0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
σαν σημερα το 1921 γεννηθηκε ο Τασος Λειβαδιτης
Συχωρέστε την αθλιότητα μου.... είμαι τόσο sad Πρέβεζα Με την πένα του Κώστα Καρυωτάκη τη μουσική του Μουσική του Δήμου Μούτση την εκτέλεση του Χρήστου Λεττονου, απο τη ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑΘάνατος είναι οι κάργιεςπου χτυπιούνται στους μαύρους τοίχους και στα κεραμίδια,θάνατος οι γυναίκες που αγαπιούνταικαθώς να καθαρίζανε κρεμμύδια.Θάνατος οι λεροί κι ασήμαντοι δρόμοι, (Σε ένα δρόμο, για ένα σκυλί, χάθηκε στα 35 του)με τα λαμπρά μεγάλα ονόματά τους,ο ελαιώνας γύρω η θάλασσα κι ακόμηο ήλιος θάνατος μες στους θανάτους.Θάνατος κι ο αστυνόμος που διπλώνειγια να ζυγίσει μια ελλειπή μερίδα,θάνατος τα ζουμπούλια στο μπαλκόνικι ο δάσκαλος με την εφημερίδα.
Συγνωμη, τα συλλυπητήρια μου.
Είναι πρωί. Απ’ το παράθυρομια, δυο φορές,ένα πουλί κελαηδά.Ο ήλιος γλιστράγύρω στο δωμάτιο.
Παραλληλισμοί - Νίκος Καββαδίας Τρία πράγματα στον κόσμο αυτό, πολύ να μοιάζουν είδα. Τα ολόλευκα μα πένθιμα σχολεία των Δυτικών, των φορτηγών οι βρώμικες σκοτεινιασμένες πλώρες και οι κατοικίες των κοινών, χαμένων γυναικών. Έχουνε μια παράξενη συγγένεια και τα τρία παρ? όλη τη μεγάλη τους στο βάθος διαφορά, μα μεταξύ τους μοιάζουνε πολύ, γιατί τους λείπει η κίνηση, η άνεση του χώρου και η χαρά.
Τα παράθυρα
Έφτασαν ντυμένοι «φίλοι»αμέτρητες φορές οι εχθροί μουτα παμπάλαια δώρα προσφέροντας.