*

Αποστολέας Θέμα: Διοριστέοι  (Αναγνώστηκε 687074 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Estella80

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διοριστέοι
« Απάντηση #966 στις: Απριλίου 15, 2010, 10:59:56 am »
Ερώτηση: Οι διοριστέοι της δευτερης φουρνιάς, θα γίνουμε κι εμείς
δόκιμοι με μέντορα; Μπορεί νομικά να μας βάλει μέσα στο μέτρο, αφού κατοχυρώσαμε
διορισμό, όταν ακόμα αυτό το πλαίσιο δεν υπήρχε.

Και γενικώς, τι είδους επιμόρφωση θα προλάβει να κάνει στους μέντορες μέχρι το
Σεπτέμβρη; Και τι ρόλο θα παίζει ο βαθμός που θα έχουμε στο τέλος; που θα χρησιμοποιείται;
στη μόνιμη τοποθέτηση;
"A lie told often enough becomes the truth."
-- Vladimir Ilyich Lenin --

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:47:43 »

Αποσυνδεδεμένος lenia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #967 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:42:15 am »
O μέντορας που θα αξιολογεί εμάς από ποιον θα έχει αξιολογηθεί;

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #968 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:56:38 am »
Λοιπόν για να πάψουνε μερικοί-μερικοί να τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι θα μας διορίσει όλους φέτος ακούστε τι είπε η Δ. χθές στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Μετά το 5' 50'' ξεκινά να ξετιλύγει το κουβάρι και σ' ένα σημείο λίγο αργότερα, λέει επί λέξη ότι όσοι είναι στους καταλόγους διορισμού του ΑΣΕΠ θα απορροφηθούν σε δύο δόσεις δλδ φέτος και του χρόνου!....

http://www.skai.gr/player/radio/?mmid=111933

Εκτός κι αν πρόκειται για λόγια του αέρα με σκοπό να κατευναστεί η αυστηρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από δημοσιογραφικούς κυρίως κύκλους σχετικά με την ανάγκη μείωσης των προσλήψεων, στην οποία είναι φανερό ότι ο ΣΚΑΙ επιδίδεται τωρα τελευταία ανελέητα, δεδομένης και της φανερά (ακρο?)-δεξιόστροφης πολιτικής που αντιπροσωπεύει. Ο καθένας ας βγάλει και πάλι τα συμπεράσματά του κι ας κάνει τις εκτιμήσεις του, αλλά νομίζω ότι η επίμαχη δήλωση της Δ είναι τόσο ξεκάθαρη που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να κάνουμε υποθέσεις σχετικά με τις προθέσεις της για σπάσιμο των πινάκων ΑΣΕΠ στα δύο.

Αποσυνδεδεμένος frida_kahlo

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #969 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:58:13 am »
Ωραίο κι αυτό!!!
Εμένα με ενδιαφέρει και τι ακαδημαϊκό επίπεδο θα έχει αυτός ο μέντορας. Γιατί αν έχει πάρει πτυχίο πριν από 20 χρόνια κι από τότε δεν έχει κάνει τίποτα, ενώ εγώ έχω μεταπτυχιακό και εκπονώ και διδακτορικό, να μου λείπει... Καλή κι η εμπειρία δε λέω, αλλά πρέπει να τεθούν και κάποια κριτήρια. Νομίζω...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:47:43 »

Αποσυνδεδεμένος Commando

• Πλήρες μέλος
  • Nemo malus felix
    • Προφίλ
« Απάντηση #970 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:07:30 pm »
Λοιπόν για να πάψουνε μερικοί-μερικοί να τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι θα μας διορίσει όλους φέτος ακούστε τι είπε η Δ. χθές στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Μετά το 5' 50'' ξεκινά να ξετιλύγει το κουβάρι και σ' ένα σημείο λίγο αργότερα, λέει επί λέξη ότι όσοι είναι στους καταλόγους διορισμού του ΑΣΕΠ θα απορροφηθούν σε δύο δόσεις δλδ φέτος και του χρόνου!....

