0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Την ημέρα της απεργίας, οι επαγγελματίες αγωνιστές του ΠΑΜΕ (υποκατάστημα του ΚΚΕ) έκλεισαν την είσοδο του Χρηματιστηρίου, εμποδίζοντας –δημοκρατικότατα– την είσοδο στους πάντες. Υψωσαν μάλιστα και ένα πανό, το σύνθημα του οποίου ήταν γραμμένο και στην αγγλική, ώστε το μήνυμά τους να γίνει κατανοητό στα πέρατα του κόσμου, όπου μεταδόθηκε η είδηση. Χάθηκαν, όμως, στη μετάφραση! Διότι το σύνθημα «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» είχε αποδοθεί στην αγγλική ως... «crisis pay the plutocracy»! Ενώ, δηλαδή, καλούσαν την πλουτοκρατία να πληρώσει την κρίση, κατάφεραν οι φωστήρες να στείλουν στο εξωτερικό το μήνυμα ότι «η κρίση πληρώνει την πλουτοκρατία» – άλλα αντ’ άλλων. Κρίμα που κατέρρευσε η Σοβιετία! Ο σύντροφος που ευθύνεται για την γκάφα θα έπρεπε να σταλεί αμέσως στην Σιβηρία για εντατικά μαθήματα αγγλικής... http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/02/2010_392468
Παράθεση από: alexel στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 06:04:12 pmΤην ημέρα της απεργίας, οι επαγγελματίες αγωνιστές του ΠΑΜΕ (υποκατάστημα του ΚΚΕ) έκλεισαν την είσοδο του Χρηματιστηρίου, εμποδίζοντας –δημοκρατικότατα– την είσοδο στους πάντες. Υψωσαν μάλιστα και ένα πανό, το σύνθημα του οποίου ήταν γραμμένο και στην αγγλική, ώστε το μήνυμά τους να γίνει κατανοητό στα πέρατα του κόσμου, όπου μεταδόθηκε η είδηση. Χάθηκαν, όμως, στη μετάφραση! Διότι το σύνθημα «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» είχε αποδοθεί στην αγγλική ως... «crisis pay the plutocracy»! Ενώ, δηλαδή, καλούσαν την πλουτοκρατία να πληρώσει την κρίση, κατάφεραν οι φωστήρες να στείλουν στο εξωτερικό το μήνυμα ότι «η κρίση πληρώνει την πλουτοκρατία» – άλλα αντ’ άλλων. Κρίμα που κατέρρευσε η Σοβιετία! Ο σύντροφος που ευθύνεται για την γκάφα θα έπρεπε να σταλεί αμέσως στην Σιβηρία για εντατικά μαθήματα αγγλικής... http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/02/2010_392468Κορυφαίο! Χαχαχαχαχα!
Παράθεση από: bkanenas στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 03:14:43 pmαπό τους εκλεγμένους πολιτικούς μας δεν άκουσα αντίστοιχη ώριμη φωνή ούτε κάν από τα αριστερά κόματα γιατι από τα κεντρώα άκουσα :http://www.madata.gr/epikairotita/politics/53797.htmlΠάρτε το χαμπάρι για την κατάντια μας φταίμε μόνο εμείς γιατι την ιερή ώρα της ψήφου την έχουμε υποβιβάσει σε΄ώρα ανταλαγής ωφελιμισμού και αδιαφορίαςοι σαχλαμάρες του Πάγκαλου και του Πετσάλνικου είναι η ώριμη φωνή;
από τους εκλεγμένους πολιτικούς μας δεν άκουσα αντίστοιχη ώριμη φωνή ούτε κάν από τα αριστερά κόματα γιατι από τα κεντρώα άκουσα :http://www.madata.gr/epikairotita/politics/53797.htmlΠάρτε το χαμπάρι για την κατάντια μας φταίμε μόνο εμείς γιατι την ιερή ώρα της ψήφου την έχουμε υποβιβάσει σε΄ώρα ανταλαγής ωφελιμισμού και αδιαφορίας
Παράθεση από: jimy100 στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 06:49:44 pm
Παράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 04:27:50 pmΣυνάδελφοι σας παρακινώ εντόνως να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην sportday. Όχι, δεν είναι αθλητικό. Είναι οικονομικό και φαίνεται να διαλύει με στοιχεία τον μύθο περί "κατάρρευσης" της Ελληνικής οικονομίας.http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=5550&autid=2&sn=13Δεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Η κρίση υπήρχε εδώ και καιρό στην χώρα μας αλλά όλοι είχαν ποικίλα συμφέροντα για να αισιοδοξούν.