*

Αποστολέας Θέμα: Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε !!  (Αναγνώστηκε 14533 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ: Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε !!
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 02, 2010, 09:05:16 pm »
Σήμερα κάναμε με τα παιδιά της Γ΄λυκείου στην ιστορία το κεφάλαιο που αναφέρεται στο κραχ του 1929. Σας πληροφορώ ότι δε γνώριζαν τι σημαίνει φιλελεύθερη οικονομία, μονοπωλιακός καπιταλισμός, χρηματιστήριο και πώς λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Επί δύο μαθήματα κάνω τη δουλειά του οικονομολόγου. Προσπαθώ να τους μάθω βασικά πράγματα για να συνεννοηθούμε. Τα παιδιά παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προβληματίζονται για αυτά που μαθαίνουν. Μετά μας κάνει εντύπωση γιατί η ελληνικη κοινωνία πιστεύει ό,τι ηλιθιότητα ακούει στις τηλεοράσεις. Όποιος δε συμφωνεί με την "αλήθεια" της t.v είναι γραφικός. Παλιά όποιον διαφωνούσε τον φυλάκιζαν ή τον σκότωναν, τώρα σκοτώνουν το μυαλό του. Ε, λοιπόν, είμαι και εγώ γραφική, όπως πολλοί άλλοι, ευτυχώς!

Καλό κι αυτό..εδώ δεν τα ξέρουν οι καθηγητές και οι γονείς τους θα τα ξέρουν τα παιδιά..πλάκα κάνουμε τώρα? Είμαστε οι τελευταίοι στην Ε.Ε σε ανάγνωση βιβλίων..είμαστε τελευταίοι σε όλα..έχουμε χρεκοπήσει ιδεολογικά πολιτικά πολιτισμικά ηθικά και προφανώς οικονομικά...αλλά είπαμε να μην αλλάξει τίποτα...

Ως κριτής των πάντων και παντογνώστης θα μας πεις και πότε έπρεπε να διδαχτεί αυτό στα παιδιά της Γ΄λυκείου; Σε ποιο μάθημα και σε ποιο πρόγραμμα έπρεπε να γίνει αυτό και δεν έγινε; Να σου υπενθυμίσω ότι το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας είναι μάθημα επιλογής στη Γ` Λυκείου.

Χαχά δεν ασχολούμε με τεχνικές λεπτομέρειες αγαπητέ μου..αν θέλεις μακροσκοπική ανάλυση του Ελληνικού και Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Συστήματος και πως αυτό διαμορφώνει τον νέο Διεθνή Καταμερισμό Εργασίας πολύ ευχαρίστως...δεν είμαι ψιλικατζής όπως καταλαβαίνεις...

Εγώ δε θέλω τίποτα αγαπητέ μου. Περισσότερη σοβαρότητα και λιγότερη αλαζονεία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, γιατί όταν συνοδεύεται και από ασχετοσύνη καταντά επικίνδυνη. Καταλαβαίνω είσαι μηχανικός.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:16:24 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 02, 2010, 09:06:23 pm »
Aν και δεν απαντώ προσωπικά, Ροβεσπιέρε, θα ήθελα να κάνω κάποιες διευκρινίσεις. Δεν είμαι φίλος, είμαι φίλη, δεν έχω συντρόφια και έχω κάποιες γνώσεις οικονομίας (από σπουδές).

Και κάτι άλλο: και ο πιο ανιστόρητος ξέρει ότι η παγκόσμια κρίση ξεπεράστηκε με το β' παγκόσμιο, γι αυτό είπα μόνο ότι κάτι κατάφερε ο Ρούσβελτ.
Επίσης, αυτά που ανέφερες ως αίτια του β' παγκοσμίου πολέμου είναι μόνο, θα έλεγα το προσάναμμα. Όσο και αν σου ακούγεται αριστερό, όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα υποστηρίχτηκαν από τους μεγαλοαστούς, τους μεγαλογαιοκτήμονες και την εκκλησία της Ευρώπης που φοβήθηκαν την προλεταριοποίηση της κοινωνίας.

