0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: killbill στις Ιουνίου 07, 2011, 03:16:59 pmΕγώ έχω την εξής απορία: Έστω ότι έχεις οργανική σε ένα σχολείο, και έχεις και ώρες κανονικά χωρίς πρόβλημα, αλλά επειδή βαρέθηκες τόσα χρόνια να βλέπεις τις ίδιες φάτσες, θες να αλλάξεις πόστο και να "χτυπήσεις" ενα από τα προτεινόμενα που έχουν κενό και το οποίο λιγουρευσουν χρόνια.Δηλώνεις στη συνέχεια ότι επιθυμείς να είσαι υπεράριθμος.Όμως τελικά το σχολείο που λιγορευόσουν το παίρνει κάποιοςάλλος γιατί είχε πιο πολλά μόρια από σενα.Τώρα τι γίνεται; παραμένεις όπως ήσουν στο παρελθόν στο σχολείο σου με τις ωρίτσες σου βλέποντας τις ίδιες φατσούλες; ή μήπως μπαίνεις σε διάθεση ΠΥΣΔΕ, χάνοντας αυγά και καλάθια?Για να ξεκινήσει η διαδικασία της ρύθμισης υπεραριθμίας θα πρέπει ο κλάδος σου στο σχολείο να είναι υπεράριθμος. Αυτό προκύπτει από τον αριθμό μαθητών και από το πλήθος συναδέλφων στο σχολείο με την ίδια ειδικότητα. Έστω λοιπόν ότι ο κλάδος σου είναι υπεράριθμος, εφόσον οι παλιότεροι συνάδελφοι που παρουσιάστηκαν στο σχολείο (με βάση την πράξη ανάληψης) αρνηθούν να φύγουν τότε φεύγεις εσύ που θέλεις. Αν τώρα βρεθεί κενό οργανικό και πας όλα καλά, αν η διαδικασία γίνει τον Σεπτέμβρη τότε αναζητάς λειτουργικό. Αν βρεθεί έχει καλά αλλιώς διάθεση ΠΥΣΔΕ με ότι συνεπάγεται, δεν επιστρέφεις στο σχολείο σου, αλλά και δε χάνεις την οργανική σου, θα επιστρέψεις 30 Ιούνη. Μόνο αν υπάρχει σιγουριά ότι θα πάρεις τη θέση που θες επιδιώκεις αυτή τη διαδικασία.
Εγώ έχω την εξής απορία: Έστω ότι έχεις οργανική σε ένα σχολείο, και έχεις και ώρες κανονικά χωρίς πρόβλημα, αλλά επειδή βαρέθηκες τόσα χρόνια να βλέπεις τις ίδιες φάτσες, θες να αλλάξεις πόστο και να "χτυπήσεις" ενα από τα προτεινόμενα που έχουν κενό και το οποίο λιγουρευσουν χρόνια.Δηλώνεις στη συνέχεια ότι επιθυμείς να είσαι υπεράριθμος.Όμως τελικά το σχολείο που λιγορευόσουν το παίρνει κάποιοςάλλος γιατί είχε πιο πολλά μόρια από σενα.Τώρα τι γίνεται; παραμένεις όπως ήσουν στο παρελθόν στο σχολείο σου με τις ωρίτσες σου βλέποντας τις ίδιες φατσούλες; ή μήπως μπαίνεις σε διάθεση ΠΥΣΔΕ, χάνοντας αυγά και καλάθια?
Οταν κριθεις οργανικά υπεράριθμος κανεις αιτηση τοποθέτησης σε οργανικό κενο που σε ενδιαφέρει...προηγείσαι αυτων που θελουν βελτίωση, αυτων που ειναι σε διαθεση και αυτων που ερχονται με μεταθεση ΑΣΧΕΤΑ με τα μορια που εχεις. Εχεις αβανταζ και σε συμφέρει να κριθεις υπεράριθμος για να αποκτήσεις νεα οργανικη!!!Εαν δεν παρεις νεα οργανικη τον Σεπτέμβρη δηλωνεις να καλύψεις λειτουργικό κενο στην περιοχη σου. Εαν δε βρεθει και λειτουργικο κενο τοτε το ΠΥΣΔΕ μπορει να σε στείλει σε λειτουργικο κενο σε αλλη περιοχη...
Είμαι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ από πέρσι και τοποθετήθηκα σε λειτουργικό κενό. Φέτος ,επειδή δεν πήρα μετάθεση εκεί που ήθελα έκανα αίτηση για τοποθέτηση σε οργανικό κενό. Αν τελικά πάρω οργανική, θα πρέπει να την υπηρετήσω ή θεωρείται ότι την ξεχρέωσα την σχολική χρονιά που έληξε; Δεν με ενδιαφέρει να την υπηρετήσω γιατί επιθυμώ απόσπαση.Μπορώ να κάνω του χρόνου πάλι νέα αίτηση μετάθεσης;