*

Αποστολέας Θέμα: Εισαγγελική έρευνα για άδειες εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 22433 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
Απ: Εισαγγελική έρευνα για άδειες εκπαιδευτικών
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 11, 2010, 09:13:58 pm »

Ε ναι ρε alexel, αυτό είναι γνωστό. Δεν είπε κανένας το αντιθετο. Αυτό ισχύει.  ;)

Απλά ο siobaras σχολίασε πως αυτό είναι άδικο γιατι υπαρχει πολιτική γυρω από αυτό με καθόλου καλά αποτελέαματα για τα σχολεία (τα δυσπρόσιτα) και τους συναδέλφους που είναι εκει και υπηρετούν, και καλό θα ηταν να άλλαζε το καθεστως..

Και γω (που το έχω ζήσει από μεσα και βλέπω ποιοι πονηροί παίρνουν τα μοριάκια και πως), συμφωνώ..  >:(

Εσύ πιστευεις πως είναι σωστό να παιρνεις μόρια από κάπου που δεν είσαι και βγάζουν άλλοι το φίδι απ'την τρυπα;..
Εγω το θεωρω άδικο και αναξιοπρεπές.. Και πολύ περισσότερο αυτοί που τα παιρνουν χωρίς κανενα λόγο από τα υπουργεια και τις διευθυνσεις, δουλεύουν δε δουλευουν...

Γιατί δεν είμαι εμπαθής να θεωρώ πως σώνει και καλά δεν προσφέρουν, δεν είναι χρησιμοι ή ότι άλλο.. Εχω γνωρίσει, το έχω ξαναπει, και άτομα πολύ φιλότιμα που βγάζουν πολύ δουλειά για όλους εμάς που είμαστε στα σχολειά και διεκπαιρεώνουν τις υποθέσεις μας, είναι εξυπηρετικοί κλπ.. Αλλά όχι με τα μόρια των δυσπροσίτων..

Επί αυτού θα κάνει τιποτα η Διαμαντό;  ???

ΥΓ: Ρομαντικό, ε;..  ;D ;D ;D

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2010, 10:56:17 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:44:09 »

Αποσυνδεδεμένος dodop

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 11, 2010, 09:53:14 pm »
Για να το πουμε κι αλλιώς.. Πόσες θα σταματούσαν τη δουλειά τους με επαπειλούμενη άδεια από το 2ο μηνα κυησης αν δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρωνονται; Να σας πω εγω: καμία.

Εγω κι εσυ το ιδιο αν ησουν στη θεση μου.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 11, 2010, 10:48:12 pm »
Για να το πουμε κι αλλιώς.. Πόσες θα σταματούσαν τη δουλειά τους με επαπειλούμενη άδεια από το 2ο μηνα κυησης αν δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρωνονται; Να σας πω εγω: καμία.

Τι εννοεί ο ποιητης;.. Κάν'το ψιλά, δεν το πιασα...  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2010, 10:51:53 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 11, 2010, 11:02:56 pm »
αξιοποιουν τις κομματικες τους διασυνδεσεις προκειμενου να τοποθετηθουν εικονικα στα δυσπροσιτα, εισπραττοντας την αντιστοιχη υψηλη μοριοδοτηση...

Αυτό δεν το ήξερα.Πρώτη φορά το ακούω . >:(

Και όμως και όμως... Και μη συνεχίσω να λέω τι άλλα ακούν τ' αυτάκια μου (και βλέπουν τα ματάκια μου) 5 χρόνια στα 12νησα.. Καθότι όλα εδώ γίνονται.. στις εσχατιές της Ελλάδας... εδώ που έχει το ζουμί (μόρια) και είναι κέντρο διερχομένων..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:44:09 »

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 11, 2010, 11:41:09 pm »
Ειμαι εκτος θεματος ... αλλα θα σας παρει 10 μονο λεπτακια

http://www.youtube.com/watch?v=p9JsRYV_FlM&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=4L6UeYN3cs0

Μου το έχουν στειλει εδω και καιρό με μέιλ, αλλά ο Άλεξ Τζόουνς δε θεωρειται και ο πιο ..έγκυρος δημοσιογραφος..
Για να μην πω πως κάποιοι τον αντιμετωπίζουν σαν τον ..Λιακόπουλο της Αμερικής..

