0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: bitch στις Ιουνίου 21, 2013, 11:33:09 pmΠαράθεση από: mariacurie στις Ιουνίου 21, 2013, 11:15:31 pmΗ κρίση υπεραριθμίας γίνεται μεταξύ των εκπαιδευτικών της βασικής τους ειδικότητας σε μία σχολική μονάδα και όχι σε συνδυασμό με τη δεύτερη ειδικότητα. Ο εκπαιδευτικός με δεύτερη ειδικότητα θα κριθεί υπεράριθμος με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της βασικής του ειδικότητας, ανεξάρτητα αν μπορεί να καλύψει ώρες μαθημάτων της δεύτερης ειδικότητάς του.η βασική ειδικότητα "παίζει" όταν κάποιος χαρακτηρίζεται οργανικά υπεράριθμος. αν όμως μπορεί να συμπληρώσει με β ειδικότητα τότε λειτουργικά καλύπτεται και άρα ρυθμίζεται η λειτουργική υπεραριθμία του.Με συγχωρείς Bitch,αλλά δεν κατάλαβα την απάντηση που έδωσες στη mariacurie.Το παραπάνω απόσπασμα που παρέθεσε δεν έρχεται σε αντίθεση με το παρακάτω απόσπασμα του ΠΔ;1. Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει δώδεκα χρόνια προϋπηρεσίας και πλεονάζουν εξολοκλήρου στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούν και δεν συμπληρώνουν το 60%, τουλάχιστον, του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου σε σχολική μονάδα ή σε ομάδα σχολικών μονάδων της ίδιας ή διαφορετικής βαθμίδας με μαθήματα της πρώτης και δεύτερης ανάθεσης,της πρώτης και δεύτερης ειδικότητας, χαρακτηρίζονται, με απόφαση του οικείου περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης ύστερα από εισήγηση των οικείων περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων, εξολοκλήρου υπεράριθμοι (εφεξής και ολικά υπεράριθμοι) στην οικεία περιοχή μετάθεσης. Πού ακριβώς γίνεται στο ΠΔ διάκριση μεταξύ ¨οργανικής¨και ¨λειτουργικής¨υπεραριθμίας,όπως λες;Συμφωνώ πως,με όσα έχω διαβάσει, η οργανική απαιτεί 12 ώρες α΄ανάθεσης της Α΄ειδικότητας.Ωστόσο,τί νόημα έχει η παραπάνω πρόβλεψη του ΠΔ σχετικά με συμπλήρωση του 60% και με μαθήματα
Παράθεση από: mariacurie στις Ιουνίου 21, 2013, 11:15:31 pmΗ κρίση υπεραριθμίας γίνεται μεταξύ των εκπαιδευτικών της βασικής τους ειδικότητας σε μία σχολική μονάδα και όχι σε συνδυασμό με τη δεύτερη ειδικότητα. Ο εκπαιδευτικός με δεύτερη ειδικότητα θα κριθεί υπεράριθμος με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της βασικής του ειδικότητας, ανεξάρτητα αν μπορεί να καλύψει ώρες μαθημάτων της δεύτερης ειδικότητάς του.η βασική ειδικότητα "παίζει" όταν κάποιος χαρακτηρίζεται οργανικά υπεράριθμος. αν όμως μπορεί να συμπληρώσει με β ειδικότητα τότε λειτουργικά καλύπτεται και άρα ρυθμίζεται η λειτουργική υπεραριθμία του.
Η κρίση υπεραριθμίας γίνεται μεταξύ των εκπαιδευτικών της βασικής τους ειδικότητας σε μία σχολική μονάδα και όχι σε συνδυασμό με τη δεύτερη ειδικότητα. Ο εκπαιδευτικός με δεύτερη ειδικότητα θα κριθεί υπεράριθμος με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της βασικής του ειδικότητας, ανεξάρτητα αν μπορεί να καλύψει ώρες μαθημάτων της δεύτερης ειδικότητάς του.
