »
 Ερωτηση συναδελφοι αν και το θεμα πιστευω οτι ξανασυζητηθηκε αλλα δεν βρηκα κατι.
Στην περιοχη που πηρα μεταθεση υπ΄γρχε ενα οργανικο κενο και το πηρε αλλο συναδελφος που ειχε περισσοτερα μορια απο εμενα.
Εμεις θα κληθούμε να καλυψουμε λειτουργικα κενα απο Σεπτεμβρη. Προσκαιρα ο διευθυντης της δευτεροβαθμια μας εβαλε σε καποια σχολεια.
Παρουσιαστηκα χθες και ο διευθυντης μου ειπε οτι το σχολειο αυτο θα χρειαστει μαθηματικο για περιπου 12 ωρες. Επισης μου ειπε οτι με συμφερει να το δηλωσω επειδη σιγουρα θα δημιουργηθει αργοτερα οργανικο κενο λογω των πολλων ωρων και ειναι κριμα να χασω την οργανικη. Ειναι μεγαλο σχολειο και με τον Καλλικρατη δεν προκειται να κλεισει. Τα αλλα σχολεια της περιοχης οπου πηρα μεταθεση εχουν περισσοτερα μορια αλλα δεν ξερω σιγουρα αν εχουν αναγκες απο Μαθηματικο . Επισης επειδη ειναι μικρα με τον Καλλικρατη απο την επομενη χρονια μπορει να κλεισουν (οχι αυτη που μας ερχεται).
Αν δηλωσω το σχολειο με τις 12 ωρες και μετα τα σχολεια με περισσοτερα μορια και καλυψω εκει τις υπολοιπες τα μορια πηγαινουν ποσοστιαια σε σχεση με τις ωρες ?

Ευχαριστω!

(Ξεχασα να πω οτι το σχολειο ειναι μακρια απο το σπιτι μου οποτε με ενδιαφερει η φετινη χρονια και οχι η επομενη. Αρα θα ηθελα το μεγιστο των μοριων ωστε να ελπιζω του χρονου για ευνοικη μεταθεση)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 01, 2010, 07:43:52 pm από parapara »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #367 στις: Ιουλίου 01, 2010, 08:12:48 pm »
Αν σε τοποθετήσουν το Σεπτέμβρη στο σχολείο με τις 12 ώρες και συμπληρώνεις σε άλλο με περισσότερα μόρια, τα μόρια που θα πάρεις θα υπολογιστούν αναλογικά με βάση την εβδομάδα των 5 ημερών.
Αν όμως τοποθετηθείς σε σχολείο με περισσότερα μόρια και συμπληρώνεις σε αυτό με τα λιγότερα, θα παίρνεις για όλες τις μέρες τα μόρια του σχολείου τοποθέτησης.

Όσο για την οργανική, ακόμη κι αν ανοίξει κενό στο σχολείο λόγω συνταξιοδότησης, θα δοθεί ως οργανικό του χρόνου, όταν θα ξαναγίνει διαδικασία οριστικών τοποθετήσεων. Επομένως, την οργανική θα μπορείς να τη διεκδικήσεις τον επόμενο Μάιο-Ιούνιο.
Αφού, λοιπόν, σε ενδιαφέρει μόνο η φετινή χρονιά και το σχολείο δε δίνει πολλά μόρια, δεν έχει νόημα να το δηλώσεις πρώτο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:42:40 »