Γιατί το ποσταρεις παντού; Θείος σου είναι;  ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Μαρτίου 12, 2010, 10:49:38 am »
Να διευκρινήσετε κάτι, γιατί δεν το κατάλαβα,πραγματικά.
Τη νόμιμη άδειά της μια γυναίκα που είναι τοποθετημένη σε δυσπρόσιτο ,εννοώ  την άδεια ανατροφής (το 9μηνο),αλλά και κυήσεως και λοχείας, λέτε να μην την παίρνει με τα μόρια του σχολείου στο αποίο είναι τοποθετημένη (δηλ. στο δυσπρόσιτο);;; Με ποια λογική;
Αν είναι έτσι , τότε εγώ προτείνω να καταθέτει η λεχώνα λογαριασμό Δ.Ε.Η στο όνομά της ,ώστε να  βλέπει η υπηρεσία ανά πάσα ώρα και στιγμή πού μένει και να της δίνει ανάλογα τα μόρια!
Για την επαπειλούμενη και  τη μαϊμού επαπειλούμενη και τα μόρια είναι άλλο θέμα,εκεί το συζητάμε. Όχι όμως και για τις νόμιμες άδειες ,είναι πέρα από κάθε λογική!

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Μαρτίου 12, 2010, 11:09:23 am »
Τη νόμιμη άδειά της μια γυναίκα που είναι τοποθετημένη σε δυσπρόσιτο ,εννοώ  την άδεια ανατροφής (το 9μηνο),αλλά και κυήσεως και λοχείας, λέτε να μην την παίρνει με τα μόρια του σχολείου στο αποίο είναι τοποθετημένη (δηλ. στο δυσπρόσιτο);;; Με ποια λογική;
Αν είναι έτσι , τότε εγώ προτείνω να καταθέτει η λεχώνα λογαριασμό Δ.Ε.Η στο όνομά της ,ώστε να  βλέπει η υπηρεσία ανά πάσα ώρα και στιγμή πού μένει και να της δίνει ανάλογα τα μόρια!
Για την επαπειλούμενη και  τη μαϊμού επαπειλούμενη και τα μόρια είναι άλλο θέμα,εκεί το συζητάμε. Όχι όμως και για τις νόμιμες άδειες ,είναι πέρα από κάθε λογική!
Συνάδελφε, τα μόρια δυσμενών συνθηκών (δλδ τα μόρια που δίνει το κάθε σχολείο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται) κανονικά δεν τα παίρνουμε γιατί είμαστε τοποθετημένοι (έτσι γενικά και αόριστα) στο συγκεκριμένο σχολείο. Τα παίρνουμε γιατί κάθε πρωί εμφανιζόμαστε σε αυτό για δουλειά. Το αν θα μένουμε δίπλα στο σχολείο ή 3 ώρες μακριά από αυτό, είναι δική μας επιλογή και η υπηρεσία δεν κάνει διακρίσεις στην μία περίπτωση ή στην άλλη.
Αυτό σημαίνει ότι όποιος συνάδελφος, για οποιονδήποτε λόγο, ΔΕΝ εμφανίζεται το πρωί για δουλειά στο συγκεκριμένο σχολείο, ΔΕΝ είναι λογικό να παίρνει τα μόριά του. Αυτό κατά την γνώμη μου πρέπει να ισχύει τόσο για τους αποσπασμένους, όσο και για τους έχοντες οποιουδήποτε είδους άδεια (εκτός τις αναρρωτικής, διότι η αρρώστια δεν αποτελεί επιλογή).

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Μαρτίου 12, 2010, 11:40:06 am »

desperino, ποστάρω από 1-2 σελίδες πισω.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2010, 11:44:32 am από daniel »

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 12, 2010, 12:53:53 pm »
daniel,μη μου λες εμένα για δυσπρόσιτα.Τα έφαγα "στη μάπα" όσο ήμουν αναπληρώτρια.ΚΑι πάντα σε δυσπρόσιτα,χωρίς τη διπλή μοριοδότηση.Αυτά τα μοιράζονταν οι γνωστοί.
Εγώ που αναπλήρωνα αυτές τις γυναίκες,που έπαιρναν άδειες ανατροφής κ.λ.π,ποτέ δε σκέφτηκα ότι εγώ βγάζω το φίδι από την τρύπα και παίρνω τα 9/12 των μορίων και αυτές είναι στο σπιτάκι τους πληρώνονται και παίρνουν και τα μόρια.Πάντα το θεωρούσα και το θεωρώ πολύ φυσιολογικό.

Θα σου αντιστρέψω το ερώτημα.Αν εσύ ζούσες στη Λάρισα και ήσουν δικηγόρος και η σύζυγός σου έφευγε το Σεπτέμβριο έγκυος να πάει να δουλέψει στο δυσπρόσιτο των Δωδεκανήσων,πόσες πιθανότητες είχε να μην πάρει επαπειλούμενη?Θα σου απαντήσω εγώ.Καμία.