Εκτός κι αν πρόκειται για λόγια του αέρα με σκοπό να κατευναστεί η αυστηρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από δημοσιογραφικούς κυρίως κύκλους σχετικά με την ανάγκη μείωσης των προσλήψεων, στην οποία είναι φανερό ότι ο ΣΚΑΙ επιδίδεται τωρα τελευταία ανελέητα, δεδομένης και της φανερά (ακρο?)-δεξιόστροφης πολιτικής που αντιπροσωπεύει. Ο καθένας ας βγάλει και πάλι τα συμπεράσματά του κι ας κάνει τις εκτιμήσεις του, αλλά νομίζω ότι η επίμαχη δήλωση της Δ είναι τόσο ξεκάθαρη που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να κάνουμε υποθέσεις σχετικά με τις προθέσεις της για σπάσιμο των πινάκων ΑΣΕΠ στα δύο.

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι εάν ήταν στο χέρι τους θα απέλυαν κιόλας μονίμους. Είναι ξεκάθαρο.
Όσο για τους διοριστέους ΑΣΕΠ.... χμ.... να δύμε τι θα πουν και τα δικαστήρια....
" Ποτέ στην Ιστορία η Πολιτική δεν δημιούργησε Παιδεία. Διότι οι πολίτες με γνώση και κρίση δεν είναι "βολικοί" ψηφοφόροι"
Ρένος Αποστολίδης

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #971 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:12:10 pm »

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι εάν ήταν στο χέρι τους θα απέλυαν κιόλας μονίμους. Είναι ξεκάθαρο.
Όσο για τους διοριστέους ΑΣΕΠ.... χμ.... να δύμε τι θα πουν και τα δικαστήρια....

Αν μπει στη μέση το ΔΝΤ να είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει και αυτό!!

Αποσυνδεδεμένος Commando

• Πλήρες μέλος
  • Nemo malus felix
    • Προφίλ
« Απάντηση #972 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:22:47 pm »
Ωραίο κι αυτό!!!
Εμένα με ενδιαφέρει και τι ακαδημαϊκό επίπεδο θα έχει αυτός ο μέντορας. Γιατί αν έχει πάρει πτυχίο πριν από 20 χρόνια κι από τότε δεν έχει κάνει τίποτα, ενώ εγώ έχω μεταπτυχιακό και εκπονώ και διδακτορικό, να μου λείπει... Καλή κι η εμπειρία δε λέω, αλλά πρέπει να τεθούν και κάποια κριτήρια. Νομίζω...

Δεν είναι θέμα του topic αλλά η διδασκαλία δεν είναι αποκλειστικά θέμα γνώσεων. Να μη σου πω ότι το over qualifying στην εκπαίδευση μπορεί να είναι και μπούμερανγκ. Θυμάμαι ότι είχα στο σχολείο ένα χημικό με μάστερ το καιρό εκείνο και αντί να μας εξηγήσει το μάθημα μας μιλούσε τρεις μήνες για βιομηχανική χημεία και υψικαμίνους.....  Υποτίθεται ότι ο μέντορας δεν θα σου μάθει την ύλη αλλά θα σε καθοδηγήσει να μπεις σε μια τάξη 30 παιδιών. Δεν είναι τόσο απλό...
Δυστυχώς έχουμε μάθει να είμαστε δύσπιστοι και φοβικοί με ότι έχει να κάνει με αξιολόγηση. Αυτό οφείλεται στο ότι δίνουμε μια ζωή εξετάσεις και κάποτε νιώθουμε την ανάγκη να απαλλαγούμε από αυτές. Επίσης δεν εμπιστευόμαστε τις προθέσεις και τα κριτήρια οποιυδήποτε "αξιολογητή" .