Τέλος, αυτή η ιστορία του χρέους μου μοιάζει με τον πίθο των Δαναΐδων, σα να τρέχουμε να γεμίζουμε ένα πιθάρι τρύπιο. Όσο αίμα και να χύσουμε, πάλι άδειο θα παραμένει το πιθάρι.

ΥΓ: Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω αυτό που είπε ο μεγάλος Παπανούτσος "στο διάλογο δεν πάμε να σώσουμε τις ιδέες μας, αλλά την αλήθεια".  ;)

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Rovespier0s

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Ο Πραγματικός ΥΠΟΙΚ είναι οι Αγορές
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 02, 2010, 09:49:24 pm »
Παράθεση
Επίσης, αυτά που ανέφερες ως αίτια του β' παγκοσμίου πολέμου είναι μόνο, θα έλεγα το προσάναμμα. Όσο και αν σου ακούγεται αριστερό, όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα υποστηρίχτηκαν από τους μεγαλοαστούς, τους μεγαλογαιοκτήμονες και την εκκλησία της Ευρώπης που φοβήθηκαν την προλεταριοποίηση της κοινωνίας.

Ο πιο ανιστόρητος ξέρει ότι η Γαλλική (άθεη) Επανάσταση ήταν η πρώτη αστική επανάσταση η οποία ΔΕΝ υποστηρίχτηκε από την Εκκλησία  αλλά από τα δυναμικά και πιο παραγωγικά στρώματα της τότε κοινωνίας που ήταν οι εύποροι έμποροι, δικηγόροι και (μεγαλό)αστοί οι οποίοι δεν άντεχαν άλλο τα προνόμια μη παραγωγικών τάξεων όπως ο κλήρος και η τάξη των ευγενών..με αποτέλεσμα εκτός από  την οικονομική  εξουσία τελικά να καταλάβουν και την πολιτική εξουσία...χάρη σε αυτήν την Αστική Επανάσταση έχουμε Αστική Δημοκρατία την οποία ο (αστός) Μαρξ και πιο πολύ ο αστός και (Μεγαλο
MIXANIKOS_HY is back

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 02, 2010, 09:55:26 pm »
Παράθεση
Τέλος, αυτή η ιστορία του χρέους μου μοιάζει με τον πίθο των Δαναΐδων, σα να τρέχουμε να γεμίζουμε ένα πιθάρι τρύπιο. Όσο αίμα και να χύσουμε, πάλι άδειο θα παραμένει το πιθάρι.

ΥΓ: Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω αυτό που είπε ο μεγάλος Παπανούτσος "στο διάλογο δεν πάμε να σώσουμε τις ιδέες μας, αλλά την αλήθεια".  Wink

Οταν ο καγκελαριος
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:16:24 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 02, 2010, 10:16:56 pm »
Παράθεση
Ζόρικα για όλους; Αχ τους καημένους τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες τι τους περιμένει! Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι μηχανικέ, αλλά το μόνο πράγμα που έχει πτωχεύσει μέχρι στιγμής, είναι η ελεύθερη αγορά που τόσο πολύ διαφημίζουν ορισμένοι. Η ελεύθερη αγορά που ρυθμίζεται μόνη της και θεραπεύει τις αδυναμίες της αυτόματα!!! Δεν με πειράζει που γίνεσαι ειρωνικός. Η ειρωνεία εξάλλου είναι το τελευταίο καταφύγιο για αυτόν που βλέπει να γκρεμίζεται κάτι που υποστηρίζει. Δεν ξέρει πως να το στηρίξει και απλά ειρωνεύεται τις αντίθετες φωνές. Περαστικά σε όλους τους απολογητές της ελεύθερης αγοράς, εξαιτίας της οποίας έφτασαν να χρωστάνε τα κράτη σχεδόν όλης της γης της Μιχαλούς σε διεθνείς επενδυτικούς οίκους.

