*

Αποστολέας Θέμα: Διοριστέοι  (Αναγνώστηκε 688904 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διοριστέοι
« Απάντηση #1834 στις: Ιουλίου 13, 2010, 03:56:07 pm »
Συνάδελφοι,
θα ρωτήσω κάτι, επειδή μιλάτε για αγνή συναδελφικότητα.
Ποια κατηγορία ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα προβλήματα της άλλης, αν το status quo βόλευε την ίδια μια χαρά;
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Ποια κατηγορία ασχολήθηκε με το γεγονός ότι οι ασεπίτες διοριστέοι επιλέγουν τόπο διορισμού πάντοτε τελευταίοι; Μια ρύθμιση που είναι πασιφανώς άδικη.
Εμένα με ενοχλεί αυτό ως διοριστέα ασεπ, γιατί έχω κουραστεί πολύ για να γράψω αυτό το βαθμό. Λοιπόν έχω να πω το εξής: Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για τους άλλους, όπως δεν μπορούν να κάνουν κι άλλοι τίποτα για μένα...

Όποιος θέλει αλληλεγγύη, πρέπει να την προσφέρει με την πρώτη αδικία που βλέπει, όχι με την πρώτη αδικία που τον θίγει προσωπικά. Γιατί τότε είναι αργά για αλληλεγγύη.

Συμφωνώ απόλυτα!!!!

Πάντως προσωπικά επιμερίζομαι και κατανοώ το άγχος και την αγωνία όλων των κατηγοριών! Δεν πρέπει να είμαστε εναντίον των συναδέρφων!!! Με κάποιους άλλους που έχουν και την ευθύνη πρέπει να τα βάζουμε και ο νοών νοείτω!!!!  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:51:21 »

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1835 στις: Ιουλίου 13, 2010, 03:57:49 pm »
Εως τώρα ο κανιβαλισμός ήταν εναντιον του 40% με την αιτιολογία .....δεν έχουν  ΑΣΕΠ .
Τωρα ?  ?  ?  ?

Κανιβαλισμός και κοινωνικός αυτοματισμός στο φουλ, πάνω από ένα απολειφάδι που μας θυμίζει το όποιο ικοινωνικό κράτος είχαμε κερδίσει τις προηγούμενες 2-3 δεκαετίες. Οι κανίβαλοι θα τρώνε τις σάρκες τους όσο η κάστα των πολιτισμένων μεγαλοκαρχαριών θα νέμονται τα κρατικά έσοδα χωρίς πλέον το κράτος να δίνει λεφτά για καμιά υπηρεσία στους εργαζόμενους...Μια ανησυχητική και αποκρουστική πραγματικότητα...Ας συνεχίσουμε λοιπόν να τσακωνόμαστε για το κόκκαλο όσο κάποιοι άλλοι θα τρώνε τόνους κρέας και λίπος...

Συνάδελφοι,
Ποια κατηγορία ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα προβλήματα της άλλης, αν το status quo βόλευε την ίδια μια χαρά;
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Ποια κατηγορία ασχολήθηκε με το γεγονός ότι οι ασεπίτες διοριστέοι επιλέγουν τόπο διορισμού πάντοτε τελευταίοι; Μια ρύθμιση που είναι πασιφανώς άδικη.
Εμένα με ενοχλεί αυτό ως διοριστέα ασεπ, γιατί έχω κουραστεί πολύ για να γράψω αυτό το βαθμό. Λοιπόν έχω να πω το εξής: Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για τους άλλους, όπως δεν μπορούν να κάνουν κι άλλοι τίποτα για μένα...

Όποιος θέλει αλληλεγγύη, πρέπει να την προσφέρει με την πρώτη αδικία που βλέπει, όχι με την πρώτη αδικία που τον θίγει προσωπικά. Γιατί τότε είναι αργά για αλληλεγγύη.

Τώρα όλοι θυμούνται την αλληλεγγύη,τώρα που μπήκε το αυγό στον κώλο.

Συμφωνώ και με τους δύο!!!!  ;)  ;D  >:(

Αποσυνδεδεμένος Υπατία

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #1836 στις: Ιουλίου 13, 2010, 04:00:52 pm »
Φυσική επιλογή... Ή αλλιώς ο νόμος της ζούγκλας με κυνισμό και χαιρεκακία...

Πώς λέγαμε σε όσους έδιναν το ΄98 ασεπ ενώ οι άλλοι είμασταν απέξω και τρώγαμε τα δακρυγόνα;
Θα τα πούμε στα σχολεία συνάδελφοι.
Εκεί που θα μετρούν οι μαθητές μας, το αληθινό μας μπόι. Και θα είναι αμείλικτοι, ως οφείλουν, με το τι θα τους διδάσκει ο καθένας μας. Με το παράδειγμά μας. Όχι με τις σημειώσεις του Μπόνια.