Η λέξη κλειδί είναι αξιοπρέπεια.
Επειδή θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και με την οικογένειά τους ενωμένη,γι'αυτό κάνουν χρήση των αδειών και παίρνουν τα μόρια.Για να μπουν μια ώρα αρχύτερα στο νομό τους.Εκεί βέβαια τις περιμένει ένας νέος γολγοθάς.Γιατί δε θα είναι δίπλα στα σπίτια τους.Το πιθανότερο είναι ότι τα πρώτα χρόνια θα χρειαστεί να διανύουν πάνω από 200 χ.λ.μ καθημερινά.

Εν κατακλείδι η γυναίκα εργαζόμενη μητέρα προστατεύεται από το Σύνταγμα και το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.Όλες οι γυναίκες στο δημόσιο,όχι μόνο η γυναίκα εκπαιδευτικός.Και θα φέρω το εξής παράδειγμα.
2 γυναίκες από τή Θεσαλλονίκη διορίζονται στη Νομαρχία Πειραια.Η μία είναι έγκυος και φεύγει με άδεια,η άλλη είναι ανύπαντρη(από επιλογή).Για να ζητήσουν μετάθεση πρέπει να περάσουν 2 χρόνια.Η πρώτη αυτά τα 2 χρόνια είναι στο σπίτι,με τις άδειες η 2η πηγαίνει κανονικά στη δουλειά της.Στα 2 χρόνια ζητάνε και οι 2 μετάθεση.Την μετάθεση πάντα την παίρνει η πρώτη(για οικογενειακούς λόγους.)Δε θεωρείται ότι δεν την υπηρέτησε.
Μία εκπαιδευτικός τοποθετείται σε περιοχή με 10 μόρια συν 2 της χρονιάς 12.Παίρνει τις άδειες.Θέση και μόρια πάνε μαζί.Πακετάκι.Δεν υπάρχει περίπτωση να τις δοθούν λιγότερα μόρια,επειδή συμφέρει κάποιους.Δεν αλλάζει αυτό εκτός και αν αλλάξει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.
Ο νομοθέτης  προστατεύει τη γυναίκα μητέρα περισσότερο από την ανύπανδρη ή την έγγαμη.Υπάρχουν διαβαθμίσεις.Κράτος πρόνοιας έχουμε.

ps:Πραγματικά συνάδελφε μου κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι ενώ σύντομα θα γίνεις πατέρας,σκέφτεσαι έτσι
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος dodop

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 12, 2010, 01:10:38 pm »

Τι εννοεί ο ποιητης;.. Κάν'το ψιλά, δεν το πιασα...  ;)

με οσα εχω περασει ευχαριστως να μην πληρωνωμαι απο το να δουλευω και να χασω τα διδυμακια μου στα οποια εχω επενδυσει ψυχολογικα και οικονομικα. Τωρα το επιασες ,ή οχι ακομα?

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 12, 2010, 01:21:37 pm »
Συνάδελφε, τα μόρια δυσμενών συνθηκών (δλδ τα μόρια που δίνει το κάθε σχολείο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται) κανονικά δεν τα παίρνουμε γιατί είμαστε τοποθετημένοι (έτσι γενικά και αόριστα) στο συγκεκριμένο σχολείο. Τα παίρνουμε γιατί κάθε πρωί εμφανιζόμαστε σε αυτό για δουλειά. Το αν θα μένουμε δίπλα στο σχολείο ή 3 ώρες μακριά από αυτό, είναι δική μας επιλογή και η υπηρεσία δεν κάνει διακρίσεις στην μία περίπτωση ή στην άλλη.
Αυτό σημαίνει ότι όποιος συνάδελφος, για οποιονδήποτε λόγο, ΔΕΝ εμφανίζεται το πρωί για δουλειά στο συγκεκριμένο σχολείο, ΔΕΝ είναι λογικό να παίρνει τα μόριά του. Αυτό κατά την γνώμη μου πρέπει να ισχύει τόσο για τους αποσπασμένους, όσο και για τους έχοντες οποιουδήποτε είδους άδεια (εκτός τις αναρρωτικής, διότι η αρρώστια δεν αποτελεί επιλογή).
Όχι,Happiness.Οι άδειες για τις οποίες μιλώ είναι νόμιμες άδειες που μάλλον δικαιώνουν τις γυναίκες και είναι εντελώς επικίνδυνο για τα δικαιώματά μας να θέλουμε οι ίδιες να τεθούν υπό άλλο καθεστώς. Για σκέψου το καλύτερα. Δε μίλησα για την επαπειλούμενη άδεια ,την οποία τη ζητάς ή δεν τη ζητάς ,είναι πραγματική ή είναι μαίμού, στην εγκρίνουν ή στην κόβουν και σου δίνουν τα μόρια του δυσπρόσιτου ή δεν σου τα δίνουν (αν αποφασιστεί ως άδικο ), αλλά για την άδεια κύησης, λοχείας και ανατροφής. Υπό μία έννοια είναι και αυτές  αναρρωτικές.Δηλαδή εσύ λες με το που φτάνει στον έβδομο μήνα κάποια και για τους επόμενους 15 μήνες να παίρνει τα λιγότερα δυνατά μόρια; Και είναι ισότητα αυτό με τον συνάδελφο άντρα που δε θα έρθει ποτέ σε αυτή τη θέση ; Εμ θα φάει το πακέτο εμ θα χάσει και τα μόριά της;Εγώ δεν είμαι συνάδελφος ,μήπως είσαι εσύ;;   ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 12, 2010, 02:14:19 pm »