Μακράν νυχτωμένος είσαι φίλε μου, χωρίς να θέλω να σε ξυπνήσω απλά για να αυτοπροσδιοριστώ αν μου επιτρέπεις εγώ είμαι νεο-Μαρξιστής (πιστεύω δηλαδή στην επικαιροποίηση των αρχών που διατύπωσε ο Μαρξ στο Κεφάλαιο)..απλά στην Ελλάδα ο Μαρξ δεν διαβάζεται αλλά είναι μια αγαπημένη λέξη σταλινικών αριστερών που πολύ πιθανόν να μην έχουν διαβάσει λέξη από αυτά που έχει γράψει..εν πάσει περιπτώσει..αφήνω εσάς τους γνήσιους αριστερούς επαναστάτες του pde να ρίξουν τον Καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά με τα βελάκια του ποντικιού τους όσο εγώ θα απολογούμαι για την ελεύθερη αγορά...

Όσο συνεχίζεις να λες αυτά που λες εκτίθεσαι. Κρατικός καπιταλισμός; Μάλλον κρατικομονοπολιακός καπιταλισμός θα εννοούσες, αλλά εσύ έφερες τον Μαρξ στα μέτρα σου οπότε εγώ πάω πάσο. Σοβιετικού τύπου διοίκηση; Δε θα το έλεγα. Εκτός κι αν ξαφνικά διώξαμε τους καπιταλιστές από την Ελλάδα κι εγώ δεν το πήρα χαμπάρι. Όσο για το αν θε πέσει ο καπιταλισμός είναι κάτι που θα το κρίνουν οι μάζες. Το ότι όμως βρωμάει και ζέχνει και δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τις αντιφάσεις του είναι αυταπόδεικτο. Δεν χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσω γι' αυτό, τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.
Υ.Γ. Άσε λοιπόν εμάς, και πήγαινξε μέχρι τα γραφεία της Φιλελεύθερης Συμμαχίας για καφέ. Ίσως εκεί υπάρχουν κι άλλοι που πετσοκόβουν τον Μαρξ για να τον φέρουν στα δικά τους μέτρα και σταθμά.

Εκτίθεμαι σε ποιόν? Αντε να στο κάνω πενηνταράκια γιατί προφανώς στερείσαι αφαιρετικής ικανότητας και επαγωγικής σκέψης: Κρατικός Καπιταλισμός: το κράτος δανείζεται κεφάλαια και δημιουργεί ανάπτυξη..η ιδιωτική πρωτοβουλία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό επίσης σε κρατικά κεφάλαια, υπάρχει γιγάντιος δημόσιος τομέας ο οποίος πληρώνεται σε κρατικό κεφάλαιο και καταναλώνει αγαθά που προέρχονται από κρατικά κεφάλαια..
Οσο για τον τρόπο κατάρρευσης του καπιταλισμού θα χρησιμοποιήσω τον Μαρξ που έχω φέρει στα μέτρα μου.."ένας κοινωνικός σχηματισμός δεν αποχωρεί αν δεν εξαντλήσει τις δυνατότητες να επαναστατικοποιεί τις παραγωγικές δυνάμεις, να ανανεώνεται μέσα από κρίσεις και δημιουργικές καταστροφές, να επεκτείνεται παγκοσμίως και να παράγει πλούτο. 
Όσο για την Σοβιετικού τύπου διοίκηση προφανώς έχεις καιρό να περάσεις από κάποια Διεύθυνση Διευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης...Κάνουμε ότι δουλεύουμε και κάνουν ότι μας πληρώνουν...
Υ.Γ: Εγώ λοιπόν προφανώς και επικαιροποίησα το Μαρξ σε κάποια δικά μου μέτρα..εσύ τι κάνεις? Τον έχεις ως Ευαγγέλιο και προσκυνάς την εικόνα του  κάθε μέρα φοβούμενος ότι αν τον διαβάσεις και προσπαθήσεις να τον επικαιροποιήσεις προκειμένου να ερμηνεύσεις το παγκόσμιο γίγνεσθαι  θα πέσει κομμουνιστική φωτιά να σε κάψει που τόλμησες να το κάνεις? Επίσης τί ερμηνεία δίνεις εσύ για την κρίση? τί προβλέπεις ότι θα γίνει? ξέχασα κατά πάσα πιθανότητα είσαι κομμουνιστής και ως κομμουνιστής περιμένεις να παρεις γραμμή από το Κόμμα το Συνδικάτο και την Εφημερίδα...όσο για τον Καφέ προφανως πρέπει να πάρεις άδεια από την Κεντρική Επιτροπή για τον αν επιτρέπεται ή συνιστά "αντιδραστική" και "αντεπαναστατική" πράξη...
MIXANIKOS_HY is back