Αποσυνδεδεμένος marsa

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω τα Μαθηματικα
    • Προφίλ
« Απάντηση #368 στις: Ιουλίου 01, 2010, 09:39:18 pm »
Δεν κατοχυρώνεις την μελλοντική οργανική θέση, επειδή θα καλύψεις από Σεπτέβρη λειτουργικό κενό!
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει το οργανικό αυτού του σχολείου, πήγαινε φέτος σε άλλο με περισσότερα μόρια,
ώστε να έχεις περισσότερες ελπίδες να πιάσεις το οργανικό τον Μάιο.
Φυσικά, τίποτα δεν είναι σίγουρο, γιατί μπορεί να έρθει κάποιος άλλος με μετάθεση και ακόμα περισσότερα μόρια
και να το πάρει τελικά αυτός αντί για σένα.
Την "πληροφορία" που σου έδωσε ο διευθυντής, μπορείς να την αξιοποιήσεις, ελέγχοντας αν στην λίστα με τα οργανικά
του επόμενου Μαίου, έχουν εμφανίσει και το συγκεκριμένο κενό.
Αι νεβερ ριντ σαμθινγκ ριτεν ιν γκρικλις

Αποσυνδεδεμένος parapara

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #369 στις: Ιουλίου 02, 2010, 06:11:26 am »
Ευχαριστώ συνάδελφοι για την απάντηση.
Κάτι ακόμη αν γνωρίζετε : Στα λειτουργικά κενά που θα δηλώσουμε έχω προτεραιότητα εγω γιατί έχω τα περισσότερα μόρια από αυτούς που έχουν μείνει και δεν πήραν οργανική.
Η σειρά που θα τα δηλώσουμε παίζει ρόλο για το ποιος θα παει που?
Δηλαδή πρώτα εξαντλείται όλη η λίστα που θα βάλω εγω και μετά ο επόμενος συνάδελφος?
Η αν ο επόμενος έχει δηλώσει κάποιο σχολείο πρώτο και εγώ δεύτερο θα προτιμηθεί εκείνος?

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω τη (Δημόσια) εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #370 στις: Ιουλίου 02, 2010, 07:14:25 am »
Στα λειτουργικά κενά που θα δηλώσουμε έχω προτεραιότητα εγω γιατί έχω τα περισσότερα μόρια από αυτούς που έχουν μείνει και δεν πήραν οργανική.

Μπορεί το Σεπτέμβριο κάποιος νεοδιόριστός να έχει περισσότερα μόρια (από προυπηρασία, γάμο, παιδιά κτλ) από όλους σας. Σε αυτή την περίπτωση δεν είμαι σίγουρος αν προηγούνται αυτοί που δεν πήραν οργανική το Μάιο.

Δηλαδή πρώτα εξαντλείται όλη η λίστα που θα βάλω εγω και μετά ο επόμενος συνάδελφος?

Σωστό.

Αποσυνδεδεμένος margavare

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #371 στις: Ιουλίου 02, 2010, 07:48:30 am »
Πρώτα τοποθετούνται αυτοί που είναι σε διάθεση και μετά όλοι οι άλλοι (Απόσπαση- εσωτερική απόσπαση- νεοδιόριστοι)

Αποσυνδεδεμένος minouk

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #372 στις: Ιουλίου 02, 2010, 09:10:20 am »
Πρώτα τοποθετούνται αυτοί που είναι σε διάθεση και μετά όλοι οι άλλοι (Απόσπαση- εσωτερική απόσπαση- νεοδιόριστοι)

Αυτό δεν ισχύει παντού.Άλλες δ/νσεις τοποθετούν με βάση την οικογενειακή κατάσταση πρώτα, άλλες συνεξετάζουν μεταθέσεις-αποσπάσεις εντός και άλλες με μόρια.
Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να το ορίζει συγκεκριμένα, απ΄όσο ξέρω τουλάχιστον.

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #373 στις: Ιουλίου 02, 2010, 12:26:30 pm »
Το λογικό είναι αυτό που λέει η margavare  πάντως ...

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #374 στις: Ιουλίου 02, 2010, 12:57:39 pm »
Το λογικό είναι αυτό που λέει η margavare  πάντως ...
Αυτό μου είπαν και από τη δική μου διεύθυνση. Αυτό είναι και το δίκαιο. Δε φταίει αυτός που έκανε αίτηση για μετάθεση και δεν πήρε οργανική.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #375 στις: Ιουλίου 03, 2010, 01:33:15 am »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 11:33:53 pm από glory3 »

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #376 στις: Ιουλίου 03, 2010, 11:04:36 am »
Οι λειτουργικές τοποθετήσεις δεν έχουν αυστηρά κριτήρια.
Ο εκάστοτε δ/ντής εκπ/σης μπορεί να κάνει σχεδόν ό,τι θέλει από τα ακόλουθα.
1. Παντρεμένοι με παιδιά, μετά παντρεμένοι, μετά μοριοδότηση ...
2. Αυστηρά μοριοδότηση...