Καλό διορισμό.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #1837 στις: Ιουλίου 13, 2010, 04:07:44 pm »
Για την ιστορία και μόνο το ότι οι ασεπίτες διάλεγαν τελευταίοι περιοχές βασιζόταν στο σκεπτικό ότι όσοι είχαν ήδη μόρια από προϋπηρεσία είχαν ξενιτευτεί περισσότερο από μία φορά από τα σπίτια τους κι εκείνο το κουτάκι (ναι σε όλα) τους είχε οδηγήσει στα πιο απίθανα μέρη.

Αλλά όπως προανέφερε και ο jimy100 κανιβαλισμός και κοινωνικός αυτοματισμός στο φουλ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:51:21 »

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1838 στις: Ιουλίου 13, 2010, 04:14:32 pm »
Ακριβώς αυτό! Κάποιος που έγραψε 75 και είναι διοριστέος δεν κόπιασε ντε και καλά περισσότερο από αυτόν που έγραψε 73 και πήγε στην παραμεθόριο. Δεν είναι το ίδιο να σε αδικούν στην τοποθέτηση με το να σε αδικούν στο διορισμό. Δεν ανήκω σε κάποια κατηγορία διορισμού αλλά μπορώ να δω την αδικία στην κατηγορία 24μηνου+ΑΣΕΠ που απειλούνται να μείνουν απ΄ έξω.

Αποσυνδεδεμένος Υπατία

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #1839 στις: Ιουλίου 13, 2010, 04:17:02 pm »
Συνάδελφοι,

Αν ήσουν πιο ενήμερη θα γνώριζες ότι υπάρχουν συλλογικές οντότητες των αδιόριστων που ζητούν να διοριστούν όσοι ΦΕΤΟΣ κατοχύρωναν δικαίωμα διορισμού...( Και όχι μόνο αυτό κι άλλα αιτήματα). Συνάδελφοι απ΄όλες τις κατηγορίες συμμετέχουν εκεί.

ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.

Αποσυνδεδεμένος PHYSCIENCE

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1840 στις: Ιουλίου 13, 2010, 04:18:42 pm »
Ναι αλλά μέχρι τώρα ο ένας κανίβαλος έτρωγε τον άλλο για να του παρει την θέση στο τραπέζι.
Η νέα ιστορία λέει ότι έχει ήδη θέση στο τραπέζι αλλά τον τρώει για να έχει καλύτερη?
Δηλαδή ..να μην διοριστούν καθόλου οι άλλοι ...για να έχω εγώ καλύτερη θέση στο τραπέζι που ήδη έχω κράτηση?
Καταλαβαίνουμε τι ευχόμαστε ?

Υπάρχουν ..επιλαχόντες ΑΣΕΠ .
Οι ΑΣΕΠϊτες που έχουν 24 μήνες προυπηρεσία διοριζονται από το 24μηνο.Εχει κέρδος η κατηγορία ΜΟΝΟ ΑΣΕΠ ή δεν έχει?ΚΑι μη μου πεις οτι είναι μόνο 50 άτομα...50 ζωές είναι

Πόσο τυφλό μπορεί να κάνει κάποιον το συμφέρον του ώστε να κοιτάει μόνο αυτό?
Φανερά λέει άδικο.Που είναι η αδικία?
Αν δεν είναι κουραστικό το να μαζέψεις 24 μήνες γιατί φοβάσαι να πας μακριά..να κάνεις αυτο το απλό πράγμα?
Αυτοι που πήγαν στον διάολο ....ΑΣΕΠ δώσανε ...
εσύ που έδωσες ΑΣΕΠ γιατί .....θελεις να διοριστείς στα 150 χιλιομετρα αντι στα 200?
Αν το Εγώ έγραψα 85 ο άλλος 82 και έχει 24 μήνες σημαίνει "εγώ είναι φανερό ότι πρέπει να διοριστώ σε καλή τοποθέτηση και ο άλλος να μην διοριστεί καθόλου" τότε ελπίζω να βρεις τέτοια κοινωνία μπροστά σου. Δεν είπα να μην έχεις κριτήρια αλλά να τα λογοκρίνεις.Διαβάζοντας το μήνημά σου βλέπω τι είναι φανερό κοπελιά,και σε αυτην την κοινωνία που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου γιατί εκεί βρίσκονται όλα θα ντρεπόμουν ζήσω.Τέλος επειδή έχουμε ξεχάσει τι ειναι πραγματικό σημαντικό και τι είναι η αρετή σε αυτην την ζωή (κατέντησε να υπολογίζεται σαν πολυτέλεια ενώ η πλάσμα tv είναι must ) ελπίζω να μην καταλαβα καλα και τα παιδιά μου να μην συναντήσουν σε κανενα σχολείο εκπαιδευτικό με τέτοια  ......... παιδεία.