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 02, 2010, 10:29:28 pm »
Σήμερα κάναμε με τα παιδιά της Γ΄λυκείου στην ιστορία το κεφάλαιο που αναφέρεται στο κραχ του 1929. Σας πληροφορώ ότι δε γνώριζαν τι σημαίνει φιλελεύθερη οικονομία, μονοπωλιακός καπιταλισμός, χρηματιστήριο και πώς λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Επί δύο μαθήματα κάνω τη δουλειά του οικονομολόγου. Προσπαθώ να τους μάθω βασικά πράγματα για να συνεννοηθούμε. Τα παιδιά παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προβληματίζονται για αυτά που μαθαίνουν. Μετά μας κάνει εντύπωση γιατί η ελληνικη κοινωνία πιστεύει ό,τι ηλιθιότητα ακούει στις τηλεοράσεις. Όποιος δε συμφωνεί με την "αλήθεια" της t.v είναι γραφικός. Παλιά όποιον διαφωνούσε τον φυλάκιζαν ή τον σκότωναν, τώρα σκοτώνουν το μυαλό του. Ε, λοιπόν, είμαι και εγώ γραφική, όπως πολλοί άλλοι, ευτυχώς!

Καλό κι αυτό..εδώ δεν τα ξέρουν οι καθηγητές και οι γονείς τους θα τα ξέρουν τα παιδιά..πλάκα κάνουμε τώρα? Είμαστε οι τελευταίοι στην Ε.Ε σε ανάγνωση βιβλίων..είμαστε τελευταίοι σε όλα..έχουμε χρεκοπήσει ιδεολογικά πολιτικά πολιτισμικά ηθικά και προφανώς οικονομικά...αλλά είπαμε να μην αλλάξει τίποτα...

Ως κριτής των πάντων και παντογνώστης θα μας πεις και πότε έπρεπε να διδαχτεί αυτό στα παιδιά της Γ΄λυκείου; Σε ποιο μάθημα και σε ποιο πρόγραμμα έπρεπε να γίνει αυτό και δεν έγινε; Να σου υπενθυμίσω ότι το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας είναι μάθημα επιλογής στη Γ` Λυκείου.

Χαχά δεν ασχολούμε με τεχνικές λεπτομέρειες αγαπητέ μου..αν θέλεις μακροσκοπική ανάλυση του Ελληνικού και Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Συστήματος και πως αυτό διαμορφώνει τον νέο Διεθνή Καταμερισμό Εργασίας πολύ ευχαρίστως...δεν είμαι ψιλικατζής όπως καταλαβαίνεις...

Εγώ δε θέλω τίποτα αγαπητέ μου. Περισσότερη σοβαρότητα και λιγότερη αλαζονεία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, γιατί όταν συνοδεύεται και από ασχετοσύνη καταντά επικίνδυνη. Καταλαβαίνω είσαι μηχανικός.

Σοβαρότητα Αλαζονεία Ασχετοσύνη Κίνδυνος...Μηχανικός...ψάχνω τη συνάρτηση ετεροσυσχέτισης των παραπάνω αλλά δεν μπορώ...Ας προσπαθήσω..σε πείραξε που είμαι αλαζόνας..δεκτό..Άσχετος? Σε σχέση με τί ? Επικίνδυνος για ποιόν? Και όλα αυτά προέκυψαν από το ότι δεν απάντησα ευθέως στην ερώτηση για το που θα διδαχτεί ένα μάθημα σε ποιά τάξη? Προφανώς και όχι..ε? Μάλλον θα σε πείραξε το ψιλικατζής..το παίρνω πίσω και έχουμε :
Δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει που θα διδαχτεί..Αν θέλεις μια μακροσκοπική ανάλυση του Ελληνικού και Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Συστήματος και πως αυτό διαμορφώνει τον νέο Διεθνή Καταμερισμό Εργασίας πολύ ευχαρίστως...
Εντάξει τώρα κύριε Καθηγητά? Έπαψα να είμαι επικίνδυνα άσχετος Διπλωματούχος Μηχανικός αλαζόνας?  ;)
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 02, 2010, 10:31:33 pm »
Δε φαντάζομαι να περιμένεις απάντηση σε ένα παραλήρημα παλαιάς κοπής, έτσι; Goodnight! Πριν λίγο πήρα την Αλέκα και τον Αλέξη τηλέφωνο και μου είπαν ότι μπορώ να πέσω για ύπνο.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 02, 2010, 10:57:50 pm »