και το ποιοί θα εμπλέκονται?
1.Διάθεση ΠΥΣΔΕ και αποσπάσεις εντός και αποσπάσεις ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΔΕ όλοι μαζί.
2.Διάθεση ΠΥΣΔΕ και αποσπάσεις εντός μαζί και μετά ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΔΕ...
3.Διάθεση ΠΥΣΔΕ και μετά αποσπάσεις εντός και μετά ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΔΕ...

Άρα 2x3=6 συνδιασμοί !!!

Και φυσικά υπάρχει και η περίπτωση κρατάω κρυφό κενό για μελλοντικό αποσπασμένο γνωστό...!!!

Ποιό είναι το περισσότερο σωστό συνδιάζοντας την ασαφή μέχρι τώρα νομοθεσία?
Σύμφωνα με αιρετό νησιωτικής περιοχής τα δύο 2άρια...

Παντως και η εγκυροτητα της αποψης Φιρτινιδη, που βαλλει εναντιον συγκεκριμενων πρακτικων ορισμενων ΠΥΣΔΕ, σχετικοποιειται και αυτη με τη σειρα της απο την αδυναμια τεκμηριωσης με αναφορα σε συγκεκριμενες διαταξεις της κειμενης νομοθεσιας, αφου, εξαιρεθεισων των διαδικασιων μεταθεσης, οριστικης τοποθετησης των υπο διαθεση/βελτιουμενων εκπαιδευτικων και προσωρινης τοποθετησης των νεοδιοριστων, οι υπολοιπες μετακινησεις/τοποθετησεις, υπο μορφιν διαθεσης/εσωτερικης/εξωτερικης αποσπασης των εκπαιδευτικων, δεν διεπονται απο σαφως ορισμενο νομικο πλαισιο.  Το αποτελεσμα ειναι οι διαφοροποιημενες και παρεκκλινουσες πολιτικες απο ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ αλλα και απο περιπτωση σε περιπτωση εντος του ιδιου ΠΥΣΔΕ, οι οποιες εντεινουν τα φαινομενα της διοικητικης αυθαιρεσιας και ενισχυουν το κομματικο παρακρατος στο Δημοσιο.

Δεν μπορω, ωστοσο, να καταλογισω την αποκλειστικη ευθυνη στην εκαστοτε πολιτικη ηγεσια του υπουργειου παραπαιδειας, δια βιου αμαθειας και θρησκοληψιας για το ομιχλωδες νομικο τοπιο στις μετακινησεις των εκπαιδευτικων, διοτι το τελευταιο ειναι και απορροια της αφλογιστιας των, εν πολλοις, συμβιβασμενων και καθυποταγμενων συνδικαλιστων, οι οποιοι ποτε δεν ασκησαν σοβαρη πιεση στο υπουργειο για δικαιη, σαφη και οριστικη διευθετηση του προβληματος.   
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #377 στις: Ιουλίου 03, 2010, 11:12:13 am »
Αν μείνει οργανικό κενό που δεν το δηλώνει κανείς τότε θα πάει αυτός που έχει τα λιγότερα μόρια.

... μπορεί καποιος να μου πεί , που υπάρχει αυτή η διάταξη.

Αρθρο 15, παραγραφος 12, ΠΔ 100/97.

Εχε υποψιν οτι, ενω το εν λογω χωρίο αναφερεται ρητα στην Α/θμια εκπ/ση, εφαρμοζεται διασταλτικα και στη
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182588
  • Σύνολο θεμάτων: 19473