Πολύ καλό!! ;D  :) Τώρα το είδα.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 12, 2010, 02:18:11 pm »
 :)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 12, 2010, 02:22:49 pm από alexel »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 12, 2010, 03:21:04 pm »

Όχι,Happiness.Οι άδειες για τις οποίες μιλώ είναι νόμιμες άδειες που μάλλον δικαιώνουν τις γυναίκες και είναι εντελώς επικίνδυνο για τα δικαιώματά μας να θέλουμε οι ίδιες να τεθούν υπό άλλο καθεστώς. Για σκέψου το καλύτερα. Δε μίλησα για την επαπειλούμενη άδεια ,την οποία τη ζητάς ή δεν τη ζητάς ,είναι πραγματική ή είναι μαίμού, στην εγκρίνουν ή στην κόβουν και σου δίνουν τα μόρια του δυσπρόσιτου ή δεν σου τα δίνουν (αν αποφασιστεί ως άδικο ), αλλά για την άδεια κύησης, λοχείας και ανατροφής. Υπό μία έννοια είναι και αυτές  αναρρωτικές.Δηλαδή εσύ λες με το που φτάνει στον έβδομο μήνα κάποια και για τους επόμενους 15 μήνες να παίρνει τα λιγότερα δυνατά μόρια; Και είναι ισότητα αυτό με τον συνάδελφο άντρα που δε θα έρθει ποτέ σε αυτή τη θέση ; Εμ θα φάει το πακέτο εμ θα χάσει και τα μόριά της;Εγώ δεν είμαι συνάδελφος ,μήπως είσαι εσύ;;   ;D ;D
Δεν μιλάω για "μαϊμού" επαπειλούμενες desperino . Άλλωστε τι σημαίνει "μαϊμού"; αφού υπάρχει γιατρός που παίρνει την ευθύνη να πει πως υπάρχει πρόβλημα, τότε είναι σωστή η άδεια. Μιλάω για όλες τις άδειες. Επαπειλούμενες, κύησης, λοχείας, ανατροφής, εκπαιδευτικές και ότι άλλες μπορεί να υπάρχουν. Και όχι, οι άδειες  λοχείας και ανατροφής δεν είναι αναρρωτικές. Είναι άδειες τεκνοποίησης. Δεν είναι αρρώστια η γέννα :)
Και δεν είπα απαραίτητα να λαμβάνουν οι αδειούχοι τα λιγότερα μόρια. Ενδεχομένως άλλες πιο μέσες λύσεις να είναι καλύτερες. Τα μόρια της πρωτεύουσας που αναφέρθηκε παραπάνω είναι μία ιδέα. Άλλη είναι τα μόρια του κοντινότερου σχολείου από την πραγματική κατοικία του συναδέλφου (για ανατροφής) ή του πλησιέστερου στο ΑΕΙ (για εκπαιδευτικές). Η ισότητα με τον άντρα συνάδελφο δεν επιτυγχάνεται με το διανείουν οι γυναίκες και οι άντρες που δικαιούνται άδειες ανατροφής στα δυσπρόσιτα, να θεωρείται κιόλας ότι υπηρετούν και την οργανική τους, και να μην εμφανίζονται ποτέ σε αυτά γιατί μετατίθονται με τα μόρια που μάζεψαν κατά την διάρκεια της άδειας. Η ισότητα επιτυγχάνεται με το να υπάρχουν (και πολύ καλώς υπάρχουν) οι άδειες αυτές, με υποδομές και υπηρεσίες που θα επιτρέπουν στην μητέρα εκπαιδευτικό ή οποιαδήποτε άλλη μητέρα, να εργάζεται απερίσκεπτη.

Αλλά επιμένω, ότι τα μόρια ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ τα παίρνουμε γιατί υποκείμεθα σε ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ στο σχολείο στο οποίο ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ. Εάν κάποιος δεν υπόκειται σε αυτές, τότε δεν είναι λογικό να τα παίρνει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)