Σοβαρότητα Αλαζονεία Ασχετοσύνη Κίνδυνος...Μηχανικός...ψάχνω τη συνάρτηση ετεροσυσχέτισης των παραπάνω αλλά δεν μπορώ...Ας προσπαθήσω..σε πείραξε που είμαι αλαζόνας..δεκτό..Άσχετος? Σε σχέση με τί ? Επικίνδυνος για ποιόν? Και όλα αυτά προέκυψαν από το ότι δεν απάντησα ευθέως στην ερώτηση για το που θα διδαχτεί ένα μάθημα σε ποιά τάξη? Προφανώς και όχι..ε? Μάλλον θα σε πείραξε το ψιλικατζής..το παίρνω πίσω και έχουμε :
Δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει που θα διδαχτεί..Αν θέλεις μια μακροσκοπική ανάλυση του Ελληνικού και Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Συστήματος και πως αυτό διαμορφώνει τον νέο Διεθνή Καταμερισμό Εργασίας πολύ ευχαρίστως...
Εντάξει τώρα κύριε Καθηγητά? Έπαψα να είμαι επικίνδυνα άσχετος Διπλωματούχος Μηχανικός αλαζόνας?  ;)

Δε γνωρίζεις και δε σ`ενδιαφέρει τι και πού θα διδαχθεί και πετάς ένα "δε ξέρουν οι καθηγητές, δε ξέρουν οι γονείς, δε ξέρουν τα παιδιά". Εντάξει, μόνο εσύ ξέρεις! Έτσι απλά, χωρίς μακροσκοπικές αναλύσεις. Ελπίζω να κατάλαβες τους χαρακτηρισμούς τώρα έστω και αν παρέλειψα το "είρωνας".
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 02, 2010, 11:39:57 pm »
Παράθεση
Αυτά που λες δεν μου ακούγονται αριστερά αλλά ιστορικά ανακριβή...
Όσο για το προσάναμμα, θα ξέρεις τότε ότι ο πληθωρισμός στη Γερμανία ήταν τέτοιος που συνέφερε να χρησιμοποιείς τα γερμανικά χαρτονομίσματα ως προσάναμμα παρά να τα μαζέψεις για να αγοράσεις ξύλα.
Ευχαριστώ για τα μαθήματα ιστορίας, αλλά δεν τα χρειάζομαι. Στην περίοδο του μεσοπολέμου μεγαλοαστοί, εκκλησία και μεγαλογαιοκτήμονες υποστήριξαν φασιστικά καθεστώτα, για να αποφευχθεί κάτι που δεν ήθελαν. Η κοινωνία ήταν έτοιμη να δεχτεί τη "σωτηρία". Αυτές οι τάξεις ήταν οι ηθικοί αυτουργοί. Τέλος, τη Γαλλική επανάσταση δεν την ξεκίνησαν οι αστοί, αλλά, απλώς εκμεταλλεύτηκαν τις περιστάσεις, επιβάλλοντας μια αστική δημοκρατία. Καληνύχτα!

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 02, 2010, 11:46:56 pm από LK »

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 03, 2010, 12:04:12 am »
Παράθεση
ο μέγας επαναστάτης Λενιν λόγω της μοναδικής ιστορικής συγκυρίας αγνόησε την θεωρία και  προσπάθησε την προλεταριοποίηση της μη καπιταλιστικής Ρωσίας με αποτέλεσμα να φάει τα μούτρα του..( η Μαρξιστική θεωρία προβλέπει εγκαθίδρυση κομμουνιστικού καθεστώτος σε ώριμη καπιταλιστική χώρα...) Αυτά που λες δεν μου ακούγονται αριστερά αλλά ιστορικά ανακριβή...