Αποσυνδεδεμένος Estella80

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1841 στις: Ιουλίου 13, 2010, 04:34:48 pm »
Το να είσαι μακριά από το σπίτι σου, δεν σε κάνει καλύτερο καθηγητή.
Αν ήταν έτσι, εγώ θα έπρεπε να διοριστώ πρώτη πρώτη.

Όσο για τις σημειώσεις του μπόνια:
Δεν σε αδικώ, εάν νομίζεις, ότι μόνο με αγορασμένες σημειώσεις μπορεί κανείς να γράψει πολύ καλά στον ασεπ, αλλά δεν είναι έτσι.

Όσον αφορά το αν είμαι ενημερωμένη ή όχι, ρώτα κάποιον από τους εκατό να σου πει.

Λοιπόν, όπως είδαμε, κανένας  από άλλες κατηγορίες δεν ενοχλείται, που οι ασεπίτες επιλέγουν τοποθέτηση τελευταίοι.

Δούναι και λαβείν, άγνωστος συνδυασμός για κάποιους εδω μέσα...

"A lie told often enough becomes the truth."
-- Vladimir Ilyich Lenin --

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1842 στις: Ιουλίου 13, 2010, 04:42:49 pm »
Οχι κοπελιά δε είναι δουναι και λαβείν τα πράγματα σε αυτην τη ζωή ...

Δεν πρέπει να σου χαριστεί κάτι για να υποστηρίξεις κάποιον...αυτο  λέγεται τυχοδιωκτισμός και καλύτερα να το κρύβεις από τους γύρω σου.

Σου ξανακάνω την ερώτηση....

Υπάρχουν ΑΣΕΠίτες ..επιλαχόντες.

Αυτους γιατί τους πετας ....?

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #1843 στις: Ιουλίου 13, 2010, 04:47:07 pm »

Λοιπόν, όπως είδαμε, κανένας  από άλλες κατηγορίες δεν ενοχλείται, που οι ασεπίτες επιλέγουν τοποθέτηση τελευταίοι.

ουτε ομως και οι ασεπίτες που διορίζονταν σε ποσοστό κατά 20 μονάδες επιπλέον

Γενικά να μιλήσω
Κάθε κατηγορία έχει και τα θετικά και αρνητικά  και κατανοώ τις αδικίες που υφίστανται
Τόσο καιρό που είμαι εδώ στο forum έχω διαβάσει άπειρους τσακωμούς  μεταξύ του 40-60 για το ποιος είναι ο πιο άξιος-ικανός εκπαιδευτικός, για το ποιος κουράστηκε περισσότερο ποιος θυσίασε τα πιο πολλά ,  ποιος ξενιτεύτηκε ….και άκρη δεν βγήκε
Παραμερίζοντας το γεγονός ότι ολοι έχουμε έναν  σκοπό  και ο καθένας κάνει ότι μπορει
Έχει γίνει και ψηφοφορία για τον καλύτερο  τρόπο διορισμού  και πάλι τσακωμοί

Μόλις ψηφίστηκε το 24μηνο , χαρές και πανηγύρια  γιατί τελικά  οι του 40% με ασεπ που βαφτίστηκαν 24μηνίτες  διορίζονται επιπλέον δηλ κατά ένα τρόπο δικαιώθηκαν οι ασεπίτες γενικότερα, αλλά και πάλι τσακωμοί γιατί έχουν προτεραιότητα στην τοποθέτηση

Τώρα  που κινδυνεύουμε όλοι η μια κατηγορία "" χτυπά "" την άλλη επικαλούμενη  νομικά δικαιώματα διορισμού , ικανότητα εκπαιδευτικού και όλα τα  κουλά  ( sorry  για την έκφραση  ) που έχω διαβάσει και ακούσει

Για  το  θέμα διορισμός νομίζω  ότι πρέπει να μας απασχολεί η μείωση των προβλεπόμενων διορισμών   , η ανεργία  και η  ανασφάλεια  
Ο σκοπός μας είναι κοινός: περισσότεροι διορισμοί  
Δεν αμφισβητώ  το γεγονός ότι  ο καθένας διεκδικει αυτό που του ανήκει ,  όχι όμως σε βάρος των άλλων.
Αυτό το εργάκι το έχουμε δει πολλές φορές οι παλιοί  και οι πιο νέοι βέβαια

Όλοι έχουμε δικαίωμα διορισμού και όσο για την αλληλεγγύη ας την ζητήσουν αυτοί που την έδωσαν  πρώτοι. Αλήθεια ποιος ??