Είναι σαν την αγορά ακινήτων που ενώ δεν γίνονται αγοραπωλησίες και υπάρχει ένα στοκ εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών ταυτόχρονα ,οι τιμές δεν πέφτουν. Γιατί; Γιατί δεν παραδέχεσαι εύκολα ότι δεν πρόλαβες να αρπάξεις και εσύ ενώ οι άλλοι τα κατάφεραν…Παράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:12:53 pmΠαράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 07:52:50 pmΔεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Δεν κατάλαβα. Γιατί , εφόσον 2 χώρες χρωστάνε το ίδιο ποσοστό επί του ΑΕΠ τους, η μία χαρακτηρίζεται "σοβαρή" και η άλλη "αεριτζίδικη";; ποιος το λέει αυτό; η Deutsche Bank;Ό,τι παράπονα κι αν έχουμε από τις κυβερνήσεις μας, σχετικά με το που πάνε αυτά τα λεφτά των δανείων, να είσαι σίγουρος ότι αντίστοιχα παράπονα έχουν και οι Γερμανοί, οι Ιρλανδοί (που το "Ιρλανδικό θαύμα" έσκασε στα μούτρα τους), οι Ισπανοί (που έχουν πολύ υψηλή ανεργία) και πολλοί άλλοι. Μην το μπερδεύεις με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που γίνονται στην πλάτη της χώρας (δλδ του λαού που θα κληθεί από εδώ και πέρα να πληρώσει τα υψηλά Swaps). Και πίστεψέ με, ουδεμία συμπάθεια τρέφω για τις δικομματικές κυβερνήσεις της Ελλάδας και για την διαχείριση που έκαναν στην οικονομία. Αλλά το όλο θέατρο με την "Ελλάδα που είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία" είναι απλά και μόνο για να τα "πιάσουν" πάλι αυτοί που είναι να τα πιάσουν και για να φοβηθεί ο λαός και να μην αντιδράσει στα καινούρια άγρια μέτρα.Παράθεση από: panos2 στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:14:08 pmΠαράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 07:52:50 pmΠαράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 04:27:50 pmΣυνάδελφοι σας παρακινώ εντόνως να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην sportday. Όχι, δεν είναι αθλητικό. Είναι οικονομικό και φαίνεται να διαλύει με στοιχεία τον μύθο περί "κατάρρευσης" της Ελληνικής οικονομίας.http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=5550&autid=2&sn=13Δεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Η κρίση υπήρχε εδώ και καιρό στην χώρα μας αλλά όλοι είχαν ποικίλα συμφέροντα για να αισιοδοξούν.Είναι σαν την αγορά ακινήτων που ενώ δεν γίνονται αγοραπωλησίες και υπάρχει ένα στοκ εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών ταυτόχρονα ,οι τιμές δεν πέφτουν. Γιατί; Γιατί δεν παραδέχεσαι εύκολα ότι δεν πρόλαβες να αρπάξεις και εσύ ενώ οι άλλοι τα κατάφεραν…Εγω είμαι και λίγο δύσπιστος με τα στοιχεία που αναφέρονται στην αθλητική εφημερίδα για το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ κάθε χώρας. Άλλους αριθμούς είχα εγώ υπόψη μου!Παράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:41:24 pmΌταν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα είναι στο δημόσιο χωρίς οι περισσότεροι να παράγουν τίποτα και από την άλλη ένα μεγάλο κομμάτι στην παραοικονομία που υπερτιμά την ποιο απλή υπηρεσία ενώ παράλληλα οι υποδομές είναι προβληματικές τότε τι είδους σύγκριση είναι αυτή επί του ΑΕΠ; Παρόμοια επιχειρήματα ακούγονταν όταν το ελληνικό χρηματιστήριο είχε τον ίδιο τζίρο με αυτό της Φρανκφούρτης. Εδώ οι ίδιοι οι πολιτικοί μαγείρευαν τους οικονομικούς δείκτες όπως αυτόν της ανεργίας για παράδειγμα. Το να έχει ένα άτομο κύκλο εργασιών ίσο με κάποιου άλλου δεν σημαίνει ισοδύναμες οικονομικά περιπτώσεις. Παίζει ρόλο η αποτίμηση της πραγματικής περιουσίας του καθενός. Σημασία δεν έχει να αλλάζει το χρήμα απλά τσέπες όπως γίνεται εδώ αλλά ταυτόχρονα να παράγει έργο κατά την μετάβαση του από τον ένα στον άλλο. Μπορείς να εμφανίζεις κυκλοφορία χρήματος αλλά να μην πιάνει ουσιαστικά τόπο…Ενώ όλα αυτά που ποστάρονται στο θέμα "Δηλώσεις Διαμαντοπούλου περί ριζικής αλλαγής" είναι πολύ σχετικά.Σε όλα τα νήματα γράφονται άσχετα πράγματα.Ακολουθούμε κάποιο πρωτόκολλο και δεν το γνωρίζω?Ή όταν κάποιοι ενοχλούνται από τις αλήθειες που γράφονται σου λένε ότι είσαι εκτός θέματος?