Καλησπερα!!Στο σχολειο που ειμαι οργανικα εδω και δυο χρονια βγαινω υπεραρθμη γιατι ενω δεν λειτουργει το ολοημερο υπαρχουν δυο οργανικες και καθε χρονο τοποθετουν ατομο.Στη συνεχεια εγω βγηκα δυο φορες υπεραριθμη αλλα αφου εμεινα στη διαθεση φοβηθηκα και ζητησα εσωτερικη αποσπαση.Οι εσωτερικες αποσπασεις ανακοινωθηκαν και επιασα ενα σχολειο απο αυτα που ζητησα.Ομως επειδη χρωσταω την οργανικη, μου ειπαν οτι δεν την υπηρετησα αν και ημουν υπεραριθμη.Τελικα ισχυει αυτο?Τι μπορω να κανω για να την υπηρετησω?Το προβλημα ειναι οτι θα βγω υπεραριθμη αφου γινουν οι τοποθετησεις απο μεταθεσεις-βελτιωσεις.Περισυ μας εβαλε μαζι με τους αποσπασμενους να συγκριθουμε.Ετσι πρεπει η προηγουμαστε οι λειτουργικα υπεραριθμοι?Τα φωτα σας, παρακαλω!!!
Γεια σας συνάδερφοι! Τελικά η σειρά με την οποία συμπληρώνει ο εκπαιδευτικός το ωράριό του ποια είναι;Με βάση τις οδηγίες - διευκρινίσεις του υπουργείου καταλαβαίνω ότι προηγείται:1) η Α ανάθεση Α ειδικότητας2) η
Αυτό μπορεί να εξυπηρετεί και το γεγονός ότι πλέον η Παιδεία δεν χρειάζεται προσλήψεις (οποιουδήποτε τύπου) άρα μπορούν να εξυπηρετηθούν και άλλοι τομείς του δημοσίου ( με κάθε τρόπο)...
Μπέρδεμα αυτές οι υπεραριθμίες...είμαι υπεράριθμος στο Λύκειο της οργανικής μου και απ'ό,τι βλέπω,στην περιφέρεια που ανήκω τα πλεονάσματα/υπεραριθμίες είναι πολλά ενώ τα οργανικά κενά πολύ λίγα.Στο έντυπο της δήλωσης που μας έχουν δώσει υπάρχουν τρεις επιλογές:η πρώτη ρωτάει αν επιθυμούμε μετάθεση για ρύθμιση υπαραριθμίας.Αν λοιπόν επιλέξω ''ρύθμιση υπεραριθμίας'',θα βάλω τα ελάχιστα σχολεία που εμφανίζουν οργανικό κενό αλλά εικάζω ότι δεν πρόκειται να τα ''πιάσω''γιατί προηγούνται άλλοι συνάδελφοι που θα πάρουν αυτές τις οργανικές.
Πάμε στη β' επιλογή:''Δεν επιθυμώ να ρυθμίσω την υπεραριθμία μου στην ίδια ή σε όμορη ομάδα και επιθυμώ βελτίωση,γνωρίζοντας ότι η αίτησή μου θα συνεξετασθεί με τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών που ζητούν βελτίωση και οριστική τοποθέτηση. Τα κενά στην περίπτωση αυτή θα ανακοινωθούν μετά τη ρύθμιση των υπεραριθμιών''.Αυτό πρακτικά τι σημαίνει;Πώς μπορώ να ζητάω βελτίωση αφού δεν υπάρχουν κενές οργανικές;Και με ποιες άλλες αιτήσεις θα συνεξετασθεί;Λογικά με τις αιτήσεις όσων είναι στα διάθεση ΠΥΣΔΕ ή όσων ήρθαν με μετάθεση(κανείς στην ειδικότητά μου δεν ήρθε με μετάθεση φέτος) αλλά αυτοί πώς μπορούν να ζητήσουν βελτίωση αφού δεν έχουν οργανική;;