Αντιλαμβάνομαι ότι   όλοι θέλουν  οι νόμοι να εφαρμόζονται   σωστά , αρκεί να μην θίγονται  πρωτίστως αυτοί  

Υ.Γ.  έβαλα τον αδελφό  μου να διαβάσει  το συγκεκριμένο  θέμα και  νόμιζε ότι όλοι  υπονομεύουμε τους ασεπίτες   στο να μην διοριστούνε
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 13, 2010, 04:49:58 pm από vikoulaki »

Αποσυνδεδεμένος Nickman

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #1844 στις: Ιουλίου 13, 2010, 04:48:11 pm »
Όταν είμαι ένα χρόνο άνεργος και έχω και δυο παιδιά εμένα ποιος θα μου τα ταίσει ; Ο επιλαχών;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 13, 2010, 04:50:33 pm από Nickman »

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1845 στις: Ιουλίου 13, 2010, 04:52:13 pm »
Όταν είμαι ένα χρόνο άνεργος και έχω και δυο παιδιά εμένα ποιος θα μου τα ταίσει ; Ο επιλαχών;
Τι λες ? ? ?

Αποσυνδεδεμένος Nickman

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #1846 στις: Ιουλίου 13, 2010, 04:56:39 pm »
Θα σκεφτώ τον επιλαχόντα όταν δεν θα έχω δουλειά για να ταίσω τα παιδιά μου; Στο φροντιστήριο που δούλευα απο το 1995 έχει ήδη βρεί τον αντικαταστάτη μου. Για ένα χρόνο δεν σε παίρνει κανένας ή δεν σου δίνει σοβαρό πρόγραμμα ώστε να βγάλεις τη χρονιά. Το ΦΕΚ σε στιγματίζει στον ιδιωτικό τομέα.

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #1847 στις: Ιουλίου 13, 2010, 05:00:37 pm »
Συνάδελφοι, επιτέλους ας σταματήσει αυτή η άσκοπη διαμάχη. Η διαμάχη μεταξύ μας ξεκίνησε από το γεγονός ότι το υπουργείο σκοπεύει να παραβλέψει φεκ και νόμους και να διορίσει όσους εκέινο γουστάρει με το πρόσχημα της κρίσης και του ΔΝΤ. Λοιπόν, πρώτα απ' όλα πρέπει όλοι να χωνέψουμε ότι το υπουργείο ΜΠΟΡΕΙ να διορίσει ΟΛΟΥΣ που προβλέπονται από φεκ και διατάξεις νόμων. Το υπουργείο ΜΠΟΡΕΙ απλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ!!!!!!! Αυτό είναι το εξοργιστικό. Οι ίδιοι μέσα εκεί παραδέχονται ότι το πρόβλημα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ!!!! Αυτό τι σημαίνει σε απλά ελληνικά??? Αποτελεί στρατηγική τους να μην κάνουν τους διορισμούς που επιβάλλουν οι νόμοι. Αποτελεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Τα χρήματα που θα πάνε αλλού σε τομείς άχρηστους θα έπρεπε να διατεθούν σε ΠΑΙΔΕΙΑ και ΥΓΕΙΑ. Ε λοιπόν αποτελεί πολιτική θέση και στρατηγική να αποδεκατιστούν αυτοί οι τομείς.
Ας δούμε λοιπόν το πρόβλημα στη ρίζα του. Όλοι όσοι είναι υπό διορισμό τον δικαιούνται και όλους αυτούς τους έχουν ανάγκη τα σχολεία. ΑΥΤΟΙ όμως ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΕΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, δεν τους είμαστε πια ούτε καν αδιάφοροι. Τους είμαστε ενοχλητικοί και ζημιογόνοι στα σχέδια τους.
Αντί λοιπόν να ξοδεύουμε δυνάμεις σε μεταξύ μας διαξιφισμούς ας στρέψουμε την οργή μας σ' αυτούς που έχουν αποφασίσει να μας σβήσουν στην κυριολεξία από τον χάρτη ως υπαρκτά πρόσωπα και οντότητες.
Επιτέλους ας δούμε την αλήθεια!!!!!!!
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182743
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 733
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)