Συνάδελφοι σας παρακινώ εντόνως να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην sportday. Όχι, δεν είναι αθλητικό. Είναι οικονομικό και φαίνεται να διαλύει με στοιχεία τον μύθο περί "κατάρρευσης" της Ελληνικής οικονομίας.http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=5550&autid=2&sn=13Δεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Η κρίση υπήρχε εδώ και καιρό στην χώρα μας αλλά όλοι είχαν ποικίλα συμφέροντα για να αισιοδοξούν.Είναι σαν την αγορά ακινήτων που ενώ δεν γίνονται αγοραπωλησίες και υπάρχει ένα στοκ εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών ταυτόχρονα ,οι τιμές δεν πέφτουν. Γιατί; Γιατί δεν παραδέχεσαι εύκολα ότι δεν πρόλαβες να αρπάξεις και εσύ ενώ οι άλλοι τα κατάφεραν…Παράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:12:53 pmΠαράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 07:52:50 pmΔεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Δεν κατάλαβα. Γιατί , εφόσον 2 χώρες χρωστάνε το ίδιο ποσοστό επί του ΑΕΠ τους, η μία χαρακτηρίζεται "σοβαρή" και η άλλη "αεριτζίδικη";; ποιος το λέει αυτό; η Deutsche Bank;Ό,τι παράπονα κι αν έχουμε από τις κυβερνήσεις μας, σχετικά με το που πάνε αυτά τα λεφτά των δανείων, να είσαι σίγουρος ότι αντίστοιχα παράπονα έχουν και οι Γερμανοί, οι Ιρλανδοί (που το "Ιρλανδικό θαύμα" έσκασε στα μούτρα τους), οι Ισπανοί (που έχουν πολύ υψηλή ανεργία) και πολλοί άλλοι. Μην το μπερδεύεις με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που γίνονται στην πλάτη της χώρας (δλδ του λαού που θα κληθεί από εδώ και πέρα να πληρώσει τα υψηλά Swaps). Και πίστεψέ με, ουδεμία συμπάθεια τρέφω για τις δικομματικές κυβερνήσεις της Ελλάδας και για την διαχείριση που έκαναν στην οικονομία. Αλλά το όλο θέατρο με την "Ελλάδα που είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία" είναι απλά και μόνο για να τα "πιάσουν" πάλι αυτοί που είναι να τα πιάσουν και για να φοβηθεί ο λαός και να μην αντιδράσει στα καινούρια άγρια μέτρα.Παράθεση από: panos2 στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:14:08 pmΠαράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 07:52:50 pmΠαράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 04:27:50 pmΣυνάδελφοι σας παρακινώ εντόνως να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην sportday. Όχι, δεν είναι αθλητικό. Είναι οικονομικό και φαίνεται να διαλύει με στοιχεία τον μύθο περί "κατάρρευσης" της Ελληνικής οικονομίας.http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=5550&autid=2&sn=13Δεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Η κρίση υπήρχε εδώ και καιρό στην χώρα μας αλλά όλοι είχαν ποικίλα συμφέροντα για να αισιοδοξούν.Είναι σαν την αγορά ακινήτων που ενώ δεν γίνονται αγοραπωλησίες και υπάρχει ένα στοκ εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών ταυτόχρονα ,οι τιμές δεν πέφτουν. Γιατί; Γιατί δεν παραδέχεσαι εύκολα ότι δεν πρόλαβες να αρπάξεις και εσύ ενώ οι άλλοι τα κατάφεραν…Εγω είμαι και λίγο δύσπιστος με τα στοιχεία που αναφέρονται στην αθλητική εφημερίδα για το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ κάθε χώρας. Άλλους αριθμούς είχα εγώ υπόψη μου!Παράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:41:24 pmΌταν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα είναι στο δημόσιο χωρίς οι περισσότεροι να παράγουν τίποτα και από την άλλη ένα μεγάλο κομμάτι στην παραοικονομία που υπερτιμά την ποιο απλή υπηρεσία ενώ παράλληλα οι υποδομές είναι προβληματικές τότε τι είδους σύγκριση είναι αυτή επί του ΑΕΠ; Παρόμοια επιχειρήματα ακούγονταν όταν το ελληνικό χρηματιστήριο είχε τον ίδιο τζίρο με αυτό της Φρανκφούρτης. Εδώ οι ίδιοι οι πολιτικοί μαγείρευαν τους οικονομικούς δείκτες όπως αυτόν της ανεργίας για παράδειγμα. Το να έχει ένα άτομο κύκλο εργασιών ίσο με κάποιου άλλου δεν σημαίνει ισοδύναμες οικονομικά περιπτώσεις. Παίζει ρόλο η αποτίμηση της πραγματικής περιουσίας του καθενός. Σημασία δεν έχει να αλλάζει το χρήμα απλά τσέπες όπως γίνεται εδώ αλλά ταυτόχρονα να παράγει έργο κατά την μετάβαση του από τον ένα στον άλλο. Μπορείς να εμφανίζεις κυκλοφορία χρήματος αλλά να μην πιάνει ουσιαστικά τόπο…Ενώ όλα αυτά που ποστάρονται στο θέμα "Δηλώσεις Διαμαντοπούλου περί ριζικής αλλαγής" είναι πολύ σχετικά.Σε όλα τα νήματα γράφονται άσχετα πράγματα.Ακολουθούμε κάποιο πρωτόκολλο και δεν το γνωρίζω?Ή όταν κάποιοι ενοχλούνται από τις αλήθειες που γράφονται σου λένε ότι είσαι εκτός θέματος?
Παράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 07:52:50 pmΔεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Δεν κατάλαβα. Γιατί , εφόσον 2 χώρες χρωστάνε το ίδιο ποσοστό επί του ΑΕΠ τους, η μία χαρακτηρίζεται "σοβαρή" και η άλλη "αεριτζίδικη";; ποιος το λέει αυτό; η Deutsche Bank;Ό,τι παράπονα κι αν έχουμε από τις κυβερνήσεις μας, σχετικά με το που πάνε αυτά τα λεφτά των δανείων, να είσαι σίγουρος ότι αντίστοιχα παράπονα έχουν και οι Γερμανοί, οι Ιρλανδοί (που το "Ιρλανδικό θαύμα" έσκασε στα μούτρα τους), οι Ισπανοί (που έχουν πολύ υψηλή ανεργία) και πολλοί άλλοι. Μην το μπερδεύεις με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που γίνονται στην πλάτη της χώρας (δλδ του λαού που θα κληθεί από εδώ και πέρα να πληρώσει τα υψηλά Swaps). Και πίστεψέ με, ουδεμία συμπάθεια τρέφω για τις δικομματικές κυβερνήσεις της Ελλάδας και για την διαχείριση που έκαναν στην οικονομία. Αλλά το όλο θέατρο με την "Ελλάδα που είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία" είναι απλά και μόνο για να τα "πιάσουν" πάλι αυτοί που είναι να τα πιάσουν και για να φοβηθεί ο λαός και να μην αντιδράσει στα καινούρια άγρια μέτρα.Παράθεση από: panos2 στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:14:08 pmΠαράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 07:52:50 pmΠαράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 04:27:50 pmΣυνάδελφοι σας παρακινώ εντόνως να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην sportday. Όχι, δεν είναι αθλητικό. Είναι οικονομικό και φαίνεται να διαλύει με στοιχεία τον μύθο περί "κατάρρευσης" της Ελληνικής οικονομίας.http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=5550&autid=2&sn=13Δεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Η κρίση υπήρχε εδώ και καιρό στην χώρα μας αλλά όλοι είχαν ποικίλα συμφέροντα για να αισιοδοξούν.Είναι σαν την αγορά ακινήτων που ενώ δεν γίνονται αγοραπωλησίες και υπάρχει ένα στοκ εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών ταυτόχρονα ,οι τιμές δεν πέφτουν. Γιατί; Γιατί δεν παραδέχεσαι εύκολα ότι δεν πρόλαβες να αρπάξεις και εσύ ενώ οι άλλοι τα κατάφεραν…Εγω είμαι και λίγο δύσπιστος με τα στοιχεία που αναφέρονται στην αθλητική εφημερίδα για το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ κάθε χώρας. Άλλους αριθμούς είχα εγώ υπόψη μου!Παράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:41:24 pmΌταν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα είναι στο δημόσιο χωρίς οι περισσότεροι να παράγουν τίποτα και από την άλλη ένα μεγάλο κομμάτι στην παραοικονομία που υπερτιμά την ποιο απλή υπηρεσία ενώ παράλληλα οι υποδομές είναι προβληματικές τότε τι είδους σύγκριση είναι αυτή επί του ΑΕΠ; Παρόμοια επιχειρήματα ακούγονταν όταν το ελληνικό χρηματιστήριο είχε τον ίδιο τζίρο με αυτό της Φρανκφούρτης. Εδώ οι ίδιοι οι πολιτικοί μαγείρευαν τους οικονομικούς δείκτες όπως αυτόν της ανεργίας για παράδειγμα. Το να έχει ένα άτομο κύκλο εργασιών ίσο με κάποιου άλλου δεν σημαίνει ισοδύναμες οικονομικά περιπτώσεις. Παίζει ρόλο η αποτίμηση της πραγματικής περιουσίας του καθενός. Σημασία δεν έχει να αλλάζει το χρήμα απλά τσέπες όπως γίνεται εδώ αλλά ταυτόχρονα να παράγει έργο κατά την μετάβαση του από τον ένα στον άλλο. Μπορείς να εμφανίζεις κυκλοφορία χρήματος αλλά να μην πιάνει ουσιαστικά τόπο…Ενώ όλα αυτά που ποστάρονται στο θέμα "Δηλώσεις Διαμαντοπούλου περί ριζικής αλλαγής" είναι πολύ σχετικά.Σε όλα τα νήματα γράφονται άσχετα πράγματα.Ακολουθούμε κάποιο πρωτόκολλο και δεν το γνωρίζω?Ή όταν κάποιοι ενοχλούνται από τις αλήθειες που γράφονται σου λένε ότι είσαι εκτός θέματος?
Δεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Δεν κατάλαβα. Γιατί , εφόσον 2 χώρες χρωστάνε το ίδιο ποσοστό επί του ΑΕΠ τους, η μία χαρακτηρίζεται "σοβαρή" και η άλλη "αεριτζίδικη";; ποιος το λέει αυτό; η Deutsche Bank;Ό,τι παράπονα κι αν έχουμε από τις κυβερνήσεις μας, σχετικά με το που πάνε αυτά τα λεφτά των δανείων, να είσαι σίγουρος ότι αντίστοιχα παράπονα έχουν και οι Γερμανοί, οι Ιρλανδοί (που το "Ιρλανδικό θαύμα" έσκασε στα μούτρα τους), οι Ισπανοί (που έχουν πολύ υψηλή ανεργία) και πολλοί άλλοι. Μην το μπερδεύεις με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που γίνονται στην πλάτη της χώρας (δλδ του λαού που θα κληθεί από εδώ και πέρα να πληρώσει τα υψηλά Swaps). Και πίστεψέ με, ουδεμία συμπάθεια τρέφω για τις δικομματικές κυβερνήσεις της Ελλάδας και για την διαχείριση που έκαναν στην οικονομία. Αλλά το όλο θέατρο με την "Ελλάδα που είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία" είναι απλά και μόνο για να τα "πιάσουν" πάλι αυτοί που είναι να τα πιάσουν και για να φοβηθεί ο λαός και να μην αντιδράσει στα καινούρια άγρια μέτρα.Παράθεση από: panos2 στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:14:08 pmΠαράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 07:52:50 pmΠαράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 04:27:50 pmΣυνάδελφοι σας παρακινώ εντόνως να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην sportday. Όχι, δεν είναι αθλητικό. Είναι οικονομικό και φαίνεται να διαλύει με στοιχεία τον μύθο περί "κατάρρευσης" της Ελληνικής οικονομίας.http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=5550&autid=2&sn=13Δεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Η κρίση υπήρχε εδώ και καιρό στην χώρα μας αλλά όλοι είχαν ποικίλα συμφέροντα για να αισιοδοξούν.Είναι σαν την αγορά ακινήτων που ενώ δεν γίνονται αγοραπωλησίες και υπάρχει ένα στοκ εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών ταυτόχρονα ,οι τιμές δεν πέφτουν. Γιατί; Γιατί δεν παραδέχεσαι εύκολα ότι δεν πρόλαβες να αρπάξεις και εσύ ενώ οι άλλοι τα κατάφεραν…Εγω είμαι και λίγο δύσπιστος με τα στοιχεία που αναφέρονται στην αθλητική εφημερίδα για το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ κάθε χώρας. Άλλους αριθμούς είχα εγώ υπόψη μου!Παράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:41:24 pmΌταν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα είναι στο δημόσιο χωρίς οι περισσότεροι να παράγουν τίποτα και από την άλλη ένα μεγάλο κομμάτι στην παραοικονομία που υπερτιμά την ποιο απλή υπηρεσία ενώ παράλληλα οι υποδομές είναι προβληματικές τότε τι είδους σύγκριση είναι αυτή επί του ΑΕΠ; Παρόμοια επιχειρήματα ακούγονταν όταν το ελληνικό χρηματιστήριο είχε τον ίδιο τζίρο με αυτό της Φρανκφούρτης. Εδώ οι ίδιοι οι πολιτικοί μαγείρευαν τους οικονομικούς δείκτες όπως αυτόν της ανεργίας για παράδειγμα. Το να έχει ένα άτομο κύκλο εργασιών ίσο με κάποιου άλλου δεν σημαίνει ισοδύναμες οικονομικά περιπτώσεις. Παίζει ρόλο η αποτίμηση της πραγματικής περιουσίας του καθενός. Σημασία δεν έχει να αλλάζει το χρήμα απλά τσέπες όπως γίνεται εδώ αλλά ταυτόχρονα να παράγει έργο κατά την μετάβαση του από τον ένα στον άλλο. Μπορείς να εμφανίζεις κυκλοφορία χρήματος αλλά να μην πιάνει ουσιαστικά τόπο…Ενώ όλα αυτά που ποστάρονται στο θέμα "Δηλώσεις Διαμαντοπούλου περί ριζικής αλλαγής" είναι πολύ σχετικά.Σε όλα τα νήματα γράφονται άσχετα πράγματα.Ακολουθούμε κάποιο πρωτόκολλο και δεν το γνωρίζω?Ή όταν κάποιοι ενοχλούνται από τις αλήθειες που γράφονται σου λένε ότι είσαι εκτός θέματος?
Παράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 07:52:50 pmΠαράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 04:27:50 pmΣυνάδελφοι σας παρακινώ εντόνως να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην sportday. Όχι, δεν είναι αθλητικό. Είναι οικονομικό και φαίνεται να διαλύει με στοιχεία τον μύθο περί "κατάρρευσης" της Ελληνικής οικονομίας.http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=5550&autid=2&sn=13Δεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Η κρίση υπήρχε εδώ και καιρό στην χώρα μας αλλά όλοι είχαν ποικίλα συμφέροντα για να αισιοδοξούν.Είναι σαν την αγορά ακινήτων που ενώ δεν γίνονται αγοραπωλησίες και υπάρχει ένα στοκ εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών ταυτόχρονα ,οι τιμές δεν πέφτουν. Γιατί; Γιατί δεν παραδέχεσαι εύκολα ότι δεν πρόλαβες να αρπάξεις και εσύ ενώ οι άλλοι τα κατάφεραν…Εγω είμαι και λίγο δύσπιστος με τα στοιχεία που αναφέρονται στην αθλητική εφημερίδα για το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ κάθε χώρας. Άλλους αριθμούς είχα εγώ υπόψη μου!Παράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:41:24 pmΌταν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα είναι στο δημόσιο χωρίς οι περισσότεροι να παράγουν τίποτα και από την άλλη ένα μεγάλο κομμάτι στην παραοικονομία που υπερτιμά την ποιο απλή υπηρεσία ενώ παράλληλα οι υποδομές είναι προβληματικές τότε τι είδους σύγκριση είναι αυτή επί του ΑΕΠ; Παρόμοια επιχειρήματα ακούγονταν όταν το ελληνικό χρηματιστήριο είχε τον ίδιο τζίρο με αυτό της Φρανκφούρτης. Εδώ οι ίδιοι οι πολιτικοί μαγείρευαν τους οικονομικούς δείκτες όπως αυτόν της ανεργίας για παράδειγμα. Το να έχει ένα άτομο κύκλο εργασιών ίσο με κάποιου άλλου δεν σημαίνει ισοδύναμες οικονομικά περιπτώσεις. Παίζει ρόλο η αποτίμηση της πραγματικής περιουσίας του καθενός. Σημασία δεν έχει να αλλάζει το χρήμα απλά τσέπες όπως γίνεται εδώ αλλά ταυτόχρονα να παράγει έργο κατά την μετάβαση του από τον ένα στον άλλο. Μπορείς να εμφανίζεις κυκλοφορία χρήματος αλλά να μην πιάνει ουσιαστικά τόπο…Ενώ όλα αυτά που ποστάρονται στο θέμα "Δηλώσεις Διαμαντοπούλου περί ριζικής αλλαγής" είναι πολύ σχετικά.Σε όλα τα νήματα γράφονται άσχετα πράγματα.Ακολουθούμε κάποιο πρωτόκολλο και δεν το γνωρίζω?Ή όταν κάποιοι ενοχλούνται από τις αλήθειες που γράφονται σου λένε ότι είσαι εκτός θέματος?
Παράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 04:27:50 pmΣυνάδελφοι σας παρακινώ εντόνως να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην sportday. Όχι, δεν είναι αθλητικό. Είναι οικονομικό και φαίνεται να διαλύει με στοιχεία τον μύθο περί "κατάρρευσης" της Ελληνικής οικονομίας.http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=5550&autid=2&sn=13Δεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Η κρίση υπήρχε εδώ και καιρό στην χώρα μας αλλά όλοι είχαν ποικίλα συμφέροντα για να αισιοδοξούν.Είναι σαν την αγορά ακινήτων που ενώ δεν γίνονται αγοραπωλησίες και υπάρχει ένα στοκ εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών ταυτόχρονα ,οι τιμές δεν πέφτουν. Γιατί; Γιατί δεν παραδέχεσαι εύκολα ότι δεν πρόλαβες να αρπάξεις και εσύ ενώ οι άλλοι τα κατάφεραν…Εγω είμαι και λίγο δύσπιστος με τα στοιχεία που αναφέρονται στην αθλητική εφημερίδα για το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ κάθε χώρας. Άλλους αριθμούς είχα εγώ υπόψη μου!Παράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:41:24 pmΌταν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα είναι στο δημόσιο χωρίς οι περισσότεροι να παράγουν τίποτα και από την άλλη ένα μεγάλο κομμάτι στην παραοικονομία που υπερτιμά την ποιο απλή υπηρεσία ενώ παράλληλα οι υποδομές είναι προβληματικές τότε τι είδους σύγκριση είναι αυτή επί του ΑΕΠ; Παρόμοια επιχειρήματα ακούγονταν όταν το ελληνικό χρηματιστήριο είχε τον ίδιο τζίρο με αυτό της Φρανκφούρτης. Εδώ οι ίδιοι οι πολιτικοί μαγείρευαν τους οικονομικούς δείκτες όπως αυτόν της ανεργίας για παράδειγμα. Το να έχει ένα άτομο κύκλο εργασιών ίσο με κάποιου άλλου δεν σημαίνει ισοδύναμες οικονομικά περιπτώσεις. Παίζει ρόλο η αποτίμηση της πραγματικής περιουσίας του καθενός. Σημασία δεν έχει να αλλάζει το χρήμα απλά τσέπες όπως γίνεται εδώ αλλά ταυτόχρονα να παράγει έργο κατά την μετάβαση του από τον ένα στον άλλο. Μπορείς να εμφανίζεις κυκλοφορία χρήματος αλλά να μην πιάνει ουσιαστικά τόπο…Ενώ όλα αυτά που ποστάρονται στο θέμα "Δηλώσεις Διαμαντοπούλου περί ριζικής αλλαγής" είναι πολύ σχετικά.Σε όλα τα νήματα γράφονται άσχετα πράγματα.Ακολουθούμε κάποιο πρωτόκολλο και δεν το γνωρίζω?Ή όταν κάποιοι ενοχλούνται από τις αλήθειες που γράφονται σου λένε ότι είσαι εκτός θέματος?
