0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: maryvas στις Μαρτίου 20, 2010, 10:56:25 amθυμαμαι οταν πηγαινα λυκειο αν καποια κοπελα ειχε ολοκληρωσει (και αυτο οταν ειχε σχεση πολυ καιρο) ηταν δακτυλοδεικτουμενη. τωρα αν καποια κοπελα δεν εχει ολοκληρωσει, σε αυτην την περιπτωση ειναι δακτυλοδεικτουμενη. ουτε υπηρχαν αυτα τα οργια στις τουαλετες με πολλους μαθητες κ μια μαθητρια κτλΙσχύει αυτό πράγματι; Επειδή δεν έχω καμία επαφή με τέτοιες ηλικίες γι' αυτό ρωτάω. Δηλαδή σταμάτησε να θεωρείται "παλιοθήλυκο" ας το πω ευγενικά μια κοπέλα που έχει κάνει σεξ σε ηλικία σχολείου; Γιατί στα δικά μου χρόνια όπως λες κι εσύ ήταν κάτι που ντρέπονταν οι κοπέλες να ομολογήσουν...Και αν κάποια το έκανε χωρίς μακροχρόνια σχέση ή ξεπέρναγε τον αριθμό του ενός συντρόφου πέρα απ' αυτά που ακούγονταν εις βάρος της...κάθε ελπίδα για.....γάμο χανόταν!
θυμαμαι οταν πηγαινα λυκειο αν καποια κοπελα ειχε ολοκληρωσει (και αυτο οταν ειχε σχεση πολυ καιρο) ηταν δακτυλοδεικτουμενη. τωρα αν καποια κοπελα δεν εχει ολοκληρωσει, σε αυτην την περιπτωση ειναι δακτυλοδεικτουμενη. ουτε υπηρχαν αυτα τα οργια στις τουαλετες με πολλους μαθητες κ μια μαθητρια κτλ
Μάλλον έχω μείνει λίγο πίσω απ' ό,τι βλέπω. Αν χάνεται το μέτρο σίγουρα δεν είναι κάτι θετικό. Αλλά και αυτό που ζούσαμε εμείς, δηλαδή να είναι κάτι τόσο φυσικό και όμορφο ντροπή και "κακό" ήταν πολύ άσχημο για την ανάπτυξη υγιούς στάσης απέναντι στο σεξ. Και κάτι που προκαλούσε δυσκολία και στις σχέσεις των 2 φύλων.
Παράθεση από: Melina04 στις Μαρτίου 21, 2010, 06:25:59 pm Μάλλον έχω μείνει λίγο πίσω απ' ό,τι βλέπω. Αν χάνεται το μέτρο σίγουρα δεν είναι κάτι θετικό. Αλλά και αυτό που ζούσαμε εμείς, δηλαδή να είναι κάτι τόσο φυσικό και όμορφο ντροπή και "κακό" ήταν πολύ άσχημο για την ανάπτυξη υγιούς στάσης απέναντι στο σεξ. Και κάτι που προκαλούσε δυσκολία και στις σχέσεις των 2 φύλων. Καλύτερα τότε..Τουλάχιστον τότε οι σχέσεις ήταν πιο ειλικρηνείς,τα αισθήματα πιο αληθινά και υπήρχε και πνευματική επικοινωνία...Τότε θα είχαμε σχέση με κάποιον που θα θέλαμε να έχουμε.Πλέον οι σχέσεις γίνονται "για να έχουμε"!Όταν χωρίζαμε εμείς πονούσαμε και μετά από πολύ καιρό συνδέαμε τον πόνο με την αγάπη και όλα γινόταν μια γλυκειά ανάμνηση!Δεν είναι λογικό να έρχονται παιδιά και να λένε "το πρωί χώρισα...το βράδυ θα βγω με τον τάδε..."!Όσο κι αν αλλάζουν οι καταστάσεις πρέπει να μάθουν να νιώθουν!Ο άνθρωπος δεν αποτελείται μόνο από σάρκα αλλά και από πνεύμα!
Αυτό όμως αφορά την πλειοψηφία των περιπτώσεων; Θέλω να πω είναι σύνηθες για ένα παιδί εφηβικής ηλικίας να το κάνει στις τουαλέτες; ή να το κάνει με τον πρώτο τυχόντα επειδή επιβάλλεται; Γενικά είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα και είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά αν αυτό που ζούσαμε εμείς ήταν καλύτερο γιατί θα πρέπει να εξετάσουμε πολλές παραμέτρους. Αυτό στο οποίο πιστεύω θα συμφωνήσουμε όλοι είναι ότι η σεξουαλική ολοκλήρωση δεν είναι καλό να συνοδεύεται από "πρέπει" είτε προς τη μια πλευρά (π.χ όλοι πρέπει να το έχουμε κάνει) είτε προς την άλλη. Και πως θα 'πρεπε να υπάρχει μάθημα σεξουαλικής αγωγής πριν ακόμα φτάσουν στην εφηβεία αλλά και καθ 'όλη τη διάρκεια της.
Πω πω, όντως αυτή την παράμετρο, τη σεξουαλική, δεν την είχαμε θίξει. Και όχι μόνο οι μαθητές μεταξύ τους, αλλά που να το δούμε και από τη σκοπιά του εκπαιδευτικού, που γίνεται θύμα... σεξουαλικής παρενόχλησης! Ειλικρινά χαίρομαι που είμαι γυναίκα και όχι άνδρας εκπαιδευτικός, γιατί, αν παραθέσω αυτά που μου έχουν πει συνάδελφοι, κυρίως από Αθήνα, όλοι οι κάποιας ηλικίας, όπως εγώ, κινδυνεύουν από πολλαπλά εγκεφαλικά!