0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πρέπει να πιέσετε, συνάδελφοι, να καταργηθεί ο ΑΣΕΠ. Τώρα τι άλλο θα σκαρφιστούν... αυτό είναι άλλο θέμα (σοβαρό). Δεν περίμενε όμως κανείς ένα πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, για να θεωρήσει το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ως άπιαστο όνειρο! Ήδη οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που συν/ανταγωνίζονται για λιγοστές θέσεις (από τις οποίες οι μισές είναι καπαρωμένες από πολύτεκνους -ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό το μέτρο!) αποδεικνύουν περίτρανα ότι και πιστοποιητικό να μην υπήρχε το όνειρο είναι άπιαστο για τους περισσότερους... Το επάγγελμα/λειτούργημά μας, όπως και τα περισσότερα, δυστυχώς, κορέστηκε. Και μην παρασύρεστε από τη φούσκα των δημοδιδασκάλων. Κάποτε η ψαλίδα θα κλείσει και οι θέσεις θα συμπληρωθούν, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν οι βάσεις των τμημάτων δημοτικής εκπαίδευσης στα πραγματικά τους (χαμηλά) επίπεδα, όπως ήταν στην εποχή μου...
Το παρακάτω άρθρο αναφέρεται στο περιβόητο Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας και ίσως καταφέρει να λύσει κάποιες απο τις απορίες σας.Στο κείμενο «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Πρώτα ο μαθητής» που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στις 4 Μαρτίου 2010 στο Υπουργικό Συμβούλιο γίνεται αναφορά«στην καθιέρωση Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Κατάρτισης». Σύμφωνα με το κείμενο «η παιδαγωγική κατάρτιση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέχεται : α) κατά τη διάρκεια των σπουδών και εντάσσεται στο Πρόγραμμα των Τμημάτων με τη μορφή «Ειδικού Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής», β) μετά την αποφοίτηση και με βάση όρους και προϋποθέσεις που τίθενται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με τα ανώτατα ιδρύματα».Παράλληλα επισημαίνεται ότι η εισαγωγή στο εκπαιδευτικό σύστημα προβλέπεται «μετά από επιτυχείς εξετάσεις στον ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών που θα διαθέτουν Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης»Με έγγραφό του (Α.Π. 814/26/1/2010) το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων τα παρακάτω σε σχέση με το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης:«…Το Υπουργείο Παιδείας , Δια
Το άρθρο και συγκεκριμένα οι θέσεις της ΟΛΜΕ με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Συνάδελφοι, απλά τίθεται σε εφαρμογή κάτι που θα έπρεπε να λειτουργεί από το '97, αν "κάποιοι" δεν το μπλόκαραν. Τουλάχιστον ας ελπίσουμε πως στο εξής οι νέοι πτυχιούχοι θα έχουν αυτό το εφόδιο. Για τους παλιούς ή να ισχύει το ισχύον καθεστώς (που είναι το πιο δίκαιο) ή έστω να προβλεφθεί μια ταχύρρυθμη επιμόρφωση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν (τόσα έχουν περάσει με τους αλλεπάλληλους διαγωνισμούς!) και ΦΥΣΙΚΑ χωρίς καταβολή χρημάτων! Και φυσικά δεν είναι σωστό να διαβάζεις εκπαιδευτικούς οποιουδήποτε κλάδου να γράφουν πως "βαριούνταν να πάρουν παιδαγωγικά μαθήματα", ενώ μία από τις κυριότερες επαγγελματικές διεξόδους και του τμήματος αυτού είναι η εκπαίδευση και η διδασκαλία! Το να μην τα έχει εντάξει το τμήμα στο πρόγραμμα σπουδών του και να διαμαρτύρεται κατόπιν το καταλαβαίνω. Αλλά η... "βαρεμάρα" δε δικαιολογείται εύκολα. Να γιατί επιμένουμε τα μαθήματα Παιδαγωγικής να είναι υποχρεωτικά. Τώρα όσο για το ΠΠΔΕ (όπως παρουσιάζεται στο άρθρο) του τμήματος Μαθηματικών της Κρήτης, το οποίο γρήγορα-γρήγορα έσπευσε να πάρει μέρος της χρυσής πίτας (από πού κι ως πού άλλωστε δίνει πιστοποιητικά παιδαγωγικής;), το θεωρώ ελλιπέστατο και κακοσχεδιασμένο. Στα υποχρεωτικά μαθήματα τι σχέση έχουν η Ευκλείδεια Γεωμετρία και η Θεωρία των Αριθμών, όπως και οι περιοχές "Μαθηματικά για την Εκπαίδευση" και "Ιστορία των Μαθηματικών" δεν έχουν σχέση με παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια. Αγαπητή Lucinda, νομίζω πως το άρθρο με επιβεβαιώνει περί των διαφορετικών νόμων που λέγαμε, καθώς και για τα credits των πτυχίων.
για το μονο που χαιρομαι ειναι που καταλαβα οτι δεν τα εχω μονο εγω χαμενα με αυτην τη δηλωση.εγω που ειμαι μαθηματικος και βαριομουνα να παρω παιδαγωγικα μαθηματα στο πανεπιστημιο πρεπει να γυρισω το χρονο πισω και να αλλαξω γνωμη;δεν παμε καλα...
Στο φυσικο Αθηνας (φανταζομαι και σε αλλες πολεις) εχει ξεχωριστη κατευθυνση την εκπαιδευση. Με μαθηματα υποχρεωτικα τα εκπαιδευση 1 και 2 ιστορια φιλοσοφια φυσικων επιστημων 1 και 2 και ψυχολογια. Υπαρχει περιπτωση λετε καποιος που εχει παρει την κατευθυνση αυτη να απαλασσεται απο πιστοποιητικο; Οχι οτι στην πραξη ειναι καλυτερος παιδαγωγος φυσικα απο καποιον αλλο με αλλη κατευθυνση... Απλα λεμε τωρα μηπως και τη γλιτωνει την ταλαιπωρια.