Συνάδελφοι σας παρακινώ εντόνως να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στην sportday. Όχι, δεν είναι αθλητικό. Είναι οικονομικό και φαίνεται να διαλύει με στοιχεία τον μύθο περί "κατάρρευσης" της Ελληνικής οικονομίας.http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=5550&autid=2&sn=13Δεν νομίζω ότι συσχετίζονται αναλογικά τα δεδομένα της Ελλάδας και των χωρών που αναφέρει. Είναι σαν να συγκριθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας με έναν αεριτζή που χρωστούν το ίδιο ποσό. Η κρίση υπήρχε εδώ και καιρό στην χώρα μας αλλά όλοι είχαν ποικίλα συμφέροντα για να αισιοδοξούν.Είναι σαν την αγορά ακινήτων που ενώ δεν γίνονται αγοραπωλησίες και υπάρχει ένα στοκ εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών ταυτόχρονα ,οι τιμές δεν πέφτουν. Γιατί; Γιατί δεν παραδέχεσαι εύκολα ότι δεν πρόλαβες να αρπάξεις και εσύ ενώ οι άλλοι τα κατάφεραν…Εγω είμαι και λίγο δύσπιστος με τα στοιχεία που αναφέρονται στην αθλητική εφημερίδα για το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ κάθε χώρας. Άλλους αριθμούς είχα εγώ υπόψη μου!Παράθεση από: joap στις Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:41:24 pmΌταν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα είναι στο δημόσιο χωρίς οι περισσότεροι να παράγουν τίποτα και από την άλλη ένα μεγάλο κομμάτι στην παραοικονομία που υπερτιμά την ποιο απλή υπηρεσία ενώ παράλληλα οι υποδομές είναι προβληματικές τότε τι είδους σύγκριση είναι αυτή επί του ΑΕΠ; Παρόμοια επιχειρήματα ακούγονταν όταν το ελληνικό χρηματιστήριο είχε τον ίδιο τζίρο με αυτό της Φρανκφούρτης. Εδώ οι ίδιοι οι πολιτικοί μαγείρευαν τους οικονομικούς δείκτες όπως αυτόν της ανεργίας για παράδειγμα. Το να έχει ένα άτομο κύκλο εργασιών ίσο με κάποιου άλλου δεν σημαίνει ισοδύναμες οικονομικά περιπτώσεις. Παίζει ρόλο η αποτίμηση της πραγματικής περιουσίας του καθενός. Σημασία δεν έχει να αλλάζει το χρήμα απλά τσέπες όπως γίνεται εδώ αλλά ταυτόχρονα να παράγει έργο κατά την μετάβαση του από τον ένα στον άλλο. Μπορείς να εμφανίζεις κυκλοφορία χρήματος αλλά να μην πιάνει ουσιαστικά τόπο…Ενώ όλα αυτά που ποστάρονται στο θέμα "Δηλώσεις Διαμαντοπούλου περί ριζικής αλλαγής" είναι πολύ σχετικά.Σε όλα τα νήματα γράφονται άσχετα πράγματα.Ακολουθούμε κάποιο πρωτόκολλο και δεν το γνωρίζω?Ή όταν κάποιοι ενοχλούνται από τις αλήθειες που γράφονται σου λένε ότι είσαι εκτός θέματος?
Όταν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα είναι στο δημόσιο χωρίς οι περισσότεροι να παράγουν τίποτα και από την άλλη ένα μεγάλο κομμάτι στην παραοικονομία που υπερτιμά την ποιο απλή υπηρεσία ενώ παράλληλα οι υποδομές είναι προβληματικές τότε τι είδους σύγκριση είναι αυτή επί του ΑΕΠ; Παρόμοια επιχειρήματα ακούγονταν όταν το ελληνικό χρηματιστήριο είχε τον ίδιο τζίρο με αυτό της Φρανκφούρτης. Εδώ οι ίδιοι οι πολιτικοί μαγείρευαν τους οικονομικούς δείκτες όπως αυτόν της ανεργίας για παράδειγμα. Το να έχει ένα άτομο κύκλο εργασιών ίσο με κάποιου άλλου δεν σημαίνει ισοδύναμες οικονομικά περιπτώσεις. Παίζει ρόλο η αποτίμηση της πραγματικής περιουσίας του καθενός. Σημασία δεν έχει να αλλάζει το χρήμα απλά τσέπες όπως γίνεται εδώ αλλά ταυτόχρονα να παράγει έργο κατά την μετάβαση του από τον ένα στον άλλο. Μπορείς να εμφανίζεις κυκλοφορία χρήματος αλλά να μην πιάνει ουσιαστικά τόπο…
Σε όλα τα νήματα γράφονται άσχετα πράγματα.Ακολουθούμε κάποιο πρωτόκολλο και δεν το γνωρίζω?Ή όταν κάποιοι ενοχλούνται από τις αλήθειες που γράφονται σου λένε ότι είσαι εκτός θέματος?[/color][/size]
Ενώ όλα αυτά που ποστάρονται στο θέμα "Δηλώσεις Διαμαντοπούλου περί ριζικής αλλαγής" είναι πολύ σχετικά.Σε όλα τα νήματα γράφονται άσχετα πράγματα.Ακολουθούμε κάποιο πρωτόκολλο και δεν το γνωρίζω?Ή όταν κάποιοι ενοχλούνται από τις αλήθειες που γράφονται σου λένε ότι είσαι εκτός θέματος?