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. Δεν μπορεί να είναι όλα χύμα στο κύμα....
" Ποτέ στην Ιστορία η Πολιτική δεν δημιούργησε Παιδεία. Διότι οι πολίτες με γνώση και κρίση δεν είναι "βολικοί" ψηφοφόροι"
Ρένος Αποστολίδης

Αποσυνδεδεμένος stezig

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #973 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:23:08 pm »
από τη συνέντευξη της διαμντ. στο ραδιόφωνο του skai

http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=111933

"δμντ: υπάρχουν 100.000 άνθρωποι που θέλουν να μπουν στην εκπαίδευση.
υπάρχουν κάποιοι που έχουν θεμελιώσει περισσότερα δικαιώματα. ποιοι είναι αυτοί? είναι αυτοί που πέτυχαν στο διαγωνισμό του ασεπ. που πέτυχαν εννοώ όλοι όσοι είναι πάνω από τη βάση του ασεπ. θα γίνουν φέτος οι προσλήψεις από τους πίνακες του ασεπ, όπως θα γίνουν και του χρόνου, ώσπου να γίνει ο επόμενος ασεπ. άρα οι άνθρωποι που έχουν πετύχει, θα είναι κανονική η πρόσληψή τους. εκτός από το ασεπ υπάρχουν ....
Δημ/γράφος: άρα τους επιτυχόντες θα τους πάρετε κανονικά?
δμντ: Θα γίνει με βάση τους καταλόγους και φέτος και του χρόνου. θα υπάρχει μεταβατική περίοδος 2 ετών για τους ανθρώπους που έχουν περάσει το ασεπ.
Δημ/γράφος: θα εξαντλήσετε τους καταλόγους ......?
δμντ: δεν υπάρχει κατάλογος, εδώ υπάρχει όσες ανάγκες κάθε χρόνο έχει το εκπαιδευτικό σύστημα, θα παίρνουμε από τον πίνακα του ασεπ.
Δημ/γράφος: μαλιστα.
δμντ: δεύτερον τώρα, υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν ασεπ και προϋπηρεσία. για τα δυο επόμενα χρόνια θα ισύσουν οι πίνακες έτσι όπως είναι. δλδ αυτοί που έχουν 24μηνα, αυτοί που έχουν περάσει ασεπ, θα ισχύσουν οι πίνακες για την επόμενη διετία, μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό.
τρίτον υπάρχει ένας πίνακας, όπου εδώ είναι οι λεγόμενοι 30μηνίτες .... (και συνεχίζει γι αυτούς.)...παρόλα αυτά θέλω να πω ότι η μεταβατική περίοδος θα γίνει για όλους με βάση το θεσμικό πλαίσιο ...(που ισχυεί νομίζω δεν ακουγεται καλά) ώστε να μην έχουμε ανατροπές.
(μετά συνεχίζει για νέο ασεπ κ νέο σύστημα)

δλδ τώρα αυτή ξέρει τι λέει???
το 24μηνο το ξέρω. το 30μηνο επίσης το ξέρω. ΟΙ ΑΛΛΟΙ που πέρασαν τη βάση του ασεπ και μάλιστα είναι στους πίνακες ασεπ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ?? το 60 κ 40 μαζί??
ακόμα και τώρα ότι να ναι....ωραίο νομοσχέδιο βρε....

Tελικά απ' οτι κατάλαβα μάλλον το σαίνη η Διαμάντω μαζί με τους συμβούλους της νά δώσουν και αυτοί ΑΣΕΠ να δούμε κατα πόσο ξέρουν τι τους γίνεται.
Μήπως θα πρέπει να βγεί νομοσχέδιο κάθε υπουργός να περνά απο εξετάσεις ΑΣΕΠ.

Αποσυνδεδεμένος Estella80

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #974 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:33:55 pm »
Ωραίο κι αυτό!!!

