0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν για να πάψουνε μερικοί-μερικοί να τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι θα μας διορίσει όλους φέτος ακούστε τι είπε η Δ. χθές στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Μετά το 5' 50'' ξεκινά να ξετιλύγει το κουβάρι και σ' ένα σημείο λίγο αργότερα, λέει επί λέξη ότι όσοι είναι στους καταλόγους διορισμού του ΑΣΕΠ θα απορροφηθούν σε δύο δόσεις δλδ φέτος και του χρόνου!....http://www.skai.gr/player/radio/?mmid=111933Εκτός κι αν πρόκειται για λόγια του αέρα με σκοπό να κατευναστεί η αυστηρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από δημοσιογραφικούς κυρίως κύκλους σχετικά με την ανάγκη μείωσης των προσλήψεων, στην οποία είναι φανερό ότι ο ΣΚΑΙ επιδίδεται τωρα τελευταία ανελέητα, δεδομένης και της φανερά (ακρο?)-δεξιόστροφης πολιτικής που αντιπροσωπεύει. Ο καθένας ας βγάλει και πάλι τα συμπεράσματά του κι ας κάνει τις εκτιμήσεις του, αλλά νομίζω ότι η επίμαχη δήλωση της Δ είναι τόσο ξεκάθαρη που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να κάνουμε υποθέσεις σχετικά με τις προθέσεις της για σπάσιμο των πινάκων ΑΣΕΠ στα δύο.
Παράθεση από: Eleos!!! στις Απριλίου 15, 2010, 11:56:38 amΛοιπόν για να πάψουνε μερικοί-μερικοί να τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι θα μας διορίσει όλους φέτος ακούστε τι είπε η Δ. χθές στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Μετά το 5' 50'' ξεκινά να ξετιλύγει το κουβάρι και σ' ένα σημείο λίγο αργότερα, λέει επί λέξη ότι όσοι είναι στους καταλόγους διορισμού του ΑΣΕΠ θα απορροφηθούν σε δύο δόσεις δλδ φέτος και του χρόνου!....http://www.skai.gr/player/radio/?mmid=111933Εκτός κι αν πρόκειται για λόγια του αέρα με σκοπό να κατευναστεί η αυστηρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από δημοσιογραφικούς κυρίως κύκλους σχετικά με την ανάγκη μείωσης των προσλήψεων, στην οποία είναι φανερό ότι ο ΣΚΑΙ επιδίδεται τωρα τελευταία ανελέητα, δεδομένης και της φανερά (ακρο?)-δεξιόστροφης πολιτικής που αντιπροσωπεύει. Ο καθένας ας βγάλει και πάλι τα συμπεράσματά του κι ας κάνει τις εκτιμήσεις του, αλλά νομίζω ότι η επίμαχη δήλωση της Δ είναι τόσο ξεκάθαρη που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να κάνουμε υποθέσεις σχετικά με τις προθέσεις της για σπάσιμο των πινάκων ΑΣΕΠ στα δύο.Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι εάν ήταν στο χέρι τους θα απέλυαν κιόλας μονίμους. Είναι ξεκάθαρο.Όσο για τους διοριστέους ΑΣΕΠ.... χμ.... να δύμε τι θα πουν και τα δικαστήρια....
Ωραίο κι αυτό!!!Εμένα με ενδιαφέρει και τι ακαδημαϊκό επίπεδο θα έχει αυτός ο μέντορας. Γιατί αν έχει πάρει πτυχίο πριν από 20 χρόνια κι από τότε δεν έχει κάνει τίποτα, ενώ εγώ έχω μεταπτυχιακό και εκπονώ και διδακτορικό, να μου λείπει... Καλή κι η εμπειρία δε λέω, αλλά πρέπει να τεθούν και κάποια κριτήρια. Νομίζω...