Μια ώριμη καπιταλιστική χώρα διαθέτει και ισχυρή, αλλά και πολιτικά πεπειραμένη αστική τάξη. Απλώς ο Λένιν πρόλαβε πριν ισχυροποιηθεί η συγκεκριμένη τάξη να κάνει ό,τι έκανε. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν πέτυχε η επανάσταση σε χώρες όπως η Γερμανία. Αυτή η χώρα μπορεί να ήταν εκβιομηχανισμένη και να διέθετε ισχυρή εργατική τάξη, αλλά διέθετε και πολιτικά πεπειραμένη αστική τάξη. ;)

Τέλος, θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό που γράφεις "ο Λένιν έσπασε τα μούτρα του" (αν μπορείς χωρίς εριστικό ύφος, γιατί με χαλάει πολύ!)

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Stavroula.V.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 03, 2010, 12:11:40 am »
Για να επαναφέρω τη συζήτηση,από την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έγινε κατανοητό ότι τα μέτρα (κάσας) δεν θα έχουν προσωρινο χαρακτήρα και ούτε θα είναι και τα μόνα καθώς δεν θα μας βγάλουν από την κρίση (είπε)αλλά θα μας επιτρέψουν να δανειστούμε.
Λοιπόν το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε εμείς;

Υ.Γ απαντήσεις σε επίπεδο 'χώρας' είναι α) αστοχες β) στρίβειν δια του αραβώνος.
Στο δια ταύτα λοιπόν.
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος SUNBIRD

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 03, 2010, 12:51:04 am »
Για να επαναφέρω τη συζήτηση,από την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έγινε κατανοητό ότι τα μέτρα (κάσας) δεν θα έχουν προσωρινο χαρακτήρα και ούτε θα είναι και τα μόνα καθώς δεν θα μας βγάλουν από την κρίση (είπε)αλλά θα μας επιτρέψουν να δανειστούμε.

Υ.Γ απαντήσεις σε επίπεδο 'χώρας' είναι α) αστοχες β) στρίβειν δια του αραβώνος.
Στο δια ταύτα λοιπόν.

Παίρνουμε τα μέτρα <<μας>> π.χ.1,80 * 0.60 .

Και φυσικά τα παίρνουμε μόνοι μας γιατί έχουμε και λιτότητα .

Υ.Σ.Πάνε οι χρυσές εποχές του Ροβεσπιέρου ,που σε βοηθούσε τουλάχιστον και κάποιος <<άλλος>> .

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 04, 2010, 06:10:11 pm »

Στο δια ταύτα λοιπόν.

Οργανωνόμαστε μέσω Ιντερνετ σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια με τη βοήθεια της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και φυσικά του ΠΑΜΕ (που πάμε χωρίς το ΠΑΜΕ ε?) καταλαμβάνουμε τα χειμερινά ανάκτορα της εποχής (
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 04, 2010, 06:18:13 pm από Rovespier0s »
MIXANIKOS_HY is back

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 04, 2010, 06:26:17 pm »
Παράθεση
Τέλος, θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό που γράφεις "ο Λένιν έσπασε τα μούτρα του" (αν μπορείς χωρίς εριστικό ύφος, γιατί με χαλάει πολύ!)
ο Λένιν ήξερε ότι αυτό που έκανε δεν καλυπτόταν από την "θεωρία" αλλά επειδή σπάνια σου δίνεται ευκαιρία για επανάσταση το τόλμησε..ολοι ξέρουμε που οδηγήθηκε η Σοβιετία..Το πιασες?  ;) Δε γίνεται να εγκαθιδρύσεις Κομμουνισμό σε αγροτική χώρα..βάσει της θεωρίας...ο Λένιν το ήξερε αυτό και το χε δηλώσει και δημοσίως...σου θυμίζω την σχετική διαμάχη με τους Μενσεβίκους..τεσπα σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι λίγο άκαιρο και χαώδες επίσης..
MIXANIKOS_HY is back

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182851
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 782
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144