Δεν είναι θέμα του topic αλλά η διδασκαλία δεν είναι αποκλειστικά θέμα γνώσεων. Να μη σου πω ότι το over qualifying στην εκπαίδευση μπορεί να είναι και μπούμερανγκ. Θυμάμαι ότι είχα στο σχολείο ένα χημικό με μάστερ το καιρό εκείνο και αντί να μας εξηγήσει το μάθημα μας μιλούσε τρεις μήνες για βιομηχανική χημεία και υψικαμίνους.....  Υποτίθεται ότι ο μέντορας δεν θα σου μάθει την ύλη αλλά θα σε καθοδηγήσει να μπεις σε μια τάξη 30 παιδιών. Δεν είναι τόσο απλό...
Δυστυχώς έχουμε μάθει να είμαστε δύσπιστοι και φοβικοί με ότι έχει να κάνει με αξιολόγηση. Αυτό οφείλεται στο ότι δίνουμε μια ζωή εξετάσεις και κάποτε νιώθουμε την ανάγκη να απαλλαγούμε από αυτές. Επίσης δεν εμπιστευόμαστε τις προθέσεις και τα κριτήρια οποιυδήποτε "αξιολογητή" .

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. Δεν μπορεί να είναι όλα χύμα στο κύμα....

Κομάντο συμφωνώ μαζί σου σε όλα,
ακριβώς όπως λες είναι τα πράγματα. Αλλά εγώ εδώ θα θέσω το θέμα καθαρά από νομικής
πλευράς. Κάποιοι από εμάς μπορούσαν να διοριστούν από πέρυσι και δεν το έκαναν. Μήπως θα μπορούσε αυτή η κατηγορία να διεκδικήσει τρόπο διορισμού με το παλιό σύστημα;
"A lie told often enough becomes the truth."
-- Vladimir Ilyich Lenin --

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #975 στις: Απριλίου 15, 2010, 02:47:30 pm »
Ο μεντορας,θα ειναι κατι σαν τον Φουρθιωτη;;
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2011, 02:09:52 pm από alceste »

Αποσυνδεδεμένος LEONTITO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #976 στις: Απριλίου 15, 2010, 07:54:54 pm »
Παιδιά, η "κυρία" αυτή δεν ξέρει τι σημαίνει αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Διοριστέοι ξέρει τι σημαίνει; Χρειάζεται επειγόντως μαθήματα ελληνικών!

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #977 στις: Απριλίου 15, 2010, 08:15:38 pm »
μπορεί από δω κ πέρα να μην υπάρξουν ξανά διοριστέοι (ποιος μπορεί άλλωστε να καταλάβει τα κορακίστικα) , αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν. θέλει δεν θέλει, θα μάθει τί σημαίνει.

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #978 στις: Απριλίου 15, 2010, 10:18:27 pm »
Ρε σεις πάμε για ΔΝΤ το καταλαβαίνετε;...Μπορεί ακόμα και να παγώσουν εντελώς οι προσλήψεις για φέτος, και πέραν αυτού να απολυθεί κι ένα ποσοστό από αυτούς που ήδη υπηρετούν! Μακάρι να διαψευστώ αλλά τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, κι όλα αυτά επειδή κάποιοι ξένοι οίκοι και οι αγορές μας θέλουν οικονομικά νεκρούς.

Αναρωτιέμαι γιατί κατακλύζομαι από χαρά ακούγοντας για ένα πυκνό σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης που έχει αρχίσει να καλύπτει τη βόρεια Ευρώπη...τι θέλουν πια επιτέλους απ΄τη ζωή μας όλα αυτά τα ρεμάλια των αγορών; Ας πέσει επιτέλους πάνω τους κι ας τους πνίξει αυτό το σύννεφο! ..μα ξέρω γω πια...έχουμε απηυδήσει μ' ολα αυτά τα κ_ _ _παίδια που - σαν τις ύαινες - λυμαίνονται αδύναμα οικονομικά έθνη όπως η χώρα μας! Στα τάρταρα πια και στο μάυρο το έρεβος όλα τα κοπρόσσκυλα των αγορών και των οίκων αντε μη πω τίποτα πιο βαρύ!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #979 στις: Απριλίου 15, 2010, 10:24:16 pm »
Eleos!!! μα έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Αν δεν μας αρέσει, προσπαθούμε να αλλάξουμε το σύστημα. Αλλά όσο η πλειοψηφία εδώ (και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες) στηρίζει κόμματα του συστήματος, αυτό θα έχουμε μέχρι να πεινάσουμε και να αντιδράσουμε.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473