από τη συνέντευξη της διαμντ. στο ραδιόφωνο του skaihttp://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=111933"δμντ: υπάρχουν 100.000 άνθρωποι που θέλουν να μπουν στην εκπαίδευση.υπάρχουν κάποιοι που έχουν θεμελιώσει περισσότερα δικαιώματα. ποιοι είναι αυτοί? είναι αυτοί που πέτυχαν στο διαγωνισμό του ασεπ. που πέτυχαν εννοώ όλοι όσοι είναι πάνω από τη βάση του ασεπ. θα γίνουν φέτος οι προσλήψεις από τους πίνακες του ασεπ, όπως θα γίνουν και του χρόνου, ώσπου να γίνει ο επόμενος ασεπ. άρα οι άνθρωποι που έχουν πετύχει, θα είναι κανονική η πρόσληψή τους. εκτός από το ασεπ υπάρχουν ....Δημ/γράφος: άρα τους επιτυχόντες θα τους πάρετε κανονικά? δμντ: Θα γίνει με βάση τους καταλόγους και φέτος και του χρόνου. θα υπάρχει μεταβατική περίοδος 2 ετών για τους ανθρώπους που έχουν περάσει το ασεπ.Δημ/γράφος: θα εξαντλήσετε τους καταλόγους ......?δμντ: δεν υπάρχει κατάλογος, εδώ υπάρχει όσες ανάγκες κάθε χρόνο έχει το εκπαιδευτικό σύστημα, θα παίρνουμε από τον πίνακα του ασεπ.Δημ/γράφος: μαλιστα.δμντ: δεύτερον τώρα, υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν ασεπ και προϋπηρεσία. για τα δυο επόμενα χρόνια θα ισύσουν οι πίνακες έτσι όπως είναι. δλδ αυτοί που έχουν 24μηνα, αυτοί που έχουν περάσει ασεπ, θα ισχύσουν οι πίνακες για την επόμενη διετία, μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό.τρίτον υπάρχει ένας πίνακας, όπου εδώ είναι οι λεγόμενοι 30μηνίτες .... (και συνεχίζει γι αυτούς.)...παρόλα αυτά θέλω να πω ότι η μεταβατική περίοδος θα γίνει για όλους με βάση το θεσμικό πλαίσιο ...(που ισχυεί νομίζω δεν ακουγεται καλά) ώστε να μην έχουμε ανατροπές.(μετά συνεχίζει για νέο ασεπ κ νέο σύστημα)δλδ τώρα αυτή ξέρει τι λέει???το 24μηνο το ξέρω. το 30μηνο επίσης το ξέρω. ΟΙ ΑΛΛΟΙ που πέρασαν τη βάση του ασεπ και μάλιστα είναι στους πίνακες ασεπ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ?? το 60 κ 40 μαζί??ακόμα και τώρα ότι να ναι....ωραίο νομοσχέδιο βρε....
Παράθεση από: frida_kahlo στις Απριλίου 15, 2010, 11:58:13 amΩραίο κι αυτό!!!Εμένα με ενδιαφέρει και τι ακαδημαϊκό επίπεδο θα έχει αυτός ο μέντορας. Γιατί αν έχει πάρει πτυχίο πριν από 20 χρόνια κι από τότε δεν έχει κάνει τίποτα, ενώ εγώ έχω μεταπτυχιακό και εκπονώ και διδακτορικό, να μου λείπει... Καλή κι η εμπειρία δε λέω, αλλά πρέπει να τεθούν και κάποια κριτήρια. Νομίζω...Δεν είναι θέμα του topic αλλά η διδασκαλία δεν είναι αποκλειστικά θέμα γνώσεων. Να μη σου πω ότι το over qualifying στην εκπαίδευση μπορεί να είναι και μπούμερανγκ. Θυμάμαι ότι είχα στο σχολείο ένα χημικό με μάστερ το καιρό εκείνο και αντί να μας εξηγήσει το μάθημα μας μιλούσε τρεις μήνες για βιομηχανική χημεία και υψικαμίνους..... Υποτίθεται ότι ο μέντορας δεν θα σου μάθει την ύλη αλλά θα σε καθοδηγήσει να μπεις σε μια τάξη 30 παιδιών. Δεν είναι τόσο απλό...Δυστυχώς έχουμε μάθει να είμαστε δύσπιστοι και φοβικοί με ότι έχει να κάνει με αξιολόγηση. Αυτό οφείλεται στο ότι δίνουμε μια ζωή εξετάσεις και κάποτε νιώθουμε την ανάγκη να απαλλαγούμε από αυτές. Επίσης δεν εμπιστευόμαστε τις προθέσεις και τα κριτήρια οποιυδήποτε "αξιολογητή" .Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. Δεν μπορεί να είναι όλα χύμα στο κύμα....